Kirjoittaja Aihe: Keventävän chilipään kalasoppa  (Luettu 10266 kertaa)

Poissa Helzy

  • Aji Cristal
  • ***
  • Viestejä: 235
  • Tee-se-itse on (yli) puolet hauskuutta!
    • Profiili
Keventävän chilipään kalasoppa
« : Elokuu 26, 2016, 08:23:39 ap »
Teinpä tänään salitreenin jälkeen kaappeja kaivellen täydellisen makuista soppaa. Ajattelin jakaa reseptin teidän kanssanne. Siispä tarvitset:
- vettä
- 1 pkt Alaskanseitiä (4 palaa), pakaste
- 1-2 sipulia
- 5 dl Paseerattua tomaattia
- 1 dl tomaattipyreetä (semmoinen isompi purkki, ei niitä ihan minipieniä)
- Lemon dropeja tai muita chilejä maun mukaan
- Kalakastiketta
- Liemikuutio (meillä oli kaapissa lihaliemi, hyvin maustoi kalaakin)
- 4-6 porkkanaa raakana soseutettuna esim. blederillä

3 litran kattilaan laitetaan about 1/3 vettä lämpiämään ja heitä kyytiin liemikuutio. Vettä voi lisätä lälkeenpäinkin, joten ei kannata ihan kauheasti laittaa heti alkuunsa. Kun vesi alkaa lähes kiehumaan, voit heittää jäiset kalapalat kokonaisina soppaan. Samalla voit alkaa pilkkomaan sipulia ja chilejä. Kuori porkkanat ja soseuta tai raasta. Lisää sipulit ja tomaattipyreet sekä -soseet. Kun kalat ovat sulaneet ja kypsyneet, voit sekoitellessasi pienennellä paloja. Hajoavat melko mukavasti ihan vain keiton tekeytyessäkin. Lisää chilit. Itse taisin käyttää pienehköjä lemondropeja about 10 kpl. Hämmennellään ja porkkanasose tai -raaste lisätään kyytiin. Lorauta kalakastiketta viimeistelemään komeus. 1-2 rkl lienee sopiva suolaisuus. Tämä oli erinomaista settiä kyllä meikäläisen makuun. Tätä voisi tuunata vielä, jos haluaa, simpukoilla ja/tai katkaravuilla. Ja toki tuoretta tomaattia ei voita mikään, nyt vain kaapit ammottivat tyhjyyttä niiden osalta.
"Jukra, että minustakin tuli vihreäpeukalo." -Pikku Myy
Instagramissa @helzyy