maaliskuu 28, 2024, 10:34:26 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Paras chili sienien seuraksi?

Aloittaja narttu, marraskuu 14, 2014, 14:53:25 ip

« edellinen - seuraava »

narttu

Mitä mieltä porukka on parhaasta chilistä esim.sienipiirakkaan.
En nyt oo varma tuliko oikeeseen topiciin, mutta kysytään nyt kuiteskin. :-\
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

Whili


narttu

Kiitos tiedosta, olisko parempi vielä savustaa se?(rocotoa meinaan). :P
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

PP

Lainaus käyttäjältä: narttu - marraskuu 14, 2014, 15:03:32 ip
Kiitos tiedosta, olisko parempi vielä savustaa se?(rocotoa meinaan). :P


No tottakai. :)

narttu

Perhana tossa olis pönttö, puruja ja rocotoa siivutettuna, pitäsköhän kokeilla pihagrillillä savustus operaatiota?Kiitti poitsut vinkeistä, kohta on vanha narttukin kylmäsavustettu. ;)
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

PP

Lainaus käyttäjältä: narttu - marraskuu 14, 2014, 15:14:51 ip
Perhana tossa olis pönttö, puruja ja rocotoa siivutettuna, pitäsköhän kokeilla pihagrillillä savustus operaatiota?Kiitti poitsut vinkeistä, kohta on vanha narttukin kylmäsavustettu. ;)


Kylmäsavustus (alle 40 astetta) ei onnistu lämminsavupöntöllä ja grillillä, muttei lämminsavuchilistäkään pahaa tule. Kuumassa se kypsyy eikä voi savustaa niin kauan kuin kylmässä tai chili muuttuu mössöksi.

narttu

joo, yritys hyvä 10, mutta liian kauan kestää savustaminen näin viileillä keleillä, menee piirakka jäähän jos joutuu useamman tunnin pihalla kökkimään. :o Uusi yritys kesällä (on vähän lämpimämpää). ;)
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

Jalapeno-nam

Tästä jos joku näppärä saa tehtyä hyvän reseptikansion sieni-chilihulluille niin WAU.

Tähänhän voisi lisätä chiliä
Kanttarellit Saarenmaan tapaan
MÄÄRÄ   AINES
300 g   kantarelleja
1 tl   öljyä
2   kesäsipulia varsineen
4 rkl   hienoa persiljasilppua
VIINIETIKKALIEMEEN:
1 dl   öljyä
2 rkl   valko- tai hunajaviinietikkaa
1/2 tl   suolaa
(1/2 tl   hunajaa)
1/2 tl   mustapippurirouhetta (rosee- tai viherpippureita)
   muutama tillinvarsi
Lisätietoja:

Valmistusohje
Puhdista kantarellit isoon kattilaan. Lisää öljy ja kypsennä sienet hyvin miedolla lämmöllä sekoitellen kypsiksi niin, että tilavuus vähenee puoleen. Lisää joukkoon varsineen silputut sipulit. Katkaise levyn lämpö, mutta kuumenna edelleen sekoittaen minuutin ajan.
Lisää persiljasilppu.
Kaada sienet sipuleineen lasitölkkiin. Ripottele väliin kokonaisia pippureita, jos haluat.
Sekoita öljy ja viinietikka. Lisää mausteeksi maun mukaan suolaa ja pippuria sekä halutessasi hunajaa. Kaada liemi kantarellien päälle ja paina sienet liemeen. Kierräsienten pintaan rengas tillinvarsista niin, etteivät ne pääse kohoamaan öljystä (tai peitä pinta voipaperipyörylällä).
Sulje tölkki tiiviisti kannella. Käytä sienet valutettuina ruoan lisäkkeeksi ja jäljelle jäävä öljy salaatinkastikkeeksi tai paistamiseen.