huhtikuu 19, 2024, 22:19:34 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Lihapullat aromikkaassa liemessä

Aloittaja San-M, helmikuu 20, 2015, 21:24:01 ip

« edellinen - seuraava »

San-M

helmikuu 20, 2015, 21:24:01 ip Viimeisin muokkaus: helmikuu 20, 2015, 22:25:57 ip käyttäjältä San-M
Päätinpä jakaa yhden lemppariresepteistäni, koska tää sopii hyvin tuliseen kokkailuun. Erittäin ystävällinen myös lompakolle.

Tämä on suomalainen arkiruokaversio Gordon Ramsayn reseptistä meatballs in fragrant coconut broth

Lihapullat:
400g jauhelihaa (ihan voit oman maun mukaan päättää mistä nelijalkaisesta)
1 iso sipuli
0,5dl korppujauho
0,5dl Maitua
1tl suola
1tl pippuri
valkosipulia ja chiliä sopivasti

- Ruskista sipuli, anna jäähtyä.
- Sotke ainekset keskenään, viimesenä pienissä erissä korppujauho.
- Vaivaa kunnolla
- Pistä jääkaappiin odottamaan

Liemi:
- 400ml kanalientä
- 400ml kookosmaitoa
- 5cm (semmonen peukalon näkönen) pala inkivääriä raastettuna (silppua, raasta ihan sama...)
- 1 limen mehu ja kuori (valitse luomu jos pestisiidit hirvittää)
- 0,5tl kardemummaa (ihan sitä pullakamaa tuubissa)
- 1tl jauhettu kurkuma
- 0,5tl kaneli
- 2tl korianterin siemen. Käytä niitä edes vähän morttelissa. Valmista jauhetta joku 1tl..? Ehkä..
- Chiliä taas maun mukaan. Tulee tosi kiva lookki tähän sauseen kun jätät ne tsilit ihan renkaiks.

Kylkeen vapaavalintaista riisiä.

Valmistus:
- Ruskista lihapullat kuumalla pannulla ihan nopeasti. Pullat kypsyy loppuun liemessä.
- Lyö lihapullien sekaan kanaliemi, kookosmaito ja oikeestaan ihan kaikki muukin.
- Odota (liian kauan). Tämähän paranee sitä mukaan kun jaksaa pienellä lämmöllä kiehutella... Sekoita pohjaa myöten edes välillä.

Ajatushan on että tämä ei ole kastike, vaan liemi. Eli Syvään kulhoon riisiä ja mukaan reilusti lientä ja pullia. Silleen et se näyttää keitolta. Ja silti lientä haluaa hakea lisää  ;)

ChiliSiili

Oi kun kuulostaa todella hyvältä ja meinaa tulla nälkä vaikka ei ole kauaa kun lopettelin Vampyree lihapullien mutustamisen... Ihmetystä aihutti kyllä tuossa korppujauhojen lisäys viimeisenä  :o  kun normaalistihan ne turvotetaan ja sit heitetään kaikki muut joukkoon.
ChiliSiilin kasvatuksia ja muuta elämää voi kurkkia: http://chilisiili.blogspot.fi/

MiM

Toi kyllä minullekin veden kielelle.

Lienee makuasia, mutta itse tykkään sekoittaa lihapullataikinan mahdollisimman nopeasti ja kevyesti, rikkomatta lihan rakennetta liikaa. Silloin on ainakin hyvä kikka sekoittaa neste, mahdollinen korppujauhe ja kaikki mausteet ensiksi, niin mausteet leviää tasaisemmin.

Itse stiplasin tuohon tuubikardemummaan. Kardemummaa kannattaa ehdottomasti ostaa kokonaisena (podit tai pelkät siemenet) ja käyttää nopeasti morttelin kautta. Aivan eri aromi kuin jauhetussa. Nuo tuubit on vielä yleensä järkyttävän kalliita, jos löytää purkissa saa helposti lähes 1/10 hintaan.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

San-M

helmikuu 21, 2015, 16:08:21 ip #3 Viimeisin muokkaus: helmikuu 21, 2015, 16:10:02 ip käyttäjältä San-M
Tehköön kukin lihapullat niinkun on tottunut :) Toimii varmasti tyylillä kun tyylillä.
Ite tulee vaivattua taikina kunnolla, kun tuntuu että nopeasti sekoitettu ei oikein tahdo pysyä kasassa.

Tuubikardemumman laitoin siksi koska sitä yleensä löytyy kaapista, ja jokaisesta minimarketistakin. Ettei jää reseptin kokeilu siitä kiinni ettei kokonaisia podeja löydy. Itsellänikin meni tosi pitkään ennenkun löysin marketin joka noita kokonaisia myy...

ÄläMölö-64

Kiitos MiM hyvästä ohjeesta. Tuli tosi hyviä lihapullia. Tehtiin perunoista, porkkanoista ja lantusta muusi kaveriksi. Ai että oli täyttävää...  ;)

MiM

Lainaus käyttäjältä: ÄläMölö-64 - helmikuu 23, 2015, 07:39:12 ap
Kiitos MiM hyvästä ohjeesta. Tuli tosi hyviä lihapullia. Tehtiin perunoista, porkkanoista ja lantusta muusi kaveriksi. Ai että oli täyttävää...  ;)

San-M:lle kuuluu varmaan nämä kiitokset.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

ChIlIDoG

Mainio resepti ...tosin kaardemumman jätin pois ...hallituksen toivomuksesta (=vaatimuksesta) :D

RoIIon

Tein tuon liemen ja haudutin siinä kanan rintafileitä. Kylkeen basmatiriisiä.Taisin löytää siinä sitten uuden lempiruoan!