Mukaeltu Mexicana-kastike - Muunnos s.h.r+j-ryhmässä olleesta

Aloittaja Wicked-Willie, heinäkuu 26, 2003, 11:32:49 ap

« edellinen - seuraava »

Wicked-Willie

Luettuani aiempia (dippi)ohjeita päätin kantaa palkoni kekoon minäkin. Seuraavaa kastiketta olen käyttänyt mainiolla menestyksellä niin pizzan pohjalla kuin dippikastikkeena. Kastikkeen tulisuus ei ole ollut kovinkaan suurta, mutta täytyyhän kastikkeen sopia myös vaimollekin (pikkuhiljaa tulisuus on lisääntynyt, vahingossa tietenkin). Elikkäs, pidemmittä puheitta:

1 prk tomaattimurskaa tai kokonaisia tomaatteja
1 prk ananasta jossain muodossa (liemineen)
1 valkosipuli
pari tuoretta tomaattia
chilejä maun mukaan
pieni sipuli
Tabascoa tms
suolaa
sokeria
hiukkasen musta- ja valkopippuria
liraus etikkaa
oreganoa (jos pizzakastikkeeksi)

Kaikki ainekset laitetaan tehosekoittimeen ja pöräytetään soseeksi. Karkeusasteen voi määrittää tilanteen mukaan, nesteitä ei ainakaan kannata lisäillä jos aikoo pizzakastiketta tehdä. Sokerilla taitetaan pahinta tulisuutta niin, että noviisitkin voivat nautiskella hitaasti suuhun leviävästä poltteesta. Pizzakastikkeena käytettäessä pizzaan ei tarvitse lisätä enää mausteita, vaan kastikkeen päälle täytteet ja koko hoito uuniin.  :p Dippailuun voisi kokeilla höystää seosta vaikkapa kermaviilillä tai maitorahkalla (täytyypä lähteäkin kauppaan ostoksille...).