huhtikuu 19, 2024, 22:34:04 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Jewen kausi 2013

Aloittaja jewe, lokakuu 21, 2012, 10:52:31 ap

« edellinen - seuraava »

jewe

Mikään itsetarkoitus ei ole tuo kauden jatkuminen kolmella kuukaudella kunhan jonkun arvion heitin ja riippuu tietysti keleistä. Parinkymmenen podin takia ei edes harrastuksen takia ole järkevää huonetta lämmitellä viikkotolkulla mutta muuttaahan tuonne sisälle ulkoakin muutama rocoto. Näihin aikoihin tai oikeastaan jo selvästi aikaisemminkin ovat rocotot yleensä stimuloituneet kukkimaan uudelleen kun huone on viilentynyt jolloin vielä jonkinlainen toinen sato-aalto on ollut mahdollinen, nyt on tosin ollut varsin lämmintä vielä pitkälle elokuulle ja tuonne kasvihuoneen harjalle on suorastaan mahdotonta nähdä onko siellä jo jotain vielä tulossa kun pään päällä on niin tiivis vihreä rocotokatto.

Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 23, 2013, 17:36:40 ip
Miten muuten aurinko lämmittää lokakuun lopussa, jos sattuu paistamaan? Itsellä ei ole hajuakaan, kun se on silloin aivan liian matalalla puiden takana.


Asuintalo varjostaa täällä lokakuista kasvihuonetta keskipäivällä parin tunnin ajan eli samoin kuin alkukeväällä mutta kyllä tuolla lämpötila vielä nousee 20 asteen paikkeille ja ehkä vielä marraskuussakin jos ei ole kovin kylmää ulkona. Mieluummin kuitenkin kasvattelen ja kypsyttelen chilejä loka-marraskuun auringossa kasvihuoneessa kuin sisällä pattereiden lämmössä.

jewe

Kasvit ovat kasvaneet varsin hyvin tänä kesänä ja vihermassaa on tullut valtavasti kun varsinkin kasvihuoneessa on kasvit pakattu liian tiiviisti. Puolet vähemmällä kasvimäärällä olisi satoa tullut varmaan paljon enemmän mutta nyt oli tarkoitus kokeilla mahdollisimman montaa eri lajiketta eli sen suhteen kaikki mennyt suunnitelmien mukaan ja satoa tullut jokaisesta chilistä enemmän kuin riittävästi.

Rocotot ovat nauttineet lähes idätyksestä asti Yara Ferticare Kombi 1 lannoitteesta joka on yksikomponenttinen. Stokkiliuoksen olen tehnyt kilon jauheesta kymmeneen litraan vettä samoin kuin hydrolannoitteilla. 2dl stokkia 10 litraan vettä antaa EC:n 2.0 jolla on menty toukokuusta heinäkuun loppuun kasvihuoneen amppelirocotoilla ja osalla ulkochileistä joiden kasvualustana on turve. Amppelirocotot olivat toukokuun alussa liian suuria joten lannoitus ollut selvästi vähäisempää kuin edellisenä vuonna. Elokuussa nostin EC:n kolmen paikkeille kun näytti tulevan liian pientä hedelmää mutta ei ole ihmeempää muutosta vielä ainakaan näkynyt ja tainnut johtua valon puutteesta nuo hedelmien koot. Nyt olen taas vähentämässä lannoitusta ja jossain vaiheessa syyskuussa taitaa jatkua pelkällä vedellä.

Pihalla ja kasvimaalla olevat chilit ovat saaneet oikeastaan ihan mitä sattuu ja sitten vettä taivaalta silloin kun sitä on suotu. Talon päädyn blumat -linjassa ollut myös useimmiten samat lannoitteet käytössä kuin kasvihuoneessa ja vahvuuskin 2.0 paikkeilla. Siellä on rocotoja, tomaatteja, baccaa ja annuumeja.

Pääpaino on tänä vuonna ollut NFT-chinenseissä ja keväällä hankin lannoitteiksi nuo Yaran Hydro ja Calcinit säkit. Alkuun oli hydro:calcinit suhde 1:1 ja jo ennen kesäkuuta aloin lisäämään hydron osuutta ja heinä-elokuussa suhde taisi olla 4:1 tai jopa 5 osaa hydroa. Nyt pyttyihin kaadetaan jo vähän mitä sattuu. Ensimmäistä kertaa olen lannoittanut tänä vuonna vahvemmin chinensejä kuin rocotoja ja EC oli kesällä 3.0 paikkeilla ja joskus enemmänkin. Mitä pitemmälle kesä jatkui sitä laiskemmin olen liemiä enää mittaillut.


NFT-Chinensien rungot ovat varsin massiivisia ja kuvan Black Nagan tukinaru jäi kesällä rungon sisään, arvio petti narua laitettaessa. Muiden chinensien rungot ovat pienempiä mutta seitsemän kasvia on kasvihuoneessa kasvanut vähintään 2 metrin mittaiseksi.

Satolaskuri ollut ruosteessa viime aikoina mutta n. 21 kiloa on plakkarissa ja sadosta varmaan 95% on kerätty kasvihuoneesta ja noin 10 kiloa rocotoista ja loput chinenseistä. Pihalla olisi jonkin verran väriä vaihtaneita rocotoja mutta saavat kypsyä vielä reilusti. Kasvihuoneen rocotosato on tullut kymmenestä amppelista ja chinensesato ehkä kahdeksasta tai yhdeksästä kasvista. Lajikkeita on vielä kymmenia kasvamassa mutta niistä kerätty vain satunnaisia podeja eikä niistä kovin paljoa tulekkaan. Kasvihuoneen chinensesadosta on suurin osa kerätty eikä montaa kiloa varmaan enää tule mutta rocotosadosta voi olla lähes puolet vielä keräämättä tosin vaikea podimäärää arvioida kun vihermassaa on katto täynnä eikä kaikkia podeja ole helppo löytää.

jewe

Inspiraatiota odotellessa sekalaisia puusta pudonneita ja nahistuneita

jaolsten

Lainaus käyttäjältä: jewe - elokuu 28, 2013, 23:17:55 ip
Inspiraatiota odotellessa

Mahtaako löytyä vielä ennen joulukuun massiivisia Rocotokylvöjä?  ;)
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

jewe

Lainaus käyttäjältä: jaolsten - elokuu 28, 2013, 23:47:00 ip
Mahtaako löytyä vielä ennen joulukuun massiivisia Rocotokylvöjä?  ;)


Ai noinko paljon mun kirjoituksiin luotetaan. Pari rocotoa kylvän loppuvuonna mutta varoiksi jos ei kuitenkaan idä niin ehkä muutama siemen lisää.

Sadonkäsittely inspiraatio ollut nyt vähän hukassa ja vielä kun ei tahdo löytyä aikaa ja pari jääkaapillista tarvisi savustaa mutta koska, kun viikonloput ollaan mökillä ja viikolla töissä kun pitäisi kiekkoja vaihdella sampoon. ProQ:lla saisi pitkän savustusajan mutta savuntuotto vähän heikonlaista. Rocotojakin olen kerännyt viime aikoina vain kasvihuoneen lattialta eli silleen.

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: jewe - elokuu 29, 2013, 16:52:32 ip
Lainaus käyttäjältä: jaolsten - elokuu 28, 2013, 23:47:00 ip
Mahtaako löytyä vielä ennen joulukuun massiivisia Rocotokylvöjä?  ;)

Sadonkäsittely inspiraatio ollut nyt vähän hukassa ja vielä kun ei tahdo löytyä aikaa ja pari jääkaapillista tarvisi savustaa mutta koska, kun viikonloput ollaan mökillä ja viikolla töissä kun pitäisi kiekkoja vaihdella sampoon. ProQ:lla saisi pitkän savustusajan mutta savuntuotto vähän heikonlaista. Rocotojakin olen kerännyt viime aikoina vain kasvihuoneen lattialta eli silleen.


Bradleyn generaattori helpottaisi urakkaa kummasti. Bradleyn omassa kaapissa 5h kylmäsavu tuottaa jo hyvinkin riittävän savuaromin rocotoihin, 10h jo liikaakin.

bluesman

 Naga saa olla 18h jolloin aromi on mahtava. Voi olla että paksulihainen rocoto käyttäytyy eritavalla, imee itseensä runsaasti aromia eikä näinollen tarvitse pitkää savuaikaa.

tso

Minulla on nyt 2 x biltema 30w kolvi, ananaspurkeissa :) ja savusampo.

Nämä ovat ajastinkelloilla laitettu savuamaan kukin 5 tuntia ja pari tuntia taukoa välissä.
Hyvin tuntuu työpäivän aikana savustuvan. Savusammon sain ihan talkoopalkkiona joskus,
mutta kyllä tuo säilykepurkki+kolvi viritelmä on ihan toimiva myös.
#20

jewe

Tuollainen bluesmanilla oleva Bradley on kyllä jossain haaveissa jos olisi hyvä paikka. Nyt mennään noilla savustimilla mitä on kun en edes tiedä miten kasvatukset jatkuu tulevina vuosina. Olen jopa miettinyt joskus täydellistä remppaa takapihalle jonne mm. patio jonne Bradley ja tietysti toinen kasvihuone , ehkä joskus sitten. Sammolla olen savustellut parisen vuorokautta epätehokasta aikaa kaikilla lajikkeilla ja mielestäni sitten tullut riittävät aromit chileihin.

Runsaat puolisen tuntia keräsin kasvihuoneelta perattavaa viikonlopuksi, rocotoihin en kajonnut.

Pöydällä kypsät Guajillot on pihalta. Takimmaisissa kipoissa Black Nagaa ja edessä 7 Pod White kori (on ne vaan niin komeita lähes läpikuultavia chilejä) ja sekalaista mm. Mucho Nachoja pihalta ja pitkä luiru on Aji Panca, ensimmäinen jonka keräsin kasvista.
PS. Hubertille jäi pari kourallista kypsiä B-Nagoja puskaan. ;)

jewe


Orange Rocoton varataimi antaa tänä vuonna ihan mukavasti satoa. Kasvi on paljon elinvoimaisempi kuin isompi yksilö amppelissa kasvihuoneessa jossa pubet eivät ole viihtyneet yhtä hyvin kuin edellisvuosina. Muutama podi tuosta on syöty ja pääsato mennee korjuuseen loppusyksyllä.

jewe

Kasvihuoneeseen on nyt jonkin verran tullut tilaa ja valoa lisää. Kolme chinenseä on purettu pois, tomaatteja karsittu melkoisesti ja chinensien latvustoja leikattu joten katosta tulee pitkästä aikaa edes vähän valoa sisään. Varmaankin viikonlopun jälkeen rupean siirtämään ulkoa jotain kasveja sisään huoneeseen.


Cili Coronong C.Chinense aloittelee nyt podien kypsyttämisen. Pienehköstä puskasta näyttäisi satoa kuitenkin tulevan ihan kohtuullisesti. Tänään menee työn alle Minneolamangocoronong -hillo.


Harold St.Barts C.Chinense, heikko sato tulossa mutta jotain sentään ja ensimmäiset podit kypsiä.



Pubeja on tippunut lattialle toista kiloa parin viikon aikana. Pääasiassa podit menneet jauheiksi ja omenahilloon. Keskellä huonetta on vielä varsin pimeää vaikka valoa jo pilkottaakin katosta. Kasvit eivät ole enää missään priimakunnossa joten loppusyksyn sato voi olla vaatimaton mutta pitkälti yli kymmenen kiloa tuolta huoneesta on kuitenkin rocotoja tullut jo tänä vuonna joten kauheasti ei voi valittaa.

Uusia kukkia tulossa kuitenkin.

kalat69

syyskuu 05, 2013, 07:54:49 ap #531 Viimeisin muokkaus: syyskuu 05, 2013, 08:00:20 ap käyttäjältä kalat69
sun harolds st. bart´s on ihan erimallinen kuin meidän. Eikös sen kuuluis kuitenki olla tylppäkärkkinen?


2010- 2013 hallituksen jäsen

jewe

Lainaus käyttäjältä: kalat69 - syyskuu 05, 2013, 07:54:49 ap
sun harolds st. bart´s on ihan erimallinen kuin meidän. Eikös sen kuuluis kuitenki olla tylppäkärkkinen?


Tylppäpäisiä taisin itsekin kasvattaa vuosia sitten ja sitten meni siemenet sekaisin ja tuli mitä sattuu ja lopetin Haroldin kasvattamisen. Viime syksyn Liedon meetissä sain "oikeita" siemeniä ja tuollaisia nyt tulee...

jewe

Satoa tulee nyt viikottain kerättyä puskista ja onhan se tietysti mukava että satoa tulee kun tähän on pyritty monta kuukautta kasveja kasvattamalla, silti tämä jatkuva podien perkaaminen välillä tympii ja viikonloppuna mökillä on sitten aikaa noita podeja nyppiä. Viime viikolla lähes viisi kiloa ja tällä kertaa kilon verran satoa kotoa ja mökillä olevista puskista muutama sata grammaa päälle. Viime viikolla tuli pääasiassa tehtyä hilloja ja ensi viikolla jatkuu savustukset. Pääosa mennyt kuitenkin kuivuriin kun ei tiedä mitä muuta noille tekisi.

Syksyistä värikirjoa


Tämän päivän grilliherkut

jortikka71

Lainaus käyttäjältä: jewe - syyskuu 05, 2013, 13:19:18 ip
Lainaus käyttäjältä: kalat69 - syyskuu 05, 2013, 07:54:49 ap
sun harolds st. bart´s on ihan erimallinen kuin meidän. Eikös sen kuuluis kuitenki olla tylppäkärkkinen?


Tylppäpäisiä taisin itsekin kasvattaa vuosia sitten ja sitten meni siemenet sekaisin ja tuli mitä sattuu ja lopetin Haroldin kasvattamisen. Viime syksyn Liedon meetissä sain "oikeita" siemeniä ja tuollaisia nyt tulee...


Niin mites tuo Bartsin muoto nyt onkaan? Mulla pukkaa sekä suippoa että hieman enemmän tylppäkärkisempää? Suurin osa on kyllä tuon kuvan mukaisia..

jewe

syyskuu 08, 2013, 09:39:56 ap #535 Viimeisin muokkaus: syyskuu 08, 2013, 09:45:28 ap käyttäjältä jewe
Lainaus käyttäjältä: jortikka71 - syyskuu 07, 2013, 21:45:57 ip
Lainaus käyttäjältä: jewe - syyskuu 05, 2013, 13:19:18 ip
Lainaus käyttäjältä: kalat69 - syyskuu 05, 2013, 07:54:49 ap
sun harolds st. bart´s on ihan erimallinen kuin meidän. Eikös sen kuuluis kuitenki olla tylppäkärkkinen?


Tylppäpäisiä taisin itsekin kasvattaa vuosia sitten ja sitten meni siemenet sekaisin ja tuli mitä sattuu ja lopetin Haroldin kasvattamisen. Viime syksyn Liedon meetissä sain "oikeita" siemeniä ja tuollaisia nyt tulee...


Niin mites tuo Bartsin muoto nyt onkaan? Mulla pukkaa sekä suippoa että hieman enemmän tylppäkärkisempää? Suurin osa on kyllä tuon kuvan mukaisia..


Ehkä tuostakin on sitten erilaisia variaatioita olemassa. Omat HSB:n simenet sain Hessiltä joka noita ainakin joskus taisi kasvattaa vuosittain. :)

SK

Enpä ole tänne ennen kirjottanut, vaikka Jewen päivyriä olen tarkkaan seurannutkin.

Mutta asiaan, eli arvuutteluun harolds st bart's muodosta.


Täällä kasvaa tuommosia uurteisen pyöreitä. Teräviä kärkiä en huomannut yhdessäkään.

M;kko

Jewen HSB näyttää mielestäni hyvin Bondamaiselta. Kuinka tulinen se on?

jortikka71

Hessiltä nuo minunkin siemenet on alkujaan..
Mielenkiintoista..

jaolsten

Lainaus käyttäjältä: M;kko - syyskuu 08, 2013, 19:49:05 ip
Jewen HSB näyttää mielestäni hyvin Bondamaiselta. Kuinka tulinen se on?
Bondassa on "tiheämpi" ryppyisyys. Lisäksi bondan tunnuspiirteenä on paksuhko liha ja aivan erityinen tuoksu. Bondaa tuo ei mielestäni paljoa muistututa.

Veikkaa tuon olevan maultaan sitä st bartsia, mutta muodon tulleen joltain muulta chinenseltä vahingossa.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013