Pikainen laskutoimitus paljastaa, että 40 mg/l puhdasta etikkaa riittää. Eli siis 10 % etikkaa käytettäessä 0,4 g riittää hyvin tappamaan pöpöt.
Ei näytä toimivan käytännössä aivan noin. Kokeilin laittaa tavallista väkivii
naetikkaa(10%) veteen, tässä tulokset:
puhdas kraanavesi: pH 8.1
2ml/litra = pH 5.00
4ml/litra = pH 4.55
6ml/litra = pH 4.35
8ml/litra = pH 4.23
10ml/litra = pH 4.11
12ml/litra = pH 4.03
14ml/litra = pH 3.98 (1.4 g/l etikkahappoa)
Wikipedian mukaan säilömiseen tarvittava happamuus on 4.6, ei 4.0.
Täytyi ihan maistaa noita liuoksia, pH 5 ei eroa kraanavedestä oikeastaan mitenkään, pH 4 on jo selvästi hapanta (kuin sitruunalla maustettua vettä) mutta ihan juotavaa.

Lisäys: Säilöntäresepteissä neuvotaan yleensä laittamaan n. 125 ml/l väkivii
naetikkaa, eli 12.5 g/l etikkahappoa
Kai siinä on tarkoitus saada myös sitä etikkaista makua säilöttävään tavaraan.