huhtikuu 25, 2024, 21:12:01 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilin lehdet kokkauksessa

Aloittaja Aji Inferno, maaliskuu 12, 2012, 00:39:49 ap

« edellinen - seuraava »

Aku

Hmm... insipiraatio iski. Taidankin kylvää lisää chilejä lehtisadon vuoksi. Kerrankin hyvä (teko)syy kylvää. Pian palaan foorumille ja postaan päiväkijaani kuvan tuhatpäisestä pirkkatsiliviljelmästä ;D

boozeman

Mä aattelin kiusata tässä joku kerta perhettä ja tehdä tuota Tinolaa. Lisään tuohon "soppaan" toki vähän perunaa :)
https://viinanen.org - Ei se siitä... - #1213

Herpiili

http://edibleflowersofperu.wordpress.com/tag/machu-picchu/

LainausRocoto (Capsicum pubescens)These tiny flowers herald egg-shaped HOT peppers that pack a wallop - not for the faint of heart. The flowers are slightly peppery and add an elegant garnish to a salsa or salad. As my two giant rocoto bushes are already laden with peppers, more than we can use, we won't sacrifice the fruit by using the tasty flowers.


Mitenkäs kukkien maku? ;)

exa

Orange Rocotoa tuli karsittua, tällä kertaa vähän rankemmalla kädellä. Ajattelin kuivattaa lehdet ja uuttaa niistä teetä. Mikä olisi simppelein tapa kuivata lehdet? Hätäratkaisuksi dumppasin vihreät paperipussiin.

Klikkaa kuvaa ja lue kasvatuksistani!

Aku

Lainaus käyttäjältä: Herpiili - toukokuu 01, 2012, 15:16:03 ip
Mitenkäs kukkien maku? ;)

Turbo puben kukat olivat ainakin melko mauttomia, hieman kitkeriä. Yksi tuli maistettua jonkin aikaa sitten.

Aji Inferno

Lisätietoa wikipediasta: chilin lehdet ovat normaalia ruokaa vähän kaikkialla aasiassa. Käytetään mm. Koreassa kimchin teossa. Eli turvallisia ovat ainakin keitettyinä.

Tiemuh

Lainaus käyttäjältä: Herpiili - toukokuu 01, 2012, 15:16:03 ip
http://edibleflowersofperu.wordpress.com/tag/machu-picchu/

LainausRocoto (Capsicum pubescens)These tiny flowers herald egg-shaped HOT peppers that pack a wallop - not for the faint of heart. The flowers are slightly peppery and add an elegant garnish to a salsa or salad. As my two giant rocoto bushes are already laden with peppers, more than we can use, we won't sacrifice the fruit by using the tasty flowers.


Mitenkäs kukkien maku? ;)


Kukkaa varsinaisesti en syönyt, mutta pari kuukautta sitten maistelin rocoton kukan mettä. Oli oikein maukasta, suosittelen kokeilemaan.

Lillen

Olen tätä mietinytkin mutta en ole rohjennut maistamaan koskaan. Teetä voisi kokeilla tehdä ja hieman järsiä noinkin  ::)

Olemme suomalaisen ruoka kulttuurin pioneerejä..tai Aji Inferno, hän kai niitä oli ensimmäiseksi testi mielessä puputtamassa  :).

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: wille - huhtikuu 29, 2012, 22:21:03 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - huhtikuu 28, 2012, 16:06:58 ip
Tässä kymysyksessä erityisen herkullinen kymsymysmerkki ovat isolehtiset baccatumit...


Viinin- (eli tässä tapauksessa chilin)lehtikääryleitä?
Ei paha. Basmatiriisiä ja mausteita isoon baccan lehteen käärittynä. :P


Pekonin puutteessa kääräisin kuukausi takaperin isojen chinensien lehtiin jalluja jotka olin täyttänyt vuohenjuustolla. Ei ollut yhtään hassumpaa, tosin lehtien maku oli miedointa tuossa setissä. Täytyy kokeilla joskus jollain herkemmän makuisilla täytteillä.
#816

Aku

Lainaus käyttäjältä: Tiemuh - heinäkuu 04, 2012, 18:51:32 ip
Kukkaa varsinaisesti en syönyt, mutta pari kuukautta sitten maistelin rocoton kukan mettä. Oli oikein maukasta, suosittelen kokeilemaan.


Kasvihuoneessa, kun Manzano Rojon kukkia pölytin, niin kukasta tarttui sormeen mettä. Maistoin sitä ja se oli erittäin makeaa. Itse suosittelen myös maistamaan :D

srgi

Mie käytin kevättalvella ainakin kukkia ruokien koristeeksi. Nättejä annoksia tuli.

Klamypeikko

Mites nuo naga morichin lehdet? Onko joku maistanut? Mieli tekis kokeilla niitä johonkin mutta uskallusta ei oo vielä ollut. Olis kiva saada joku kokemus pohjalle niin tietäis mitä odottaa;)
Live your life, don't just dream about it!

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Klamypeikko - elokuu 11, 2012, 22:09:22 ip
Mites nuo naga morichin lehdet? Onko joku maistanut? Mieli tekis kokeilla niitä johonkin mutta uskallusta ei oo vielä ollut. Olis kiva saada joku kokemus pohjalle niin tietäis mitä odottaa;)


Ei kokeiltu, mutta eiköhän nuo ole hyvin samankaltaisia kuin muutkin chinense-paprikoiden lehdet. Eli vallan mainiota salaattia. :)

Klamypeikko

No minäpä kokeilen ja laitan sitten kommentit tänne;)
Live your life, don't just dream about it!

jaolsten

-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Klamypeikko

Todellakin ehdottomasti parasta salaattiainesta. Enpä olisi uskonut mutta voipivolla että tuosta puskasta tulee aika kalju jos en malta odottaa uusia lehtiä;)
Live your life, don't just dream about it!

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Klamypeikko - elokuu 15, 2012, 23:25:30 ip
Todellakin ehdottomasti parasta salaattiainesta. Enpä olisi uskonut mutta voipivolla että tuosta puskasta tulee aika kalju jos en malta odottaa uusia lehtiä;)


Tämähän tarkoittaa sitä, että osaa puskista voisi kannattaa vaikka Substralilla kasvattaa mahdollisimman tuuheiksi, vaikkei hedelmää pukkaisikaan! :)

Klamypeikko

Takuulla:-D hyvä puoli tuossa on se että mitä enemmän leikkaa salaattivärkkejä talteen sitä enemmän sitä myös tulee saamaan. Jos ei nyt ihan maan tasalle kuitenkaan sitä leikkele innostuksissaan:-DDD
Live your life, don't just dream about it!

Tiemuh

LainausThe leaves of all nightshades contain high levels of nicotine. One could, at a pinch, smoke potato or tomato leaves. A potent insecticide can be made with tomato leaves. The levels of nicotine in the leaves of nightshade plants are much higher than in nightshade fruits or tubers. 8-10 cigarettes, if eaten, would be enough to kill a person. First time smokers experience dreadful nausea but gradually develop a resistance to the effects of nicotine and this is how addiction develops - more and more is needed to satisfy the craving.


Eli chilin lehdet sisältävät nicotiinia. Voitte jäädä koukkuun lehtien popsimiseen.

Aji Inferno

Vain pieniä määriä nikotiinia chilissä, ei pitäisi olla merkitystä ainakaan aikuiselle.