maaliskuu 29, 2024, 07:42:02 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chimichurri

Aloittaja Kaltsu, heinäkuu 01, 2014, 17:43:00 ip

« edellinen - seuraava »

Kaltsu

Chimichurri-kastike on kotoisin Argentiinasta. Variaatioita kastikkeesta on monia ja ne vaihtelevat alueittain. Ei ole siis olemassa yhtä ainoata ja oikeaa chimichurrikastiketta. Tarina kertoo kastikkeen syntyneen Jimmy Curryn vierailusta karjatilalla, jossa hän valmisti tämän kastikkeen hänelle tarjottuun lihaan. Kastikkeesta tuli suosittu ja se nimettiin Jimmy Curryn mukaan. Tosin argentiinalaisittain lausuttuna eli "chimi churri".

Peruskastike syntyy persiljasta, chilistä, oreganosta, valkosipulista, öljystä, viinietikasta, suolasta ja pippurista. Chimichurrilla voi marinoida kaikenlaista lihaa. Sopii kasviksille ja kalalla. Oikeastaan melkein mihin tahansa. Täydellinen kastike. Mikä parasta, kastikkeen luonnetta voi muutella erilaisilla tuoreilla chileillä. Itse olen tehnyt seuraavalla loistavalla reseptillä, jonka olen napannut jostakin internetin syövereistä.

    1 cup chopped parsley (ideally, flat leaf "Italian" parsley)
    3-8 cloves garlic, minced
    1 teaspoon good salt (smoked)
    1/2 teaspoon freshly ground black pepper
    1/2 teaspoon chili pepper flakes or minced fresh chilli
    2 tablespoons minced fresh oregano leaves or 1 tablespoons dried
    2 tablespoons shallot or red onion, minced
    3/4 cup extra virgin olive oil
    3 tablespoons sherry wine vinegar, or red wine vinegar.
    3 tablespoons lemon juice (or lime)
    1/2 teaspoon ground cumin (jeera eli juustokumina)
    (smoked paprika)

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jos haluat voimakkaamman makuista kastiketta niin soseuta kastike tehosekoittimella. Mukavan "tvistin" saat laittamalla hieman murskattua korianterin siementä sekaan.

Chimichurri on täydellinen yhdistelmä grillatulle entrecote-pihville. Liha huuhdellaan alas rotevalla, mehevän hilloisella Argentiinalaisella Malbec-rypäleestä tehdyllä punaviinillä.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

jortikka71

Kyllä, komppaan tätä reseptiä hyvin pitkälti. En itse tee minkään mittojen mukaan Chimiä, vaan maistellen fiiliksellä. Pääasia että mukana on valkosipuli, persilja(joka tappaa valkosipulin hajun/tuoksun)ja öljy. Monesti laitan mukaan paprikaa, porkkanaa ja hunajaa, erittäin hyvin käy chili-hunaja.. Kaikki nuo reseptissä olevat aineet kyllä toimivat täysillä. Ja chimi on parhaimmillaan vasta päivän- parin päästä, kun maut tasoittuvat.. Niin ja kokeilkaapas laittaa vähän suolakurkkua..

wille

Tulipa testattua tällä reseptillä. Oikein maukas. Pikku twistinä raastoin sekaan n. ruokalusikallisen piparjuurta. Uskallan suositella varauksetta.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit