Äänestys
Kysymys:
Eli mikä on mielestänne paras chili, mitä olette syöneet?
Vaihtoehto 1: Starfish
Vaihtoehto 2: Naga Morich
Vaihtoehto 3: Rocoto
Vaihtoehto 4: Habanero
Vaihtoehto 5: Lemon Drop
Vaihtoehto 6: Jalapeno
Vaihtoehto 7: Fatalii
Vaihtoehto 8: Cayenne
Vaihtoehto 9: Aij Cristal
Vaihtoehto 10: Serrano
Vaihtoehto 11: Tabasco
Vaihtoehto 12: Ulupica
Vaihtoehto 13: Champion
Vaihtoehto 14: Canario
Vaihtoehto 15: Joku muu?
Eli itteläni on Aji Cristal. Samanlainen äänestys on joskus voinu olla, en jaks ettii niit kaikkii mitä on ollu ja mitä ei... ;D
Jos on joku muu, vastatkaa tähän viestikenttä-jutskaan...
Rocotoja liputan minäkin. Todellakin leppoisa, suorastaan pehmeä polte ja hieno maku. Nagan tuoksu tosin on ehkä omalla sarallaan lyömätön.
Lainaus käyttäjältä: Venomi - heinäkuu 15, 2011, 12:48:00 ip
Mikä ihmeen ruppana lista tuo on? Sieltä puuttuu monta hyvää lajiketta.
Itse äänestän Rocotot voittajaksi. Mehukas, maukas ja polte on mukavan "leppoisa" ja hidas. Mitä nyt canario lajikkeessa asteen liian julma. :)
Tein ny siitä paremman eli onkos toi hyvä?
Turbo Pube ja Rocoto Red Peruvian keikkuvat tällä hetkellä ykkössuosikkeina.
Chilaca
Maun puolesta ehdottomasti Ulupica, Large. C.cardenasii var.pendulum. Sitten jos pittää saada enempi purtavaa tai tulta niin Orange Habanero.
Joku muu, koska tosta puuttuu niin monta. Yks mukava esimerkiks on Champion grillattuna sellasenaan. :P
Sehän tietysti vaihtelee sen mukaan, mikä milloinkin kypsyy. Eli suosikki vaihtuu sesongin mukaan.
Eräs parhaista on ehdottomasti Cajamarca, englantilaisesta siemenestä, se suippokärkinen: http://chilivaari.blogspot.com/2010/11/vuoden-positiivisin-yllattaja-cajamarca_08.html
On niitä paljon hyviä, joita ei listassa näy. Voisin mainita vaikkapa Pi441551:n, mutta noista kallistuisin Starfishin piolelle.
Sori, koko homma karkas käsistä... Siis kaikkihan valittaa et on liian vähän/kaikki parahaat on muualla. No eihän siinä mitään, oon tämmönen amatööri ja alotin koko chilin vasta viiko taakse päin. Eli teen kokonaan uuden äänestyksen, laittakaa yv:tä mieleistinänne mauistanne sitten sinne. Voinhan toki pitää tän jos kerran haluutte...
;)
Vaikea, vaikea kysymys. Aji Cristal Olympia-levitteen sekaan pilkottuna on taivaallisen hyvää, samoin Serrano tai Jalapeño salsan tai guacamolen seassa. Kylmäsavustettu ja jauhettu Guajillo on loistava pöytämauste. Lemon Drop on jonkinlainen kivijalka, yleiskäyttöchili, joka harvemmin pettää. Rocotot taas jyrää vaikka ihan leivän päälle siivutettuina ja chinenseistä Fataliin aromi on omaan makuuni vertaansa vailla.
Vaihtelee niin paljon käyttötarkoituksen mukaan.
Rocotot kasvavat ja jonkun ajan päästä olisi saatavilla tuoretta tavaraa, joten vastataan nyt sitten: Rocoto.
1.Fataliille ääni vahvasti,ekaa kerta kokeilussa tälläkaudella ja must jatkossa,onko se tämä keltainen se orggis vai onkö tästäkin väri muunnoksia?,uskomattoman hyväaromi kohtuullisen raastavan poltteen taustalla,satoisakin vielä.
2.Turbo pube,kunhan malttaa kypsyttää pitkään,hedelmäinen ja melko mieto,satoisa jopa aloittelijan käsissä,ei itsestään selvyys pubeissa.
3.Aji whitewax,rapsakka bacca,kuten cristal mutta vielä isommat podit,helppo ja satoisa,hedelmät kypsyy tosin pitkään.
4.muut lajikkeet,onko huonoa hiliä?
Arvostelu lajikkeista naturel
Syönyt vain muutamia lajikkeita joten niistä valitsen jalapeniksen.
Tuoreena Aij ;) Cristal vihreänä siivutettuna vaikka salaattiin. Toimii kuin kuminuija myös savujauheena.
Jalikset juustolla ja pekonilla grillattuna
Tuore rocoto vielä maistamatta mutta savujauheena aatelia
Maistamisen arvoinen myös Black Scorpion Tongue ihan tuoreeltaan. Mehukas, ehkäpä jopa sokerisen makea. Polte hiukan äkkijyrkkä. Tätä olen saanut maistaa vain kerran kunnes öttiset söi viime kesänä loput... Kasvarissa neljä puskaa ja yksi malttamaton kasvattaja
Lainaus käyttäjältä: linkerquu - heinäkuu 15, 2011, 21:46:50 ip
hyvinhän tämä menee :)
Ainahan äänestyksissä on vaihtoehdot joista pitää valita.
Turha sinne on kaikenmaailman PI9848u48u48u49e88- rehuja laitella.
Niistä tavallinen kulinaristi mitään ymmärrä ;D
Kiiitos kiitos. Meinas mennä yöunet kun mietin tota äänestystä!!!
Tölkitettyä serranoa ei lyö kyllä helpolla oikein mikään! :) Mutta eipä kyllä helpolla kuivattua ja jauhettua Ulupicaakaan...
Kaikkien lajien maku on kyllä hyvää omalla tavallaan mutta Rocoto ja Aji Cristal vie oman maun mukaan voitot.
Caribbean Red Habanero ehdoton ykkönen, toisena varmaan tulee Aji Cristal.
Lainaus käyttäjältä: ALIS123 - heinäkuu 23, 2011, 12:35:07 ip
Caribbean Red Habanero ehdoton ykkönen, toisena varmaan tulee Aji Cristal.
Jep. Crh on hyvää tuoreena, kuivattuna ja säilöttynä. En oo vieläkään onnistunu tekeen sitä savustinta, joten siitä en sitten tiedä vielä.
Vielä on niin monta lajia maistamatta, että suosikki voi muuttua...
Nyt sanoisin rocoto, on se niin mehukas ja mehujen mukana polte leviää, kun chili harrastus suomessa...
Ykkösenä Aji Cristal ja hyvänä kakkosena tulee Naga... 8)
Täällähän hehkutetaan Rocotoja taas sen verta paljon, että pitäisiköhän vihdoinkin pistää ensi kaudella kasvamaan.. ;D
Lainaus käyttäjältä: Dani - syyskuu 25, 2011, 12:46:38 ip
Täällähän hehkutetaan Rocotoja taas sen verta paljon, että pitäisiköhän vihdoinkin pistää ensi kaudella kasvamaan.. ;D
Kyllä se hehkutus on ihan aiheesta. Ensi kausi tulee omalla kohdallani olemaan erittäin pubescens-voittoinen.
Samoin täällä pubejen osuus ensi kaudeksi kyllä nousussa kun noita vihdoin pääsi ihan omasta puskasta maistamaan. Perus orange haba kuitenkin ehkä se paras mitä suuhun eksynyt.
Datil ja Lemon Drop ovat mun suosikkeja tällä hetkellä. Kaippa sitä joku rocotokin pitäisi ottaa ensi vuonna kasvatukseen
Biquinho
Lainaus käyttäjältä: Touko - syyskuu 28, 2011, 12:28:44 ip
Biquinho
Pitääkin nyt maistella jahka nämä myöhäismarjat kypsyvät, että mikälaisiin lukemiin polte asettuu kun on vähän laajempi skaala chilejä maisteltuna. Keväällä, ensimmäisenä omana chinensenä se tuntui aika voimakkaalta.
Tällä hetkellä ehkä tuore Manaus/Aribibi Gusano/Aji Gusanito. Mieletön aromi.