toukokuu 04, 2024, 11:06:38 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Huru-ukon kasvatuksia 2016

Aloittaja Huru-ukko, lokakuu 26, 2015, 12:48:12 ip

« edellinen - seuraava »

Huru-ukko

syyskuu 19, 2016, 14:00:30 ip #40 Viimeisin muokkaus: syyskuu 22, 2016, 09:22:59 ap käyttäjältä Huru-ukko
Lainaus käyttäjältä: Muurahaiskarrhu - syyskuu 19, 2016, 10:28:09 ap
Lainaus käyttäjältä: PP - syyskuu 19, 2016, 10:08:44 ap
Viimeinen näkyvä kuva on 21. elokuuta viestissä.


Mulla sama Firefoxilla, mutta Operalla näkyy kaikki.


Kiitos tiedoista. Pitänee pian katsella joku toinen kuvanjakopalvelu. En muistaakseni ole itse Googlen asetuksia kuvienkaan osalta säädellyt. Tänään muutin yksityisyysasetuksia kuvien osalta väljemmäksi.


Syksyisen päivän syyssatoa kasvimaalta:


Talvivalkkarit jäi normaalia pienemmiksi, ollen kuitenkin silti ihan hyvänkokoisia. Sipuleita en varsinaisesti kasvata, mutta nuo jäi kesän grillauluista jäljelle. Menevät säilykkeisiin sopivasti.

Kurpitsoita tuli ihan hyvin, mutta kokoa olisi saanut olla enemmän. Kurppapelto no:2 oli viimevuotisen vanhan mansikkaviljelmän päällä, josta juurilaho ja viime talven pakkaset oli tappanut mansikat pois. 5v. vanha.
Hiukan keväällä mietitytti kurpitsojen istuttaminen samaan paikkaan sen juurilahon takia. Tiedä oliko se osasyynä koskapa nuo pienet Blue Hubbardit  on sieltä, kuten myös pienimmät (2) Musque De Provencet ja yksi pienin Kikuza, keltaiset. Kasvavat 2-3 kiloisiksi, öljykurpitsa. Lisäksi pakollisia Red Kureja oli 10, yhden oli joku jyrsijä kalvanut puoliksi ja siemenet myös.

Musque De Provencet pitäisi muuttua kellertäväjuovaisiksi vielä, jotta olisivat "kypsiä". Koputelessa ääni on ontto, sillä mittapuulla ne on jo syötävän hyviä.

Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: PP - syyskuu 19, 2016, 13:57:12 ip
Lainaus käyttäjältä: Muurahaiskarrhu - syyskuu 19, 2016, 10:28:09 ap
Mulla sama Firefoxilla, mutta Operalla näkyy kaikki.


Tässä on kyse sitten samasta jutusta kuin mulla. Google antaa nykyään Operalla ja Chromella linkin eri kuvaformaattiin, koska ne tukee sitä. Firefox ja IE ei tue ja niillä saa linkin, joka toimii millä vaan selaimella.


Saitko toimimaan millä keinoin?.

PP

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - syyskuu 19, 2016, 14:08:22 ip
Saitko toimimaan millä keinoin?.


Linkki kuvaan pitää ottaa Firefoxilla tai IE:llä.

Huru-ukko

Mahtaako viimeiset kolme kuvaa näkyä?

Vuorikaskas

syyskuu 22, 2016, 09:54:46 ap #44 Viimeisin muokkaus: syyskuu 22, 2016, 09:56:53 ap käyttäjältä Vuorikaskas
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - syyskuu 22, 2016, 09:23:41 ap
Mahtaako viimeiset kolme kuvaa näkyä?


Hyvä kysymys!  Viimeiset kolme näkyy kyllä:  2kpl « Vastaus #32 : Syyskuu 17, 2016, 17:40:40 ip » ja 1 kpl « Vastaus #40 : Syyskuu 19, 2016, 14:00:30 ip »  Vaan oliko ne sun viimeiset?



Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - syyskuu 22, 2016, 09:54:46 ap
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - syyskuu 22, 2016, 09:23:41 ap
Mahtaako viimeiset kolme kuvaa näkyä?


Hyvä kysymys!  Viimeiset kolme näkyy kyllä:  2kpl « Vastaus #32 : Syyskuu 17, 2016, 17:40:40 ip » ja 1 kpl « Vastaus #40 : Syyskuu 19, 2016, 14:00:30 ip »  Vaan oliko ne sun viimeiset?

Nehän ne oli. Kiitos  :).
Muokkasin niitä Firefoxissa uusilla linkeillä, kun ei aiemmin näkyneet kaikille.

Huru-ukko

Aika pistää kasvatuskausi ja päiväkirjakin pakettiin ainakin kasvatusten osalta.
Chilien lisäksi muistakin kasvatuksista ja prosessoinnista hiukan  ;)........Kera kuvien via Firefox.


Kurpitsoja, Red Kuri punaiset, keltaiset Kikuza ja sitten on siniviherharmaat Blue Hubbard. "Korissa" lisäksi tomaatti Hurmaa, suosittelen, ja suosittelen jos joku kasvattaa että malttaa odottaa värinvaihtumisen jälkeen lämmöistä riippuen 1-2 viikkoa jotta tomskut myös kypsyisi.
Raoista näkyy Pink Habanerojakin, kerätty ulkona olevista puskista joista pakkanen riipi lopulta lehdet pois.



Kurpitsat paahtamisen jälkeen. Red Kuri paahdoin ohuine kuorineen, Blue Hubbardit myöskin kuorineen, niistä on huomattavasti helpompi ottaa hedelmäliha pois paahtamisen jälkeen kuin että yrittää kuoria niitä. Kikuzat on vieläkin odottamassa vuoroaan. Eniten kurpitsa sosetta tuli Musque De Provenceista, ne taas kuorin ennen paahtoa.
Paahdetta (? :o) en sen kummemmin viitsinyt soseuttaa, vaan pistin suoraan pakastepusseihin jotka ovat rasioiden sisällä. Ruuanlaiton yhteydessä soseentuvat sitten keitoiksi tai muuksi...
Jäätymisen jälkeen irroitin pakastusrasiat uutta käyttöä varten.




Musque De Provencet odottamassa uunin komennusta  :o.








Huru-ukko

lokakuu 07, 2016, 16:02:53 ip #47 Viimeisin muokkaus: lokakuu 07, 2016, 16:04:34 ip käyttäjältä Huru-ukko


Leekkejä paistettu metsäsieni / Aura sinihomejuusto täytteellä.




Tämän päivän sadonkorjuun viimeiset "herkut".
Keskellä kurpitsojen siemeniä paahdettuna, kiertoilma uuni joka puuttuu olisi varmaan ollut isoksi avuksi siemenien tasaisen paahtumisen takaamiseksi. Hyviä ne on noinkin. Tutkin eri ohjeita netistä ja päädyin kokeilemaan uunissa paahtoa ja paistinpannulla "paahtamista".

Uunissa siemenistä tuli rapsakoimpia ja helposti rikkoontuvia, kun taas paistipannulla kuoret jäi koviksi. Visiitti uuniin auttoi siihen jonkin verran.

Eniten siemeniä oli varmaan Musgue De Provenceissa, mutta niissä oli paljon kehittymättömpiä, joten ne meni kiertoon. Isoimassa rasiassa on Red Kurit paahdettuna, ehkä niiden siemenissä kovakuorisuus on geeneissä. Isommat siemenet takana ovat Blue Hubbardin ehkä ohuempi kuorisiakin.



Ja mitä siten jäi käteen tästä kaudesta  :o :o....


Porkkanoita kaksi perunalaatikollista, ja palsternakkaa, juuripersiljaa, lanttuja, kyssäkaaleja ja vielä kasvamassa olevat Brysselinkaalit, purjot ja juurisellerit.



Ja hiukan säilykkeitä, iski taas hamstrausvimma  :o. Eniten tuli tehtyä etikkasäilykkeenä paprika/kurkku/sipuli säilykkeitä, koska paprikoita tuli 6 isoa ämpärillistä. Syötyjen lisäksi. Sitten on hapankurkkuja ja suolakurkkuja Valamon tyyliin ja maustekurkkujakin.
Jalluja piloillaan pistin hapatukseen ja etikkasäilöntään. Suolasieniä hiukan.

Tämänvuotiset talvivalkkarit joita jäi yli säilönnän ja siemenkynsien, pistin myös hapanvalkosipuli valmisteeksi. Muutama päivä sitten söin kolme vuotta sitten hapatetuista sipuleista viimeiset, täytynee ihmetellä voisiko niistä maku parantua jos olisi pitänyt vielä vuoden lisää  :o :o.
Viimevuotisetkin valkkaripurkit on avaamatta, ne tosin on etikassa.


Maalattialla ja alhaalla on joulun alla 2014 tehtyä olutta, merkkiä en muista mutta se on erittäin hyvän makuista ollut. Säästän tähän joulupöytään ne ennen ja jälkeen kinkun  ::).

Lisäksi on muutamia isoja pulloja viime vuoden kesällä tehtyä extraväkevää simaa. Extrahapanta ja julman makuista. Eikä sisällä hiilihappoa yhtään.
Eikä muuten lähtenyt enää käymään sokerin lisäämiselläkkään. Siitä saa jotenkin juotavan makuista runsaalla sokerilla ja soodastreamerilla.

Mutta koska en viitsi vanhaa miestä kiusata, olen tyytynyt ostamaan kopan Karhua kun siltä tuntuu.

Täältä tähän  :o 8).