Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Vuorikaskas

Sivuja: [1] 2 3 ... 50
1
Jäkätijäkäti / Vs: Lumisade riittäis jo!
« : Huhtikuu 20, 2018, 23:40:30 ip »
Minä laitoin vajaa viikko sitten koko kasvariin kuplamuovit, kun olen hukannut pikkukasvarin kulmapalat. ;D

Saa nähdä, kuinka huono toukokuusta tulee. 5-10 asetta huhtikuun lopussa ei ole pahakaan, mutta sitten olisi syytä lämmetä.

Uusi pitkä ennuste ei olekaan niin paha!   Tavanomaista viileämpää ehkäpä vain viikoksi.   ^-^

http://ilmatieteenlaitos.fi/pitkan-ennusteen-seuranta

2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
« : Huhtikuu 20, 2018, 22:42:10 ip »


Pöydällä kanelia muurahaiskarkotteena. 
Rokoko-osasto vasemmalla.


Nyt on jo chinensetkin tuolla. Mutta siis vain multakasvit.  .Kylmä viikko alkamassa sanoo ennuste.  Laittaa patteriin hönkää tarpeen mukaan.  Se on tuolla pöydän alla ja tarpeen mukaan mahtuu vielä noi rokototkin lämmitettyyn osaan takaisin.  Meinaan oishan se kiva että nekin kasvais eikä vain pysyisi hengissä.

3
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tarvike-bongaukset
« : Huhtikuu 20, 2018, 20:29:54 ip »
Hymyilyttää se kun tällaisia  käytettyjä yrittivät myydä monessa kasvatuskaupassa 70 eur hintaan talvella. Nyt 12 eur. https://www.tori.fi/varsinais-suomi/Kasvihuonelamppuva_400w_polttimolla__12euroa_kpl_38833130.htm?ca=18&w=3

Raskaita valaisimia käsitellä.  Siksi nuo on vähemmän haluttuja vanhan polven natikoiden joukossa.   Noin valoteknisesti ei ne nyt niin huonoja ole kuin tekniikkaintoilijat usein uskoo.   Vaan en kyllä laittaisi kuin sähkölämmityshuoneisiin.

4
Äänestykset / Vs: Esikasvatus kesän kasvihuoneen NFT:tä varten
« : Huhtikuu 20, 2018, 20:06:37 ip »
Tuo suurin HBG sai jo oman lopullisen mestansa.  Mielenkiintoista nähdä mitä nyt sitten kukkivalle ja hedelmää kasvattavalle tapahtuu kun juuret pääsee kasvamaan huomattavasti enemmän.
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=18045.0

5
Tee-se-itse / Vs: Parit ebbit - läpivientiratkaisuja
« : Huhtikuu 20, 2018, 20:01:22 ip »
Piti laittaa Hydrocornia eika Lecasoraa koska raekoko oli kivempi tuohon läpiviennin verkkoruukkuun.

Soran määrä ylivuodon tasoon asti.


Sitten hyttysverkko ja sepeliä. Tämä hydrosora on kelluvaa ja tukevuudesta istutuksessa lie vielä iloa kesän mittaan.
Harold Bart's Green
6
On tää kaupankäynti kiinalaisten kanssa metkaa. Vähitellen alkaa päästä juonesta kiinni.  Heillä on kauppiasperinnettä kuitenkin, ylpeääkin sellaista, ja tietynlainen edes muodollinen arvostus toista kohtaan tuottaa aina hedelmää enemmän kuin töksähtävä kotimainen kuluttajasuojallinen asenne kertoessa pettymyksestä.  Sitten kun pääsee keskusteluyhteyteen voidaan jo keskittyä tiukkoihin liikeneuvotteluihin häpeilemättä.  :-)

6£ is only about a half of I would see proper compensation. Not only much undersized overal but different nominal sizes than ordered in last sending too. Don't you can refund 10£?

No mutta, jos joku muukin  haluaisi koklata kangasruukkuja niin yksäriä tulemaan vaan.  On muutama ylimääräinen.  Edullista lähettää  pakkaamalla muutama 30mm paksuun kirjeeseen. 


7
Tee-se-itse / Vs: Parit ebbit - läpivientiratkaisuja
« : Huhtikuu 20, 2018, 11:56:39 ap »
Feissarissa tuli hiukan kommenttia tästä esityksestäni. Siksi pari lainaa.  Vanha putkimies nauraa pilipaliliitoksilleni.

Hauskoja nimenomaan. Niissä on älyä. Kärpästä ei ammuta tykillä vaan lätkäistään. Itse puhuit sadasta kasvista. Hommat ja ideat skaalautuu kyllä - myös kustannuksiltaan ja töiltään. Kelaa. Ensin pitää osata ja sitten vasta laajentaa. Aloittelijan kasvien pääosa tietenkin turpeeseen eikä mullattomaan.

Et voi sanoa putkimiehillekään mitä ne tekee, jos et tiedä miten on järkevintä tehdä. Esimerkiksi ebbin pumpun letkun läpiviennissä ei ole tärkeää tiiviys vaan se että tulva-astia tyhjenee kokonaan. Löysä valskaava liitos on siis parempi kuin 5mm pohjalle jättävä tiivis läpivienti. ..... Sitten voi toki aloittaa teorisoinnin ja käytännön ikuisen väittelyn että eihän se puoli senttiä pohjalle jäävää vettä haittaa mitään. Ei haittaakaan, mutta ei aina haittaa vuotavakaan liitos.

8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« : Huhtikuu 19, 2018, 21:17:28 ip »
Näkyy #37 #39  eli tänään 3 kuvaa.  (Edellinen jokunen päivä sitten näkyi hetken.)

9
Tee-se-itse / Vs: Parit ebbit - läpivientiratkaisuja
« : Huhtikuu 19, 2018, 15:36:41 ip »
Madallettu malli kiinteällä ylivuodon tasolla.

Sehän lorottaa reunukselle.  :P  Hyttysverkko auttaisi tuohon varmaan. Pumpun tehoakin voisi kuristaa.


Mutta laitoin pois sahatun osan siihen.


Aika vetelä altaasta tuli kun kantit on poissa.  Kaipa se sentään ajaa asiansa.  Vaikka aurinko tuota matskua tuntuu paljonkin pehmentävän.  Ehkä vähän turhankin matala, mutta se johtui siitä että olin tuon rei'ittänyt kyljistään jo aiemmin ihan toiseen tarkoitukseen. 

10
Tee-se-itse / Vs: Parit ebbit - läpivientiratkaisuja
« : Huhtikuu 19, 2018, 11:34:40 ap »
Päätin että tuo suodatin olisi oikein houkutellut juuria kasvamaan siihen.  Luotan tähän ruukkuun enemmän joka pitää soran poissa läheltä.
11
Onnea vaan mauriaisille ...  8) 8) 8)

Niin eihän ne paljoa kasvia ahdista vaikka asuisivat purkissa. En silti halunnut tässä vaiheessa kevättä niitä ruukkuun ees vierailemaan. Nyt ei enää ollut liikettä taimipöydällä.  Kyllä tää toimii.  Ja mahtavat tuoksut huoneessa.  Ois pitänyt ennakkoon laittaa niin olisi selvinnyt vähemmällä.

12
Tee-se-itse / Vs: Parit ebbit - läpivientiratkaisuja
« : Huhtikuu 19, 2018, 10:49:02 ap »
Tässä vielä ideointivaiheessa oleva liiterin thaikana. On aika ohutta muovia rakenteluun, mutta järkyttävän järeä ruokakauppaan.  10l  Orthex.


13
Tee-se-itse / Vs: Parit ebbit - läpivientiratkaisuja
« : Huhtikuu 19, 2018, 10:36:46 ap »
Toinen versio.   Laastipaljut tuntuvat rasvaisen liukkailta massan tarttua.  Ei ole kovasti kiinni.  Sen sijaan valkoinen 32mm vieräriputkeen tulee aika hyvä tartunta, tämän tiedän vanhastaan.   Tämä tein ensin ja sitten vasta pyöreän pesusoikkoversion.  Siinä tuli tietysti vasta huomattua, että liimaukset ja täysin tiiviit liitokset ovat yksinkertaisesti turhia.


60l  tää taitaa olla.  70x40cm ulkomitoiltaan, yläreunan sisältä 64x33,5cm.
Ylivuodolla on säädettävä taso eli on ilman liimaa reiässään.   Hyttysverkkoa sidottuna.  Kirkasta tavallista vesiletkua.


Meneekö tämä tukkoon?  Siinä siis tuo 32mm viemäriputken pää.


Hallaharsoa tilkkeeksi.
Tässä nyt airpruning verkolla taimia varten. Myöhemmin verkko pois ja suoraan sora siihen.


Aika ruma hökötys.

14
Tee-se-itse / Parit ebbit - läpivientiratkaisuja
« : Huhtikuu 19, 2018, 10:04:30 ap »
Meneekö pumpun läpivienti liikaa tukkoon juurista tällaisena , jossa on letkun päässä on vain palanen suodatinta (akvaarion mattosuodatinmateriaalia) estämässä soran pääsyä letkuun?  Olisiko parempi saada siihen isompi verkko, esimerkiksi verkkoruukku kumolleen ympäröimään läpivientiä?

Tässä ilman suodatinpalaa. 
30l käymisastiaan menee 22-23 litraa että Orthexin pesusoikon pohja on lähellä.   Siihen laitoin vain aukot ylivuodoksi eli taso on kiinteä.

16
Täähän on 50 euroa 5 litraa.  (Oishan se kallis 5 litran pakkaukselle muttei puolen litran.  Yhtä hyvin kuin sanoa hirvittävän kalliiksi voisi sanoa että tää on lähes saman hintaista kuin Hesi vaikka ei tarvii ostaa viittä litraa.

Mutta kukapa sitä Ikeassa kävisi tai jopa tilaisi sieltä mitään. En minä ainakaan.  Joka reissu sinne on ollut fiasko suhteessa laatuun ja ajankäyttöön.

17
SITTEN välähti juttu kanelista, jonka luin hiljattain: https://askelterveyteen.com/kanelin-hyodyt-puutarhanhoidossa/

Tää oli loistava vinkki kaikenkaikkiaan. Meinaan näyttää toimivan todella hyvin myös kieltomerkkinä mauriaisille.  Kielletty kulkusuunta!

Kävin eilen hakemassa ison tötsän jauhettua kanelia 4,95 euroa. Siis Mauste-Sallisen  muovitötsän noin litran kokoisen.  350g kanelia.   

Kasvihuoneen sisään laittamaani lämmitettyyn taimihuoneeseen oli noi tyypit alkaneet asettua jo vuorokauden kuluttua sen perustamisesta. Kanelia tuli riputeltua koko 2,4x1,2m taimipöydän ala ja kyllä on hyvät aromit nyt. Eikä enää yhtäkään murkkua.  Purkista kului alle viidesosa joten vararikkoonkaan en vielä joutunut.

edit.  Siellä ne vieläkin pörrää. Olivat ehtineet yhden rokotoruukun valita suosikikseen joska siihen oli kanelijauheen keskelle putsattu polku ja väki käyskenteli sitä pitkin kuin mitkäkin kuninkaalliset. No nyt on liiskattu taas noin sata olentoa ja puolet kanelipurkistakin on jo kulunut...

18
Jotenkin vaan silmä törmää siihen että fostoria on typpeä enemmän.

Toimivat oli Ikeasta. 5 eur 0.5l pullo.  PDF löytyy tuolta: https://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20317649/

19
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
« : Huhtikuu 18, 2018, 12:00:17 ip »
En saa kuvaa systeemistä.  NFT on hydro myös. Missä juuret kasvaa yms?

ed.  Dripperi lie tippukastelu.  Sitä käytetäään hyvin monenlaisissa systeemeissä.   Ehkä tarkoitit että sulla on aeroponics (airponics) mutta ilman sumutus- tai ruiskutussuutinta?

20
No eikö toi fosfori ole jo liiallista?

Mitä sanoisit tällaisesta  1-komponenttiliuoksesta toiselta merkiltä:

Total Nitrogen (N): 5 %
Nitrate nitrogen: 3.5 %
Ammonium nitrogen: 1.5 %
Water-soluble phosphorus pentoxide
(P2O5): 3%
Water-soluble potassium oxide
(K2O): 8%

Sivuja: [1] 2 3 ... 50