toukokuu 12, 2024, 21:10:29 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Borracho kokkaa. -Ei savua ilman tulta.

Aloittaja El Borracho, syyskuu 18, 2011, 17:22:00 ip

« edellinen - seuraava »

El Borracho

Tein ruokaa. Avopuolisoni mielestä se oli niin hyvää että pitää saada toistekin, ja kun yleensä en laita ruokaa resepteistä vaan noin niinkuin hatusta vetämällä, pitää tämä kirjoittaa ylös.

Nautaa kermakstikkeessa:

Ruskistetaan kuumalla pannulla 400g naudan palapaistia ja pari keskikokoista sipulia.
Lisätään pari purkkia ranskankermaa, pari silputtua chipotle -chiliä, ruokalusikallinen -pari sitruunamehua.
Maustetaan timjamilla. Suolan määrä säädetään soijakastikkeella.
Annetaan hautua n. tunti

Tarjoilin ensimmäisenä päivänä itsemaustettujen lohkoperunoiden ja keitetyn maissin ja pikkuporkkanoiden kera, seuraavana pannulla haudutettujen chili-valkosipuliperunoiden kera.

Lohkoperunat:

Silputaan uunipellillinen perunoita veneenmallisiksi lohkoiksi. Kaadetaan lasiin loraus öljyä, ja sekoitetaan siihen erilaisia yrttejä. Itse käytin suolaa, sitruunamehua, basilikaa, cayennea ja jauhettua paprikaa.
Asetellaan perunat pellille, sivellään öljy-mausteseoksella ja paistetaan perunat uunissa 225 asteessa n1/2 tuntia kunnes rapeita.

Valkosipuliperunat:

Silputaan perunapussin loput siivuiksi, ruskistetaan lievästi pannussa valkosipulin kera. Pienennetään levyn lämpötilaa ja asetetaan kannen alle vedessä uitettu leivinpaperinpala estämään kuivumista. Kun perunat on pehmeitä, saa syödä.

Nämä reseptit ovat varmasti tuttuja monelle, ne ovat epätarkkoja, ne ovat "hatusta vedettyjä", esim. mausteiden tarkkaa määrää en osaa sanoa. maustan yleensä ruokani haistamalla yrttipurkkia ja miettimällä sopiiko tämä hajunsa perusteella kyseiseen ruokaan. ja sitten niitä lisätään sillain... suurinpiirtein. välillä maistetaan. Tulisuuskaan ei ole kova, kun avopuolisoni ei tykkää syödä silmät päässä pyörien ja hikeä pyyhkien. (En itsekään vielä kovasti ole harjoitellut, Blair'sin Pure Death on minusta melko voimakas, La costenan säilykejalapenot maistuvat etikalta)

No, pyydettiin kirjoittaan muistiin vastaisuuden varalle, ja sen tein. nyt Tekin saatte näitä arvioida omissa keittiöissänne, mikäli kiinnostaa. Jos ei, löydänpähän nämä itse täältä.



El Borracho

Pistetään tämäkin. Ensiviikon työeväät.

Makkarapata:
paketti pekonia leikataan poikittain suikaleiksi, ja lyödään kuumaan pannuun välillä sekoittaen. Kuoritaan ja lohkotaan 2-3 sipulia, jotka lisätään pekonin vapautettua rasvansa.
Sipulin kuullottuessa pestään ja silputaan paketti grilliherkkusieniä samaan kokoon sipulin kanssa ja lisätään pannulle. Tässä välissä pestään tukkoisen maun poistamiseksi 2 purkkia kidney-papuja.
Jätetään pavut valumaan ja silputaan paketti bradwurstia ja paketti ryynimakkaroita. Lisätään pavut ja makkarat. maustetaan valkosipulilla, cayennella tai muulla valinnaisella chilillä, oreganoa ja muutama tippa sitruunamehua tai sitruunapippuria. sekoitetaan ja annetaan hautua sen verran että mausteet leviää.

Meinasin tarjoilla itselleni ylijääneiden valkosipuliperunoiden kera. Toimii erinomaisesti krapula-aamun energiapakettina, joskin juotavaa saa varata kylkeen. -Ellet sitä ole tehnyt jo.