Kirjoittaja Aihe: Helsingin raflat  (Luettu 146586 kertaa)

Poissa theBro

  • Jalapeño
  • **
  • Viestejä: 128
    • Profiili
Helsingin raflat
« : Tammikuu 24, 2004, 22:03:49 ip »
Santa Fé yllätti tänään positiivisesti. Vakipaikka käydä syömässä jo ennestään, mutta tänään keksin pyytää extrapotkua muonaan. Ruoka tosin oli jo valmistuksessa, ja niinpä tarjoilija toi pienen kipollisen paikan omaa chilikastiketta. Oli pitkästä aikaa hiki syödessä. Ja kastiketta jäi vielä reilusti syömättä. Hakkaa kyllä kaikki kaupasta saatavat soossit mennen tullen. Etenkin kun tulisuuden lisäksi oli vielä varsin hyvää (vaikka olikin liian  tulista tarkempaan makuanalyysiin).

Samalla voisi varoittaa chilin ystäviä Via:sta. Siellä sain taannoin maustamiseen chilikipon, kun valittelin ruoan mietoutta (piti olla tulista). Kaiken kun söi, ni oli suht ok tulisuus. Tarkkana toki piti olla, kun tarjoilija yritti ensin makealla chilimössöllä huijata.

Poissa Jari

  • Zibula
  • Viestejä: 7
    • Profiili
Helsingin raflat
« Vastaus #1 : Tammikuu 29, 2004, 16:48:34 ip »
Onkos kukaan ehtinyt vielä testaamaan Rautatientorin laidalla sijaitsevaa Maya Bar & Grilliä ?

Poissa Cremo

  • Paprika
  • *
  • Viestejä: 12
    • Profiili
    • http://irc-galleria.net/archive.php?nick=Cremo
Helsingin raflat
« Vastaus #2 : Helmikuu 09, 2004, 02:55:12 ap »
Lauttasaaressa sijaitseva Casa Mare on erittäin hyvä ja halpakin. Melkein aina täysi kun käyn. Mulle tuo ravintola on tainnut tulla kantaravintolaksi.

Toinen hyvä on Cantina West. Siitä ei tarvitse sanoa oikeastaan mitään.  :;):

Noitten molempien ravintoloiden kotisivut löytyvät täältä.
http://www.ravintolakolmio.fi/
„Ich komm raus, und auch wieder rein, aber andere dann auch.“

Poissa Jari

  • Zibula
  • Viestejä: 7
    • Profiili
Helsingin raflat
« Vastaus #3 : Helmikuu 10, 2004, 00:09:46 ap »
Kävin sitten itse tuolla Mayassa lounaalla.

Enpä taida mennä uudestaan.

Mexicana oli aikoinaan suosikki, mutta senkin taso putosi omistajavaihdosten myötä. Eipä taida olla pääkaupunkiseudulla mitään sen korviketta (aitoa kunnon mexicolaista ruokaa) ?

Niin, ja enäähän Mexicanaa ei ole. Sen tilalla on japanilainen.

Poissa Aji Inferno

  • Unholy Ring of Fire
  • *****
  • Viestejä: 7355
    • Profiili
Helsingin raflat
« Vastaus #4 : Helmikuu 10, 2004, 00:29:30 ap »
Lainaus käyttäjältä: "Cremo"
Lauttasaaressa sijaitseva Casa Mare on erittäin hyvä ja halpakin. Melkein aina täysi kun käyn. Mulle tuo ravintola on tainnut tulla kantaravintolaksi.

Toinen hyvä on Cantina West. Siitä ei tarvitse sanoa oikeastaan mitään.  :;):

Noitten molempien ravintoloiden kotisivut löytyvät täältä.
http://www.ravintolakolmio.fi/

Cantina on ihan ok... mutta vähän häiritsee se, ettei sieltäkään tule sitä "pitää saada lisää!" -fiilistä. Kaikki on vähän vesitettyä, ettei kukaan vain pelästyisi: "liian mausteista/tulista!!!". Tai siltä vähän tuntuu... Tässä koko hommassa on se tietty keskinkertaisuuden maku, ja Infernon porukka näyttää olevan jo keskinkertaisuuden tuolla puolen. Missä siis Cantina Westissäkin *oikeasti* tuliset ruoat..? Siis, ei mitään pelleilyä eikä "hui kauheaa, mikäs tällainen jalapeeno oikein on? Vallan kauhean väkevää! Ei me tulla tänne enää ikinä, Jalmari, eihän?" :)

Tulee mieleen muuan Kalifornian piilaakson pikkukaupungin thai-ravintola, jossa pyysin tulisinta mitä löytyy... Tarjoilijatyttö varoitteli: "se on kyllä hirveän tulista!". Minä tietysti pyysin juuri sitä... Ja kyllä lähti. Se oli sellainen iloliemi ettei paremmasta väliä, se keitto. Haukoin henkeä, onnellisena, vielä pitkään... Oli, meinaan, vallan helvetillinen soppa!!!

Tuollaiseen kokemukseen meillä on suomessa vielä pitkä matka! :-)

Poissa theBro

  • Jalapeño
  • **
  • Viestejä: 128
    • Profiili
Helsingin raflat
« Vastaus #5 : Helmikuu 10, 2004, 18:01:05 ip »
Kyllä tommonen keskivertoravinteli tuntuu pistävän miedolle/erittäin miedolle ruualle tulisen leiman. Onneks kuitenkin toisissa paikoissa saa riittävän tulista, kun osaa vaan pyytää. Taroilijaa vaan on syytä muistaa valistaa tilausta tehdessä, vaikka aina ei onnistu sillonkaan..

Nuutti

  • Vieras
Helsingin raflat
« Vastaus #6 : Helmikuu 22, 2004, 23:41:31 ip »
Lainaus käyttäjältä: "thietavu"
Lainaus käyttäjältä: "Cremo"

Tulee mieleen muuan Kalifornian piilaakson pikkukaupungin thai-ravintola, jossa pyysin tulisinta mitä löytyy... Tarjoilijatyttö varoitteli: "se on kyllä hirveän tulista!". Minä tietysti pyysin juuri sitä... Ja kyllä lähti. Se oli sellainen iloliemi ettei paremmasta väliä, se keitto. Haukoin henkeä, onnellisena, vielä pitkään... Oli, meinaan, vallan helvetillinen soppa!!!

Tuollaiseen kokemukseen meillä on suomessa vielä pitkä matka! :-)[/color]

Mikäli sattuu Lopen suunnalla vierailemaan, niin sieltä löytyy Keppanakellari-niminen ravitsemusliike, josta löytyy myös mielestäni oikeasti tulista ruokaa.

tingeli

  • Vieras
Helsingin raflat
« Vastaus #7 : Maaliskuu 27, 2004, 13:57:40 ip »
No ehdottomasti kaikkien chilinystävien rafla Hgissä on New Bamboo center Annankadulla. listalta sitten kohta spesialiteetit/malesialaiset curryt. Pyytäkää vahvuusaste tulinen. AAH!!

Poissa Susanna

  • Chilaca
  • **
  • Viestejä: 62
    • Profiili
Helsingin raflat
« Vastaus #8 : Maaliskuu 29, 2004, 21:31:47 ip »
Lainaus käyttäjältä: "theBro"
Kyllä tommonen keskivertoravinteli tuntuu pistävän miedolle/erittäin miedolle ruualle tulisen leiman.

Tämä taas johtuu suurimmaksi osaksi siitä, kun "tavallinen" kansa tulee ravintolaan, haluaa tulista ruokaa, mutta kuvittelevat että tulinen tarkoittaa sitä että ruuassa on valkosipulin kynsi ja pari palaa jallua. Sitten valitetaan että kun eihän tätä voi syödä. Ihmisten käsitykset tulisesta on välillä todella kummallisia. Kun aikoinaan olin Cantina Westissä töissä, tähän todella kyllästyi. Jatkuvaa natinaa ja kitinää vaikka listalla ihan selvästi lukee hot. Siinä varmaan syy siihen miksi monet paikat on luopunut kunnon mausteista... Eikä ole muuten Cantinan taso muutenkaan enää entisensä.

Ja nykyinen trendihän muutenkin tuntuu olevan, että yritetään miellyttää kaikkia ja sitten lopputulos on tasapaksua höttöä, mille sitten yleensä annetaan nimitys "italialaistyyppinen ruokalista". Masentavaa.

-ai miten niin kyllästynyt työhönsä-

Poissa Aji Inferno

  • Unholy Ring of Fire
  • *****
  • Viestejä: 7355
    • Profiili
Helsingin raflat
« Vastaus #9 : Maaliskuu 31, 2004, 23:35:22 ip »
Lainaus käyttäjältä: "Susanna"
Lainaus käyttäjältä: "theBro"
Kyllä tommonen keskivertoravinteli tuntuu pistävän miedolle/erittäin miedolle ruualle tulisen leiman.

Tämä taas johtuu suurimmaksi osaksi siitä, kun "tavallinen" kansa tulee ravintolaan, haluaa tulista ruokaa, mutta kuvittelevat että tulinen tarkoittaa sitä että ruuassa on valkosipulin kynsi ja pari palaa jallua. Sitten valitetaan että kun eihän tätä voi syödä. Ihmisten käsitykset tulisesta on välillä todella kummallisia. Kun aikoinaan olin Cantina Westissä töissä, tähän todella kyllästyi. Jatkuvaa natinaa ja kitinää vaikka listalla ihan selvästi lukee hot. Siinä varmaan syy siihen miksi monet paikat on luopunut kunnon mausteista... Eikä ole muuten Cantinan taso muutenkaan enää entisensä.

Ja nykyinen trendihän muutenkin tuntuu olevan, että yritetään miellyttää kaikkia ja sitten lopputulos on tasapaksua höttöä, mille sitten yleensä annetaan nimitys "italialaistyyppinen ruokalista". Masentavaa.

-ai miten niin kyllästynyt työhönsä-[/color]

Lienee epäfiksua tai ainakin epädemokraattista (= enemmistövallan vastaista) ajatella saati sanoa näin, mutta myös enemmistön "diktatuuri" on väärin, makuasioissakin... (muistetaan se vanha "miljardi kärpästä ei voi olla väärässä: paska on hyvää!")  :)

Mäkkärissä ja Britney Spearsissa näkyy mitä syntyy (sorry molempien fanit!) kun koetetaan miellyttää vähän "kaikkia" ja luodaan pelkkä nätti kuori ilman sisältöä tai makua... Ehkä Cantinan tapaisissa paikoissa jonkinlainen "oikeampi" ratkaisu olisikin tehdä ruokaa asenteella, jopa sillä asenteella että "varaamme oikeuden valita asiakkaamme, eli älkää ruikuttako jos kieli palaa - teitä on varoitettu, caramba!" ;-)  Voi olla että liiketalous kärsisi, mutta olisipa ainakin aitoa asiaa.

Ei silti, ymmärrän pakostakin myös vastapuolta. Ei tähän liene muuta kunnon ratkaisua kuin eri ruoat lihapullakansalle ja meille lohikäärmeen serkuille. Kehnoista kompromisseista ei kukaan tule kuin kiukkuiseksi... ;)

Poissa Herpiili

  • Naga Morich
  • *****
  • Viestejä: 2397
    • Profiili
Helsingin raflat
« Vastaus #10 : Huhtikuu 01, 2004, 08:56:27 ap »
Tuossa eri ruuat eri ihmisille on kuitenkin omat vaaransa, tottahan toki tavallinen perunanmutustaja valitsee sen chilipään aterian, ihan vain siksi että haluaa olla "kova" hemmo ja syödä chilipäille tarkoitettua ruokaa.

Ja ensimmäisen suupalan jälkeen sitten valitetaankin koska ruoka on "aivan liian tulista".

Ehkäpä jonkinlainen chilipääkortti olisikin toimiva ratkaisu, ravintolat myisivät vain kyseisen kortin omaaville niitä tulisempia vaihtoehtoja.

Ja kortin säännöissä sitten lukisi että "liian tulisesta" ei saisi valittaa ;)

Poissa Susanna

  • Chilaca
  • **
  • Viestejä: 62
    • Profiili
Helsingin raflat
« Vastaus #11 : Huhtikuu 01, 2004, 12:42:31 ip »
Mä ymmärtäisin tämän kaikkea-kaikille tarjonnan, jos kyse olisi vähän pienemmästä kaupungista. Mutta kun Hesassa on näitä ravintoloita niin hemmetin paljon, niin luulisi, että jos rohkeasti erottuu porukasta siitä hyötyisi myös taloudellisesti. Yrittäjä siis. Jos nyt taas käytän esimerkkinä Cantinaa, sillähän meni hemmetin lujaa monta vuotta, sitten ne rupesi miellyttämään "suurempaa" yleisöä, konsepti kärsi, ja lopputulos se että enää ei Cantina ole suurten joukossa. Ahneus on pilannut monet hyvät paikat.

Mun mielestä olisi hyvä jos tulisissa annoksissa olisi vaihtoehdot, miedosti tulinen ja erittäin tulinen, eipähän tarttisi sitten huutaa tarjoilijalle, kun ihan itse on saanut valita. Vaikka ainahan jostain valitetaan ;)

Poissa MikkoM

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 163
    • Profiili
Helsingin raflat
« Vastaus #12 : Huhtikuu 01, 2004, 22:52:42 ip »
Lainaus käyttäjältä: "Guest"
No ehdottomasti kaikkien chilinystävien rafla Hgissä on New Bamboo center Annankadulla. listalta sitten kohta spesialiteetit/malesialaiset curryt. Pyytäkää vahvuusaste tulinen. AAH!!

No jooh.. piti sitten tän threadin innoittamana käydä tänään kokeilemassa tuo malesialainen curry. Kyllähän siihenkin sai kahmalokaupalla lappoa sitä chili öljyä päälle että alkoi itseä miellyttää ja vielä pyysin "erittäin tulisena" :) Eipä silti ihan maukas ateria oli ja tulee varmaan käytyä toistekkin.

Poissa Pacsu

  • Pepperoni
  • **
  • Viestejä: 50
    • Profiili
Helsingin raflat
« Vastaus #13 : Huhtikuu 06, 2004, 18:16:29 ip »
Poikkesin tässä taannoin syömässä Grande Grillissä Santa Fe:n vieressä ja yllätyin positiivisesti. Ruoka oli hyvää ja sain vähän tulisempaa kastiketta lisäksi pyynnöstä. Annokset olivat sitä suuresti arvostamaani "rahtari" kokoa lähestyvät. Paikka on aika pienehkö ja käydessäni yläkerta oli vielä varattu jollekkin firmalle.
Computers are like air condition, when you open windows, it won't work.

Poissa Kauko

  • Paprika
  • *
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Helsingin raflat
« Vastaus #14 : Huhtikuu 08, 2004, 18:53:02 ip »
Kyllä minunkin mielestäni Cantina West on mennyut alaspäin, maut haalistuneet ja kasvis/kalavaihtoehdot kaventuneet. On siellä silti jotain minkä vuoksi kannattaa tulla; friteeratut jalapenot. Yksi annos alkuruoaksi, yksi pääruoan kanssa ja yksi jälkiruoaksi - ja taatusti lähtee hyvillä mielin (ja täydellä mahalla) ulos.

Mites porukka on käynyt intialaisissa safkapaikoissa, Namaskaar, Indian Tandoor, Maharaja, muutamia mainitakseni? Yleensä annokset ovat hyvin mietoja, mutta pyynnostä saa useimmiten itselleen sopivan annoksen. Ainakin Maharajassa (vuosi sitten) pyysin erittäin tulista ja täytyy sanoa että otsa hikisenä koin yhden parhaimmista makunautinnoistani Stadissa. Myos pienemmissä paikoissa, esim. Malmin (intialaisessa) Asemaravintolassa saa pyydettäessä kohtuullisen tulista.

Intialaisessa ruoassa on se hyvä puoli että tulisuus korostaa satojen eri mausteiden kirjoa, toisin kuin esimerkiksi meksikolaisessa ruoassa jossa mausteet ovat loppujen lopuksi varsin yksipuolisia. Mielestäni juuri tuo muiden mausteiden korostus on yksi chilin parhaimmista ominaisuuksista.

Poissa Janne

  • Administrator
  • Naga Morich
  • *****
  • Viestejä: 2054
    • Profiili
Helsingin raflat
« Vastaus #15 : Huhtikuu 08, 2004, 21:13:13 ip »
Lainaus käyttäjältä: "Kauko"
toisin kuin esimerkiksi meksikolaisessa ruoassa jossa mausteet ovat loppujen lopuksi varsin yksipuolisia.

Missäs ravintolassa Suomessa saa meksikolaista ruokaa?
Cantinat ja muut myyvät texmexiä mikä on yhtä meksikolaista kuin karjalanpiirakat ovat venäläistä ruokaa. Eli "vähän samalta suunnalta" :)

Niitä jalapenoja saa muuten tukusta, olisiko ollut 13 euroa kilo :)
Itselle tuli mitta täyteen niistä viime kesänä, mutta pian voisi taas maistua....
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Poissa Kauko

  • Paprika
  • *
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Helsingin raflat
« Vastaus #16 : Huhtikuu 09, 2004, 09:50:05 ap »
Lainaus käyttäjältä: "Janne"

Lainaus käyttäjältä: "Janne"
Niitä jalapenoja saa muuten tukusta, olisiko ollut 13 euroa kilo :)
Itselle tuli mitta täyteen niistä viime kesänä, mutta pian voisi taas maistua.....


Ovatko ne niitä samoja? Mistä tukusta?

Maitokaupoistakin saa pakasteena friteerattuja tai paistettuja  jalapenoja cheddarilla, mutta eipä niistä oikein hyviä tule. Itse pitäisi tehdä, alusta alkaen. No kasvatuksessa on habaneroa ja cayennea, eli eikohän se siitä... ;)[/color]

Poissa Janne

  • Administrator
  • Naga Morich
  • *****
  • Viestejä: 2054
    • Profiili
Helsingin raflat
« Vastaus #17 : Huhtikuu 09, 2004, 10:10:21 ap »
Ihan samojahan ne ovat ja hyviä tulee kun tekee samoin kuin ravintolassa, eli uppopaistaa ne öljyssä. Ei ravintolatkaan niitä alusta pitäen itse tee.
Metrotukusta taisin hakea.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Poissa Liana7

  • Paprika
  • *
  • Viestejä: 23
    • Profiili
Helsingin raflat
« Vastaus #18 : Toukokuu 31, 2004, 21:30:06 ip »
Onks enää sellasta ravintolaa H:gissä (muistaakseni Töölössä) ku Schezuan? Ja jos on, niin siellähän pitäis sitte tarjoilla sitä meillä harvinaisempaa, eli tulista kiinalaista ruokaa. SChezuanin (äh mite kirjotetaan) keittiö Kiinassa on kai se ainut jossa käytetään tulisia mausteita.

Ja vielä tähän kysymys: Onks Sezuanin pippuri myös chilinsukulainen?
Kerran söin Tapiolan Tung Hingissä "Tulista naudanlihaa sezuanilaisittain". Oli kohtalaisen tulista mut aitoudesta en tie, et millä oli maustettu.

Poissa kyris

  • Lemon Drop
  • ****
  • Viestejä: 569
    • Profiili
    • http://www.kyrohonka.net
Helsingin raflat
« Vastaus #19 : Toukokuu 31, 2004, 22:43:46 ip »
Kyllähän Kiinassa muuallakin kuin Schezuanissa käytetään chilä  :)

Mutta kun Schezuanilainen ravintola sanoo ruuan olevan tulista, niin kannattaa uskoa  :p

Aikanaan Kiinassa mentiin sellaiseen pieneen, rähjäiseen Schezuanilaiseen ravinteliin, tilasin annoksen nimeltä "Pork in hot sauce", ja ainoa mitä annoksesta puuttui oli Beijingin palokunnan puhelinnumero  :p

Kahteen päivään ei uskaltanut mennä 100m kauemmaksi hotellista  :laugh:  Hotellit on nimittäin lähes ainoita paikkoja, joissa on WC, joihin länsimaalainen uskaltaa mennä....