Kirjoittaja Aihe: Pube-soossia kuvineen  (Luettu 9019 kertaa)

Poissa kasvattaja

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 160
    • Profiili
Pube-soossia kuvineen
« : Elokuu 26, 2016, 20:48:51 ip »
Tarveainekset.

3 kg Turbo Pubeja
2 kg tomaatteja
1 kg paprikaa
2 suurta sipulia
n. 5 valkosipulin kynttä
2 mangoa
n. 40 Aitokissanmintun lehteä
2 limeä, joiden kuori raastetaan ja mehut puristetaan kattilaan

Mausteita.

3,5 dl valkoviinietikkaa
2 dl appelsiinitäysmehu
1 dl siirappia
1,5 dl hunajaa
1,5 dl kookossokeri
1,25 dl savupaprikajauhetta
n. hyppysellinen kuivatun inkiväärin suikaleita
5 rkl valkosipulijauhetta
2 rkl merisuolaa
1 rkl pippurisekoitusta
1 rkl sitruunatiivistettä
0,75 rkl mustapippurirouhetta

Ylläolevaan ainesmäärään tarvitaan 10 litran vetoinen kattila.

Muita työvälineitä.
Sauvasekoitin ja lasipurkukoita säilytykseen.
Säilyvyyden takaamiseksi, sterilointia varten painekattila.

Vaihtoehtoisesti voit syödä noin 8 litraa Pube-soossia niin nopeasti, ettei pidempiaikaista säilytystä tarvita  :D

Sitten valmistukseen.

Pilko ainekset kattilaan.
Makuasia haluaako poistaa siemenet chileistä tai paprikoista. Itse perkasin paprikat.

Soseuta heti kattilan sisältöä.
Soseuttaminen nopeuttaa ainesten pehmenemistä, ilman soseuttamista pelkästään alimmat ainekset lilluvat nesteessä.
Anna herkun kiehua hiljalleen, noin 4,5 h sopivin väliajoin sekoittaen. Pienempi satsi valmistuisi huomattavasti nopeammin...
Soseuta lopulliseen palakokoon.

Lisää valmistamisen loppupuolella mausteet ja valkoviinietikka. Tarkista onko maku bueno?
Jos on, ota yön yli vedessä likoamassa olleet lasipurkit ja kannet kuivumaan pyyhkeen päälle.

Kauho soossia lasipurkkeihin. Huom! Älä täytä purkkeja ääriään myöten täyteen!
Laita kannet kiinni ja asettele purkit painekattilaan.
Lisää painekattilaan vettä melkein puolet tilavuudesta.
Venkslaa painekattilan kansi kiinni ja laita kattila levylle lämpiämään täydelle teholle.
Kun venttiili päästää ensimmäisen kerran höyryä, laske levyn tehoa 1/3 osaa pienemmäksi ja aloita ajanotto.

Lopullinen sterilointiaika riippuu kattilan luomasta paineesta, sekä lasipurkin sisällön lämpötilasta. Onko soossi jäähtynyt vai kuumaa/lämmintä  painekattilaan laitettaessa :thumbup: :thumbdown:

Siirrä painekattila sivuun jäähtymään.
Kun painekattilan kannen voi avata, huomaat että sisältö on hieman kerrostunut ja peltikansi on vielä kupera.
Nosta patakintaan avulla kuumat purkit pyyhkeelle jäähtymään.
Jäähtyessään peltikansi vetäytyy koveraksi. Tämä kertoo sen, että kansi on ilmatiivis ja purkin sisältö säilyy pitkään.
(En tiedä kuinka pitkään, 1,-2,- vai 3 vuotta? )
Tulee joka tapauksessa syötyä, ennenkuin vanhenee :)

Kuivaa ja pakkaa lasipurkki per muovipussi. Solmi hyvin, merkkaa tunnistettavasti.
Vie kellariin säilytykseen :)










     
   
   
Chili korvaa suolan ruuanlaitossa.