huhtikuu 16, 2024, 20:34:39 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilisuklaa

Aloittaja winnie84, elokuu 30, 2011, 23:44:33 ip

« edellinen - seuraava »

Yuzzi

Itse väänsin juuri niin yksinkertaisella systeemillä chilisuklaata kuin on mahdollista. Eli fazerin sinistä vesihauteeseen ja markettiannuumia pilkottuna sekaan. Saa nähdä miltä maistuu, kunhan vähän annan jäähtyä. Vähän mietoa chiliä, mutta toinen vaihtoehto olis sitten ollut marketti"habanero" mutta sitä en ole vielä viitsinyt kokeilla.

Klamypeikko

Kuinka paljon mahtaa uskaltaa soosata nagaa tuonne suklaan joukkoon jos vaikka pari normaalia suklaalevyä sulattais ja heittäis sinne sekaan? Onko jotain muita makuehdotuksia sen lisäks? Appelssiini ei mun mielestäni oikeen oo hyvä juttu suklaassa mit jotain sellasta lisämakua vähän kaipaisin.
Live your life, don't just dream about it!

wille

Lainaus käyttäjältä: Klamypeikko - elokuu 11, 2012, 20:11:59 ip
Kuinka paljon mahtaa uskaltaa soosata nagaa tuonne suklaan joukkoon jos vaikka pari normaalia suklaalevyä sulattais ja heittäis sinne sekaan? Onko jotain muita makuehdotuksia sen lisäks? Appelssiini ei mun mielestäni oikeen oo hyvä juttu suklaassa mit jotain sellasta lisämakua vähän kaipaisin.


Kokeilemalla sen löytää. Vaikea sanoa, kun ei toleranssiasi tiedä.
Lisämakuna voisi toimia vaikka minttu, kahvi, rusinat tai vaikka viski.
Mielikuvitusta peliin.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Klamypeikko

Minttua ja viskiä kokeilemaan...  ;) varmaan parista teekusikasta kannattaa lähteä liikkeelle ja maistella ja lisäillä sen mukaan. En oo ennen tämmöstä chilisuklaatia koittanut.
Live your life, don't just dream about it!

Yuzzi

Chiliä ja suklaata ei välttämättä tarvi laittaa sekaisin. Pilkkokaa suklaalevyn päälle aji cristalia.

Klamypeikko

No nyt on kokeiltu. Maraboun tummaa suklaata ja kuivattua minttua sekaisin, sain jokseenkin herkullista minttusuklaata johon lisäsin n. 5teelusikallista naga jolokia jauhetta. Pistin pieniin paperisiin vuokiin ja pakastimeen hetkeksi. So tasty!:)
Muuten ihan vinkiksi jos suklaata sulattelee ja haluaa kiiltäväpintaisen lopputuloksen, niin kannattaa laittaa hiukan jotain rasvaa (voi, flora culinesse...) joukkoon samalla kun sitä chiliä lisäilee niin välttyy siltä harmahtavalta pinnalta;)
Live your life, don't just dream about it!

Ryhis

Aikamoista hifistelyä ryhtyä suklaata sulattelemaan. Siinähän on tulipaloriskit ja kaikki. Suklaassa on sitäpaitsi aika lailla rasvaa ja sula rasva on kuumaa, jos kattilaan lentää vettä on kuumat rasvasuklaat lärvillä. Sitten kiskalla asioidessa naapurin kakarat herjaa pizzanaamaksi.

Fazun sinistä kun dippaa Löylyyn niin on ihanan raikasta.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Klamypeikko

Mää ainaki tykkään ihan huvikseni kokeilla kaikkee tollasta. Pitäs se viski vies koittaa;)
Live your life, don't just dream about it!

bläkkäri

elokuu 14, 2012, 17:32:27 ip #48 Viimeisin muokkaus: elokuu 14, 2012, 22:15:36 ip käyttäjältä bläkkäri
Ei muuta kun sukulaatipalat hetkiseksi mikroon ja sitten silputtu chili sekaan, helppoo ja turvallista. Tai kait tässäkin joku onnistuu ittensä tai kämppänsä polttaan ::).

Kokeiltu KarlSinistä Hollandilaisen Rawitin kans, joko liian vähä chiliä tai sit tarttee jotain wahwempaa. Hyvää se oli muttei turhaan poltellut.

Tänään testaukseen Lidlin valkosuklaa ja Hollandaise keltainen haba. Hommaan vielä tollasen silllikoonivuoan nii tulee helposti valmiita nopposia.

edit: Nojjooooo... Näköjään ei tuo keltanen haba passannu valkosuklaan sekaan, välittömästi haban lisäyksen jälkeen suklaa ryynitty sangen kovaksi liisteriksi. Liekkö syynä keltaisesta habasta irronut runsas neste, tiedä häntä.
Nyt viilenemässä erä 2, suklaat muottiin ja chili päälle, sitten vielä kerros suklaata. Näytti jo paljon lupaavammalta.

Klamypeikko

Koitas ensin kuivata se hapsu vaikka uunissa (saa kohtuu nopeesti sillee mun mielsetä ainaski.) ja sitte jauhat sen jollai tehosekottimel tai millä nyt ikinä ja laitat jauheena sinne sekaan. Ei pitäs sitte ainakaa nesteidtä olla kii. Omat kokeiluni ei ainakaa enää kovettunu kun menin kerran maitoa lisäämään kun oli niin tummaa. Naga jauheella toimii ainakin kyllä vallan hyvin:)
Live your life, don't just dream about it!

bläkkäri

elokuu 15, 2012, 01:09:57 ap #50 Viimeisin muokkaus: elokuu 29, 2012, 13:40:49 ip käyttäjältä bläkkäri
Kyllä toi haba vaan on tuoreena(pakkasessa käyneenä) niin makoisan kipakasti puraisevaa, et taidan jatkaa näitä tuorekokeiluja. Eipä se muuta vaatinut kun antoi pilppuamisen jälkeen hetken kuivahtaa pöydällä ja valmista tuli.

Jotain Aji Cristallia tai Nagaa vois kyllä hankkia jauheena, kokeellinen kokkailu on kivaa ;D.

edit: Habat tuli kuivattua, ja suklaasta tuli herkkua. Kunhan omat jauheet loppuu pistän nagaa tilaukseen.

Klamypeikko

Niinhän se on :) nagaa kyllä suosittelen. Jalapeno on kans hyvä jauhe tohon suklaaseen. Sitä voi roiskia vähän enemmänki eikä silti lähde taju kun syö :P
Live your life, don't just dream about it!

MiM

Minullakin ollut hiukan ongelmaa chilisuklaan teossa. Joko tulee liian löysää (jos lisään myös reilusti kermaa) tai sitten menee ryyniseksi (jos kermaa vain vähän). Chilin kuivattamista haluaisin välttää, kun haen siihen suklaaseen nimenomaan tuoreen chinensen makua.

Yksi hyvä kikka kolmonen, kun käyttää pieniä määriä tuoretta chiliä,vaikkapa suklaanteossa on valkosipulipusertimen käyttö sauvasekoittimen tai veitsen sijaan.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

MiM

lokakuu 19, 2015, 21:14:40 ip #53 Viimeisin muokkaus: joulukuu 07, 2015, 19:14:22 ip käyttäjältä MiM
Ongelmana siis tuorechilin sekoittaminen suklaan kanssa, ilma että chilissä oleva vesi kiteyttää suklaan. Periaatteessa tämä näyttäisi olevan lähes mahdotonta, mutta nyt alkaa oma kokeilu olla siinä vaiheessa, että sen uskaltaa laittaa tänne. Kokeilkaa "omalla vastuulla" 

1 Taloussuklaalevy
1 Tuore Fatalii (joku muu keskitulinen/tulinen ja ohutmaltoinen chinense käy myös hyvin)
Nokare voita Pieni tilkka kermaa (olen käyttänyt 15% laktoositonta kermaa, täysrasvainen toimisi todennäköisesti paremmin)
1/2 tl sokeria

- leikkaa fatalii paloiksi ja puserra valkosipulinpusertimella pieneen kattilaan
- lisää voi tilkka kermaa ja sokeri
- "keitä" hetken (muista sekoitella ettei pala pohjaan)

- jaa suklaalevy paloiksi ja sulata mikrossa ( ~2 min) välillä sekoittaen, älä kuumenna liikaa
- sekoita kuuma chilivoikerma nopeasti suklaaseen, tässä vaiheessa suklaa alkaa nopeasti kovettua, mutta ei hätää
- kaada täysin sekoittunut suklaamassa leivinpaperille ja tasoita tarvittaessa levyksi, vaihtoehtoisesti kaada (kevyesti öljyttyihin) konvehtimuotteihin
- odota muutama tunti tai vähintään yön yli ja leikkaa sen jälkeen terävällä veitsellä paloiksi

NAUTI!

Linkkejä artikkeleihin, joissa kerrotaan suklaan ja veden sekoittumisesta (tai siis siitä miksi ne eivät sekoitu)
http://www.fooducation.org/2009/02/chocolate-part-1-why-it-seizes-with.html
http://chocolatealchemy.com/chocolate-and-water-faq/
http://globalgourmet.com/food/ild/2004/0204/ganache.html

EDIT: Löytyi ratkaisu tuolle suklaan kovettumiselle. Chilin keittämiseen käytetty kerma vaihdetaan voihin. Näin lisätty nestemäärä jää niin pieneksi että kovettumista ei tapahdu. Tuloksena suklaa joka on myös suutuntumalta täydellistä. Kovettuminen toisaalta kestää vuorokauden ja käsittely/varastointi on hieman hankalampaa. Ohje korjattu tämän mukaiseksi
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

MiM

Sopivasti enne joulua sain tuon chilisuklaaohjeen ongelmat poistetuksi (katso edellinen viesti). Nyt se on aika lailla täydellinen.  :-*
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-