キムチトウガラシ(甘), c.annuum
Maku
Tulisuus: 2 (0-10)
Happamuus: 6 (0-10)
Kitkeryys: 9 (0-10)
Makeus: 3 (0-10)
Herkullisuus: 2 (0-10)
Yleistä mausta: Kuori on liian paksu ja tuntuu epämielyttävältä hampaissa. En suosittele.
Tuoksu
Voimakkuus: 1 (0-4)
Tuoksun tyyppi: Neutraali (vastenmielinen, neutraali, herkullinen)
Yleistä tuoksusta: Saman tyyppinen tuoksu kuin Cherquilla. Ei mitenkään erikoinen.
Onko siis aasialainen versio miedosta "vihreästä" chilistä, joka ei ole makea, ei tulinen, eikä erityisen maukas?
Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"Onko siis aasialainen versio miedosta "vihreästä" chilistä, joka ei ole makea, ei tulinen, eikä erityisen maukas?
Tuo on korealaisen Kimchi (http://en.wikipedia.org/wiki/Kimuchi)-aterian pääraaka-aine. Tuo kimuchi-kimchi nimiero tulee korealaisten ja japanilaisten eri tavasta lukea samat kiinalaiset merkit. Kyllä tuostakin tulisuutta saa ruokaan, jos sitä käyttää kuten korealaiset (suhde: chili 50%-kiinankaali 50%). On muuten tosi hyvä lisuke keittoihin!
Ainakin täällä Oulussa tuota valmista Kimuchi (キムチ) sosetta/tahnaa saa kauppahallista, sieltä etnisestä kaupasta. Ja suolaa siinä on sitten aika reilusti, joten kannattaa käyttää varoen.