huhtikuu 16, 2024, 09:10:30 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Mihin katosi polte

Aloittaja tonttu, kesäkuu 16, 2009, 15:10:48 ip

« edellinen - seuraava »

tonttu

Sain tuossa siskolta tuliasiksi kaikki chilit mitä vanhasta "vexistä" Mankkaalta löyty. Cherry bomb, Habanero Red, Rawit ja joku suht tulinen jallu. Näitä popsinu hillitysti ja tehny keittoo ym. Mahtavia makuyhdistelmiä ja aivan tarpeeks tulista safkaa saa näillä aikaseks.

Noh eilisen Lihansyöjät ohjelman innoittamana tein kanahamppareita ja niille seuraavan kastikkeen:
1.5rkl sinappia
1.5rkl ketsuppia
Hunajaa
1 habanero 3 rawittia 1 cherrybomb
Mixeri päälle ja öljyä kunnes muistuttaa kastiketta.

Noh laitoin ensin varovasti pari teelusikkaa per hampurilainen siis muuten sisältö kanapihvi tomaatti juustoa ja leipää pannulla paistettuna.

Maisto, eikä tulisuutta ollenkaan... keittiöstä lisää ja sama juttu tulisuus tuntui viiveellä mutta erittäin mietona. Lopulta löin sitten koko satsin lusikoiden jokasen haukun päälle, kun ei muuten sämppylä imenyt. Eli tommonen satsi uppos chilejä huiviin, eikä oikeestaan polttanut. Yritin tehä urheiluhampurilaisen. Todella hyvää kuitenkin oli.

Noh hampurilaisten jälkeen iski kummastus onko tuliais chileissä jotain vikaa. Rupesin popsimaan samaa satsia raakana, paitti rawittia riitti yksi ja tulisuutta riitti jopa siihen asti, että mahaa rupes kivistämään. Onko niin, että tuo öljy jos sen käyttää heti toimii niinku suojakalvona?



Herpiili

Ainakin hunaja miedontaa chilin poltetta varsin paljon ja öljyyn ei kapsaisiini kovinkaan nopeasti imeydy, itse laitoin puolitäyteen oliiviöljypulloon kuivaa savurocotojauhetta todella reilusti ja tulisuus tuli esiin vasta muutaman kuukauden päästä kunnolla. Puhdas öljy tuntuu luovan jonkinlaisen suojakalvon myöskin kapsaisiinia kohtaan joten poltteen mitättömyys johtunee luultavasti öljyn turhan runsaasta määrästä.