Kirjoittaja Aihe: Vindaloo - Goalainen curry  (Luettu 8706 kertaa)

Poissa Janne

  • Administrator
  • Naga Morich
  • *****
  • Viestejä: 2031
    • Profiili
Vindaloo - Goalainen curry
« : Toukokuu 19, 2002, 15:04:50 ip »
Pitääpäs "korkata" tämä ruokaohjefoorumikin. Tässä meidän perheen suosikkicurryn ohje. Mausteita voi jättää (tietysti) pois jos ei kaapista löydy, mutta juustokumina on kyllä aika must. Kaikkia mausteita löytyy kyllä etnokaupoista jos haluaa nähdä vaivaa.

reilu puolisen kiloa possun paloja
1.5 dl viinietikkaa (kyllä, puolitoista desiä. Kookos- tai riisiviinietikka sopinee parhaiten mietoutensa vuoksi, muita pitänee lantrata)
muutama peruna
iso sipuli silputtuna
valkosipulia silputtuna, paljon
5 sentin pätkä inkivääriä raastettuna
pari tomaattia

Mausteet:
3 neilikkaa
vajaa teelusikallinen kardemummaa
kanelitanko
teelusikallinen juustokuminaa (jeera, roomankumina. Suomalainen "kumina" ei käy)
teelusikka sarviapilan siemeniä (fenugreek, methi).

lusikan kärjellinen maustetta nimeltä Asafoetida
kuivattuja chilejä maun mukaan, eli reilusti
1 tl sinapin siemeniä (mustia, jos on)1/2 tl
mustia kuminoita (black cumin, näitä voi olla vaikeampi löytää)
3 laakerinlehteä

Kaikki tarpeet sekoitetaan keskenään ja annetaan marinoitua miel. yön yli. Sipulit, valkosipuli ja inkivääri voidaan ruskistaa ennen liemeen sekoittamista.

Sitten lihat nostellaan liemestä, ruskistetaan ja lopuksi kaadetaan liemineen tomaattien ja perunoiden kanssa pataan muhimaan.
Lopuksi lisätään vielä mausteita:

1.5 tl kurkumaa
lisää jauhettua chiliä
1 tl juustokuminaa

ja annetaan hautua mieluiten ainakin tunnin verran. Ruoka on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Koristeeksi voi laittaa kookosraastetta.

Usein vindaloo-ohjeissa on myös tähtianista ja tamarindia, eli jos löytyy kaapista niin sekaan vaan. Viinietikan määrä tuntuu aluksi hurjalta, mutta kannattaa kokeilla rohkeasti! Jos haluaa vielä tasoittaa happamuutta, joku teelusikka palmu- tai fariinisokeria saattaisi olla ok, vaikkakaan ei taida olla ihan oikeaoppista...



Edited By Janne on May 19 2002 at 16:40
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Paikalla Whili

  • Moderator
  • Carolina Reaper
  • *****
  • Viestejä: 6549
  • #1168
    • Profiili
Vs: Vindaloo - Goalainen curry
« Vastaus #1 : Huhtikuu 06, 2018, 18:11:21 ip »
Joku aika sitten tein Atrian chikken vindaloo paloista "jotain". Maistui mainiolta chilillä ja viis´mausteella maustetussa tomaattikastikkeessa.
Tuolla Jannen ohjeella tulisi varmaan vielä maukkaampaa..  täytyneepä koettaa jos löytyisi edes osa tarveaineista.  :D

Poissa bluesman

  • FG Jigsaw
  • *****
  • Viestejä: 5167
    • Profiili
Vs: Vindaloo - Goalainen curry
« Vastaus #2 : Huhtikuu 06, 2018, 21:15:10 ip »
 Hyvää varmasti tulee Jannen reseptillä. On muuten myös oma suosikkicurryni. Vaan on myönnettävä että markkinoilta löytyy suht hyviä vindalootahnoja niin tulee useimmiten käytettyä näitä. Vähän kuitenkin tulisuutta säätäen.

 Black cumin on Nigella sativan siemeniä. Yleisesti Suomessakin yksivuotisena koristekavina viljelty kukkakasvi.

Poissa Janne

  • Administrator
  • Naga Morich
  • *****
  • Viestejä: 2031
    • Profiili
Vs: Vindaloo - Goalainen curry
« Vastaus #3 : Huhtikuu 07, 2018, 16:27:50 ip »
Black cumin on Nigella sativan siemeniä. Yleisesti Suomessakin yksivuotisena koristekavina viljelty kukkakasvi.
Jossain yhteydessä black cumin tarkoittaa tuotakin, mutta Nigellaa myydään etnokaupoissa ihan nigellan nimellä ja on täysin eri makuinen kuin tuo mun tarkoittama black cumin. Nigellaa myydään myös nimillä kalonji ja "black onion seeds"

Esim Wikipedia kertoo lyhyesti:

https://en.wikipedia.org/wiki/Black_cumin

Musta kumina on aromiltaan saman tyylinen kuin jeera, mutta voimakkaampi.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi