maaliskuu 28, 2024, 10:56:51 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Paistinpannut

Aloittaja Whili, marraskuu 22, 2017, 11:39:35 ap

« edellinen - seuraava »

Whili

marraskuu 22, 2017, 11:39:35 ap Viimeisin muokkaus: marraskuu 23, 2017, 11:34:40 ap käyttäjältä unenkuva
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/30453/jnrcr/De-Buyer-Carbone-Plus-paistinpannu-hiiliteras-28-cm

Tuollainen muutti tänne  :D  Ei huono ja hintakin sopiva   24,90€


PP

Ei tosiaan huono! Tuo on ikuinen ja tosi hyvä kunhan siihen saa poltettua kunnon pinnan.

Hubert

Mites tuo Carbon Plus eroaa yleisemmästä Mineral Beestä?
Ja tosiaan De Buyereita löytyy 5 kappaletta kaapista, mahtipelejä.

Whili

Lainaus käyttäjältä: Hubert - marraskuu 22, 2017, 12:35:06 ip
Mites tuo Carbon Plus eroaa yleisemmästä Mineral Beestä?
Ja tosiaan De Buyereita löytyy 5 kappaletta kaapista, mahtipelejä.

"De Buyer Carbone Plus on rakenteeltaan täysin identtinen paistinpannu Mineral B -paistinpannun kanssa - ainoina eroina Carbone Plussasta puuttuva mehiläisvahakäsittely sekä paremmin uunia kestävä, epoksipinnoitettu kahva."

..eipä liene käyttöön paljoakaan vaikuttavan.

ChIlIDoG

Lainaus käyttäjältä: Hubert - marraskuu 22, 2017, 12:35:06 ip
Mites tuo Carbon Plus eroaa yleisemmästä Mineral Beestä?
Ja tosiaan De Buyereita löytyy 5 kappaletta kaapista, mahtipelejä.


Itsellä meni 32 DeBuyer kuperaksi (siis ylöspäin) eli rasva valuu pannun reunoille. Tästä syytän keraamista liesitasoa, joka ei ilmeisesti lämpeä tasaisesti. Toki edelleen pannu on käyttökelpoinen, mutta lihat paistan vanhalla UPO valuraudalla.  Jos tässä nyt pannuja luetellaan, niin oikeita pannuja yhteensä 13kpl  8) (hiiliteräs+valurauta)

Huru-ukko

On aivan selvä asia, että 3-4mm pellistä prässätty pannu vääntyilee, kuten tässäkin on valmistaja asian todennut tuotekuvauksen lopussa. Ei kannata syyttää siitä liettä, olipa se perinteinen tai induktio. Pannun reunat muodostaa pohjaa kylmemmän kehän, ja kun pohja lämpenee, niin se laajenee. Eli pullistuma on väistämätön, tosin yleensä se tapahtuu sinne lämmön suuntaan.

Pätee kaikkiin metallista tehtyihin pannuihin, asian voi kokeilla jos omistaa jtn linjariksi sopivaa palamatonta ja sulamatonta viivottimen kaltaista.
Se pannun pohjaan ja katsot valoa vasten. Seuraavaksi lämmität pannun ja testaat uudelleen. Kylmänä (yleensä) siellä on pieni rako keskellä, ja lämpimänä pohja on hiukan pullistunut.

Ja hyvin ne kaikki paistavat  ;D.

PP

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - marraskuu 22, 2017, 20:53:38 ip
On aivan selvä asia, että 3-4mm pellistä prässätty pannu vääntyilee, kuten tässäkin on valmistaja asian todennut tuotekuvauksen lopussa. Ei kannata syyttää siitä liettä, olipa se perinteinen tai induktio. Pannun reunat muodostaa pohjaa kylmemmän kehän, ja kun pohja lämpenee, niin se laajenee. Eli pullistuma on väistämätön, tosin yleensä se tapahtuu sinne lämmön suuntaan.


Induktiossa ja kaasussa on se kiva puoli, että pannu lämpenee yhtä hyvin kieronakin. :)

unenkuva

Yksi viesti jäi uupumaan, jota en saanut jostain syystä jälkikäteen siirrettyä.

Lainaus käyttäjältä: -T- - marraskuu 23, 2017, 11:01:12 ap
Tässä eksytään nyt Black Friday-aiheesta ja teräspannukeskustelun voisi ehkä repäistä erilleen, mutta jatketaan kuitenkin...

Mikä olisi toimivin tapa tehdä rasvapoltot teräspannuille, kun se pitäisi tehdä kotona "perinteisellä" hellalla / uunilla? Tuossa omalla hellalla pannun pohja lämpenee todella epätasaisesti ja IR-lämpömittarilla mitattuna pohjassa voi olla jopa lähes 100 asteen eroja ja sen takia yhdessä kohtaa rasva palaa liikaakin ja toisaalla jää tahmeaksi. Reunoja on turha miettiäkkään polttavansa, koska ne jää auttamattoman tahmeiksi.

Uunissa yrittäessäni taas pinta ei tunnu tarttuvan kunnolla (ja tehtaalla pinnoitettu kahva tummui vaikkei rasvaa siihen levittänytkään). Uunissa tehty pinta näytti ja tuntui hyvältä, mutta ensimmäisen ruuanlaiton ja puhdistuksen jälkeen pinta näytti samalta kuin musta maalipinta olisi lohkeillut pois pieninä lastuina.

Rasvapolttoon on kokeiltu useita ohuita kerroksia pellavaöljyä (ruokakäyttöön sopivaa) sekä rypsiöljyä. Nämä lähinnä jotta saisi mahdollisimman tasaisen pinnan ja savuamisen saisi minimoitua.

Hubert

marraskuu 23, 2017, 17:01:06 ip #8 Viimeisin muokkaus: marraskuu 23, 2017, 17:07:19 ip käyttäjältä Hubert
Kookosrasvalla olen tainnut omani polttaa. Liedellä, kaasugrillissä ja uunissa, kaikissa onnistuu ihan hyvin.

Tärkeä asia on juurikin se, ettei tule paksua mustaa pintaa, koska se tosiaan lähtee irti. Rasvapoltolla ei tarvitse saada kuin hieman ruskeaa väriä pannun pohjalle. Tämän voi halutessaan toistaa pari kertaa, mutta pannu on käyttökelpoinen jo kerrankin jälkeen. Varsinainen paistopinta kehittyy sitten pikku hiljaa hyvin hyvin ohuina ja sitä kautta kestävinä kerroksina pannua käytettäessä.

Eli tosiaan paljon vähemmän rasvaa pannulle ja alhaisempi lämpö, jos on aiemmin tullut paksu musta kerros rasvapoltossa.


Hubert

Lainaus käyttäjältä: PP - marraskuu 22, 2017, 21:09:28 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - marraskuu 22, 2017, 20:53:38 ip
On aivan selvä asia, että 3-4mm pellistä prässätty pannu vääntyilee, kuten tässäkin on valmistaja asian todennut tuotekuvauksen lopussa. Ei kannata syyttää siitä liettä, olipa se perinteinen tai induktio. Pannun reunat muodostaa pohjaa kylmemmän kehän, ja kun pohja lämpenee, niin se laajenee. Eli pullistuma on väistämätön, tosin yleensä se tapahtuu sinne lämmön suuntaan.


Induktiossa ja kaasussa on se kiva puoli, että pannu lämpenee yhtä hyvin kieronakin. :)


Tai sitten vain vasaroi pannunpohjan taas suoraksi.  ;D

Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: Hubert - marraskuu 23, 2017, 17:09:15 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - marraskuu 22, 2017, 21:09:28 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - marraskuu 22, 2017, 20:53:38 ip
On aivan selvä asia, että 3-4mm pellistä prässätty pannu vääntyilee, kuten tässäkin on valmistaja asian todennut tuotekuvauksen lopussa. Ei kannata syyttää siitä liettä, olipa se perinteinen tai induktio. Pannun reunat muodostaa pohjaa kylmemmän kehän, ja kun pohja lämpenee, niin se laajenee. Eli pullistuma on väistämätön, tosin yleensä se tapahtuu sinne lämmön suuntaan.


Induktiossa ja kaasussa on se kiva puoli, että pannu lämpenee yhtä hyvin kieronakin. :)


Tai sitten vain vasaroi pannunpohjan taas suoraksi.  ;D

Kyllä senkin voi tehdä, mutta silloin pitää vasaroida sitä kehää, jotta siihen tulisi hiukan lisää pituutta ja pohja oikenisi.Lol, teoriassa ja toki käytännössäkin se onnistuu, mutta hellasärö voi laajeta käsittämättömiin mittoihin  ;D.


Rähinä-Reetta

Skeppshultin valurautapannu on paras pannu mitä meiltä löytyy. En ole huomannut että olisi vääntyillyt.  :D

MorugaReaper

Valurautapannut ovat parhaita. Meillä ei vääntyminenkään vaikuta kun on nestekaasukeittotaso käytössä. Lisäksi myös erillinen Wok- kaasutaso, jolla käytämme tietenkin valurautaista wokpannua.

MiM

deBuyerit ollut täälläkin jo 1,5 vuotta käytössä ja olen niihin oikein tyytyväinen. Paitsi kananmunan paistaminen on kyllä teflonilla helpompaa, erityisesti jos ei halua paistaa niitä ruskeaksi asti. 
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

Maikeli

Ennen joulua ostin myös De Buyerin. On kyllä hyvä pannu eikä ole tullut pinnoitettuja käytettyä kertaakaan sen jälkeen. Olisipa vielä kaasuliesi, niin homma alkaisi lähennellä täydellisyyttä. Hyvin sai kuitenkin rasvapolton tehtyä sähköliedelläkin, mutta epäilen ettei himoitsemaani hiiliteräswokkia niin vain sähköliedellä poltella. Kolmisenkymmentä kertaa tullut käytettyä enkä ole kyllä huomannut pienintäkään vääntyilyä pohjassa.

PP

Lainaus käyttäjältä: Maikeli - tammikuu 20, 2018, 11:06:49 ap
Ennen joulua ostin myös De Buyerin. On kyllä hyvä pannu eikä ole tullut pinnoitettuja käytettyä kertaakaan sen jälkeen. Olisipa vielä kaasuliesi, niin homma alkaisi lähennellä täydellisyyttä. Hyvin sai kuitenkin rasvapolton tehtyä sähköliedelläkin, mutta epäilen ettei himoitsemaani hiiliteräswokkia niin vain sähköliedellä poltella.


Onhan induktiokin sähköliesi ja sillä onnistuu mikä vaan. Tehokas induktioliesi on ei jää ainakaan kauas kaasusta, mutta on niissäkin tietty eroja.

chilldude

Täällä on vain valurautaa. En ymmärrä minkä takia ihmiset ostaa teflonpintaisia paistinpannuja.

Jomppe

Valurautapannua tai pataa tulee käytettyä. Ensimmäisessä valmistuu ruokien lisäksi mm loistavat "no-knead" pataleivät.

chilldude

Oletteko huomanneet jos/miten eri chilikastikkeet syövyttää nimenomaan valurautaa? Minulla pannuun tulee käytön jälkiä yllättävän nopeasti.