kypsyykö rocoto paremmin jos latvoo

Aloittaja 1aloittelija, syyskuu 06, 2011, 19:14:36 ip

« edellinen - seuraava »

1aloittelija

hei apua viisaammat!
Mulla ei meinaa orange rocoto ollenkaan vaihtaa väriään vihreästä.
Se on ollut amppeliruukussa kesän parvekkeella ja aika isoja on kyllä nuo hedelmät.
Onko jo parempi pitää ympäri vuorokauden sisällä?
Miten latvomisen kanssa, kypsyykö paremmin, jos latvoo?
Ostin taimen puutarhamessuilta ja jo vihreätkin hedelmät on huippuhyviä!
Mutta olis kyllä kiva saada siemeniä ja ekat maistiaiset tästä ihmeestä...
Kaikki kypsyttämisvinkit otetaan mielellään vastaan.


Toni.A

Kannattaa yrittää vaan ulkona kypsytellä nuo ison-arskan valolla, sillä sisään tuotuna menettävät kyllä makunsa ja potkunsa. Lisäksi tosiaan kannattaa kaikki turha leikellä siitä kasvista pois, mikä hidastaisi kypsymistä.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

mohla

Voihan tuon ottaa kylmimmiksi öiksi sisälle ja päiväksi viedä ulos mahdolliseen aurinkoon, jos se amppeli siirtyy helposti. Valoisalle ikkunalle jonkun lisävalon alle voisi myös koettaa siirtää, jos sää näyttää huonolta. Kompromissiratkaisuja noille joutuu tässä vaiheessa vuotta tekemään väkisin. Latvominen auttaa myös.

Itse suunnittelin tekeväni samoja ratkaisuja muutamille chileillä myös lähipäivinä. Jostain (taisi olla ChiliParkin neuvo) luin, että kannattaa valita siirtopäiväksi sellainen, jossa sisäilma ja ulkoilma ovat mahd. lähellä toisiaan niin lämmön kuin kosteudenkin osalta. Minimoi kasville tulevan shokin siirrosta. Kuulostaa minusta varsin järkevälle. =)

Jatkossa tälläset kysymykset kannattaa heittää tonne Kysy Kärsältä -ketjuun. Vinkki-vinkki...