Vihdoin ja viimein sain purkitettua viimeiset raakana poimitut annuumi chilit. Aika kaun ne olivat säilyneet muovikassissa viileassa autotallissa. Muutama oli mennyt pehmoisiksi, mutta suurin osa oli viela ihan hyviä. Siitähän on jo melkein kaksi kuukautta kun jouduin ne poimimaan ennen ekaa pakkasta. Niitä on käytetty tuoreena ruuanlaitossa aina tarpeen tullen, mutta totesin etten saa kaikkia käytetyksi ennen kuin pilaantuvat, joten säilöin ne eilen ilalla etikkaliemeen.
Suurin osa chileistä oli sellaisia raakana tumman violetteja, joiden tarkkaa lajia en tiedä. Tänä aamuna huomasin, että vielä illalla suhteelisen väritön liemi purkeissa oli muuttunut punaiseksi. Olisiko se tullut niistä violeteista chileistä, jotka olivat vaalenneet aikalailla? Menettävätköhän ne violetit värinsä kokonaan? Kirjava chiliseos oli purkitettaessa kivan näköinen, mutta nyt se alkaa olla hailakka. Toisaalta värimuutos ei varmaankaan vaikuta makuun, joten väliäkös sillä...