toukokuu 13, 2024, 21:26:02 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilipähkinät 2.0

Aloittaja GynZi, marraskuu 20, 2008, 20:19:52 ip

« edellinen - seuraava »

GynZi

Olisin tämän toki edelliseenkin threadiin voinut laittaa, mutta pistänpäs uuteen aiheeseen.

Kehittelin (ainakin itselle) uuden tavan tehdä chilipähkinöitä:

Keitä vettä kattilassa. Lisää sopiva määrä chilikastiketta (itse laitoin 2rkl Pain 100% soosia). Lisää pähkinät (käytin pähkinäsekoitusta, jossa mm. cashew ja maapähkinöitä) ja anna kiehua muutama minuutti.
Kaada vesi pois ja pähkinät lautaselle, ripottele pähkinöiden päälle suolaa ja chilijauhetta. Pyörittele pähkinöitä, ja laita 200⁰C uuniin n. 15min. Ota pähkinät uunista, kääntele, maista ja mausta jos tarpeen, laita vielä hetkeksi uuniin.

Tämä on todella helppo ja vaivaton tapa tehdä pähkinöitä, chilikastike imeytyy pähkinöihin kiehutuksen aikana, ja vesi haihtuu uunissa. Paljon, paljon parempia kuin toisen reseptini mukaan tehtynä.
Artesaanirakastelija

e-Boy

Lainaus käyttäjältä: "GynZi"(itse laitoin 2rkl Pain 100% soosia).
Luin ensin että 2prk Pain 100% soosia...  :twisted:

Tätä täytyy koittaa, kunhan nuo Pain pähkinät loppuvat, citarissa kun alkaneet käymään vähiin.
:)
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

GynZi

Tosta uunissaoloajasta/lämpötilasta tuli sellasta palautetta, että jompi kumpi on liikaa. Kuulemma vähän päässyt palamaan pähkinät. Eli tarkkailkaas niitä pähkinöitänne
Artesaanirakastelija

Jassu

Lainaus käyttäjältä: GynZi - joulukuu 10, 2008, 21:00:06 ip
Tosta uunissaoloajasta/lämpötilasta tuli sellasta palautetta, että jompi kumpi on liikaa. Kuulemma vähän päässyt palamaan pähkinät. Eli tarkkailkaas niitä pähkinöitänne


Tarkentaisitko hieman alkup ohjetta?

- Paljonko vettä / 2tl pain 100% oli hyvä?
- Paljonko laitoit pähkinöitä?
- Oletko itse testannut nyt tuota uunin lämpötila / aikasuhdetta uudestaan?
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

GynZi

Lainaus käyttäjältä: Jassu - joulukuu 14, 2008, 18:08:36 ip
Lainaus käyttäjältä: GynZi - joulukuu 10, 2008, 21:00:06 ip
Tosta uunissaoloajasta/lämpötilasta tuli sellasta palautetta, että jompi kumpi on liikaa. Kuulemma vähän päässyt palamaan pähkinät. Eli tarkkailkaas niitä pähkinöitänne


Tarkentaisitko hieman alkup ohjetta?

- Paljonko vettä / 2tl pain 100% oli hyvä?
- Paljonko laitoit pähkinöitä?
- Oletko itse testannut nyt tuota uunin lämpötila / aikasuhdetta uudestaan?


En ole testannut uudestaan, joten kannattaa tarkkailla pähkinöitä niiden ollessa uunissa. Ehkä viikonloppuna voisi kokeilla. Vettä oli jotain 8dl-litran väliltä, kyllä tuon maistaa kun se on sopivaa. Pähkinöitä laitoin pussillisen, mitähän niissä on, 400g?
Artesaanirakastelija

Tapolan Tulikeppi

Toimii tämäkin versio, testasin 300g suolapähkinä pussilla. Vajaa litra vettä kattilaan ja reilu ruokalusikallinen cajohn's 10 kastiketta, keittelin viitisen minsaa ja siivilöin vedet pois. Sitten sekoittelin Bih Jolokia jauhetta grillimausteen kanssa, määrät oli kuta kuinkin 1/4osa teelusikallista ja 1 teelusikallinen. Sekoittelin jauheet ja pähkinät tasaisen näköisiksi ja uuniin 150C 10mins ja sitten pois ja sekoittelu ja 2tl savupaprikaa pintaan ja uusi sekoittelu ja pähkinät uuniin vielä 5 minsaksi. All in all, olisi voinut olla hieman suolaisempia ja hieman tulisempia, nyt kauniimpi puolisko söi puolet pähkinöistä kun tuli turhan mietoja :D

Tämä 2.0 versio toimii jos tahtoo erillisiä pähkinöitä, ehkä voisi jossain kana salaatissa toimia myös nämä. Itse kuitenkin taivun tuohon GynZin 1 versioon jossa kananmunan valkuaisella saadaan tahtomatta aikaan pähkinä kimppuja, niissä hieman enemmän rouskuvaa rapeatakin myös, tai ainakin omalla kokemuksella näin. Vaan ei pidä ymmärtää että nämä huonoja olisi olleet, itse fanitan tuota pähkinäröykkiötä yksittäisen muhkuran sijaan.
# 1022

bulldozer

Kokeilinpa näitä minäkin. Tai no, hiukan modifioituna.

Kun ei sattunut olemaan mitään sopivaa kastiketta, niin silppusin yhden tuoreen chinesen keitinveteen kaupan perus "makean chilikastikkeen" kaveriksi.

Keittelin n. viisi minuuttia, siivilöin pähkinät talteen, maustoin grillimauste+devildust:illa ja suolalla, ja laitoin uuniin 150 asteeseen n. 15 minuutiksi.

No olivatko ne sitten hyviä? En oikein osaa sanoa :)

Ei ne nyt pahojakaan olleet, ja kaikki (n. 150g pähkinöitä) tuli syötyä yhdeltä istumalta. Tulisuuttakin oli, mutta jotenkin... tympeänä. Terä puuttui. Luultavasti kaipaisi pintaan jotain muuta maustetta, mutten oikein keksi että mitä. Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan. Luulen että alkuperäisen ohjeen mukainen chilikastike keitinliemessä hoitaa tämän asian, mutta kun noita tuoreita nyt on jopa vähän enemmän kuin keksii käyttöä, niin mieluummin tietysti käyttäisi niitä.

Toinen miinus oli, että pähkinät jäivät hiukan "pehmeiksi". Lieneekö keitin liian pitkään, tai paistoin liian vähän, en tiedä. Vaatii lisäkokeiluja...

Pitänee kokeilla jotain lisämausteita, ja/tai kokeilla sitä "alkuperäistä" respetiä jossa kananmunanvalkuaisella tehtiin pähkinöille mausteinen kuorrutus. Luulen että se voisi toimia näiden kanssa paremmin, kun vain keksisi sopivat mausteyhdistelmän.

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: bulldozer - syyskuu 24, 2009, 12:04:37 ip
Ei ne nyt pahojakaan olleet, ja kaikki (n. 150g pähkinöitä) tuli syötyä yhdeltä istumalta. Tulisuuttakin oli, mutta jotenkin... tympeänä. Terä puuttui. Luultavasti kaipaisi pintaan jotain muuta maustetta, mutten oikein keksi että mitä. Hyviä ehdotuksia otetaan vaskaan.


Oliko huonot lisukkeet? Terää saa jaloviinasta ja maustetta hmm.. Lisää jaloviinaa! Tietenkään jos ei viinaa harrasta niin no problem! Vaihdat noi pähkinät kokonaan johonkin maukkaaseen chiliin niin et tarvi mitään muuta.  ;)
#816

bulldozer

Lainaus käyttäjältä: Minbaari - syyskuu 25, 2009, 01:07:34 apOliko huonot lisukkeet? Terää saa jalotenusta ja maustetta hmm.. Lisää jalotenua! Tietenkään jos ei tenua harrasta niin no problem! Vaihdat noi pähkinät kokonaan johonkin maukkaaseen chiliin niin et tarvi mitään muuta.  ;)


No kieltämättä tietysti jos vaihtaa sekä mausteet, pähkinät että chilit jalluun tai vastaavaan niin kyllähän se ilo irtoaa. Siinä on vaan muita ikäviä sivuvaikutuksia ;)

Minbaari

Kappas sananmuunnin teki taas temput v i i n a = tenu...  ;D
#816

Raimo el Muerte

Perkule, pitänee itekki kokeilla tos iltasella mitä sais aikaseks!
Pähkinät vielä auki koska ovat ostamatta, mutta liemeen olen kelaillut veden lisäksi amazon chipotle soosia ja muutama tippa nestesavua antamaan, noh.... savunmakua. Etno-kaupoista saatavaa sriracha soosia (joka muuten ylivoimaisesti henkkoht. suosikki chilikastike) josta puhdasta chilin sekä valkosipulin makua ja lopuksi vielä ripaus after deathia antamaan sitä potkua. Sitten aattelin siivilöinnin jälkeen kuivatella tovin vielä talouspaperilla ennen kuin pyörittelen pähkinöitä pienessä määrässä sesam-öljyä ja lopuksi pinnalle vielä perus grillimaustetta sekä blairsin BBQ-jauhetta ja pähkinöistä riippuen ripaus suolaa.

Aikamoiseks hifistelyks mänee, ilmottelen sitten mimmosia tuli  ;D

jeQQ

Kyllä nää pähkinät saa suoraan jauheillakin toimimaan. Suolapähkinöitä kuppiin, jauhoa(esim. smoky magic / nagajauhe) ja kunnon ravistus.

MikeO

Lainaus käyttäjältä: Tapolan Tulikeppi - helmikuu 08, 2009, 20:50:18 ipItse kuitenkin taivun tuohon GynZin 1 versioon jossa kananmunan valkuaisella saadaan tahtomatta aikaan pähkinä kimppuja, niissä hieman enemmän rouskuvaa rapeatakin myös, tai ainakin omalla kokemuksella näin.


Komppaan. Tällä kertaa maustaminenkin meni aikas nappiin. Pistin valkuaisen seuraksi reilun lorauksen oliiviöljyä, chilikaupan grillihabaa, pepperkingin jolokia-paprikajauhetta ja hieman hunajaa. Ei näille kaupan maustetut cashewt pärjää 8) Lämpöäkin on, mutta ei liikaa.



Member ov Chiliyhdistys

MikeO

Jäi tuosta edellisestä satsista tulisuus loppuen lopuksi sitten sen verran kätöseen, että päätin tehdä uuden ja samalla hifistellä nuo mausteet kohdilleen. Pistänpä reseptin tähän ihan itseänikin varten muistiin, eli:

Munanvalkuainen
Samanmoinen määrä öljyä kuin on munaa (kanan)
3tl chilikaupan grillihabaa
2tl paprika-jolokiajauhetta
2tl bbq-jauhetta (euro shopper)
1tl jauhelihamaustetta
Mahdollisesti ripaus merisuolaa, ei pakollinen

Satsilla päällystää 400 grammaan asti cashew-pähkinöitä.

Koko hässäkkä vatkataan paksuhkoksi tahnaksi, heitetään pähkinät sekaan ja sekoitellaan huolella. Kipataan koko komeus pellille ja tasoitellaan ohueksi levyksi, hunajaa lirutellaan ohuena nauhana päälle, enempi parempi. Koko setti pölytetään vielä tulisimmalla jauheella mitä kaapista löytyy ja lyödään 150 asteiseen uuniin suunnilleen 30 minuutiksi. Käännellään (kevyesti) kerran puolessavälissä.

Parhaita pähkinöitä ikinä ;D


Member ov Chiliyhdistys