huhtikuu 19, 2024, 08:30:35 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - greenlife

1
Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - elokuu 17, 2011, 20:39:19 ip
Se mun tarkoittama versio on Bosch MKM6003, muistaakseni gigantista hommattu.

Räyhiksen koneetkin varmaan toimii ihan hyvin, pölynhallinnassa saattaa tulla ongelmia ;D


:) Kiitos tarkasta vastauksesta.
2
Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - elokuu 16, 2011, 22:53:05 ip
Eiköhän semmonen muutaman kympin mylly ole kuiteskin aika pieni investointi näissä(kin) hommissa?
Jauhetta, todella hienoa jauhetta, tulee nopeasti ja siististi.
Eikä paljon edes vie tilaa, aikuisen miehen nyrkin kokoinen laite.


Mikä malli on noin pieni, kuulostaa hyvänkokoiselta?
3
Kiitos ohjeesta, kuulostaa herkullisesta, menee laittoon.

En suosittele käyttämään lainkaan auringonkukka-, maissi- tai soijaöljyä, koska ne ovat todella epäterveellisiä öljyjä (mm. koska härskiintyvät helposti, niissä on aivan liikaa omega-6:sta suhteessa omega-3:een). Itse käytän oikeastaan vain neitsytoliiviöljyä, neitsytkookosöljyä ja joskus neitsytavokadoöljyä. Ja tietysti (luomukirnu)voita. Kaikki öljythän tulee säilyttää pimeässä (huoneenlämmössä tai viileässä) ja mieluiten tummassa lasipullossa (ei muovipullossa tai läpinäkyvässä lasissa).

Oliiviöljyyn ja miksei kookosöljyynkin olisi mielenkiintoista tehdä tätä öljyä, ja miksei osaan voisi chilit jättääkin eli olla suodattamatta.

(Chililikööriä tai -viinaa yrttien kera olisi myös mielenkiintoista tehdä - en löytänyt haulla tuloksia?)
4
Lainaus käyttäjältä: linker - elokuu 24, 2010, 19:28:51 ip
Pitääpä maistaa jos kauppareissulla sattuu silmiin.

Mutta: voi hel...  millaiset tuoteselosteet tuolla nettisivulla. tuhannen lisäainetta on "piilotettu" sellaiseen sananjakoon ettei mitään määrää.
Katson huomenna blairssin pussista, mitä dekstriinejä niissä on; varmaan yhtä paljon, mutta tuo aromivahventeiden kaje karkoittaa äkkiä pois enempää lukemasta tuotteesta.


Näin juuri, tuo on kyllä enemminkin perunalastukorvike tai perunalastunkaltainen tuote. Jo vehnä ja piilotettu E621 aromivahvenne eli natriumglutamaatti aiheuttavat minulle yliherkkyysoireita, ja kaikki muu skeida vielä päälle. YÄK. Ja on todellakin sikamaista jättää nuo E-koodit pois (nykyinen trendi, kun ihmiset alkavat karttaa lisäaineita) ja mainita vain nimet, kuluttajaa yritetään huijata. Ehkä vain parempi ostaa aitoja lisäaineettomia perunalastuja ja dipata niitä johonkin laadukkaaseen (mieluiten itse tehtyyn tuoreeseen) chilikastikkeeseen.
5
Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 11, 2011, 00:31:10 ap
... Kokonaissuunnitelma on nyt aika selvä: savuporo-Rocotopiirakka, chilikauralastut, tummaa chilisuklaata, sulatejuusto Aji Cristalilla, Naga/Habavoi ja setti tuoretta chiliä. Levitteille alustaksi jotain kovaa ruisleipää. Tuoreet pieninä paloina (jos kaikki kypsyy ajoissa): Pink Haba, Campane, Jalapeño, Aji Cristal, Lemon Drop, joku Rocoto, Haba ja pyydettäessä ja syyteoikeus evättynä Naga. Noilla luulisi menevän perille, että chili ei tarkoita vain kaupan mautonta hollantilaista pötkylää. Saattaa myös mennä perille, mihin mopon kasrkaaminen johtaa. :D


Oi oi, kuulostaapa herkulliselta! Näet todella vaivaa asian eteen, hienoa. Et vinkkaisi, missä olet duunissa ja milloin maistajaiset ovat... ;).
6
komeita ovat!

Voiko tomaattien kypsymistä edistää jotenkin, tuntuu että ne eivät kypsy lainkaan? Pari pientä pensastomaattia antoi satonsa jo kuukausi sitten, mutta muut yksilöt, pensastomaatteja ja tavallisia, eivät vain kypsy. Olen poistanut reippaasti lehtiä, leikannut pisimmistä latvat pois. Kypsyvätkö tomaatit sisällä huoneenlämmössä, muistaakseni se ei toimi. Kuinka pitkälle syksyyn pidätte tomaatteja lämmittämättömässä (pienessä) kasvihuoneessa?
7
Lainaus käyttäjältä: delirium8 - toukokuu 27, 2011, 22:18:45 ip

Tämmösiä täällä tänään!
Maistoin sit ensimmäistä kertaa vihreetä tomaattia, ei ollenkaan hassumpaa kamaa!


Vau, upeita tomaatteja ja tosi laadukkaita valokuvia, ihan ammattitasoa. Mikä kamera/putki sulla on?
8
Heh, kiitos vastauksista  ;D. Kysyin siksi, että joidenkin kasvien kohdalla asialla saattaa ollakin merkitystä. Esim. raparperia ei pitäisi leikata, vaan kiskoa käsin se varsi irti. Täälläkin pistokkaista puheen ollen (muistaakseni) on ollut ohjeita siitä, että vartta ei saa leikata saksilla vaan steriilillä terävällä veitsellä. Joten mistäs sitä ikinä tietää, jos asia olisi tärkeäkin, mutta vastauksista päätellen chili porskuttaa eteenpäin irrottaa sen hedelmän sitten miten vain. Selväks tuli  ::).
9
Ehkä typerä kysymys, mutta kysyn kuitenkin: miten podi kannattaa/pitää poimia? Ihan itsekseen ei näytä irtoavan (puutarhamyymälästä) ostetun chilin podi. Leikataanko veitsellä, kiskotaan väkisin, taitetaan varsi...? Mistä kohtaa ja miten siis se hedelmä irrotetaan?
10
Kiitos, tämä varmisti asian. Olen kyllä hakenut ja lukenut aika paljonkin, mutta en ollut jostain syystä saanut täyttä varmuutta... Joissain ohjeissa siemen käsketään työntää villaan sisään. Jotkut sanovat, että jo alusta asti annettava lannoitetta... Kiitän siis ja odotan, josko tuolta mitään nousee.
11
Muutama kysymys vielä kivivillassa idätyksestä:

- ihan alussa, kun siemenet vasta laitetaan kivivillaan, ei kai lannoitusta tarvita? Missä vaiheessa lannoitus aloitetaan ja miten?
- onko niin, että siemenet tosiaan vain TIPAUTETAAN pienen kivivillakuution (melko isoon) reikään? Siemenhän jää ihan pinnalle ilman mitään suojaa?
- kasteletteko päältä vai alta, suihkuttamalla vesipullosta tai ihan kaatamalla vettä? Miten kostea kivivillan pitää olla?

Kiitos etukäteen (istutus myöhässä, mutta parempi aloittaa edes joskus...)
12
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - maaliskuu 31, 2011, 21:30:53 ip
Lainaus käyttäjältä: greenlife - maaliskuu 31, 2011, 21:25:58 ip
No, enpä sattuneesta syystä ole itse testannut...  ;D Aika monessa paikassa kuitenkin jostain syystä asiasta varoitellaan ja myydään niitä takaiskuventtiileitä. Hyvä tietysti, jos niin ei välttämättä käy. Olisin tietysti voinut tarkkaan ottaen kirjoittaa "saattaa vettä joutua pumppuun". Anteeksi kovasti  ;D.


No kyllä minäkin kauppiaana myisin takaiskuventtiilin letkun molempiin päihin ja pari varalle....

Käsittääkseni nuo kalvopumput ovat niin fail-safe kuin mahdollista, lappoperiaatteellahan se vesi voisi sieltä tulla, mutta ensin sen pitäisi nousta pytyn reunan yli ja sitten "vastavirtaan".


No, se venttiili maksaa euron tai pari, joten tuskin tässä on kyse mittavasta rahastuksesta. Ennemminkin kauppiaat asiakkaan suojelemisen lisäksi haluavat välttää sitä, ettei asiakas tulee "takuuasioissa" takaisin liikkeeseen, kun pumppu on "mystisesti" hajonnut.  ::)
13
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - maaliskuu 31, 2011, 21:02:08 ip
Imaisee? Wft? Itsellä oli viime vuonna 4 kuukautta 24/7 bubbleri päällä, pumppu roikkui patterista juuttinarulla ja pytty oli 40cm korkeammalla.


No, enpä sattuneesta syystä ole itse testannut...  ;D Aika monessa paikassa kuitenkin jostain syystä asiasta varoitellaan ja myydään niitä takaiskuventtiileitä. Hyvä tietysti, jos niin ei välttämättä käy. Olisin tietysti voinut tarkkaan ottaen kirjoittaa "saattaa vettä joutua pumppuun". Anteeksi kovasti  ;D.
14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bolivian Rainbow
maaliskuu 31, 2011, 16:17:51 ip
Ohoh mikä puska!

(Mikä on NFT...?   :-[)
15
Tuolta löytyy itselle tärkeää tietoa hyvässä paketissa, kiitos. Pianhan tuosta kirja syntyisi vähän laajentamalla...  :P

Kasvatus-osaan kaipaisin ehkä hieman enemmän tietoa vesiviljelystä, nyt se loppuu melkein idätyksen jälkeen.
16
Bubbler ja ilmapumpun sijoitus

Tuli mieleen tästä sivusta ja oikean reunan periaatekuvasta http://chiliwiki.fi/index.php?title=Bubbler, että olisiko kaaviokuvassa ilmapumpun hyvä olla selvästi vedenpinnan yläpuolella? Kuvassa ei näy takaiskuventtiiliäkään, joten tuon kuvan mukainen systeemi imaisee vedet pumppuun? Joku aloittelija (kuten minä) saattaa lukea vain Chiliwikiä ja tuumasta toimeen! Ja se on entinen pumppuu sitten.
17
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Yrttien vesiviljely?
maaliskuu 31, 2011, 11:19:35 ap
Moi,

kiitos vastauksesta. Tuli mokattua kun puhuin istutuksesta, käytän siis kivivillaa, en turvetta... Riittääkö muutaman millin korkea vesi pienoiskasvihuoneen pohjalla, josta kivivillakuutio imee vettä? Vai kastellaanko tai sumutetaanko kivivillaa päältä tms.? Täytyy vielä katsastaa muualta foorumista tästäkin, ettei mene pieleen, kun nyt alkaa olla vikat hetket laittaa siemenet ainakin hedelmää tuottaviin kasveihin (chiliäkin aion yrittää kasvattaa).

Mulla tosiaan on myös tuota Bloomia, kysäisin vain, ettei käy niin, että muu kasvu lakkaa ja alkavat pukata kukkaa  :o.

Mä ajattelen, että tuo Mineral Magic saa nyt riittää apuaineeksi. Vulcanoponic tms. olisi hyvä, varsinkin jos ei vesiä halua vaihtaa jatkuvasti.

Juu, T-liitin on olemassa, mutta kypsähdin viimeksi sen kanssa, kun ilmaa ei vain tullut kuin toisesta putkesta säädöistä huolimatta... Samanlaisia ongelmia vaikutti olevan muillakin. Yritän vielä, ja sitä paitsi tilasin just pari pumppua lisää, koska muita tarvikkeita ja siemeniä riittää, ja kun näkee miten nuo viihtyy ja kasvaa, innostuu.

Kevät on mukavaa aikaa  ::).
18
Muut kuin paprikakasvit / Yrttien vesiviljely?
maaliskuu 31, 2011, 10:16:48 ap
Terve,

tarkoitus olisi kasvattaa yrttejä vesiviljelyllä, sekä kaupan taimia että siemenestä. Siemenet varmaan pitäis kohta laittaa itämään...

Onko teillä kokemuksia? Itse iskin pinon kaupan luomuyrttejä bubbleriin, sekaan Biosevia Growta ja Mineral Magicia (testinä ensin vain toiseen) pikkuämpäriin. Hengissä näyttävät olevan ja itse asiassa nehän kasvavat kivaa vauhtia!  ;D Jes, tässä siis ero siihen, että yrittää vain pitää yrtit hengissä seisovassa vedessä ilman lannoitusta, jossa ne eivät juurikaan kasva. En vielä ole ihan varma, miten etenen, yritänkö saada veteen biotoopin (vai mikä se nyt oli...) vai vaihdanko veden 2 viikon välein. Jännää kuitenkin, varsinkin kun haluan käyttää luomulannoitteita, että miten onnaa. Olen siis ihan aloittelija.

Pari (tyhmää) kysymystä:
- tarvitsenko lainkaan Biosevia Bloomia, jos tarkoitus ei ole suinkaan kukittaa yrttejä?
- kuinka korkealle/paljon sitä vettä tulee bubbleriin laittaa, juuriruukan alapintaan, keskelle vai yläpintaan vai alle sen niin, että juuret koskettavat juuri ja juuri vettä?
- istutan siemenet pienoiskasvihuoneeseen turveruukkuun. Paljonko vettä, paljonko ravinteita? Kuinka usein vesi vaihdetaan?
- jos vettä ei tarvitse ilmata koko ajan, voiko itse asiassa käyttää samaa ilmakiveä vaikka kahdessa pienessä bubblerissa, vaihdellen?

Kaikki kokemuksen yrttien ja salaattien vesiviljelystä tervetulleita.
19
Lainaus käyttäjältä: Zabi - tammikuu 08, 2011, 23:39:26 ip
Nitraatti = typpilannoitetta jonka vuoksi typpilannoitetta tulee käyttää 10-20% vähemmän kuin normaalissa vesikasvatuksessa.


Tarkoitatko, että typpilannoitetta tulee käyttää 10-20% normaalista määrästä, vai 10-20% vähemmän eli 80-90% normaalista määrästä?
20

Lainaus käyttäjältä: Coofdrad - tammikuu 06, 2011, 00:34:10 ap
Haluisko joku lähettää mulle pullossa tota toimivaa bakteerikantaista vettä  ;D Vois siirtää sen omaan järjestelmään ja saisin näin nopeutettua omaa bioponista systeemiä... Vitsi  8)

Ideana hauskaa, mutta joidenkin lähteiden mukaan nitrifikaatiobakteerit alkavat kuolla jo tunnissa, elleivät saa happea (eli jos ilmastus ei toimi tai jos vesi ei virtaa). Ymmärsin kyllä, että kysymyksesi oli vitsi...
[/quote]

Tarkoitatko että bioponisessa viljelyssä ilmapumppua on pidettävä aina päällä? Eikö tavallisessa vesiviljelyssä ilmapumppua kuten valoakin voi esim. yöt pitää poissa?