huhtikuu 25, 2024, 23:47:09 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Hesburger - suomen anti-chiliruoan lipunkantaja?

Aloittaja Aji Inferno, elokuu 10, 2008, 05:08:14 ap

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Niin paljon kuin jo lapsena pidinkin "hesen" mausteisista ja maukkaista kebabeista ja purilaisista, tajusin viimeistään tänään kaiken muuttuneen. Ehkä kyse on hyvinkin tietoisesta suunnan muutoksesta - niin uskon.

En pidä Mc Donalds':sta firmana. Se tuskin yllättää minut tuntevat. ;)  Mutta mäkkäriltä löytää siitä huolimatta säännöllisesti jotain chilifaniakin koskettavaa. Aika toimivia chilisiipiä tai vaikkapa tortillan. Ja joka tapauksessa pikku lisähintaan hyvän chilikastikkeen!

Entä hese? Se on muuttunut. Kuka hyvänsä siellä nyt säätääkin tuotevalikoimaa, ei selvästikään ole mausteisen ruoan ystävä. Hesen kampanjaspesiaalitkaan eivät ole enää "mausteisia", vaan jotain malliin kreikkalainen fetaihme tai sinihomejuustopurilaisia. Niinpä. Ei iske kautta kiinnosta, ei vähääkään. En osta. Ei maistu.

Äskeinen kommenttini toki herättää väistämättä kiukkuisiakin vastakommentteja, mutta niistä riippumatta, tosiasia säilyy: ei kiinnosta feta- tai homejuustoihmeet, en osta, ei maistu. Ja mikä oikeasti harmittaa, silloin harvoin kun laitan rahaani roskaruokaan, laitan sen nykyisin mäkkäriin tai muualle, en heseen. Koska mäkkäri tekee asioita myös chilin ystäville, hese ei.

Ja jotenkin toivoisin asian olevan juuri toisinpäin! Mietin jo ainakin vuosikymmen sitten, miten mahtavaa hesen maukas majoneesi olisi kunnon habanero-potkulla. Ilmeisesti joku jossain on sitä mieltä, ettei kansamme ansaitse moista herkkua. Hyi, häpeä! :(

Tapolan Tulikeppi

Nuo mainitsemasi "pikaruokalat" Hesburger ja McDonalds todella nostattavat karvoja niskassa pystyyn.

1) Se ei ole pika ruokaa jos sitä joutuu odottamaan puoli tuntia
2) Niillä hinnoilla kuvittelisi ruuan olevan herkullista ja sitä olevan riittävästi
3) Miten voi olla mahdollista että 60% drivethru annoksista ryssitään, ja pussista löytyy mitä sattuu jos löytyy

Eli, jos päätän sijoittaa ~10e valmisruokaan niin tilaan pizzan tai kebabin koska tiedän että sen tekemisessä kestää max. puoli tuntia, saan laadullisesti parempaa kuin hesen tai mäkkärin sämpylät, lisäksi saan useinmiten riittävästi syötävääkin rahojeni vastineeksi. Monesti myös pizzeriassa Luigi tai Pablo ymmärtää tavuttamani EM-PI-RE SPE-CI-AL, oregano, valkosipuli ja kokis. Eikä pääse sattumaan ikäviä yllätyksiä kuten esimerkiksi että 2 pihvin sämpyläni tuplajuustoilla ja höysteillä olisi vaihtunut kauden kasvis-feta pullaan suolakurkuilla.

Snackyn paluuta pääkaupunkiseudulle odotellessa.. Siinä oli hieno hampurilais luukku kun olin nuorempi, legendaariset poliisi, presidentti ja taxi ja mitäliene muita purilaisia olikin. Voisin kuvitella että tarjoaisivatkin chilipitoista purilaista/majoa kun vaan ihmiset kyselisivät ja pyytäisivät.
# 1022

Tupakka

Inferno, Microsoftista seuraava ketju?  :wink:

Mutta asiaan..

Hese on kuraa. Hese on aina ollut kuraa. Hese tulee aina olemaan kuraa. Todennäköisesti, elleivät muuta tapojaan. Perunanuudelit, sämpylät kuin mikrossa lämmitetyt(ja sielläkin monesti onnistuttu käräyttämään ja kuivattamaan liikaa). Pihveissäkin klimppejä ja sattumia enemmän kuin muuta materiaa. Näistä syistä hese on ollut kirosana jo ennen kuin chilibisnekseenkään tutustuin. Ei.. ei vaan toimi.

En henk.koht ole niin yritysboikottiin suuntautunut(vaikka onhan siitä mukava keskustella), joten mäkkäri saa kelvata meikäpojan hampurilaispikaruokalaksi. Limu on samaa vedellä laimennettua scheissea mitä muuallakin ja lompakko laihtuu ennennäkemättömällä vauhdilla. Hampurilaiset sentään ovat siedettäviä. Ei todellakaan oikein tehdyn karvakäsipizzan tai kotona väsätyn chiliruoan tasoa, mutta ei se pahaakaan tee kun asioilla ollessaan sellaisen vetäisee kurkusta alas. Tulisuuskäsite on yhtäkuin jalopeno(kirjoituasu tahallinen) ja nimenomaan se LISÄHINTAINEN chilisoosi. En tiedä missä Tulikeppi käy annoksensä imaisemassa, mutta itse en ole ainakaan koskaan kokenut paskaa palvelua mäkkärissä. Eli siltä osalta ihan siedettävä mesta, näin omasta mielestäni.

Yhteenvetona, mäkkäri ei ole verrattaen siistinäkään paikkana(riippuu toki toimipaikasta) ruoan tasoltaan verrattavissa karvakäsipizzerioihin tai kotiruokaan, mutta lähinnä pikkunälkään(tai sitten vaihtoehtoisesti kamalaan hetinälkään) loistavasti soveltuva paikka. Mitään kunnon kulinaarista elämystä ei sieltä saa, mutta en ala mäkkäriä sen puutteestakaan haukkumaan. Lounas/päivällinen ei mahdu edelleenkään samaan lauseeseen mainitun pikaruokalan kanssa, mutta en näe siinä mitään vikaa muuten. Ja käsittääkseni se on nimenomaan pikaruokala, ei valmisruokala tai _ravintola_.

Ja eikun sormet jaksaa taas vipeltää näppäimistöllä ja kirjoittaa pikkuaiheista taas monta kappaletta selitystä. Lomapäivätkin perkele loppuivat noin 19 minuuttia sitten.
Joo.

JartsaP

Hassua että mainittiin tuo Snacky. Saloon kun sellainen on jo tullut, ja tulipa sieltä jo kerran purilaiset haettua. Oli kyllä ihan ok. Ne annosten nimet kyllä on vähän noloja, ei millään kehtais tilata mitään "isoa poliisia" tai "presidenttiateriaa" :D No chiliruokaa sieltä tuskin löytyy, eikä muutenkin mitään kovin eksoottista, Snackyn annokset muistuttavat enemmän vanhan ajan grilliruokaa, eikä siinä mitään vikaa sinänsä. Kuitenkin sellaista kaivatessa pitäisi ehkä ennemmin tukea pieniä yksityisyrittäjiä eli nakkarille mars...

Mulla on melkoiset antipatiat kaikkia ketjuruokaloita kohtaan, mutta olosuhteiden pakosta niissä silti tulee välillä syötyä, kun noita muunlaisia pikaruokapaikkoja on niin kovin vähän tarjolla. Mäkkäri on aivan erityisesti inhokkilistalla, mutta jaan silti tuon Aji Infernon mielipiteen Hesen ja Mäkkärin suhtautumisesta chiliin. Mäkkärissä sentään on edes yritetty chilin lisäämistä purilaisiin, toisin kuin Hesellä.

Eilen löysimme myös Raisiosta kivan grillin, nimi jo unohtui mutta purilainen ei. Chorizo -nimisessä purilaisessa oli paitsi julmetun suolaiset, myös hiukan chiliset, ilmeisesti jauhettua kokolihaa olevat pihvit ja annos oli "riittävän kokoinen". Paikka lienee ihan yksityinen, eikä mitään ketjua edustava.

Toinen eilinen pikaruokakokemus oli Raumalla Deniss-kebab. Söimme falafelia ranskalaisilla. Falafelit olivat teollista tuotantoa, hötöpullia joissa tasan ei maistunut muu kuin korppujauho (kotona tehdyt falafelit on hiukan toista luokkaa, kikhernettähän niiden pitäisi olla eikä mitään korppujauhosotkua) ja ranskalaisia oli yritetty saada hukutettua suolaan. Ainoastaan salaatti ja sen kastike oli hyvää.

Joka tapauksessa ilmeisesti jomman kumman paikan hygieniatasossa taisi olla parantamisen varaa, sillä yöllä kahden aikaan emäntä jo poisti pikaruoat pikavauhtia samaa reittiä mitä olivat tulleetkin. Itselläni vähän kipristeli myös, mutta en sentään tällä kertaa seurannut esimerkkiä.

Aji Inferno

Hesen purilaiset olivat kyllä vielä 90-luvulla parhaita missään maistamiani, ainoina kilpailijoinaan ehkä amerikkalaisen Wendy'sin kalliit luksusburgerit. Mieleen vaan tulee, että ovatkohan nykyiset terveystrendit pakottaneet myös nuo muuttamaan reseptejään? Veikkaisin niin. Ja siinä, missä esim. mäkkäri on toteuttanut asian fiksusti, mm. chiliä käyttäen, hese on vain keventänyt omiaan, maun kustannuksella.

Sauli Särkkä

Mikä perkele siinä on, kun Taco Bell -ravintoloita ei saada Suomeen? Sieltä sitä hyvää teksmeksiä on tullut syötyä rapakon takana asuessani varmaankin tuhansien taalojen edestä. Sooseista löytyy kolmea eri vahvuustasoa, valikoima on näpäkkä, kausiluontoiset erikoisuudet toimii, jne. kivaa. Normitacon sai aikanaan (90-luvun lopulla) hintaan $0.59 ja tarjoushetkillä hinta oli puolet tuosta. Muutamalla taalalla kipaisi kymmenen tacoa ja jopas oli mukava pudotella ILMAISTA hotsoosia kuoren uumeniin, jauhelihan, juustoraasteen ja salaatin sekaan. Ainoa asia, mitä vanhemmiltani pyysin kun viimeksi kävivät jenkeissä, oli nuo soosit. Paperipussiin lappoivat noita soosipaketteja (kuten Suomessa ketsupit) sopivan määrän kourallisia ja minä olen iloinen.

EDIT: http://www.tacobell.com/ ja sieltä menu. Näkee hieman mitä ruokia siellä on tarjolla. Silloin bäk in tö dei Chalupa oli semmoinen season special limited edition mikälie, mutta sen suosio oli niin suuri, että siitä tehtiin vakiokampe. Eikä turhaan.



-Sale
Sauli Särkkä

#002

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Sauli Särkkä"Mikä perkele siinä on, kun Taco Bell -ravintoloita ei saada Suomeen? Sieltä sitä hyvää teksmeksiä on tullut syötyä rapakon takana asuessani varmaankin tuhansien taalojen edestä. Sooseista löytyy kolmea eri vahvuustasoa, valikoima on näpäkkä, kausiluontoiset erikoisuudet toimii, jne. kivaa. Normitacon sai aikanaan (90-luvun lopulla) hintaan $0.59 ja tarjoushetkillä hinta oli puolet tuosta. Muutamalla taalalla kipaisi kymmenen tacoa ja jopas oli mukava pudotella ILMAISTA hotsoosia kuoren uumeniin, jauhelihan, juustoraasteen ja salaatin sekaan. Ainoa asia, mitä vanhemmiltani pyysin kun viimeksi kävivät jenkeissä, oli nuo soosit. Paperipussiin lappoivat noita soosipaketteja (kuten Suomessa ketsupit) sopivan määrän kourallisia ja minä olen iloinen.

EDIT: http://www.tacobell.com/ ja sieltä menu. Näkee hieman mitä ruokia siellä on tarjolla. Silloin bäk in tö dei Chalupa oli semmoinen season special limited edition mikälie, mutta sen suosio oli niin suuri, että siitä tehtiin vakiokampe. Eikä turhaan.



-Sale


Pirun hyviä, totta. Noita itsekin jenkkilässä hengaillessani oon suosinut. Onneksi sentään Subway rantautui tännekin: ekstrajalapeñoilla siellä saa varsin kohtuuhintaan ja jopa suht terveellisestikin vatsaan maukasta täytettä. Oma suosikki: puolikas kinkkusubi - hinta 3.90. :)

wille

Taisi olla viime vuosikymmenen puolivälin tienoita kun viimeeksi rahaani minkään sortin pikaruokaketjun raflaan ängin. Poislukien toissakesän käynnin Rovaniemen Scanburgerissa josta kyllä sain rahoilleni vastinetta. Tilasin öiseen aikaan - mallasvirvokkeita nautittuani - XXL-purilaisen poronlihalla, valkosipulilla, ananaksella, aurajuustolla ja itseasiassa kaikilla mausteilla mitä listalta löytyy. Kassatyttö katseli vähän hitaasti kun tilauksen tein. Viimein kun kaverin kanssa saatiin edellämainitun kaltaiset purilaiset, oli riemu suuri kun huomattiin että ne styrox-laatikot joissa hampparit meille annettiin, oli teipattu maalarinteipillä umpeen, oli nimittäin aika tiukka sovitus saada se käntty mahtumaan sinne laatikkoon edes puoliksi.  :lol:

Oli muuten todella ruokaisa purilainen.  :wink:
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Poppamies Tuliliemi

wille kerkeskin ekana kehumaan Scanburgeria, ehdottomasti paras purilaisketju on se. Isot annokset, hyvät ranskalaiset ja maistuvat purilaiset ovat hitusen kalliimpia kuin kilpailijoilla, vaan eipä tarvii kahdesti miettiä notta meniskö Scaniin vaiko jonnekin muualle. Ainoastaan ravintoloitten sijainti harmittaa, niitä kun ei hirvittävän montaa ole. Vaan jos sattuu ikinä vastaan tulemaan niin menkää ja testatkaa, suosittelen!
"In sudore vultus tui vesceris pane"

Xbow

Omat lemppari pika TexMex raflat olivat:

Taco Cabana Mukavan maukasta perus safkaa, erityyppisiä salsoja sai vapaasti ottaa lisukkeeksi. Quesadilla oli se, mitä useimmiten tilasin.

Freebirds Persoonallisempi mesta, täällä joutuupi itse valitsemaan aikas tarkkaan, minkälaisen burriton haluaa. Ihan perus burritossakin oli mukavasti syötävää.

Taco Bellissäkin tuli kyllä käytyä, ihan ok.
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

Tupakka

Edellisestä viestistäni saattoi saada käsityksen, että ylistän mäkkäriä yli kaiken. En todellakaan. Lähinnä vain yli hesen. Hese on kamala. Hyi.

Jokatapauksessa.. Kulinaarisesti muuten aivan perseelleen mennyt Skotlannin matka tässä hiljattain opetti sen, että parhaat hampurilaiset(jotka olivat siis se ainoa hyvä ruoka tuolla matkalla, suurimmaksi osaksi) tuottaa jokin muu kuin ketjuravintola. Useamman kerran tuli käytyä kadunkulmassa olevassa pubissa tai vastaavassa pienemmässä ravintelissa ja vaikka siisteys ja ympäristö ei ehkä itseäni niin miellyttänyt kännisine skotteineen, oli ruoka aivan loistavaa. Siis hampurilaiset aivan loistavia. Myös Edinburghissa ollut Hard Rock Cafe onnistui yllättävään positiivisesti ja tarjosi todnäk koko matkan parhaan aterian, vaikka ketjufirma onkin. Ei kuitenkaan niin selkeästi ottaen huomioon, että niitä on suurkaupungeissakin yleensä vain tasan yksi ja toimintamalli on kuitenkin ravintolamainen.

Tarkoituksena on seuraavan kerran kun hampurilaisen vedän ja ei kamala kiire ole(mäkkäristä saa edelleen sen hampurilaisen nopeammin), että käyn sen syömässä jossain yksityisessä tai vastaavassa ravintolassa. Jos hintataso on verraten sama kuin Skotlannissa, tuskin häviän mitään. Sillä hinnalla millä voin mäkkärissä syödä itseni ähkyksi monesta juustohampurilaisesta, saan vähemmän ketjuttuneessa paikassa yhden ison hampurilaisen ja asialliset lisukkeet ja ennenkaikkea maukkaat sellaiset. Tietysti poikkeuksiakin on, kannattaa vähän "tunnustella" paikkaa ensin, ja nykyäänhän arvosteluja löytää paljon netistäkin.
Joo.

Poppamies Tuliliemi

Samoilla linjoilla olen kuin Tupakka, eli jos haluaa hyviä burgereita niin menee jonnekin muualle kuin ketjuravintolaan. Tosin Scanburgeria pidän sääntöä vahvistavana poikkeuksena :P

Ja yksityisestä, hyvästä grillistä tulikin mieleeni Varkaudessa, Puurtilan sillan lähellä sijaitseva grilli (jonka nimeä en tietenkään saa juuri nyt päähäni) jossa on ehdottomasti mielikuvituksellisin ruokalista johon olen törmännyt. Paikan bravuurina on Kerrostalo, purilainen jossa on kymmenen pihviä kymmenen sämpyläsiivun välissä... kaikilla mausteilla tilattuna painoa mötikällä on 1,6 kiloa, eli nälkä lähtee! Itse asiassa söin tuollaisen puoliksi velipojan kanssa, ja vielä jäi neljännes popsimatta. Ja ei edes maksa mahdottomia summia - 10 euroa köyhdyin. Yllättävintä tuossa purilaisessa oli kenties se, että se maistui todella hyvältä, kokki tosiaan osaa asiansa ja paistaa pihvit ja sämpylät juuri sopiviksi ja mausteet täydentävät toisiaan. Valkosipulimajoneesin kanssa ei voi mennä vikaan 8)

Ens kerralla voisikin testialla Coopperin testiä - purilaista jonka välissä on 12 siivua pekonia... tai jos oikein hurjaantuu, niin sitten Puolimaratonia, 21 siivua pekonia purilaisessa :P

Jos satutte Savon mualla vierailemaan ja nälkä yllättää, niin menkää ihmeessä tuonne! Legendaarinen paikka on se.

E: Kaivoin netistä vielä paikan nimen ja osoitteenkin esille kun jäi vaivaamaan... Mesta on siis Riittulan kioski ja osoitteensa Savonkatu 65
"In sudore vultus tui vesceris pane"

vesuri

Lainaus käyttäjältä: "Poppamies Tuliliemi"E: Kaivoin netistä vielä paikan nimen ja osoitteenkin esille kun jäi vaivaamaan... Mesta on siis Riittulan kioski ja osoitteensa Savonkatu 65
Korjattakoon, että osoite on Savontie 65. Tämä tiedoksi kaikille, jotka haluaa tuonne navigaattorilla löytää.

Poppamies Tuliliemi

Ääh pyyh, totta kai se osote tuli typotettua :?  Vaan kiitoksia korjauksesta, välttyy väki pettymyksiltä 8)
"In sudore vultus tui vesceris pane"

Aessu

Myöskin legenaarista Mantan Grilliä kajaanista voi suositella varauksetta, annokset isoja, maukkaita ja hintakin ihan kohdallaan. Mega Mantaa voi suositella isompinälkäisellekin.
http://www.youtube.com/watch?v=OD4JPEyayus
Tuotetun tekstin määrä on suoraan verrannollinen nautittuun alkoholimäärään.
#365

wille

/mainos/Nipan Grilli Kouvolassa. Sieltä "Torkkari" napaan. Toimii. :wink: /mainos/
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit