Kirjoittaja Aihe: Lahden raflat  (Luettu 33610 kertaa)

Poissa Pacsu

  • Pepperoni
  • **
  • Viestejä: 50
    • Profiili
Lahden raflat
« : Helmikuu 05, 2004, 08:48:29 ap »
Zanzibar - ruoka ei ole ehkä niin tulista kuin haluaisi, mutta nimi lihamuki kuulostaa korvaan hyvältä. Kyseessä on pahvinen juomamuki täynnä kebab-lihaa ilman turhia vihreyksiä, mukaan tulee asiaan kuuluvat jugurtti ja joku tomaattipohjainen mietoon makuun (normaaliin) maustettu chilikastike. Omilla sooseilla/jauheilla tästä saa kuitenkin erinomaisen.
Mamma Maria - Hyvät pastat joiden listalla luvattu tulisuus on kaukana oikeasta. Kannattaa kokeilla itsetehtyjä jäätelöitä, limoone ja greippi ovat omat henk.koht suosikit.
Computers are like air condition, when you open windows, it won't work.

Härmän Häjy

  • Vieras
Lahden raflat
« Vastaus #1 : Maaliskuu 15, 2004, 12:09:06 ip »
Makuasioista ei sovi kiistellä, niin kuin hyvin tiedämme. Kuitenkin ajattelin esittää oman kokemukseni kyseisestä kebabkioskista. Ruoka ei ollut kovinkaan kallista, mutta kun otti mukaan juoman, hinta pompsahtikin heti kolmella eurolla. Lisäksi ateria tarjottiin pahvilautaselta ja sosimiksi annettiin kertakäyttöhaarukka ja -veitsi (niillä saa tunnetusti lihan paloittelusta hyvinkin haastavan ja tuskallisen operaation). Lihasta en myöskään pitänyt (minulla ei kyllä ollut mahdollisuutta viedä sitä kotiin ja maustaa oman maun mukaan).
Ainakaan nälkäisen varusmiehen odotuksia kyseinen paikka ei siis täyttänyt.

Poissa Pacsu

  • Pepperoni
  • **
  • Viestejä: 50
    • Profiili
Lahden raflat
« Vastaus #2 : Huhtikuu 06, 2004, 18:10:59 ip »
Täytynee käydä lauantaina tarkistamassa asia. Ennen tämä on kyllä tarjottu aina mukista. Otithan siis nimenomaan lihamukin? Muista tuotteista en kyseisessä puljussa omaa kokemuksia. Soosit oli mukana omasta takaa ja lauantainakin tästä propsit sivulle ;)
Computers are like air condition, when you open windows, it won't work.

Poissa Presenter

  • Zibula
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Lahden raflat
« Vastaus #3 : Toukokuu 23, 2004, 17:19:29 ip »
Lainaus käyttäjältä: "Pacsu"
Zanzibar - ruoka ei ole ehkä niin tulista kuin haluaisi, mutta nimi lihamuki kuulostaa korvaan hyvältä. Kyseessä on pahvinen juomamuki täynnä kebab-lihaa ilman turhia vihreyksiä, mukaan tulee asiaan kuuluvat jugurtti ja joku tomaattipohjainen mietoon makuun (normaaliin) maustettu chilikastike. Omilla sooseilla/jauheilla tästä saa kuitenkin erinomaisen.

Kun tuossa Kill Bill vol. 2:n ensi-illan aikoihin Lahdessa kävimme kaverini kanssa, niin menimme tuonne kyseiseen Zanzibariin syömään. Lihamuki oli huono esitys - liha näytti ja maistui mikrossa lämmitetyltä, muki oli 0.33L:n eikä mukana ollut yhtään salaattia. Otin tosin miedon kastikkeen, joka oli siis todellakin miedon mauton. Jos hyvän lihamukin haluat, niin suosittelen Lahden linja-autoaseman yhteydessä olevaa kebab-paikkaa (en nyt muista nimeä). Siellä muki on muistaakseni puolen litran muki, liha on rapeaa ja mukana on myös salaattia - vaikka eihän se Oikeaan lihamukiin kuuluisikaan, niin kyllä se tuo hieman raikkautta muuten kohtuullisen brutaaliin annokseen. :)[/color]

Anonymous

  • Vieras
Lahden raflat
« Vastaus #4 : Joulukuu 06, 2004, 09:59:05 ap »
Tuo Mamma Maria on hyvä paikka ja vieläpä kohtuullisen edullinenkin (n. 8 euroa annokset), mikäli pastasta tykkää. Pariin otteeseen tullut siellä käytyä, mukava tunnelma ja aito italialainen tuntuma safkaan.

Poissa HH

  • Paprika
  • *
  • Viestejä: 16
    • Profiili
Lahden raflat
« Vastaus #5 : Lokakuu 21, 2005, 23:38:39 ip »
Voin ehdottomasti suositella Rautatienkadulla olevaa intialaista ravintolaa nimelta Bengol. Kaikkiin ruokiin on 6 erivahvuus astetta. Ja parasta on sen että normaalin tulisuus aste 3 on heidän normaali. EI suomalaiseen makuun oleva normaali.

Tutustumisen arvoinen paikka ehdottomasti!!!

Anonymous

  • Vieras
Lahden raflat
« Vastaus #6 : Marraskuu 22, 2005, 20:35:55 ip »
joo bengolissa kävin kun sitä kaikki hehkuttaneet.. olipas kova pettymys  :shock:

tilasin chililammasta, 4 biittiä lammasta mielettömässä määrässä (ok) makuista tomaattipohjaista kastiketta. riisiä oli ihan liian vähän, eli suhteessa kastike-liha-riisi oli ihan päin vitt :twisted:  . tulisen ystävänä kysyin sit miten tulisena sen sais, sano et 1-6, josta sit otin 5. vähän pelotti et tuleeks liian tulista, ku en kuitenkaan mikään NIIN tottunut ahmari ole, mutta pöh.. oli ku olis lorauttanu pikkasen tabascoo tms päälle. siis tosi pettymys kaiken kaikkiaan, varsinkin kun tälle pikku"herkulle" tuli hintaa 10e. ei toiste, vaikka se tarjoilijatar oli söötti  :wink:

Poissa nataS

  • Paprika
  • *
  • Viestejä: 20
    • Profiili
Lahden raflat
« Vastaus #7 : Kesäkuu 06, 2008, 23:04:08 ip »
Käytiin emännän kanssa testaamassa Colorado-ravintola uudessa leffakompleksissa, pitihän tuo testata kun habaneropihvi listalta löytyi. Ihmettelin siinä safkan saatuani että jalopenon paloja oli kaalisalaatin päällä ja paholaishilloa oli erillisessä kipossa mutta tulisuutta ei safkasta löytänyt mistään aineksesta  :evil:  Siis pihvissä itsessään ei moitteen sanaa mutta habaneropihvi? Kysyin asiaa tarjoilijalta joka keittiöstä palattuaan kertoi että annosta oli muutettu kun oli tulisuudesta tullut sanomista  :shock:  Normaalisti silti haban paloja pihvin ympärillä kuulemma on mutta nyt olivat pahalaiset päässeet keittiöstä loppumaan, voi stana sentään.  Paholaishillosta piti chiliä "ripaus" löytyä mutta oli tainnut lähteä litomaan moisen päätöksen jälkeen...

  Että tämmöinen chili-ilta..Eipä silti, varmasti tulee toisenkin kerran paikassa kyllä käytyä, palvelu oli hyvää ja ruoka erinomaista. Lisäksi kertoi että jos tulista halajaa niin kannattaa keittiöön kertoa että habapihviin saa laittaa myös sitä habaa  :lol:  Kummasti kuitenkin tuli mieleen tämä Habanossi-keskustelussa mainittu ihmisten kusettaminen "tulisen" safkan kanssa. Toivotaan että tilanne paranee.

 Tulipas tekstiä, johonkin oli avauduttava  :oops:

Poissa Volitans

  • Fatalii
  • *****
  • Viestejä: 1269
    • Profiili
Lahden raflat
« Vastaus #8 : Kesäkuu 07, 2008, 01:29:49 ap »
Tästä habanerosta onkin tulossa yhdistykselle oikein koetinkivi - Habanero kokee inflaatiota, kun sen nimellä markkinoidaan milloin mitäkin ilman, että habaneron makua ja tulisuutta löytyy.

Onkohan se oikeasti niin vaikeaa makkaratehtaiden ja ravintoloiden ymmärtää, että ihmiset kaipaavat vaihtoehtoja - kaikki eivät halua syödä samaa. Nyt "habanero" tuntuu olevan muodissa ja sitä kylvetään joka paikkaan, tosin ilman habaneroa.

PS. Lahtimiiteissä on sitten myös tulista ruokaa ja aitoja habaneroja :)
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Poissa nataS

  • Paprika
  • *
  • Viestejä: 20
    • Profiili
Lahden raflat
« Vastaus #9 : Kesäkuu 08, 2008, 19:44:55 ip »
Näin kuulin joo ex-tallikaverilta (tuo hullu maasturin rakentaja). Pitää koittaa osua johonkin miittinkiin paikalle kyllä  8)

Poissa alvari

  • Paprika
  • *
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Lihamuki....
« Vastaus #10 : Syyskuu 29, 2008, 20:06:21 ip »
Hmmm...tuota lihamukia sai jo n.15 vuotta sitten juurikin kyseisestä paikasta Lahdessa....ja siloin se olikin suosikkini !!! Joka viikonloppu kaupungilla ollessa oli aivan "must" käydä syömässä kyseinen annos ja tulisella kastikkeella.....joka tosiaan oli tulista !!!!!!!
Nykyään tuo annos on "varjo" entisestään....  :(
"Kerran se vaan kirpasee"

Poissa Hombre

  • Habanero
  • *****
  • Viestejä: 1226
    • Profiili
Lahden raflat
« Vastaus #11 : Syyskuu 29, 2008, 20:49:01 ip »
Kyllä se paras rafla on "torvi" 8)
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

Poissa harvester

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 167
    • Profiili
Lahden raflat
« Vastaus #12 : Lokakuu 24, 2008, 23:58:50 ip »
Kiveriön Pizza lienee kans aikas suosittu noista lahden useista kebabpajoista.. Tulee sieltä aika ajoin noudettua jotain sapuskaa.. rullaa viitteellä tulinen, no ei tähän päivään mennessä ole koskaan ollut tulinen, kai se ehkä on astetta tulisempi kuin se mieto, mutta ei tulisuudeltaan kyllä mitenkään erikoinen, muuten kyllä hyvä setti.

Tuli tänään otettua vaihteeksi pitsaa, ja tuo kebab kun maistuu niin tulin kysyneeksi mitkä ne olis se kebabpitsa vaihtoehdot, noo listalta löyty 35 ja 37.. joista se kebab pitza nimellä kulkeva oli jo tullu pariin otteeseen testattua, olisiko ollut sitten se 35. joten päädyin siihen toiseen vaihtoehtoon joka on tullut sivuutettua, luultavimmin oikolukemisen takia.. eli kiveriön erikoinen tms oli nimenä.. tavasin siitä sitten ekat sanat .. kebab, kana, j.... ja kotona tajusin vasta että helkutti. pitsa jonka päällä oli läjäpäin jalapenon siivuja sekä niitä perus pepperonin siivuja, ja tietty niitä luvattuja kebabia ja kanaa, ja olisko ollu paprikaa ja jotain muutakin vielä.. eli oikein special, mutta se tulisuus puoli joka oli vuosia puuttunu niistä rullista olikin kokoajan ollu siellä listan loppupäässä siinä yhdellä lätyllä. Ihan jees, siis. ei mikään extreme kokemus mutta positiivinen yllätys.

Poissa pexi

  • Chilaca
  • **
  • Viestejä: 69
    • Profiili
Vs: Lahden raflat
« Vastaus #13 : Marraskuu 24, 2009, 13:39:02 ip »
Aspendos! Siellä kun ottaa kebabin extra-tulisena niin sitä tulta kyllä löytyy niin että huulia ja suuta polttelee sisäänmennessä ja saukon anua ulostullessa. Ja muutenkin lahden paras kebabbila! Liha on sopivan rapsakkaa muttei kuivaa toisin koin jossain paikoissa liha on melkein raakaa tai kuivaks käristettyä. Ranskalaiset on sopivan rapeita ja mukavasti grillimaustettu. Iskenderkebabin leivänpalat on samana tuoreita, samana päivänä leivottuja jotka melkeen sulaa suussa. Maustamatonta jogurttia (tms) on sopiva köntti lautasen reunalla jossa voi dipata ruokaa niinkuin haluaa. Joissain paikoissa se laitetaan koko annoksen päälle niin sitä on pakko syödä vaikkei tykkäisikään.
SUOSITTELEN
Ja paikkahan on torin vieressä Aleksanterinkadun puolella sisäpihalla. Oliskohan siinä ollu joku optikkoliike sisäpihan nurkalla..

Poissa nicklas

  • Pepperoni
  • **
  • Viestejä: 57
    • Profiili
Vs: Lahden raflat
« Vastaus #14 : Marraskuu 08, 2010, 13:47:22 ip »
Kiveriön Pizza lienee kans aikas suosittu noista lahden useista kebabpajoista.. Tulee sieltä aika ajoin noudettua jotain sapuskaa.. rullaa viitteellä tulinen, no ei tähän päivään mennessä ole koskaan ollut tulinen, kai se ehkä on astetta tulisempi kuin se mieto, mutta ei tulisuudeltaan kyllä mitenkään erikoinen, muuten kyllä hyvä setti.

Tuli tänään otettua vaihteeksi pitsaa, ja tuo kebab kun maistuu niin tulin kysyneeksi mitkä ne olis se kebabpitsa vaihtoehdot, noo listalta löyty 35 ja 37.. joista se kebab pitza nimellä kulkeva oli jo tullu pariin otteeseen testattua, olisiko ollut sitten se 35. joten päädyin siihen toiseen vaihtoehtoon joka on tullut sivuutettua, luultavimmin oikolukemisen takia.. eli kiveriön erikoinen tms oli nimenä.. tavasin siitä sitten ekat sanat .. kebab, kana, j.... ja kotona tajusin vasta että helkutti. pitsa jonka päällä oli läjäpäin jalapeñon siivuja sekä niitä perus pepperonin siivuja, ja tietty niitä luvattuja kebabia ja kanaa, ja olisko ollu paprikaa ja jotain muutakin vielä.. eli oikein special, mutta se tulisuus puoli joka oli vuosia puuttunu niistä rullista olikin kokoajan ollu siellä listan loppupäässä siinä yhdellä lätyllä. Ihan jees, siis. ei mikään extreme kokemus mutta positiivinen yllätys.

asun siinä naapurissa ja ainakin kebabit on aivan vetistä paskaa ja muutenkin perseestä. pizzat on ihan meneviä...

Poissa harvester

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 167
    • Profiili
Vs: Lahden raflat
« Vastaus #15 : Marraskuu 10, 2010, 21:15:00 ip »
Kiveriön Pizza lienee kans aikas suosittu noista lahden useista kebabpajoista.. Tulee sieltä aika ajoin noudettua jotain sapuskaa.. rullaa viitteellä tulinen, no ei tähän päivään mennessä ole koskaan ollut tulinen, kai se ehkä on astetta tulisempi kuin se mieto, mutta ei tulisuudeltaan kyllä mitenkään erikoinen, muuten kyllä hyvä setti.

Tuli tänään otettua vaihteeksi pitsaa, ja tuo kebab kun maistuu niin tulin kysyneeksi mitkä ne olis se kebabpitsa vaihtoehdot, noo listalta löyty 35 ja 37.. joista se kebab pitza nimellä kulkeva oli jo tullu pariin otteeseen testattua, olisiko ollut sitten se 35. joten päädyin siihen toiseen vaihtoehtoon joka on tullut sivuutettua, luultavimmin oikolukemisen takia.. eli kiveriön erikoinen tms oli nimenä.. tavasin siitä sitten ekat sanat .. kebab, kana, j.... ja kotona tajusin vasta että helkutti. pitsa jonka päällä oli läjäpäin jalapeñon siivuja sekä niitä perus pepperonin siivuja, ja tietty niitä luvattuja kebabia ja kanaa, ja olisko ollu paprikaa ja jotain muutakin vielä.. eli oikein special, mutta se tulisuus puoli joka oli vuosia puuttunu niistä rullista olikin kokoajan ollu siellä listan loppupäässä siinä yhdellä lätyllä. Ihan jees, siis. ei mikään extreme kokemus mutta positiivinen yllätys.

asun siinä naapurissa ja ainakin kebabit on aivan vetistä paskaa ja muutenkin perseestä. pizzat on ihan meneviä...
Eipä ole tullu enää käytyä aikoihin.. diskoksi olivat paikan muuttaneet  ;D
Tiedä sitten onko siinä piikittämisenestovalaistuksessa kovin mukava nauttia sapuskaa, nimikin oli tainnu muuttua pastaksi ja pitsaksi tms..

.tomppa.

  • Vieras
Vs: Lahden raflat
« Vastaus #16 : Marraskuu 10, 2010, 23:29:32 ip »
Liipolan kirpputorin vieressä on tähti pizzeria, testasin sen ja totesin suht asialliseksi paikaksi ruoan osalta. Ehkä hieman liian vetistä kebabbia, tomaattinen maku(voimakas) kastikkeessa mutta ok..kuulemma tosta kannattaa hakea rullakebab joka on paikan "bravuuri" pizzat ovat perus tavaraa..ostin mukaan tonnikala,kinkku,salami,aurajuuston ja en moiti mutta en kyllä kehumaan pääse...

Varma valinta on mafia burger,   HUOM!  tai sitten rauttiksella oleva kiinalainen on paras mitä lahdesta nyt löytyy noin yleensä "ravintolana"     ja saa TODELLA tulisena jos pyytää, hinnat on suht halvat ja annos on kooltaan tavallinen kiinalainen eli ei kovin iso mutta sitäkin maukkaampi!!

jonel thai on kuitenkin minunkin mielestä varma valinta jos keskustassa liikkuu ja tahtoo hyvää sapuskaa, kallis..  :-\

Poissa chi_prman

  • Paprika
  • *
  • Viestejä: 23
  • hot, burn and burned ..
    • Profiili
Vs: Lahden raflat
« Vastaus #17 : Marraskuu 11, 2010, 10:55:32 ap »
Jonel Thai. Sapuska on kyllä hieman ylihinnoiteltua mutta plussana kokki tekee kyllä safkan sieltä tulisemmasta päästä pyydettäessä. Ei nyt mitään maata järisyttävän tulista mutta tähän asti tulisin safka mitä Lahden maaperältä olen saanut.

Tämä hyvä, toinen hyvä Tonttilassa -Dalaman (huomattavasti edullisempi, mutta pitemmän matkan päässä). Pyydettäessä saa tulistakin (kysyvät vielä "varmastiko tulista"?). Lihamuki paras, menee kyllä kaikki jossa "poppaa" mukana ...

Poissa nicklas

  • Pepperoni
  • **
  • Viestejä: 57
    • Profiili
Vs: Lahden raflat
« Vastaus #18 : Marraskuu 17, 2010, 12:31:46 ip »
Liipolan kirpputorin vieressä on tähti pizzeria, testasin sen ja totesin suht asialliseksi paikaksi ruoan osalta. Ehkä hieman liian vetistä kebabbia, tomaattinen maku(voimakas) kastikkeessa mutta ok..kuulemma tosta kannattaa hakea rullakebab joka on paikan "bravuuri" pizzat ovat perus tavaraa..ostin mukaan tonnikala,kinkku,salami,aurajuuston ja en moiti mutta en kyllä kehumaan pääse...

Varma valinta on mafia burger,   HUOM!  tai sitten rauttiksella oleva kiinalainen on paras mitä lahdesta nyt löytyy noin yleensä "ravintolana"     ja saa TODELLA tulisena jos pyytää, hinnat on suht halvat ja annos on kooltaan tavallinen kiinalainen eli ei kovin iso mutta sitäkin maukkaampi!!

jonel thai on kuitenkin minunkin mielestä varma valinta jos keskustassa liikkuu ja tahtoo hyvää sapuskaa, kallis..  :-\

missäs kohtaa rauttista tollanen on???
jonen thai on ihan hyvä mutta halvemmalla ja aivan yhtä hyvää saa torin laidalla olevasta thai lounasravintolasta ja chiliä siäläkin on sellasiss pikku purkeis ja isommis pullois...kalkkunaa kandee ottaa ;)

Poissa Kebabmaniac

  • Jalapeño
  • **
  • Viestejä: 147
    • Profiili
Vs: Lahden raflat
« Vastaus #19 : Syyskuu 28, 2011, 11:51:16 ap »
Näköjään avattu ravintola "MyCurry" (http://www.mycurry.fi/, Rautatienkatu 15). Tulisuus säädettävissä, näyttää asteikko menevän 1-6 (6=extraextratulinen). Ilmeisesti olen menossa la Lahteen, jos on aikaa pitänee käydä testaamassa. Mikäli joku vaan kerkee testaamaan ennen sitä niin olisi kiva kuulla !