Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - miiksuli

Sivuja: [1] 2 3 ... 19
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miikan uusi kausi, köh
« : Syyskuu 20, 2018, 18:35:23 ip »
Mjahs. Taitaa tulla ihan hyvän kokoinen marja... Ei tee kun ythtä. Jos maku on kohdillaan niin tätä vois jatkossakin kasvattaa. Tepin x lemondrop ihan hyvä mutta pitää vielä miettiä. Välttämättä ei omaan makuun ollut vaikka maukas onkin. Teki kans ihan hyvän kokoisia chilejä vaikka kasvi jäikin hyvin pieneksi johtuen vaikeasta alusta. Näyttää siltä että hyvin toimii neudorff veggie dungel kookoksessa plus muutamalla lisällä. Ei kovin vaikea lannoite käyttää. Hintakin ihan OK näin pieneen harrastukseen.


2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miikan uusi kausi, köh
« : Syyskuu 16, 2018, 19:40:51 ip »
Yay, paraatipaikalle laitettu peach bleederit. Bhuteista päästävä eroon. Parivuotisessa bhutis sen verran paha kirva ongelma että parempi varmaan nirhaa tai vois kokeilla tuhoo kaikki lehdet josko se vielä elpyis.

Onkohan jotain lievää kalsium puutosta. Täytyy kattoa pitäskö lisätä hieman basilikaa. Lehtiväri on tumma ja siinä ei mittää vikaa. Kasvu ollu kuitenkin runsasta. Olen hieman alikastellu.

3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miikan uusi kausi, köh
« : Syyskuu 14, 2018, 15:46:59 ip »
Tepin x lemondroppia päässy maistelee. Tekee tumman oranssisia marjoja. Maku mieto, baccatumainen, herneenversoa, makeutta hieman ja mehukas. Kevyt polte. 


Ramiro keltasella yks iso mötkö. Yllättävän suuri vaikka kasvi on pieni.


Pi 260 567 x duke kanssa satoaa. Pääsee tätäkin kohta maistelemaan.


Kaikki yllä olevat on nytten orgaanisella lannoituksella. Aluks oli ghe floraa ja nyt usamman kuukauden aikana ollut vaan tuota neudorffia.4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Eteläpiha Pohjois-Helsingissä
« : Syyskuu 13, 2018, 21:55:27 ip »
Tommosta ideaa pyöritelly mielessä että kasvarissa LEDit. Tonkun sais vielä niin että aktivoitua valoisuuden mukaan niin säästäis sähköäkin. Mimmosia lamppuja sulla on siellä isketty kattoon?

5
@kasvattaja Kuulostaa aika perus hommelilta. Neudorff suosittelee kanssa 3-4 viikon välein kevyesti lannoitusta, vaikka onkin orgaaninen.

6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bläkkärin kausi 2018
« : Syyskuu 10, 2018, 19:56:17 ip »
Hyvä satomäärä :) Mites ootko päässy herkuttelee beaver damia vielä? Melkonen mötkö chili.

7
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Talvivalaistus - Talvivalaistus
« : Syyskuu 10, 2018, 09:23:38 ap »
Jännä että tiedoissa on 65W joka on ihan perhanasti noinkin pienelle alueelle. Tietokoneiden passiiviet CPU jäähdyttimet on ihan jäätävän kokoisia jotka sitten oikeasti toimii käytännössä ja eikä osat sitten ylikuumene.  Tiedoissa lukee myös 240V. Kannattaa tosin myyjältä varmistaa ennen ostoa. Palautus tulee olee kallis jos tuleekin väärän tyyppinen.

8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miikan uusi kausi, köh
« : Syyskuu 09, 2018, 17:08:23 ip »
Isompi saattaa alkaa kohta kukkimaan. Ei ole edes kolmee kuukautta vanhoja. Innostunut kasvamaan. Hyvin neudorff veggie dungel + merilevä kombo toimii. Plus nyt annoin extrana kahvinpuruilla ja kuivatulla tuorehiivalla höystettyä kookosta kun vaihdoin ruukut isompiin. Annoin useamman viikon tekeytä ennen käyttöä. Näistä sais varmaan ihan mukavat isot jos vaan antais tilaa. Saatan tökätä nää nyt vaan 7 litran ruukkuihin ettei ylisuuriksi kasva.

Peach Bleederit.

9
Mulla pari vuotinen bhut jolokia eli c. chinense teki yhden kitukasvuisen marjan LED lamppujen 64W yhteisteholla. Watit mitattu seinästä. Hattiwatteja 280W. On vielä ympärillä foliopeitettä. Eikä luonnonvaloa ollenkaan. Ehkä sellanen 150W vois jo riittäneen isommalle ja tulisemmalle kasville.

10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« : Syyskuu 08, 2018, 08:00:46 ap »
Mites tuolle aji mangolle kävi? Onko hyvä? Hommasin ebaysta (jenkeistä) noita siemeniä ja tarkotus kasvattaa ensi vuodeksi.

 Eipä ole kovin hääppöinen. Kivannäköiset podit ovat lähes tulettomia. Makukin on vaisu eikä ainakaan mangoa muistuta.
Voithan tuota kokeilla.
 Baccoista suurimman positiivisen yllätyksen teki Piriz. Trepadeira do Werneriä muistuttava ornamentaalisesti kaunis, tuottoisa, viihtyy ulkonakin. Melko mieto mutta maukas.
Piriz on joo mieto maullisesti mutta tuoksu voimakas ja tomaattinen. Tuoksu on tuon parhaita ominaisuuksia. Mm. Täytyy koklata tota aji mangoa onko mistään kotoisin.

11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« : Syyskuu 08, 2018, 07:36:33 ap »
Mites tuolle aji mangolle kävi? Onko hyvä? Hommasin ebaysta (jenkeistä) noita siemeniä ja tarkotus kasvattaa ensi vuodeksi.

12
Öljy lienee paras torjuntakeino melkein mihin vain ötökkään. Ilmeisesti se muodostaa munien pinnalle tukehduttavan kalvon, ja näin ollen uusi sukupolvi ei pääse kehittymään, tai kuolee heti kuoriutumisen jälkeen.

Aikuiset yksilöt toki tulee tappaa juurikin vaikka mäntysuovalla ja suihkuttamalla niin paljon, että mokomat hukkuvat. Paras olisi toki hukuttaa ötökät upottamalla kasvi ämpäriin latva edellä, mutta se ei ole kaikkien kasvien kohdalla mahdollista.

En sitten tiedä miten suuri öljymäärä on kasville vahingollista. Lehdet kuitenkin tarvitsevat myös ilmaa, joten itse olen tehnyt noin 1,5 % öljysekoitusta (astianpesuaine- tai mäntysuopalisällä), jonka olen uskaltanut jättää lehdille. Vahvempia öljysekoituksia käytettyäni olen suihkuttanut kasvit parin-kolmen päivän päästä pelkällä mäntysuopaliuoksella pariin kertaan, eikä ongelmia ole tullut.
Ruton punkit-ketjussa on "vähän" lisää tekstiä aiheesta.
Ihan hyvin toi vähän päälle prosentti toimii. Tuntus olevan aika melkosesti tota öljyä. Riippuen tosin kasvista. Toisille muodstuu laaja öljypinta noinkin pienestä määrästä ja toisille ei niinkään. Aina parempi kun kuulee muidenkin kokeiluista :) En tosiaankaan ollut lukenut tuota ruton punkit keskustelua ollenkaan ennen tätä viestiä. Nyt noista eloon jääneistä kirvoista tullut vaeltajia.

Tässä vaeltaja kirvoja. Ne jotka elää. Ne jotka ei liiku on aika varmasti kuolleita. Mutta tulee vielä uusittua niin monta kertaa jos jokin liikahtaa kosketuksesta. Ehkä jos huomenna tekis uuden suihkuttelun.

13
Jonkinlaista ärsyttävää ongelmaa löytyneen. Yrittänyt keksiä ratkaisuja näihin. Nyt näyttäis toimivan. Pelkkä mäntysaippua ja vesi ei toimi riittävän hyvin. Nokkosvesvedellä ei vaikutusta muuta kun jos saa muutaman kirvan hukutettua.

mäntysaippua 1,15% + vesi = Teho kohtalainen. Kirvat kiinnittyvät uudestaan aika pian.
mäntysaippua 1,15% + vesi + star san 0,23% = teho kohtalainen/hyvä mutta polttaa kasveja.
mäntysaippua 1,15% + vesi + rapsi 1,15% = teho erinomainen. Öljy muodostaa pinnan etteivät halua/kykene kiinnittymään ja mäntysaippua nirhaa.

15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miikan uusi kausi, köh
« : Syyskuu 02, 2018, 13:54:47 ip »
Ramiro keltainen alkanu tekee ekaa marjaa.

PI 260 567 x Duke alkanu kanssa satoamaan.

Bhut Jolokia keltainen alkanut tekee yhtä marjaa pelkkien keinovalojen alla. Lamppujen yhteisteho 62-64W.

Peach Bleederien kasvu kiihtynyt ruukunvaihdon jälkeen. Orgaaninen lannoitus. Saan vaan lähi/makro kuvia huonolla puhelimella kun paremman puhelimen akku kuoli.


C. Eximium. Ruma ankanpoikanen. Tämäkin tulee kasvatettua orgaanisella tavaralla.

16
Uudet siemenet tuotti yhden 'hedelmän'. Viidestä yksi lähti tekemään sirkkalehtiä. Loput vaan kulahti. Tämäkin teki valkoisen idun, tuli seuraavaksi vihreyttä, muuttu mustaksi, kaikki vihreys katosi ja pelkäsin että siihen se kuoli. Laitoin kookokseen niin alkokin näyttää paremmalta. Kaikki lähti itämään 2-3 viikossa ja viikko itämisen jälkeen alko tulla sirkkalehtiä jos pääsi sinne asti.  Nämä uudet idätin hieman alemmassa lämpötilassa.


17

Vastaan itelle: Sri Lanka mainittu. Eli kyseessä on ceylonin kaneli. Ei se markettien halpis kiinankaneli. Ainakin linkin mukaan. Vaikka toisessa on sitä myrkkyä enempi.

Ei tuota johtopäätöstä voi vetää tuollaisesta artikkelista!  Lähdekrittiikiä ja lukutaitoa enemmän tarvitaan. Siinä puhutaan johdonmukaisesti vain kanelista koko jutun ajan erittelemättä yhtään niitä, ei edes mainita että on erilaisia.   Jos nyt joku toimittaja on koonnut tai jopa kääntänyt jonkin jutun joka alkaa mistä kaneli on kotoisin...   ;D


Sienimyrkyksi luultavasti kiinankaneli on parasta koska se on maksallekin rasitteeksi.
Voi olla ettei artikkelin kirjoittanut ymmärtänyt että kaneleita on kahdenlaisia tai tahallaan jätti kertomatta. Mutta pitää kysyä siltä kirjoittajalta tai googletella muun kielisiä juttuja asian varmistamiseksi.

18
Kyllävaan lämmöllä on iso vaikutus itämisen nopeuteen (ainakin): Mulla ollut nyt toinen idätyssatsi 1½viikkoa ja alle puolet näkyy itävän. Lämmöt olleet 24-25 C. Edllisellä satsilla lämmöt olivat 28-29 ja viikossa oli jo kaikki siirretty kuutioihin ...
Eilen laitoin jo uusia (osin samoja) kun huolestuin että jään ilman AC'ta taas. Nythän siellä yksi siemen näytti työntävän sitä munaa ulos ... Ehkä niitä ituja vieläkin tulee....

Mä olen vuosia idätellyt 27-30 asteen lämmöissä (jääkaapin yläkomerossa) ja tottunut heittämään kaikki pois jotka ei idä viikossa. Usein on ne paperit jo ihan tummuneet ja sellaista löysää limaa, ettei papereita saa edes ehjänä nostettua pois. Nyt ei ole komeroa jääkaapin päällä, vaan laatikko kylppärin rättipatterin päällä.

Tän vuoden 2-idätyksiin muuten ilmestyi siinä viikon kohdalla yhteen kohtaan sellaista mustaa läikkää. Luulisin että jonkin sortin hometta. Siinä oli kahta lajia tosi vanhoja siemeniä, joita ei enää löydy lisää. Huljuttelin koko laatikon sitten peroksidilitkulla ettei leviäisi koko alustaan. SITTEN välähti juttu kanelista, jonka luin hiljattain: https://askelterveyteen.com/kanelin-hyodyt-puutarhanhoidossa/

Kun sitten löytyi kaapista iso purkillinen ikivanhaa joulupuurokanelia [en käytä koskaan ] niin ripottelin sitä koko lautalle vähän ja niiden laikkujen kohdalle reilummin. Näyttäisi että se tumma läikkä ei ainakaan ole levinnyt. Ja ituset nousevat jo nätisti sirkoille jopa. ((taitaa olla itusttelun aika pian)) Ei kanelista haittaa ainakaan ...  ;)
Vastaan itelle: Sri Lanka mainittu. Eli kyseessä on ceylonin kaneli. Ei se markettien halpis kiinankaneli. Ainakin linkin mukaan. Vaikka toisessa on sitä myrkkyä enempi.

19
Näyttäis mulla tulevan ongelmaksi tuon airamin lampun kanssa varjostin, en löydä mistään. Osaisko joku kertoa voiko tuohon jotenkin väkertää varjostimen että valon saa suunnattua juuri oikeaan paikkaan.
https://www.bauhaus.fi/valaisinjohto-nelson-garden-4-m-e27.html?nosto=nosto-productpage-right-column
Osta halpa muovikulho, tee reikä ja folioi liimalla :)


Ai tää vai  ;D ;D
joo  ;)

20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miikan uusi kausi, köh
« : Elokuu 29, 2018, 09:05:49 ap »
Goat's Weed alkaku kukkimisen. Kaunis kasvi on. Karvan peitossa, jämäkkä. En rönsöile joka suuntaan. Tuoksu voimistunut; kurkkua ja mustaherukkaa. Saas nähdä tekeekö muutamalla keinovalolla satoa.Ramiro keltainen kanssa aloittanut kukkimisen ikkunalaudalla, joka on koilliseen päin. Tekee valtavia 30 mm kukkia.

Sivuja: [1] 2 3 ... 19