toukokuu 14, 2024, 19:21:49 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - luomukala

1
Kun chilejä on altistettu UV-valolle, niihin on huomattu syntyvän suuria määriä D3-vitamiinia. Koisokasvien heimosta on ennenkin löydetty mm. tomaatista, mutta tomaatin lehdet ovat myrkyllisiä.

Lehdissä on ilman UV-altistustakin tätä vitamiinia, mutta arvot nousevat monikymmenkertaisiksi käsittelyn jälkeen. Myös D2-vitamiinia lehdissä on.

Kapsaisiinin on todettu olevan antimikrobinen ja antioksidanttinen. Se voi myöskin estää säteilyn aiheuttamaa tuhoa tietyissä kehon toiminnoissa.

Lähteet:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23411232

http://orbit.dtu.dk/files/9719554/vitamin_D3_in_plants_effect_of_UVB_exposure_poster.pdf

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378874111007963

https://www.researchgate.net/publication/230129138_Study_on_the_antimicrobial_activities_of_the_capsaicin_microcapsules

https://www.dovepress.com/antioxidant-activity-of-capsaicin-on-radiation-induced-oxidation-of-mu-peer-reviewed-article-RRBC

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12452665

2
Chileillä on kiistatta osoitettu olevan antimikrobisia ja antioksidanttisia vaikutuksia. Myös tulehdusta hillitsevä vaikutus on löydetty. Kapsaisiini estää säteilyn aiheuttamia vaurioita entsyymeille ja antioksidanteille.

Muistan jostain lehdestä lukeneeni Jukka Kilpisen haastattelun, jossa hän sanoo että kun alkoi käyttämään chilejä, niin ei ole flunssat enää koskaan sen jälkeen iskenyt.

Haluaisin tehdä tällaisen äänestyksen jotta voitaisiin nähdä onko foorumin väellä ollut samanlainen etu chilien syömisestä.

Huomiokaa, että voit vastata ainoastaan, jos käytät TUOREITA chilejä useita kertoja viikossa.

Tutkimuksia:

https://www.researchgate.net/publication/230129138_Study_on_the_antimicrobial_activities_of_the_capsaicin_microcapsules

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12452665

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18338764

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378874111007963

https://www.dovepress.com/antioxidant-activity-of-capsaicin-on-radiation-induced-oxidation-of-mu-peer-reviewed-article-RRBC

http://www.esciencecentral.org/journals/antimicrobial-properties-of-chili-peppers-2332-0877.1000145.pdf

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12005045

http://www.ann.ugal.ro/tpa/Anale%202013/3_CDima.pdf

http://www.mdpi.com/1420-3049/19/4/5434/pdf
3


Hei,

tein tällaisen lyhyen esityksen tästä ideastani.

Asiaan liittyen chilinlehdissä on D3 vitamiinia joten niitä voitaisiin käyttää kalanruoassa.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23411232

http://orbit.dtu.dk/files/9719554/vitamin_D3_in_plants_effect_of_UVB_exposure_poster.pdf

Tällainen tekniikka on Suomessakin tulevaisuuden ala ja toisi paljon työpaikkoja.

Omavaraisuus ja kestävä kehitys ovat valtteja, joilla pääsee pitkälle.

Voit lukea sen täältä:

https://docs.google.com/document/d/1G1x9KQHbpC8MnAkLfINJNVyX1aLzpZb71ZrL9IoeIos/edit?usp=sharing