Kirjoittaja Aihe: Pimientos de Padron  (Luettu 19138 kertaa)

Poissa perniö

  • Pepperoni
  • **
  • Viestejä: 39
  • Folio-propellihattu.
    • Profiili
Pimientos de Padron
« : Huhtikuu 15, 2016, 20:53:55 ip »
Osuiko nyt oikealle aihe-alueelle?

No, kumminkin Salon Plazan S-ryhmän kaupassa on ainakin tällä hetkellä myytävänä Pimientos de Padrón- chilejä. Muutama pussi tarttui mukaan hetken googlailun jälkeen.

Uusi tuttavuus, katsotaan huomenissa esikoisen kanssa miltä maistuvat.





Poissa Trioniska

  • Naga Morich
  • *****
  • Viestejä: 2233
  • Chili se miehen tiellä pitää #1198
    • Profiili
    • Chiliblogiani
Vs: Pimientos de Padron
« Vastaus #1 : Huhtikuu 15, 2016, 21:26:33 ip »
Osuiko nyt oikealle aihe-alueelle?

No, kumminkin Salon Plazan S-ryhmän kaupassa on ainakin tällä hetkellä myytävänä Pimientos de Padrón- chilejä. Muutama pussi tarttui mukaan hetken googlailun jälkeen.

Uusi tuttavuus, katsotaan huomenissa esikoisen kanssa miltä maistuvat.

Taitaa samoja olla Hyvinkään Prismassakin myynnissä, en ole vielä ostellut mutta silmäillyt kyllä  ;)
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Poissa perniö

  • Pepperoni
  • **
  • Viestejä: 39
  • Folio-propellihattu.
    • Profiili
Vs: Pimientos de Padron
« Vastaus #2 : Huhtikuu 16, 2016, 18:12:37 ip »
Valmistin tämän ohjeen mukaan: http://www.seriouseats.com/recipes/2015/05/spanish-style-blistered-padron-pepper-recipe.html

Ihan jees, lämpöä saatikka poltetta ei ollut laisinkaan yhdessäkään podissa.

Noita voisi tarjota grillisapuskan ohessa sillä ohjeistuksella, että kukin palko puraistaan kerralla eikä nysvätä sitä suikaleiksi. Vaatii ehdottomasti hyvän öljyn sekä rapean sormisuolan ihan just ennen syömistä.



Poissa Whili

  • Moderator
  • Carolina Reaper
  • *****
  • Viestejä: 6549
  • #1168
    • Profiili
Vs: Pimientos de Padron
« Vastaus #3 : Huhtikuu 16, 2016, 18:46:30 ip »
Padron on suosittu tapas-chili.  Yleensä tuleton, mutta välillä löytyy yllätyksiä  ;D

Poissa Chilivaari

  • FG Jigsaw
  • *****
  • Viestejä: 5781
    • Profiili
    • Chiliä ja sivuhuomioita
Vs: Pimientos de Padron
« Vastaus #4 : Huhtikuu 16, 2016, 21:07:24 ip »
Itse kasvatetuissa kyllä oli mukavaa pikku poltetta useimmissa. Niitä lienee erilaisia kantoja, monet ovat todenneet ne tulettomiksi.
Mausta pidin: http://chilivaari.blogspot.fi/2010/07/parasta-annuumia-mita-olen-maistanut_07.html
Kasvatuspäiväkirjani verkossa: http://chilivaari.blogspot.com/
Chilblogit Suomessa: http://chiliblogit.blogspot.fi

Poissa perniö

  • Pepperoni
  • **
  • Viestejä: 39
  • Folio-propellihattu.
    • Profiili
Vs: Pimientos de Padron
« Vastaus #5 : Huhtikuu 18, 2016, 08:44:06 ap »
Mausta pidin: http://chilivaari.blogspot.fi/2010/07/parasta-annuumia-mita-olen-maistanut_07.html

Kuule, arvaatko minkä sivun kuukkeloittin siellä kaupassa?  ;D

Tuollaisen suosituksen jälkeen ei ollut kahta vaihtoehtoa, että pitäisikö ostaa vaiko eikö.

Tänään pitää hakea lisää noita sekä katsella, josko löytyisi oikein hyvää oliiviöljyä.

Poissa Chilivaari

  • FG Jigsaw
  • *****
  • Viestejä: 5781
    • Profiili
    • Chiliä ja sivuhuomioita
Vs: Pimientos de Padron
« Vastaus #6 : Huhtikuu 18, 2016, 09:21:23 ap »
Kyllä ne wokkiinkin sopii, mutta tapaksena, omana ohjelmanumeronaan sopivien juomien kera tosiaan ovat mainioita suomalaisellekin.
Kasvatuspäiväkirjani verkossa: http://chilivaari.blogspot.com/
Chilblogit Suomessa: http://chiliblogit.blogspot.fi

Poissa Kaltsu

  • Fatalii
  • *****
  • Viestejä: 1440
  • Chiliholic
    • Profiili
    • http://chilicapsicum.blogspot.com/
Vs: Pimientos de Padron
« Vastaus #7 : Toukokuu 13, 2016, 23:02:51 ip »
Padronia vaivaa kitkeryys ja karvas vihanneksisuus, kuten monia vihreitä kasviksia. Vaatii paljon öljyä, happoa, suolaa ja sokeria jotta maku olisi tasapainoinen. Jos haluaa herkutella paistetulla chilillä niin kannattaa mielestäni kokeilla makeampia, hieman tulisempia ja paksulihasia, mehukkaampia lajikkeita. Ja kypsiä....
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Poissa sorrii

  • 7pot
  • *****
  • Viestejä: 4451
  • Ennen kaikki oli paremmin ...
    • Profiili
Vs: Pimientos de Padron
« Vastaus #8 : Marraskuu 17, 2016, 14:17:03 ip »
Noita Padroneita on ollut tänä vuonna Prismassa [Koivistonkylä, Tampere] ja S-Marketeissa iso pussi alle pari €uroo. Ostin keväällä ja nyt syksylläkin kerran. Välissä kokeilin vertailun vuoksi omia kasvattamia kesällä. Ne S-kaupan padronit ovat olleet kaikki täysin tulettomia. Maku on kyllä kohdallaan. Omissa meni päinvastoin, eli olivat lähes kaikka kitkerän tulisia.

Tuo kommentti että ovat vihanneksisia ja kitkeriä on musta sikäli turha, että tässä nyt minä ainakin tavoittelen autenttista kokemusta verrattuna niihin Espanjassa tai vaikka Kanarialla. Sellaisiahan ne ovat, ja mun mielestäni hyviä omalla tavallaan.

Onhan Venäläinen kaviaarikin ihan liian suolaista ja tyhmän tummaakin väriltään: Vihreä Kallen kaviaari on paljon parempaa  8) 8)
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Don't trust Google`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Poissa Jame

  • Chiliyhdistyksen jäsen
  • Goat's Weed
  • ****
  • Viestejä: 859
    • Profiili
Vs: Pimientos de Padron
« Vastaus #9 : Marraskuu 18, 2016, 23:10:12 ip »
Noita Padroneita on ollut tänä vuonna Prismassa [Koivistonkylä, Tampere] ja S-Marketeissa iso pussi alle pari €uroo. Ostin keväällä ja nyt syksylläkin kerran. Välissä kokeilin vertailun vuoksi omia kasvattamia kesällä. Ne S-kaupan padronit ovat olleet kaikki täysin tulettomia. Maku on kyllä kohdallaan. Omissa meni päinvastoin, eli olivat lähes kaikka kitkerän tulisia.

Tuo kommentti että ovat vihanneksisia ja kitkeriä on musta sikäli turha, että tässä nyt minä ainakin tavoittelen autenttista kokemusta verrattuna niihin Espanjassa tai vaikka Kanarialla. Sellaisiahan ne ovat, ja mun mielestäni hyviä omalla tavallaan.

Kuukausi sitten ostin noita rasiallisen Espanjassa. Rasiassa oli n. 25 podia, joista yksikään ei ollut tulinen. Espanjassa on kyllä ravintolassa saanut ihan toimiviakin Padroneita.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Poissa sorrii

  • 7pot
  • *****
  • Viestejä: 4451
  • Ennen kaikki oli paremmin ...
    • Profiili
Vs: Pimientos de Padron
« Vastaus #10 : Marraskuu 20, 2016, 14:04:31 ip »
Kannattaa kokeilla omaa kasvatusta Suomen kesässä, pitkällä päivällä - varsinkin jos vain tuliset "toimii" 8) 8)
Palstallani aurinkoisella pellolla ja muovitunneleissa niistä tuli kaikista terävän tulisia jo vhireinä. Samoin muuten kävi myös Greek Pepperoneille, joiden siiduja ostin joskus Semillasilta. Ostamieni siementen selosteessa oli ohje, että ne pitäisi poimia kun ensimmäisissä alkaa näkyä punaista. Ekalla kerralla annoin kaikkien kypsyä punaisiksi ja niistä tuli törkeän terävän tulisia ja kitkerän makuisia. Oikeaoppisesti kasvatetut ja poimitut ovat tulettomia, mutta ~1/10 pitäisi olla tulisia. Siitä nimitys Espanjalainen ruletti.
Mökillä on kasvihuone puolet ajasta päivän mittaan puiden varjossa. Siellä toimi Padronit chilipäälle hyvinkin sopivasti: 1/3 - 1/5 podeista oli tulisia: aika miedon tulisia, niin että joku normaalikin ihminen pystyi niitä kuitenkin syömään. Täysin tuliset Padronit maistuivat mun mielestä aika pahalle.

Mä maistelin useamman kerran viimeksi Canarialla alkupalana noita ravintoloissa, enkä muista saaneeni yhtään tulista. Valjen vaimo sensijaan on saanut täydellisen chilikammon eikä suostu maistamaankaan mitään missä on chiliä. Sille oli veli joskus ravintolassa [Kanarialla varmaan] että maista vaan - ei nää ole yhtään tulisia ...   ^-^ ^-^ ^-^
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Don't trust Google`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`