Kannattaa kokeilla omaa kasvatusta Suomen kesässä, pitkällä päivällä - varsinkin jos vain tuliset "toimii"

Palstallani aurinkoisella pellolla ja muovitunneleissa niistä tuli kaikista terävän tulisia jo vhireinä. Samoin muuten kävi myös Greek Pepperoneille, joiden siiduja ostin joskus Semillasilta. Ostamieni siementen selosteessa oli ohje, että ne pitäisi poimia kun ensimmäisissä alkaa näkyä punaista. Ekalla kerralla annoin kaikkien kypsyä punaisiksi ja niistä tuli törkeän terävän tulisia ja kitkerän makuisia. Oikeaoppisesti kasvatetut ja poimitut ovat tulettomia, mutta ~1/10 pitäisi olla tulisia. Siitä nimitys Espanjalainen ruletti.
Mökillä on kasvihuone puolet ajasta päivän mittaan puiden varjossa. Siellä toimi Padronit chilipäälle hyvinkin sopivasti: 1/3 - 1/5 podeista oli tulisia: aika miedon tulisia, niin että joku normaalikin ihminen pystyi niitä kuitenkin syömään. Täysin tuliset Padronit maistuivat mun mielestä aika pahalle.
Mä maistelin useamman kerran viimeksi Canarialla alkupalana noita ravintoloissa, enkä muista saaneeni yhtään tulista. Valjen vaimo sensijaan on saanut täydellisen chilikammon eikä suostu maistamaankaan mitään missä on chiliä. Sille oli veli joskus ravintolassa [Kanarialla varmaan] että maista vaan - ei nää ole yhtään tulisia ...
