Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Mikä näitä penteleitä riivaa
« Uusin viesti kirjoittanut saok Helmikuu 22, 2019, 21:40:33 ip »
Clasun (ja muutaman muun halpakaupan) myymissä kookoskuiduissa törmäsin minäkin vastaavaan kellastumiseen ja taisin siitä valittaakin täällä muutama vuosi sitten. Niissä saattaa vaikka olla suolaa (kookospähkinöitä liotetaan vedessä pitkään), rannikkoseudulta kun ovat.
Chilitarvikkeesta sain toimivaa kookosta. Ensiapuna voit myös sekoittaa siihen puolet kukkamultaa.


Lannoitetta annat ilmeisesti aivan liian vähän. Purkissa on ohje erikseen ulko- ja sisäkasvatukseen, mihin annos on reilu 1ml/l. Teelusikat ovat niin erilaisia, että hankkikaa oikeat mitat. https://www.prisma.fi/fi/prisma/gastromax-mittalusikkasetti-5-kpl
Maustemitta on 1ml ja sellainen löytyy monella keittiön laatikosta. Jos valoa on paljon, niitä voi antaa kaksikin litraan, virallinen ohje on 1,25.

Purkissa muuten lukee 1tl/ 10l, eli 0,5ml/l.


Kylmä multa tosiaan aiheuttaa myös tuollaisia ongelmia talvisella ikkunalaudalla.
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kohti uusia pettymyksiä -19
« Uusin viesti kirjoittanut MRgreen Helmikuu 22, 2019, 20:33:55 ip »
Sitä kohti siis
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kohti uusia pettymyksiä -19
« Uusin viesti kirjoittanut Huru-ukko Helmikuu 22, 2019, 19:15:19 ip »
Musta kynsi ?.
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Puffiksen telttailut
« Uusin viesti kirjoittanut Käki Helmikuu 22, 2019, 17:30:33 ip »
Noniin pari yritystä takana ja yksi taimi on jäänyt eloon :o.
No lisää vaan itämään. Pikkuhiljaa oppii ;). Tänään laitoin paria pubea, aji verdee, Black nagaa ja sen semmosta. Kohta täytyy hommailla lisää siemeniä varastoon. Ens viikolla varmaan tilailen uusia chilien ja ainakin tomaattien siemeniä. Onkos jengillä suosituksia tomaatti lajikkeiden?
Moi, jotainhan sulla on nyt perustavanlaatuisesti vialla, jos yli 10 itäneestä jää yksi eloon.

Onko sulla noi 600w natikat käytössä. Mä onnistuin tuossa tappamaan Ikean laatikossa juuri yhden jalapenon, kun annoin sille liikaa valoa. 2 x 15 led, siis lähinnä tuo laatikko lämpenee liikaa ja kaikilta lehdet rullautuu (lämmöstä).

Onko sulla jäänyt kastelut väliin vai miten sä oot saanut melkein kaikki taimet tapettua?
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kohti uusia pettymyksiä -19
« Uusin viesti kirjoittanut MRgreen Helmikuu 22, 2019, 17:30:26 ip »
6
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Arachis hypogaea - Maapähkinä
« Uusin viesti kirjoittanut sorrii Helmikuu 22, 2019, 15:54:17 ip »
Mitens se esikasvatus??
Sitähän ei kannata liiankaan pitkään tehdä joillakin kasveilla, kuten maissilla. Mulla oli kyllä maissitkin toissakesänä lähes kuukauden kotona pottitaimina Rootmasterissa. Vein ne ulos palstalle toukokuussa muovitunneliin, kun siellä sentään oli aurinkoa kunnolla, keskellä peltoa. Aika hienoja pikkusormen paksuisia taimia tuli puolen desin pottitaimista, ja hyvin lähtivät maassakin ...

Muistatko millasella vauhdilla ne maapähkinät lähtivät kasvuun? Mä olettaisin että samaa tyyliä olisi kuin herneillä. Eli max kuukauden verran voisi kasvatella kotona. Ensin pikkupotteina. Sitten taimiruukkuihin lasiparvekkeelle ja toukokuussa kasvihuoneeseen. Mä nyt jo aika hyvin luotan, ettei toukokuun puolivälin jälkeen enää tule sellaisia yöpakkasia että kävisi kato ...

Tilasin piruuttani [1€] Wish'istä jotain perinnelajia, jossa punainen kuori. Kymmenkunta siementä vain ...
Mitenkähän tiheään nuo kannattaa istuttaa maahan?? Olisi materiaalit ylimääräiseen ~3,6m pitkään tunneliin alumiinikaarilla. Korkeutta ~80cm. Sellaisissa on kasvanut annuumeija tosi hyvällä menestyksellä ... Kerran laitoin sen porkkanapenkin päälle(!) kun ei ollut muuta käyttöä. Syyskuussa tuli sellaisia 30-40cm pitkiä ja 5-7cm paksuja haaroittuneita mutanttiporkkanoita. Maanpäälliset varret nousivat lähes ½m korkeiksi ...  :-X :-\ ..
7
Tori / Vs: Vaihdetaan / Annetaan Siemeniä
« Uusin viesti kirjoittanut Smy Helmikuu 22, 2019, 14:14:16 ip »
Jyväskylästä jos sattuisi löytymään siemeniä, niin olisin valmis noutamaan  ^-^ Koristeelliset bonchiksi kelpaavat, jotkut isommat ja miedommat lajit sekä ekstratuliset kiinnostaa  :chili: :fire:

Vaihtareita mulla ei oo mahdollisuus tehdä muuhun kuin rahaan.
8
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kysy mitä vaan !
« Uusin viesti kirjoittanut sorrii Helmikuu 22, 2019, 13:12:52 ip »
Onko kellään onnistunut maapähkinän kasvatus Suomessa?? H-U'lla taisi olla jotain kokeilua, mutta onnistuiko tulemaan mitään satoa??

Törmäsin siemeniin ja kiinnostuin. Mä en kasvihuoneesta ala niille tilaa varaamaan koko kesää, mutta ulkona voisin. Ja saattaisin muovitunnelin virittää toki kasvimaalle.
Mutuna oli ajatus, että esikasvattaisin huhti-toukokuu kotona; Toukokuussa kasvihuoneeseen; kesäkuussa maahan ja muovitunneli päälle. Mun tontilla menee pakkaselle syksyllä aikaisintaan lokakuussa ...
9
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Arachis hypogaea - Maapähkinä
« Uusin viesti kirjoittanut Huru-ukko Helmikuu 22, 2019, 13:07:12 ip »
Kasvihuoneessa onnistui kasvattaminen. Varjoisan paikan vuoksi satoa jäi pieneksi. Kasvimaalle istuttamista en kokeillut.
10
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Arachis hypogaea - Maapähkinä
« Uusin viesti kirjoittanut sorrii Helmikuu 22, 2019, 13:00:40 ip »
Moro!
Tuliko tästä maapähkinähommasta mitään??

Näin siemeniä tarjolla ja kiinnostuin. Mietin ehtisikö Suomen kesässä tulla mitään satoa. Pitäisi varmaan esikasvattaa kotona, mutta kuinka pitkään??
Mun mökki on aika layhkealla vyöhykkeellä tuolla Toijalan takana ja niin veden ympäröimä tontti, että sinne ei syksyllä tule pakkasta ennenkuin järvi jäätyy. Viime syksynä pysyivät kaikki chilit ja tomaatit hengissä pitkälle marraskuuhun ...

Olis kiva kokeilla tätäkin, mutten viitsi jos ei mitään arvausta ole onnistumismahdollisuuksista ...

((vähän vanha ketju näyttää olevan  ::) ))
Sivuja: [1] 2 3 ... 10