Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Tori / Vs: M: Perulaisten rocotojen siemeniä
« Uusin viesti kirjoittanut bobster tänään kello 19:57:56 »
Kirje tuli perille. Kumarrus. :)
2
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: Mikä chilejäni vaivaa?
« Uusin viesti kirjoittanut tjk-666 tänään kello 18:12:00 »
Saattaapi olla vika sisäilmassa: viileä ja kuiva? Kyseinen yksilö ollut keinovalon alla koko elinkaaren. Valoa kyllä piisannut, kun on loisteputken alla ollut. Nostin hieman valoa ja nyt on alkanut näyttämään paremmalta. Kasvualustana on multa/turve/lecasora seos.

Ei kuitenkaan mikään ötökkä käy kiinni lehden alkuihin ja saa tuollaista aikaan?
3
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: Mikä chilejäni vaivaa?
« Uusin viesti kirjoittanut sorrii Lokakuu 22, 2017, 22:48:24 ip »
Meinasin minäkin jo aikaisemmin mutuilla, että josko kuiva sisäilma tuota tekisi. Ja jatkuva lämmin ilman lepotaukoa. Onhan olosuhteet (kosteus) muuttunut vaikka kasvia ei olisi siirreltykään, kun lämmityskausi on alkanut. Itsellä ollut usein tuon näköistä, enkä ole välittänyt Terveen vihreältä tuo vaan näyttää ..  :)
4
Tori / Vs: M: Perulaisten rocotojen siemeniä
« Uusin viesti kirjoittanut jewe Lokakuu 22, 2017, 21:56:39 ip »
Kiitokset kaikille siemeniä ja jauheita tilanneille.

Täysiä 25 lajikkeen siemenpaketteja saatavana enää 2 kpl.
5
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: Mikä chilejäni vaivaa?
« Uusin viesti kirjoittanut Vuorikaskas Lokakuu 22, 2017, 21:25:13 ip »
Tuli vielä mieleen lisänä omaan juttuuni että kalsiumin puutos ei aina ole kiinni kalsiumin puutteesta maaperässä, vaan voi olla myös turhan korkea pH, jolloin kalkki ei liukene.

(Chilivaarin linkkiin en vielä tutustunut.)
6
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: Mikä chilejäni vaivaa?
« Uusin viesti kirjoittanut Chilivaari Lokakuu 22, 2017, 21:22:56 ip »
Äkilliset muutokset kuten sisään tuonti, lisätty valo tai lannoitus noita voivat aiheuttaa.
Näköjään olen saman tapaista ongelmaa käsitellyt blogissani 2010. Josko siitä olisi apua, lisään linkin tähän: http://chilivaari.blogspot.fi/2010/04/kun-chilit-ryppyilevat_12.html


Puutarhakalkilla tuolloin lehdet oikenivat, tai siis seuraavaksi kasvavat lehdet tulivat taas sileinä.
7
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: Mikä chilejäni vaivaa?
« Uusin viesti kirjoittanut Vuorikaskas Lokakuu 22, 2017, 20:31:59 ip »
Hoi velhot!

mikä vaiva ilmenee näin?

https://www.dropbox.com/s/94auw3qm2gw8yln/chili%20ongelma.jpg?dl=0

Kyseessä chiluacle negro, viereisessä jamaican bellissä ei oireita ja kaverina näillä birds eye baby jossa joissakin lehdissä vastaavaa oiretta. Epämuodostumat vain nuorissa hiljattain kasvaneissa lehdissä.

Vaihtoehtoja piisaa runsaasti.  Toivottavasti olisi vaikkapa kalsiumin puute eikä virustauti.  (Tosiaan, puute voi tulla vain yhteen lajikkeeseenkin vaikka olisivat samoissa mullissa.)

Onko joku kuullut maidolla käsittelystä? Siis että kastellaan lehvästöä tai mieluummin liotetaan maidossa päivä?  Toki maaperän kautta asiaa korjataan, mutta maito saattaisi olla pikaisemmin vaikuttavaa?  Tää on sitten ihan huhujuttu vaan ja voi perustua huonoon englanninkielen ymmärrykseenkin.
8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2017
« Uusin viesti kirjoittanut ekonyymi Lokakuu 22, 2017, 19:04:39 ip »
Vähän tuuliajolla olleet kasvit viime viikkoina. Onneksi kasvihuoneessa oli lämppäri pakkasvahtina. Itse olen ilmeisesti käyttäytynyt hyvin, kun Lemon Drop publereineen sai luvan tulle olohuoneeseen kypsyttelemään podejaan.Vieressä starflame:n passiivihydro, joka onkin ollut jo sisällä muutamia viikkoja.

Ulos oli vielä unohtunut Nattaly, jossa oli kyllä kivasti podeja, mutta jäi pakkasöiden armoille. Sen ennuste ei ole kovin lupaava:

9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jewen kausi 2017 - Peru kasvihuoneissa
« Uusin viesti kirjoittanut jewe Lokakuu 22, 2017, 17:50:13 ip »
Tämän kauden päiväkirja rupeaa olemaan kohta päätöksessään vaikka kausi jatkuu sekä kasvihuoneissa että ulkokaapissa ilmeisesti vielä kauan, niin paljon satoa on vielä tulossa joka puolelta. Tällä kaudella ei päiväkirjassa ole mässäilty satopöytäkuvilla tai satokiloilla, koska ne on näytetty jo moneen kertaan vuosien saatossa. Kasvatuspäiväkirjaa ei enää ensi vuodeksi tule vaan blogista voi lukea kasvatuksistani jatkossa.

Täksi kaudeksi päiväkirja tuli avettua vain siksi kun juuri nyt oli oikeasti jotain uutta ja ehkä ihmeellistäkin kerrottavaa eli kausi täällä on koostunut pääasiassa uusien ennennäkemättömien perulaisten rocotolajikkeiden kasvua ja kasvatusta ihmetellessä. Jonkinlainen yhteenveto tulee varmaankin vielä tähän päiväkirjaan. Vielä pari fotoa.


Rocoto Puno Pica Orange on ollut ainutlaatuinen lajike josta on amppelista kerätty jo useita kiloja satoa, siitä huolimatta Monexin kasvihuoneen katto on täynnä podeja. Huonetta ei pahemmin ole lämmitetty tänä syksynä ja minimi ollut viime viikkoina muutamassa plus asteessa. Vasta nyt viikonlopun yöpakkasten myötä lämmitin on päässyt töihin. Puno Pica Orange on viihtynyt erinomaisesti huoneessa ja syksylläkin on kehittynyt paljon podeja kun yölämpötila on laskenut +5 asteen paikkeille.


Euro-Serren kasvihuoneestakin tulee satoa vielä runsaasti ja jättirocotojakin on taas kypsinä ja kehittymässä useita kiloja. Kausi loppuu varmaan sitten kun raakileiden kehitys päättyy, koska syys aurinkoa ei enää kauan tule riittämään.
10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Skempin parvekekasvatukset 2017
« Uusin viesti kirjoittanut skemppi Lokakuu 22, 2017, 17:12:18 ip »
Kausi on nyt lopullisesti ohi ja parveke tyhjennetty ja Bonda otettu takaisin sisälle talvehtimaan.

Tässä Bonda 15 litran autopot-ruukussa karsittuna, suihkutettuna ja Provado-kuurin jälkeen. Pyykkipoika antamassa mittasuhteita.


Ja vielä Bunakenilainen Nemo piileskelemässä:
Sivuja: [1] 2 3 ... 10