Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - miiksuli

Sivuja: [1] 2 3 ... 22
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kokeilut ja kasvatukset 2019
« : Joulukuu 10, 2018, 18:16:00 ip »
Jep, peach bleederit alkanut satoamaan  8) Bileet pystyyn.  Hyvin toimii tuo uus "500W" COB LED paneeli. Nyt vaan lannotan hieman ruhtinaallisemmin noita jotka näyttää kellastuvan tai tiputtelevan lehtiä. Machu Pichut jostain syystä käpristänyt lehdet. Ei nyt lannoteta niitä ollenkaan vähään aikaan. Muut aikalailla voi erinomaisesti.

Päivitin alkuviestiä siementen/itujen osalta.

Edit. Jätin henkiin tuuheimmat ja matalimmat. Kyl huomaa että on super tulisia nämä BBG7 x Naga Peachit. Kutittaa lehtien alapuolella niin alkaa sormet tuoksuu voimakkaasti kapsaisiinilta.

Kuvassa BBG7 x Naga Peach, PI 260567 x Duke ja uusina tulokkaina PI 315027, Aji Mango, White Hot Limet neliöruukuissa.Rocoto Puno Amarillo, C. eximium, Pink Habanero, Harold Green, 7 Pot Pink


7 Pot Pink


2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kokeilut ja kasvatukset 2019
« : Joulukuu 09, 2018, 19:12:34 ip »
Toinen peach bleedereistä ehkä näyttäis tekevän ekaa marjaa. Tais hieman liian aikaista olla näille. Tuli aika shokki päälle niin tukehtu kun ei edes tarpeeksi lehtiä. En kerennyt lannoittamaan. Nyt vaan antanut ruhtinaallisesti lannoitusta eikä tietoa kuinka vahvaa. Ensin 15 ml neudorffin vihanneslannoitetta ja sitten vielä 15 ml merileväjauhetta.  Onko nuo nyt 7-9L ruukuissa. Toistaiseksi lehdet ei ole tulisia, vaan hedelmeöittyneet kukat. Marjojen alut maistunut bhuttimaiselta, tulisuuttakin jopa, pippuria.

Näitten peach bleedereiden verhiö todella sulanut noihin marjoihin. Nyt vaan jännitetään mitä näistä tulee :)

4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
« : Joulukuu 06, 2018, 19:20:52 ip »
Peach Bleeder tiputtanut nyt ainakin kaksi kukkaa. Arvasin ettei ihan vielä valmista. Menee hetki vielä että alkaa satoamaan. Nyt vielä lämmittelee.

Goat's Weedin eka marja alkaa kypsymään. Paloauton väristä alkaa pukkaamaan. Antaa kunnolla kypsyä ennen maisteluja. Lisää marjoja tulossa tältäkin pikkuhiljaa. Ei kauheasti valoa tarvi, vaikkei satoisikaan paljoa. Kaunis chil ikuitenkin. Alku oli erittäin hidas kunnes alkoi kasvamaan niin teki karvaisia pitkiä lehtiä ja kasvaa hyvin pitkälti ylöspäin jämäkästi.


Jännän näköinen väritys.
Tuossa se muuttukin ihan normaalimman väriseksi. Tein tuossa pienen arvostelunkin. Ihan jees chili. Oon syöynyt paljon huonompiakin chilejä ja on ehdottomasti keskiverron yläpuolella.

5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kokeilut ja kasvatukset 2019
« : Joulukuu 06, 2018, 19:15:53 ip »
Hyvän näköisiä taimia tulossa, hyvässä kasvussa, kun kelit alkaa olemaan suomessa sopivan lämpimät.
Kiitos. Toivotaan että kelit on hyvät.

6
Lannoitteet chilinkasvatukseen / Vs: Millä ja miten lannoitat?
« : Joulukuu 05, 2018, 10:02:30 ap »
Hyvin on "onnistunut" Nutriforten Tom&Mans. -setilläkin ..  8)
Mökillä kasvarissa isoissa ruukuissa, Autopoteilla ym. en raaskinut tuhlata erikoislantoihin. Kotona taimikasvatuksissa oon aina käyttänyt "oikeeta" coco-litkua. Viime keväänä käytin Bionovan Cocofortea, ja kun sitä oli reilusti, niin käytin kesälläkin. Enpä tiedä onko noilla todellista eroa ollut. Taimilla kuitenkin oon kokeillut jo 5 eri lannoitemerkkiä ja eroja on ollut hyvinkin: Parasta oli Canadian Xpress jopa ylivoimaisesti! Yhtä ylivoimaisen huonoa oli Growth Technology Ionic Coco: varsinkin Bloom pysäytti kasvun kuin seinään: heitin litkut kesken kasvatusten viemäriin: vitutti!  Canna, Atami ja Bionova toimi varmaanyhtä hyvin: Canna vaan laimeinta niistä ja kului 2-kertainen määrä Atamiin verrattuna. Leikkiähän tää on ...  :D
Voi olla ettei toi vihanneslannoite toimi optimaalisesti sellaisenaan. Onhan sillä Neudorffilla orgaaninen tomaattilannoite missä on kolme kertaa korkeammat typpi ja kalium arvot. Juurikasvu ollut kuitenkin erinomaista melkein kaikilla chileillä paitsi C. eximium kasvaa risumaisesti ja ujoilla juurilla.

Vihanneslannoite antaa 1,3-1,5 EC lientä annosteltuna 5 ml (1 tl) litraan vettä.

Edit. Voi myös olla tuo rikin puutos... kun ei mainita missään. Tomaatti ja marja lannotteissa nimenomaan mainitaan rikki.

7
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
« : Joulukuu 05, 2018, 00:07:52 ap »
Mittasitko jollain sen siilin lämpöjä? AC'n tuulettimilla taisi mennä täysille jossain 40 asteen tienoilla. Jos oikein kikkailisi ja pyrkisi mahdollisimman hiljaiseen valoon, niin sieltähän voisi pistoolimittarilla etsiä reuna-alueelta pistettä jossa ne lämmöt olisi säätöalueen sisällä. Tuuletin sitten kuitenkin olisi siilin keskellä ... Jospa sietäisi vähän korkeampaa lämpöä/hitaampaa tuuletinta ne ledit ..  ;D
Taitaa olla kriittinen lämpö ledille kun menee yli 50 asteen ...

Mä vaan oon ihmetellyt noita akvaarioledejä, kun ovat niin hiljaiset. Samaa tasoa on kuitenkin tehot kuin LedFinlandin sini-puna-kasviledeilläkin, joissa tuulettimet on kokoajan täysillä. Nähtävästi siis akvaariolampuille on vaan hyväksytty vähän korkeampi lämpötila, jotta saadaan hiljaiseksi. Mulla on niitä pari kpl ollut jo 3 vuotta käytössä puolet vuodesta: Ja sain ne kuitenkin valmiiksi käytettyinä, ja molemmista oli valmiiksi muutama ledi pimeenä. Enempää eivät ole hajonneet mun käytössä. Nämä siis valmistajan/myyjän testivaloja alunperin ...
Mjoo, tuossa voisi tehdä hienosäätöä mutta en kokenut mitenkään kovin tarpeelliseksi kun sen verran halpa laite kyseessä. Veikkaan että käy siinä 45-50°C helposti reunoilta asti kunhan pitää päällä. Tosiaan ei tuntunut nyt lämpeävän ihan älyttämästi kun sormella kokeilin noin pika testillä. Ei vaan riitä aika näillä leikkimiseen :I Mutta voi tuota jo tuollaisena suositella. Paljon hiljaisempi kuin vakiona.

Edit. Eikä ole infrapunalämpömittaria. Pitäs olla ainakkin yhden asteen tarkkuus tai alle että vois jotain luotettavaa dataa antaa. 
Edit2. Sekin vielä etten ollut varma vakio tuulettimen ominaisuuksista niin pidin turvallisena pitää uudet tuulettimet agressiivisella.

Edit3. Puskee 31°C ilmaa kotelosta. Huoneenlämpötila 22 astetta. Ei tuossa kauheasti pelivaraa ole. Voishan tuossa kuitenkin jossain välissä kokeilla miten toimisi anturit siilien reunoilla. Ei tuo nyt niin älyttömän kuumalta tunnu ulkokuoresta noiden LED yksiköiden välistä kokeiltuna. Samalta tuntuu kun vakiotuulettimiltakin. Ei ainakaan säteile yhtään sen enempää lämpöä kuoriin. Ainut että olis pitänyt mitata lämpötilat ennen kuin vaihto vakiotuulettimet. Jos tuossa ei halua käyttää lämpötila-anturia niin ostaa ne 3,4€ tuulettimet. Ei ole hinnalla pilattu. Ja tuohon tuulettimeen voi modata vielä pienen vastuksen väliin niin voi tiputtaa kierroksen haluamalle kohdalle ja toimii myös TC versiolle mutta kannattaa olla varovainen kun saattaa alottaa passiivena silloin  >:D

Heti saatavilla eikä tarvitse odottaa: https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/38301/afaco-08000-gba01/arctic-arctic-f8-80-x-80-x-25-2000rpm

8
Lannoitteet chilinkasvatukseen / Vs: Millä ja miten lannoitat?
« : Joulukuu 05, 2018, 00:01:15 ap »
Minäpä kävin tänään Pavunvarressa ja ostin 2x5l GHE'n Coco -lannoitteita: Grow ja Bloom. ½-hintaan poistossa = 24€/5l. wink: Näytti olevan reilusti varastossa.
Luulempa että viljelen ensi vuoden kasvit kaikki kookosella. Nekin joissa aktiivinen vedenkierto ...
Tuli pantua elämä ranttaliksi siis. En oo moista tuotetta tiennyt olevan olemassakaan, mutta luotan GHE'n laatuun: Senverran hyvä "maku" jäi Micro+Mato-setistä aikanaan.

Jää kyllä nyt turhiksi 4+2.5kg satsi Hydroa ja Calcinitia: Tuli ostettua joskus 5+3kg joista aika vähän käytetty, kun oli silloin vielä täydet Nutrifortenkin purkit jäljellä ... hmm..
GHE Floralla onnistuu kookoksessa. Mulla nyt Neudorffin vihanneslannoite kokeilu kookoksessa. Aluks näyttäis toimivan mainiosti mutta sitten tuntuu hieman lopahtavan. Pitää joko lisätä tai vähentää lannoitusta. Vielä haen sellaista hyvää kultaista tietä chileille miten ja kuinka paljon annetaan. Tuo kun on kuivamuodossa niin pikkusen hankalaa kun osa ravinteista kutes fosfori ole edes vesiliukoisessa muodosssa.

9
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
« : Joulukuu 04, 2018, 23:01:31 ip »
Tästähän tuli ihan siedettävä vaikka onkin äänekäs vielä. Homma oli hyvinkin yksinkertainen ja eikä tarvi kolvia. Pienellä talttaruuvarilla pois 3pinniset liittimet tuulettimista. Tilalle 2 pinninen liitin original tuulettimista. Pari nippusidettä, ruuvia ja liima pitää irroittaa mutta ihan simppeli operaatio. Ainut että ne lämpöanturit kannattaa kiinnittää ruuveilla tai lämmönjohdeliimalla rivastoon LED yksiköiden keskelle. Jos ei kuuman kestävää liimaa ole saatavilla niin pienet ruuvit pitää kiinni loistavasti ja hieman lämmönjohdetahnaa väliin tai päälle. Tuulettimet maksoi toimitettuna Jimmsistä 12€ ja LED paneeli toimitettuna 74€. En ottanut liittimistä ja liitännöistä tarkempia kuvia mutta Fractalin mustissa tuuletin johdoissa musta/valko on maa, keskellä +12V punainen, viimeisenä kierrosluku signaali. Sen mukaan kytkee kun noissa tuulettimien johdot on musta ja punainen. Ei voi mennä sekaisin jos käyttää maalaisjärkeä. Niin joo tuohon voi ostaa ihan vaan perus Arcticin F8 tuuletimet ilman lämpöohjausta kun kuitenkin ne käy 100% ellei sijoita ihan reunoille anturit, 38°C on tälle raja kunnes alkaa käydä tuulettimet täysillä. No ite halusin kuitenkin hieman kikkailla.Edit. Ääni modattuna: https://ufile.io/jqyiw

10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Kokeilut ja kasvatukset 2019
« : Joulukuu 03, 2018, 21:36:22 ip »
No tässä nyt on vähän kaikenlaista kasvamassa. Osa nähtävästi voi oikein hyvin mutta osalla jotain pientä ongelmaa. Pitää noille jo laittaa isompaa ruukkua tässä kuluvan viikon aikana.  Käytännössä pitkälti neudorffin vihanneslannoitusta ja merilevää.

Tulossa

Aji Mango 1/1
Peach Bhut WM x Jonah 1/2
PI 322717 1/9
PI 315027 1/1
White Hot Lime 2/2

Liian monta tulossa niin pitää nyt valikoida parhaat ja osa vielä odottaa luovutusta. Taimia: Harolds St Barts Green, 7 Pot Pink, PI 260 567 x Duke (keltainen), Bubblegum 7 Pot x Naga Peach


Machu Pichu


C. eximium
 

Rocoto Puno Amarillo


7 Pot Pink
 

Smooth White


11
Mjoo liikaa pituuskasvua näyttäis olevan ongelmana joillakin lannoituksilla ja valaistuksella. Jos chilit näyttää muuten terveiltä on tuuheita niin pituudella niin väliä ellei ole kitukasvuinen. Puutarhan kesä ihan jees. Sillä hyvä alottaa. Myös voi kokeilla sitä kasvusammalta. Pitäs olla ihan toimivaa, edullista ja kotimaista.

https://www.biolan.fi/tuotteet/biolan-kasvusammal

12
Chililajikkeiden arvostelut / Goat's Weed (annuumi)
« : Joulukuu 02, 2018, 17:55:47 ip »
Tuli nyt tällänen maisteltua. Omasta puskasta. Yllättävän tulinen. Hitaasti nouseva sinne tulisimman baccatumin tasolle. Mun mielestä 40K SHU on alakanttiin tälle. Ainakin oma yksilö oli yllättävän tulinen. Maku on aika vihreä, herneenversomainen ja hieman hedelmällisyyttä mutta ilman makeutta ja kitkerä chili. Tuoreena pata- ja kalaruoat. Kuivattuna ja savustettuna voisin kuvitella tämän olevan se ykkösvalinta ja mausteiset aasialaiset ruoat. Mä kyllä pidin tästä chilistä. Hyvä potentiaali erilaisiin chiliruokiin jauhettuna. Ei tarvitse älyttömästi valoa pieneen satoon ja tekee nätin näköistä karvaista kasvia joka kasvaa ylöspäin. Mun chilit on enemmänkin normaalin tumman vihreitä aluksi jotka muuttuvat sitten paloauton punaisiksi. Netissä olevista kuvissa osa on ollut lähes mustia raakoina.

13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
« : Joulukuu 01, 2018, 16:42:08 ip »
Jännää. Kiemurtelevia kukkia ryppäittäin. Tommonen helma. Nyt vaan odottamaan kun alkaa satoamaan. Nyt vasta kukkii ja ei vielä täysin varmuutta tuleeko noista jotain. Huomaa ettei verhiö ole ihan tavallinen.Nyt tollanen pahkamainen jossa väri yhdistyy varteen.


14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
« : Marraskuu 28, 2018, 21:06:56 ip »
Peach Bleeder tiputtanut nyt ainakin kaksi kukkaa. Arvasin ettei ihan vielä valmista. Menee hetki vielä että alkaa satoamaan. Nyt vielä lämmittelee.

Goat's Weedin eka marja alkaa kypsymään. Paloauton väristä alkaa pukkaamaan. Antaa kunnolla kypsyä ennen maisteluja. Lisää marjoja tulossa tältäkin pikkuhiljaa. Ei kauheasti valoa tarvi, vaikkei satoisikaan paljoa. Kaunis chil ikuitenkin. Alku oli erittäin hidas kunnes alkoi kasvamaan niin teki karvaisia pitkiä lehtiä ja kasvaa hyvin pitkälti ylöspäin jämäkästi.


15
Hinta? sitä saa 70-litraa alle parilla kympillä, joten ei se kyllä kallista ole :)

Ei ehkä kallista, mutta halvinkin kookos maksaa 3-4 kertaa enemmän kuin multa tai turve.

Kastelun suhteen huonohko vedenpidätyskyky on myös etu, koska kookosta ei käytännössä voi ylikastella.
Eikö turpeeseen sitten lisätä jotain millä saadaan se pH ylemmäks? Esimerkiksi hiilen lisäys nostaa pH:n halutunlaiseksi. Sitten maksakin jo enemmän kuin kookos. Mutta en ole koklannu miten turve+hiili toimii.

16
... Suosittelen myrkyttämään talouden kaikki kasvit siinä samalla.
Tuo on tärkeä ohje. Tuholaiset saattavat piileksiä vaikka kaktuksissa. Kaupasta tuodut viherkasvit tai yrttiruukutkin, jos niitä kasvattelee huoneenlämmössä useita viikkoja tuovat ötököitä kotiin. Ripsiäiset ja kirvat osaavat lentää.
Provadoon suhtaudun kielteisesti. Se ei edes tehoa kunnolla tähän aikaan, kun ei ole kasvukausi. Eikä se tehoa punkkeihin, jotka alkavat levitä keskuslämmityskaudella, kun ne on tuotu ulkoa tai parvekkeelta lämpimään ja kuivaan ilmastoon.


Mäntysuopaa olen käyttänyt jopa 5% liuoksena, ohje on 2%. Sitä ei sitten pidä huuhdella pois ainakaan vuorokauteen, että se ehtii tehota ja sitä pitää saada lehtien alapinnoille. Ilman paineruiskua se on hankalaa. Kylppärissä voi kallistella kasvia, jos se ei ole kovin iso, mutta suuriin kasveihin ei suihkua saa alapinnoille käsisumuttimella kovinkaan helposti.
Mun mielestä tuo 1-2% vaurioittaaa viherkasvustoa hieman. Öljy taas jää ikuisesti niille lehdille kunnes putoavat pois ja uutta kasvua tulee. Sit en tiedä voiko tota star sania käyttää pH alentimena? Jos juurille tökkää. Kuitenkin sisältää fosforihapoketta ja sulfiittihappoa.

17
Jonkinlaista ärsyttävää ongelmaa löytyneen. Yrittänyt keksiä ratkaisuja näihin. Nyt näyttäis toimivan. Pelkkä mäntysaippua ja vesi ei toimi riittävän hyvin. Nokkosvesvedellä ei vaikutusta muuta kun jos saa muutaman kirvan hukutettua.

mäntysaippua 1,15% + vesi = Teho kohtalainen. Kirvat kiinnittyvät uudestaan aika pian.
mäntysaippua 1,15% + vesi + star san 0,23% = teho kohtalainen/hyvä mutta polttaa kasveja.
mäntysaippua 1,15% + vesi + rapsi 1,15% = teho erinomainen. Öljy muodostaa pinnan etteivät halua/kykene kiinnittymään ja mäntysaippua nirhaa.

tommosen ohjeen löysin.
Niin kirvoihin. Ripsiäisi kauheasti  ollutkaan mutta tuossa voisi ihan suoraan kokeilla provado care torjuntapuikkoa. Sillä lähti kaikki ötökät. Vähän jytkympää "maustetta". Mä en jaksa enää suihkutella mäntysaippualla. Ehkä joskus voi jos tuntuu että menee niin pahaksi ongelma että pitää maksimoida hävitys. Joskus nuo ötökät kun tuppaa tajuamaan ettei kannata syödä lehtiä niin menee varsiin ja jää odottamaan. Voi niistä varsista siirtyä muihin kasveihin. Suosittelen myrkyttämään talouden kaikki kasvit siinä samalla.

18
Ok... Mitä mieltä olette onko tossa kookoskuidussa kasvattaminen tehokkaampaa vs. mullassa kasvattaminen ? Kasvaako juuristo vahvemmaksi ? (talvetin nyt yhen mullassa kasvatetun numex twilightin ja juurakko oli levittyny laajalle, mutta ne juuret oli sellasii älyttömän ohkasii lankoja)
On jos lannoitus kunnossa ja pitää jatkuvasti kosteana kasvukaudella. Ei tosin tarvi pitää älyttömän kosteana kun talvettaa. Yks kans mikä auttaa juurtumiseen on merilevä. Merilevä sisältää runsaansti: kaliumia, kalsiumia, jodia, magnesiumia, mangaania, typpeä ja jonkin verran fosforia. Sitten vielä kannattaa hommaa myös mykkorritsaa jos ei ole lannoituksessa valmiina. Mä oon nyt kuitenkin kokeillu neudorffin orgaanista vihanneslannoitusta ja hieman vaihtelevilla tuloksilla. Täysin ei uskalla vielä suositella mutta pikkuhiljaa tästä saa jotain osviittaa. GHE Floralla onnistunut hyvin tuon kookoksen kanssa mutta on aika kallista ja vaivalloista sekoittaa kolmea eri seosta toisiinsa.

19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
« : Marraskuu 25, 2018, 18:39:12 ip »
Uusi kasvu näyttää hyvältä ylimmillä oksilla. Alemmat lehdet näyttää kituvan... Mahdollisesti UV vaurioita ja lievää fosforin puutosta (kasvualustan lämpötila noin 19 astetta). Yllättävän hyvin nuppuja. Vähän ehkä kuivalta näyttää nuo lehdet, johtuen alhaisesta ilmankosteudesta. Yllättynyt jos alkaa satoamaan, juuri kun tuli viisi kuukautta täyteen. Onko nyt tarkalleen 160 päivää vanhat nämä peach bleederit. Alko tekemään nuppuja siinä aika tarkalleen 153 päivän kohdalla.


20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
« : Marraskuu 23, 2018, 17:19:33 ip »
Semillas.de:ssa oli myynnissä Borg9 Bleeder:n siemeniä. Kuvassa oli punainen podi. On kuulemma 7Pot Bubblegum x Naga risteytys. Ja vielä epävakaa, eli variaatioita tulee.
Juu, siellä on mielenkiintoisia lajikkeita myynnissä. Suosittelen! Toi on vissiin sen uusimpia lajikkeita ja oli kivan näköinen. Tsekkaa myös tuo Bleeding Heart Peach. Itellä nyt kiintiö täys ensi vuodelle niin pakko vaan jättää välistä. Kannattaa myös ettiä säänkestäviä lajikkeita joista voi sitten jakaa kokemuksia kun täällä pohjosessa kylmässä ollaan lyhyellä kesällä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 22