Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Aiheen aloitti: akselsson1 - huhtikuu 10, 2013, 14:46:46 ip

Otsikko: akselsson1 Tuliset reseptit
Kirjoitti: akselsson1 - huhtikuu 10, 2013, 14:46:46 ip
Täytyyhän sitä opiskelijankin syödä
Tänään ohjelmassa on opiskelijan nagakanaa, ja seikkaperäiset ohjeet sanoin ja kuvin sen valmistukseen.

Tarvitset:
Kanasuikaletta tai -pihvejä, joista jälkimmäinen ei ole opiskelijakamaa koska hinta.
Oliivi öljyä (extra virgin)
(ruoka)kermaa
Tuoretta Nagaa
Muuta chiliä
mausteita
Riisiä
("salaattia")

1. Aloita valmistus nyysimällä kanapaketti vanhempien pakastimesta liian vähän ennen ruoanteon aloittamista.
2.  Rääkkää puulastaa paloittamalla puolijäiset kananpalat irti toisistaan lämpenevällä pannulla (kuva)
(https://lh5.googleusercontent.com/-7ReYmntwEQM/UWVKehRp3PI/AAAAAAAAAVc/LKICd692dQU/s512/2013-04-10%252013.36.29.jpg)
3. Lisää loraus oliiviöljyä ennen kuin pannu ehtii paljon kuumeta, ettei pala pohjaan
4. Laita riisin vesi kiehumaan
5. Kun vesi kiehuu, lisää riisi
(https://lh3.googleusercontent.com/-c-SUCDLzB2o/UWVKd9d6yiI/AAAAAAAAAVU/qqQwk9bSPmU/s512/2013-04-10%252013.39.04.jpg)
6. Samalla kun kanat kypsyvät pannulla, etsi itsellesi nagaa, miel. tuoretta kuten tässä tunnin vanhaa.
7. Valitse sopiva määrä nagaa, itse otin puolikkaan
(https://lh5.googleusercontent.com/-6EJkXDPBN4M/UWVKjpSRvQI/AAAAAAAAAVk/UVWXHXq3-YA/s512/2013-04-10%252013.42.35.jpg)
8. Lisää naga pannulle, tajua unohtaneesi paloittelu, ja nirhaile se parhaasi mukaan pienemmiksi paloiksi.
9. Vedä paistuvan nagan aromia nenääsi
10. irvistä kun nenässä polttaa
11. yski ja aivastele
12. käänny ja hymyile kokkaustasi seuraaville ihmisille lempeästi
13. keskity jälleen ruokaan
14. lisää Aji Cristal rouhetta ja rouhaise mustaapippuria kanojen päälle
(https://lh4.googleusercontent.com/-ktuJEwbnyu8/UWVKnq3whaI/AAAAAAAAAV0/ubr3xUUbpvo/s512/2013-04-10%252013.45.26.jpg)
15. alenna lämpöä, sillä kanat ovat jo melkolailla kypsiä
(https://lh6.googleusercontent.com/-A8dXHD8M-DE/UWVKk7_xKKI/AAAAAAAAAVs/o1kSqnLL5ik/s512/2013-04-10%252013.45.37.jpg)
16. Löydä yllätykseksesi jääkaapista kermaa, jota kaadat pannulle 1-2dl
17. lisää hippunen jauhoja suurusteeksi
(https://lh4.googleusercontent.com/-hW6gq2j4l5Y/UWVKpoBc9PI/AAAAAAAAAV8/p7AAnb4SsHs/s512/2013-04-10%252013.47.27.jpg)
18. anna tekeleen hieman hautua ja kastikkeen paksuuntua miedolla lämmöllä
19. tarkasta maku
(https://lh5.googleusercontent.com/-73-sbnqHY2s/UWVKswHwgcI/AAAAAAAAAWI/4-WnMQgLtoo/s512/2013-04-10%252013.50.15.jpg)
20. irvistä
21. tarvittaessa lisää chiliä
22. tähän mennessä riisi alkanee myös olemaan valmista
(https://lh3.googleusercontent.com/-FIXYCeFpyuM/UWVKtXEomLI/AAAAAAAAAWM/r9fcp6GPPCk/s512/2013-04-10%252013.50.31.jpg)
23. pelkää ruokaasi poltteen tuntuessa yhä
24. kiitä ylijumala Thoria löytäessäsi jääkaapista jogurttia
25. laita jogurttia valmiiksi kippoon
(https://lh6.googleusercontent.com/-qu4D2KB9M68/UWVKuzS1ZsI/AAAAAAAAAWU/iy4lHWrEy0I/s640/2013-04-10%252013.54.28.jpg)
26. kumoa lautaselle riisiä (säästyt kauhan tiskaamiselta)
27. kaavi päälle kanaa ja kastiketta
28. löydä vähän pehmennyt tomaatti esittämään salaattiosastoa
(https://lh4.googleusercontent.com/-sZqeIlcG-eY/UWVKvlWwbuI/AAAAAAAAAWc/dLcux1GH5PM/s640/2013-04-10%252013.54.38.jpg)
29. Nauti ruuasta
30. kiroa mielessäsi huonoa toleranssiasi
31. saatuasi lautasen tyhjäksi pyyhi hiki otsalta
32. nauti jogurtti
33. uskottele muille ihmisille ruuan olleen oikeasti hyvää tuskaisista ilmeistä huolimatta
34. jätä paistinpannu tiskaamatta

tosimiehet jättävät välistä seuraavat kohdat: 12, 13, 15, 19, 20, 23, 24, 25, 28, 30, 31, 32, 33.
Ja korvaavat ne vaiheiden 3, 7, 9, 14, 21,  toistamisella
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: akselsson1 - huhtikuu 16, 2013, 20:53:29 ip
Hei vain ihmiset. tänään vuorossa Ajisuklaakakku josta tuli muuten sairaan hyvää.
Tarvitset:

noin tunnin aikaa
suosimaasi baccatumia
voita  200g
munia 3
sokeria 3dl
vaniljasokeria 2tl
kaakaojauhetta 6rkl
leivinjauhetta 1,5tl
vehnäjauhoja 2dl

So lets begin

1. poimi podit rakkaasta kasvistasi
(https://lh6.googleusercontent.com/-eg15CRgQccg/UW2MVEh4Z8I/AAAAAAAAAZw/q5xqpJR-NBQ/s512/2013-04-16%252019.36.42.jpg)
(https://lh3.googleusercontent.com/-uOfNUctqSIU/UW2MVJUVp5I/AAAAAAAAAZw/F6TRwyZ7DQg/s512/2013-04-16%252019.38.56.jpg)
2. sulata rasva, itse suosin mikroa tässä, ja talouspaperi päälle niin ei roisku
3. laita uuni päälle, 175 C
4. kun rasva on sulanut, saksi podit pieniksi sen sekaan (tää taisi toimia aika hyvin)
(https://lh3.googleusercontent.com/-AbNbG-zqHNw/UW2Mapi7hyI/AAAAAAAAAZw/M3N0X7_ZxP4/s512/2013-04-16%252019.47.16.jpg)
5. Riko munat kippoon, ja sotke pöytä samalla
6. lisää sokeri
(https://lh5.googleusercontent.com/-V4pU0gZHOPQ/UW2MbGB_roI/AAAAAAAAAZw/1VLHzCSIsL4/s512/2013-04-16%252019.49.05.jpg)
7. vatkaa em aineet vaahdoksi
8. kun saat munat vaahdotettua sokereiden kanssa, pitäisi näyttää tältä.
tässä kohtaa ei saa (kuullemma) missään nimessä kopistella kippoa tai rakenne menee rikki
(https://lh3.googleusercontent.com/-VEQt5u7RCXk/UW2MdFaZu_I/AAAAAAAAAZw/IN1AXhgLm1A/s512/2013-04-16%252019.54.34.jpg)
9. hifistely sikseen, lisää loput kuivat aineet ja sekoita. Jos et omista boschin single malt turbo -sähkövatkainta voi tässä kohtaa tehot vähän loppua
10. lisää rasva ja vatkaa tasaiseksi (älä anna vatkaimen ylikuumeta)
11. pitäisi näyttää tältä, vieressä silikonivuoka johon annos sopii hyvin.
(https://lh4.googleusercontent.com/-nb_zAObEBDo/UW2Mi6RLGEI/AAAAAAAAAZw/YAYnC45HrcI/s640/2013-04-16%252020.02.27.jpg)
12. laita se uuniin, jonka muistit lämmittää valmiiksi
13. odottele n. 20-25 min, jona aikana voit käydä vaikka pas- ööh toiletissa, tai juoda oluen
13,4. tyydy osaasi ja siivoa jälkesi
14. optimaalisin kypsyysaste mielestäni on silloin kun keskeltä jää hieman pehmeäksi
(https://lh4.googleusercontent.com/-SXtA5IKutUY/UW2MkJ0iGZI/AAAAAAAAAZw/G_Uc36uEfL4/s512/2013-04-16%252020.30.43.jpg)
15. Just perfect
(https://lh6.googleusercontent.com/-6vDgqAQCszw/UW2MnntSj0I/AAAAAAAAAZw/lwZCOfX0Mj4/s640/2013-04-16%252020.32.34.jpg)
16. NAUTI pehmeästä ja ihanasta ajilla ryyditetystä suklaa/(muta)kakustasi, ah

edit: virheet/puutteet
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: akselsson1 - heinäkuu 04, 2013, 22:13:11 ip
Tulet väsyneenä kotiin ja nälkä kalvaa sisuksissasi, katsot jääkaappiin ja kiroat, leipätarvikkeet, kuivahtanut kökkö jauhelihaa, valo. Pitäisi saada jotain tuhdimpaa.
Tsädääm!!!!1
1. Valitse leipäsi, itse suosin kuivaa RUISvarrasleipää
2. voitele
3. ripottele j-lihaa leivän päälle
4. saksi chiliä sekaan oman maun mukaan, kuivattukin käy
5. pari siivua juustoa päälle
6. mikrota n.30sek
7. ääntä kohti.

Toista kohdat 2-7 tarvittaessa 2....5 kertaa

Taatusti nopeaa, hyvää, ja nälkä lähtee! avot 8)
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Janne - heinäkuu 04, 2013, 22:36:18 ip
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - huhtikuu 10, 2013, 14:46:46 ip
24. kiitä ylijumala Thoria löytäessäsi jääkaapista jogurttia

Odin ei varmaan tykkää tästä lauseesta.
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Bruce Willis - heinäkuu 04, 2013, 22:43:19 ip
Hienolta vaikuttaa ja on todella mukava lukea näitä ruoanlaitto ohjeita kera huumorin ja kuvien,  teehän lisää ja lupaan koittaa tuota suklaakakkua, pakastimessa taitaa vielä olla sen verta chiliä..  tosin käy vähiin että täytynee taas ostaa koko vuoden chilit sinne. Pena kiittää....  ;D
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: akselsson1 - heinäkuu 04, 2013, 23:58:02 ip
Lainaus käyttäjältä: Janne - heinäkuu 04, 2013, 22:36:18 ip
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - huhtikuu 10, 2013, 14:46:46 ip
24. kiitä ylijumala Thoria löytäessäsi jääkaapista jogurttia

Odin ei varmaan tykkää tästä lauseesta.

Wikipedia ja viisastuin taas kummasti!
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: akselsson1 - heinäkuu 05, 2013, 00:01:32 ap
Lainaus käyttäjältä: John McClane - heinäkuu 04, 2013, 22:43:19 ip
Hienolta vaikuttaa ja on todella mukava lukea näitä ruoanlaitto ohjeita kera huumorin ja kuvien,  teehän lisää ja lupaan koittaa tuota suklaakakkua, pakastimessa taitaa vielä olla sen verta chiliä..  tosin käy vähiin että täytynee taas ostaa koko vuoden chilit sinne. Pena kiittää....  ;D

Pahoittelen etten tänään muistanut kuvata, kyllä näitä sitten taas tulee lisää kun on inspistä ja sopivasti aikaa ;)
Mutakakkua kannattaa tosiaan kokeilla, sitä suosittelen erittäin lämpimästi!  :)
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: akselsson1 - heinäkuu 06, 2013, 00:03:02 ap
Tänään kiireessä kokeilin vähän chilin grillausta pihvien grillauksen ohessa.
Kuvista tuli älyttömän huonoja, joten tänään ilman niitä  :-[
1.Hain ylhäältä puskasta yhen Aji Cristalin
2. huuhtaisu
3. Kannan leikkuu, siemenkodan ronkinta. Tässä totesin että oikeasti terävä ja ohut, pitkäkärkinen veitsi olisi varmaan ihan helvetin hyvä.
4. Juoksen kääntämään pihvejä grillillä
5. hajoan kun en meinaa löytä mitään täytettä kiireellä
6. tyydyn yksinkertaiseen pekoniin ja fetaan.
7. em aineita pikkupaloissa vuorotellen palon sisään
8. juoksen ympäri (porukoiden, en oman, joka on 2 neliötä) keittiötä etsien kuumeisesti coctailtikkuja
9. En löydä coctailtikkuja, joten käärin pekonin avulla kannan suunilleen paikoilleen
10. Rillailen chiliä parilalla vähän polttimen vieressä, jotta miedompi lämpö
11. Pihvit valmistuvat, jumankekka ku näyttää hyviltä, päätän että chilikin valmistui.
12. ensin nirhaisin päästä n 1cm palan, kohtuullisesti tulta, hyvää.
13. heitin lopun ykkösellä huiviin: Rasvainen ja maukas, feta twistaa jännästi makua, mieto polte, kaikenkaikkiaan jäin kaipaamaan lisää ;D

No valmiista joku pikselimössö nyt tähän
(https://lh4.googleusercontent.com/-JNKswopr3rk/UdcuaPFkBNI/AAAAAAAAA5M/3AFHLpXMYk8/s512/DSC_0005.jpg)
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Bruce Willis - heinäkuu 06, 2013, 15:14:53 ip
Hmm, täytyy koittaa sitten tuolla halloum juustolla (se ählämsähläm juusto) täyttää chilit tai miksi ei paprikaakin. Fetaa olen myös itse koittanut mutta ei oiken napannut, tai ainakin tarvitsisi kaverikseen mustia oliiveja  :P
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - Chilijäätelö
Kirjoitti: akselsson1 - heinäkuu 16, 2013, 13:18:28 ip
HHAHAAAAA! Koska kesä on kuuma, ja kauniit yöt- työt- tytöt- öhömm siis työnteko on mukavampaa kun saa illalla jäätelöä!  ;)
Siispä jäätelön tekoon!  8) 8)

1.Käy kaupassa:
        6dl kuohukermaa
        1prk kondensoitua maitoa
(Isot marketit, voi olla hieman vaikea löytää)

2. Tule kotiin
(https://lh5.googleusercontent.com/-wkiakLglJAE/UeUaasY1gQI/AAAAAAAABDM/UrcThsYy4KQ/s512/DSC_0036.jpg)
3.Vatkaa kerma ihan normaalisti
4. lisää kondensoitu maito. Näyttää muuten ihan - noh... kondensoidulta maidolta...
5. Lisää "makuaineet" + chili, mitä haluatkin. Itse meinasin saksia mansikoita, mutta jäi lyhyeen kun loput olivatkin menneet huonoksi.
5,2.Löysin kaapista Vaniljajauhetta, semmoista mustaa joten kippasin sitä. Onhan vaniljajäätelö kuitenkin ihan hyvää.
5,7.Saksin kokonaisen Nagan mahd pieninä palasina joukkoon. Pienehkö, n. 3cm+ Naga
(https://lh3.googleusercontent.com/-m78_eiY4evk/UeUaStO3XFI/AAAAAAAABC8/5NzniqWcIVY/s512/DSC_0038.jpg)
(https://lh5.googleusercontent.com/-mrXEARV4t8o/UeUaO1mUmfI/AAAAAAAABC0/7wtvJ2ikY5Y/s512/DSC_0039.jpg)
6. Sekoittelin tasaiseksi
7. sopivaan pakastuksen kestävään astiaan, tässä 2,9l tilavuus, joten tavaraa taisi olla n. 1,5-2litraa
(https://lh3.googleusercontent.com/-UnA_rRUeSf0/UeUaK6D-2BI/AAAAAAAABCs/PfU_gNOMPMA/s512/DSC_0040.jpg)
8. kansi päälle ja pakkaseen! mitään sekoitteluita tai kääntelyitä ei vaadita!
Pakkasessa saanee olla luokkaa yön yli, tai ainakin työpäivän verran.

Makutesti tulee siis ehkä huomenissa! (Tätä ei kaikille välttämättä annetakaan)
Välineitä nuol- öh, puhdistaessa tuntui jo mukavaa pientä poltetta, katsotaan kuinka lopputuote toimii, tuleeko äkäisiä sattumia, vai mukavan tasainen lämmin polte.
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Ryhis - heinäkuu 16, 2013, 16:28:16 ip
Voi G-suksen munat. En paremmin sano. Olet siis jäädyttänyt kermaa ja puhut vakavissasi jäätelöstä?

Nyt mennään metsään niin, että oksat pois ja pala latvaa. Voin kertoa, että hukkaan meni niin raaka-aineet kuin käytetty aikakin, pakastimessasi on kipollinen paskaa. Kaakkoisikkunain faneille se todennäköisesti uppoaa habatabascon kanssa kuin veitsi voihin mutta...

Nyt vähän selkärankaa ja yritystä, tämä ketju on alusta saakka nasta ja asiallinen. Nyt pohjakosketus on sitä luokkaa, että paikat kirpoaa hampaista.
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: IceQueen - heinäkuu 16, 2013, 18:09:27 ip
Jäätelön valmistaminen (http://keittiokriitikko.blogspot.fi/2012/09/jaatelon-valmistaminen.html)  ;)
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Feint - heinäkuu 16, 2013, 18:30:08 ip
Nagakermavaahto, nam!
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Bruce Willis - heinäkuu 16, 2013, 20:29:59 ip
Ei pidä tuomita toista siitä että kokeilee!

Mistäs sitä oppisi jos ei koittaisi ja kaikki parhaat herkuthan on keksitty ikään kuin vahingossa,  jatka toki samaan malliin. Kyllä sinä osaat ruokaa tehdä, ja hienoa on päivyriäsi lukea.

älä lannistu!
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Huru-ukko - heinäkuu 16, 2013, 22:08:08 ip
Minun nähdäkseni tuossa Akselssonin jätskissä on tarvittavat ainekset. Maustaminen erikseen. Kananmunan keltuaisiahan ei tarvita pakastimessa valmistettaessa...
Tietty itse en ole valmistanut jäätelöä ikinä. Taitaa mennä kokeiltavaksi tämäkin.
Pistä Räyhis hyvä resepti sinne omaan ruokablogiisi, niin yritän tehdä perässä....
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Ryhis - heinäkuu 16, 2013, 23:17:43 ip
Olematta mitenkään ttumainen, niin voin lohduttaa kaikkia foorumin jäseniä tiedolla, että minä ihan oikeasti tiedän jäätelöstä jotain. Jäädytetty kermasotku on yhtä lähellä jäätelöä kuin HKn sininen sisäfilettä. Kaikkea kannattaa kokeilla, paitsi ilmiselvästi kuolleina syntyneitä ideoita.
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: IceQueen - heinäkuu 16, 2013, 23:26:58 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - heinäkuu 16, 2013, 23:17:43 ip
Olematta mitenkään ttumainen, niin voin lohduttaa kaikkia foorumin jäseniä tiedolla, että minä ihan oikeasti tiedän jäätelöstä jotain. Jäädytetty kermasotku on yhtä lähellä jäätelöä kuin HKn sininen sisäfilettä. Kaikkea kannattaa kokeilla, paitsi ilmiselvästi kuolleina syntyneitä ideoita.
Tuolla jo näemmä reseptiä pyydeltiinkin, niin heittäisitkö jonkun? Koko kesä on pitänyt jäätelöä tehdä, mutta mukavampi ois jonkun testaamasta reseptistä lähteä liikkeelle kuin jostain randomista.
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Ryhis - heinäkuu 16, 2013, 23:39:15 ip
Sitä saatte vartoa ainakin huomiseen, ei mitään muistikuvia missä reseptit ovat. Viimeksi olen tehnyt jäätelöä vuonna 2003.
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Bruce Willis - heinäkuu 16, 2013, 23:44:05 ip
tarvitaan,siis..  ( murtauduin räyhiksen kämppään ja varastin ohjeen häneltä)

- 3 kananmunaa
- 3 dl vispikermaa
- 2 dl tomusokeria
- 4 rkl maun tuovaa nestettä, joka voi olla mehua, sulatettua suklaata, hilloa, siirappia, veteen sekoitettua vaniljaa tai kanelia, niin kuin minulla tällä kertaa

Homman perusidea on se, että tehdään kolme vaahtoa.. sekoitetaan ne keskenään ja lisätään makua tuova neste. Kananmunat erotellaan valkuaiset vatkataan omaksi vaahdoksi ja keltuaiset tomusokerin kanssa omaksi. Ja kolmas vaahtohan on tietysti kermavaahto. Kun kaikki on vatkattu, sekoita vaahdot keskenään, lisää esimerkiksi 4 rkl vettä, johon on sekoitettu kanelia ja kippaa massa kannelliseen muoviastiaan.

Astia laitetaan pakastimeen ja sitä käydään sekoittelemassa välillä. Kuulemma vain kaksi kertaa jäätymisen aikana riittää ekan kerran noin 30-60 minuutin jälkeen ja sitten joskus kun muistamutta minä sekoittelin jäätelömassaani alkuun tunnin välein ja sitten jätin sen yöksi oman onnensa nojaan löytääkseni aamulla täydellisesti jäätyneen jäätelön pakastimestamme. NONIIN

Massan jäätymiseen menee vähintään puoli vuorokautta riippuen sen määrästä, muoviastian muodosta ja reunojen paksuudesta. Kätevä astia on vanha muovinen litran jäätelöpurkki (Aino, Carte D'Or, mitä näitä nyt on..), joka on sen verran ohutreunainen, että jäätelö jäätyy mukavan nopsaan, niin että edellisenä iltana tehty jäde on valmista seuraavan päivän iltapäiväkahvilla.
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Ryhis - heinäkuu 16, 2013, 23:58:05 ip
Ei lähellekään oikein.
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Ryhis - heinäkuu 17, 2013, 00:13:52 ap
Ulkomuistista vetäen homma alkaa haalimalla punaista maitoa ja kermaa. Nämä sotketaan keskenään makuaineen kera. Sekaan vatkataan sokerin kera vaahdotettuja kananmunien keltuaisia suhteella 9 keltuaista per 10dl nestettä (tästä en ole ihan varma, suhde on melkein 1:1 mutta kuten mainitsin, 10 vuotta aikaa). Koko roskaa ryhdytään varovaisesti kuumentamaan, samalla voimakkaasti vatkaten, kunnes seos saostuu. Näin tapahtuessa kattila/kulho nostetaan kylmään vesiastiaan jossa vatkaamista jatketaan kunnes tuote on jäähtynyt, sitten kulho nostetaan jäitettyyn astiaan jossa sitä vatkataan vielä tovi ennen pakkaseen siirtoa jossa sitä käydään hämmentämässä vartin välein. Viimeisen kohdan voi ohittaa jos käytössä on jäätelökone tai Pacojet. Näin siis karkeasti yleistäen, jättäkää ne maitosorbettinne sikseen
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Miquel - heinäkuu 17, 2013, 04:54:09 ap
Go Akselsson1 ! :) Hauskaa luettavaa.  ;D
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Huru-ukko - heinäkuu 17, 2013, 08:07:18 ap
Lainaus käyttäjältä: Miquel - heinäkuu 17, 2013, 04:54:09 ap
Go Akselsson1 ! :) Hauskaa luettavaa.  ;D

Ihan hyvää infoa asiasta. Täällä kävin hiukan lueskelemassa eri variaatioista (http://kysymammalta.blogspot.fi/2010/08/jaatelon-valmistus-kotona.html) ja Räyhiksen käyttämä tapa on lähellä vaihtoehto kolmosta. Suhde oli aika sama munien määrässä.
Akselsson1 varmaan kertoo makutestin tulokset pian  :).

Edit: Ylläolevan linkin sivulla Avast varoittaa epäilyttävästä URL-osoitteesta, joka on estetty.
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: akselsson1 - heinäkuu 17, 2013, 10:44:37 ap
Noniin, täällä onkin melkein palanut juttu pohjaan kun olin poissa hetken  ;)
John McClanen kirjoittamaan ohjeeseen törmäsin myös etsiessäni ohjetta,
mutta valitsin kokeilla tätä, koska tämä kuullosti mukavan simppeliltä, ja ajattelin että ehkä tämä eksoottinen aines, kondensoitu maito, josta en ollut koskaan ennen kuullutkaan, hoitaa homman mukavasti.

Siitä en sitten tiedä, että tuliko tästä "oikeaa" jäätelöä, mutta ulkonäkö, koostumus ja maku täyttävät minusta jäätelön tuntomerkit  ;)

Pakko varmaan kokeilla myös tuota kananmunahässäkkä ohjetta, jonka laitoin itsekin jo ohjeita etsiskellessä kirjanmerkkeihin.
Nyt kuitenkin asiaan. Tämmöistä settiä tuosta tuli.
(https://lh5.googleusercontent.com/-E_MWPGyU5KY/UeZGeBWGElI/AAAAAAAABEA/xvOwJDuqRgg/s640/DSC02304.JPG)
(https://lh3.googleusercontent.com/-7ZS5FhVdFxM/UeZGfM_MTqI/AAAAAAAABEE/gvWgobNBmhA/s640/DSC02306.JPG)
Maku toi etäisesti mieleen sellaisen todella rasvaisen, kaupan kermajäätelön, joten litrakaupalla ei tarvitse tätä vetää  ;D
Hyvin kermainen maku, naganpalat aiheuttavat pienoisia yllätyksiä, näyttävät perhanat samanlaisilta kuin mansikanpalat  ;D
Vaniljaa olisi pitänyt pistää ehkä enemmän, että se maistuisi kunnolla. Rakenne tuntui ihan jäätelöltä, ja myös käyttäytyi samankaltaisesti, mihin olen tottunut.
Söin kaksi kipallista heti noin alkuun, ja illalla syön varmasti lisää.
Tuo kondensoitu maito kyllä muutti koostumusta olennaisesti jo tekovaiheessa, ja kai sen ansioista tästä tuli jotain muuta, kuin pelkkää jäädytettyä kermavaahtoa  ;)
Jos saat, ystävämme Räyhis siitä mielenrauhan, niin lupaan seuraavaksi kokeilla vaikeampaa versiota, munavaahtojen sun muiden kanssa, jotta saan vertailtua makuja ja rakenteita paremmin. Toivottavasti en ole silloin vielä syönyt kaikkea tästä versiosta.  ::)

Loppukommenttina heittäisin:
Ei varmaankaan tule parasta kotitekoista jäätelöä, mutta on ainakin vaivatonta, ja ihan hyvääkin.
Seuraavassa versiossa nagan voisi lisätä eritavalla, ettei tulisi niin suuria sattumia  ::)
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Feint - heinäkuu 17, 2013, 11:24:20 ap
Jos tekis nagasta ja mansikasta kastikkeen jonka pyöräyttäis mössön sekaan juuri ennen pakastamista :o täytyy itsekin päästä kokeilemaan pitkästä aikaa jäätelön tekemistä, kunhan tuo sato kypsyisi ensin!
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: IceQueen - heinäkuu 23, 2013, 23:01:53 ip
Mä kokeilin tota Räyhiksen ohjetta, vähän oli sokerin määrä vaan hakusessa, koska tuli vähän helkkarin makeeta. Pienen määrän tein kokeeksi: 3 dl täysmaitoo, 2dl kermaa, 1tl vaniljasokeria (todellisuudessa jotain sinne päin kun vaan hurautin purkista...), 4 munan keltuaista ja 1dl sokeria. Ja tuon siis tein niin, et vaahdotin keltuaiset ja sokerin, lisäsin kerma-maito-vaniljajauhe seokseen ja keitin kunnes sakeni. Kenties ois voinut olla viel yks keltuainen lisää...

Mutta hyvää tuosta tuli! Rakenne ei ihan ollut kohdillaan, koska en sekottanut riittävästi pakastuksen aikana, ainoostaan ihan alussa, mutta hyvää. Vois kuvitella että chili ois hyvä lisätä tuossa kiehutusvaiheessa, että sais irti enempi makua (ja tasaisemmin itse massaan), mut joku viisaampi korjannee, jos olen väärässä.
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: akselsson1 - heinäkuu 24, 2013, 00:13:30 ap
Lainaus käyttäjältä: IceQueen - heinäkuu 23, 2013, 23:01:53 ip
Mä kokeilin tota Räyhiksen ohjetta, vähän oli sokerin määrä vaan hakusessa, koska tuli vähän helkkarin makeeta. Pienen määrän tein kokeeksi: 3 dl täysmaitoo, 2dl kermaa, 1tl vaniljasokeria (todellisuudessa jotain sinne päin kun vaan hurautin purkista...), 4 munan keltuaista ja 1dl sokeria. Ja tuon siis tein niin, et vaahdotin keltuaiset ja sokerin, lisäsin kerma-maito-vaniljajauhe seokseen ja keitin kunnes sakeni. Kenties ois voinut olla viel yks keltuainen lisää...

Mutta hyvää tuosta tuli! Rakenne ei ihan ollut kohdillaan, koska en sekottanut riittävästi pakastuksen aikana, ainoostaan ihan alussa, mutta hyvää. Vois kuvitella että chili ois hyvä lisätä tuossa kiehutusvaiheessa, että sais irti enempi makua (ja tasaisemmin itse massaan), mut joku viisaampi korjannee, jos olen väärässä.

Hey cool! huomenna vois olla aikaa kokeilla tuota, kaikki muu varmaan löytyisi kaapista, paitsi ei ole kuin kevytmaitoa. kuinkahan paljon merkitystä onko kevyt- vai täysmaitoa, jos esim säätää sitten vastaavasti kerman määrää hiukan?  ???
Any comments? Räyhis? Vaatiiko täysmaidon  :D
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: IceQueen - heinäkuu 24, 2013, 00:17:43 ap
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - heinäkuu 24, 2013, 00:13:30 ap
Lainaus käyttäjältä: IceQueen - heinäkuu 23, 2013, 23:01:53 ip
Mä kokeilin tota Räyhiksen ohjetta, vähän oli sokerin määrä vaan hakusessa, koska tuli vähän helkkarin makeeta. Pienen määrän tein kokeeksi: 3 dl täysmaitoo, 2dl kermaa, 1tl vaniljasokeria (todellisuudessa jotain sinne päin kun vaan hurautin purkista...), 4 munan keltuaista ja 1dl sokeria. Ja tuon siis tein niin, et vaahdotin keltuaiset ja sokerin, lisäsin kerma-maito-vaniljajauhe seokseen ja keitin kunnes sakeni. Kenties ois voinut olla viel yks keltuainen lisää...

Mutta hyvää tuosta tuli! Rakenne ei ihan ollut kohdillaan, koska en sekottanut riittävästi pakastuksen aikana, ainoostaan ihan alussa, mutta hyvää. Vois kuvitella että chili ois hyvä lisätä tuossa kiehutusvaiheessa, että sais irti enempi makua (ja tasaisemmin itse massaan), mut joku viisaampi korjannee, jos olen väärässä.

Hey cool! huomenna vois olla aikaa kokeilla tuota, kaikki muu varmaan löytyisi kaapista, paitsi ei ole kuin kevytmaitoa. kuinkahan paljon merkitystä onko kevyt- vai täysmaitoa, jos esim säätää sitten vastaavasti kerman määrää hiukan?  ???
Any comments? Räyhis? Vaatiiko täysmaidon  :D
Rasvan määrässähän se ero maidoissa vaan on, et miten jos vaan säätäis kerma-maito-suhdetta? Ei nyt luulis ihan metsää menevän. Vedät vaan fifty-sixty maitoo ja kermaa. :D
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Ryhis - heinäkuu 24, 2013, 00:33:47 ap
Enemmän saa olla tarkkana, ettei seos juoksetu kuumentamisen aikana.

MUTTA! Tarkastakaa ohje netistä parista eri lähteestä, viimeksi olen tehnyt jäätelöä ravintolassa vuonna 2003 ja tuo on vain muistelemani resepti, ei ehdotonta faktaa!!
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: akselsson1 - heinäkuu 24, 2013, 00:38:33 ap
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - heinäkuu 24, 2013, 00:33:47 ap
Enemmän saa olla tarkkana, ettei seos juoksetu kuumentamisen aikana.

MUTTA! Tarkastakaa ohje netistä parista eri lähteestä, viimeksi olen tehnyt jäätelöä ravintolassa vuonna 2003 ja tuo on vain muistelemani resepti, ei ehdotonta faktaa!!

Voiko tässä käyttää vesihaudetta vähentämään tuota ongelmaa, vai tuleeko riittävän lämpimäksi ollenkaan?
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: IceQueen - heinäkuu 24, 2013, 08:51:32 ap
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - heinäkuu 24, 2013, 00:38:33 ap
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - heinäkuu 24, 2013, 00:33:47 ap
Enemmän saa olla tarkkana, ettei seos juoksetu kuumentamisen aikana.

MUTTA! Tarkastakaa ohje netistä parista eri lähteestä, viimeksi olen tehnyt jäätelöä ravintolassa vuonna 2003 ja tuo on vain muistelemani resepti, ei ehdotonta faktaa!!

Voiko tässä käyttää vesihaudetta vähentämään tuota ongelmaa, vai tuleeko riittävän lämpimäksi ollenkaan?
Kyllä se varmaan vesihauteellakin onnistuu, mut mun pinna ei kestäis vatkailla hellan vieressä niin kauan.

Siinä meni suht kauan ihan hellallakin, melko miedolla lämmöllä, ennen kuin seos alkoi saostua. Mut kokeilemalla selvii, ei onneks oo kalliit raaka-aineet kun pienen satsin tekee ekaks ja meneekin päin mäntyä.
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Habanervous - heinäkuu 24, 2013, 10:39:51 ap
Tuossa on aika pätevä: http://www.youtube.com/watch?v=kc0ynWNMB-E
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: IceQueen - heinäkuu 24, 2013, 11:30:40 ap
Lainaus käyttäjältä: Habanervous - heinäkuu 24, 2013, 10:39:51 ap
Tuossa on aika pätevä: http://www.youtube.com/watch?v=kc0ynWNMB-E
Kiitos, taidan seuraavaks kokeilla tällä ohjeella, tekniikka näytti kovin vaivattomalta.   ;)
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: akselsson1 - lokakuu 04, 2013, 20:41:22 ip
Hetkeen ei olekaan tänne ehtinyt kirjoittelemaan, muttamutta...
Eilen tuli tehtyä piirakkaa.

POHJA
100g rasvaa
1dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 muna

TÄYTE
1pkt rahkaa
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 muna

+ kipollinen marjoja, chilejä, tai mitä mielesi tekeekään

Tehdään homma helpoksi:

1.Arvaa rasvamäärän massa epämääräisestä köntistä, koska köyhällä opiskelijalla ei ole vaakaan varaa.
2.Vaahdota sokeri sen kanssa, jota hait äkkiä lisää pyörällä salesta.
3.Kursailematta lisää loput aineet, ja vatkaile boschilla sekaisin.
4.Ota Kakkuvuoka, ja levittele taikina niin että sitä on pohjalla ja reunoilla.
5.Ripottele pohjan päälle marjat, tai mitä mieleesi tuleekaan, chilikin voisi toimia.
  Löysin pakastimesta mustia viinimarjoja, joten käytin niitä, jäisinä siihen vaan.
6.Pyöräytetään täyte sekoittamalla em ainekset yhteen. Käytin samaa kulhoa säästääkseni tiskiä, koska köyhällä opiskelij- noniin...
7.Töräytetään täytemössö marjojen päälle, joiden pitäisi kutakuinkin peittyä.
8.Uuni, 200oC 30min, jona aikana ommellaan vaikka haalarimerkit haalareihin, käsin, koska köyh- niin.
9.Sittenhän hyvä haju valtaakin kaikki 40,5m2 Voilá!
(https://lh4.googleusercontent.com/-w7TH2bpBBWI/Uk76xhPLClI/AAAAAAAABe8/-ieDE7DdILQ/s512/DSC_0135.jpg)
Tämä on niin helppoa, että voit tehdä tätä itsekkin.
Ja lämpimänä parhaimmillaan, joten eihän se kauaa vanhene  ;)
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: akselsson1 - tammikuu 13, 2014, 12:25:38 ip
Tulipa nälkä, mutta ei hätää, opiskelijain keittiössä jälleen!

Makaroonilaatikko on ehkä helpoin asia maailmassa, ja siihen löytyi ainekset, joten ei kuin tekemään!

n.1/2 pussia makaroonia (1kg pussista)
äijämäiset 700g halpaa j-lihaa koska opiskelijat
kananmunia
maitoa
mausteita
juustoa

1. Jauhelihat paistumaan (Ei tapahdu käskemällä, paitsi jos palvelijat)
2. Makaroonit kiehumaan (Huom! Vaatii myös vettä ja kuuman hellan, sekä kattilan)
(https://lh5.googleusercontent.com/-Rfs_je36gew/UtO53NwRdvI/AAAAAAAAD-w/zdjU-8YoUb0/s512/IMG-20140113-WA0000.jpg)
3. Kun vaiheet 1 ja 2 on suoritettu, voi siirtyä haastavaan vaiheeseen: niiden sovittaminen vuokaan, jonka unohdin tietenkin voidella.
Sikin sokin sekaisin toimii aina:
(https://lh3.googleusercontent.com/-0WqwYE82XFk/UtO558pIGII/AAAAAAAAD_A/9q7Epj9I0hE/s512/DSC_0054.jpg)
4. Pyöräytetään munamaito, ja huomataan tässä vaiheessa että maitoa on liian vähän.
kaks tämmöstä lasillista ois varmaan hyvä setti, vaatinee n.3-4 munaa, ja enemmän maitoa, kuin mitä oli, ainakin 0,5l.
Huom! maustetaan pippurilla, ja tommosella jollain punasella jutulla, mitä monella varmaan on kotona  :o :o :o
(https://lh6.googleusercontent.com/-v_gUpV1bTio/UtO54bX5k6I/AAAAAAAAD-4/HXPCtAFEQPE/s512/DSC_0053.jpg)
5.Jos ei ole liian köyhä opiskelija, voi lisätä juustoa.
Köyhän opiskelijan määrä.(tai laiskan)
(https://lh3.googleusercontent.com/-tz_KOB3ucFQ/UtO56zUUyyI/AAAAAAAAD_I/GNLfsmJfc5g/s512/DSC_0055.jpg)
Normaalin ihmisen opiskelijan määrä
(https://lh4.googleusercontent.com/-RqzBCHfuS_o/UtO58LYU4rI/AAAAAAAAD_U/tbuxTpR8Jto/s512/DSC_0057.jpg)
Ne kenellä on kone tai tykkää juustosta niin kuorruttaa koko höskän kilolla single malt-edamia.(väh 32 y.o.)
6.Tässä vaiheessa muistetaan että se uuni piti pistää päälle, 200C
7.Bosch turbo super uuni (40 y.o.) lämpeää kuitenkin nopeasti, ja sitten on tunti odottelua, vaatii välipalaa
(https://lh4.googleusercontent.com/-YUPx8skOXKk/UtO58-_Fr5I/AAAAAAAAD_Y/w_38X9Sg_Ww/s512/Messenger_5827974199361674652_13894973276685828.jpg)
8. valmistuttua muoks ja kuva tähän
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Chilivaari - tammikuu 13, 2014, 13:34:50 ip
Pikku vihjeeksi, että makaronilaatikon voi tehdä myös keittämättä makaroneja (on nopeampaa) ja munamaidon tilalla voi käyttää lihalientä (laktoosiherkille).
http://chilivaari.blogspot.fi/2010/04/aijamainen-makaronilaatikko_28.html

Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Miquel - tammikuu 13, 2014, 14:13:26 ip
^Itekin käytän tuota. Lihaliemi teki kokonaisena laatikkoon lisätessä mukavia yllätyksiä joskus.  Kuutio on ehdottomasti liotettava ENNEN laatikkoon laittoa.  ???
Kokeile Chilivaari/tämän kokeilija vielä jättää muna pois kokonaan ja vaihda tilalle koskenlaskija. En tiedä löytyykö, mutta kai niitä on myös laktoosiherkille
Akselsson1:n ohjeessa esiteltyyn määrään voi surutta laittaa paketillisen.

Tämän ketjun ohjeisiin hauska lisä olisi erillinen taulukko kuinka vähän kaikki maksaa ja loppuun laskelma tyyliin kuinka monta euroa opintotuesta jää kaljaan kun tätä syö kuukauden!  ;)
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Chilivaari - tammikuu 13, 2014, 14:40:07 ip
Koskenlaskija on kokeiltu ja toimii, MUTTA: siinä on suolaa aika paljon, joten lihaliemestä tai lihasta pitää vähentää suolaa.
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Miquel - tammikuu 13, 2014, 15:06:59 ip
Makaronin ja pastojen kanssa se on aina noidankehä tuon suolan kanssa. Mielipiteeni on, että jos sitä ei tekovaiheessa ole riittävästi niin lautasella lisätessä se ei enää pelasta tilannetta. Ja liika on taas liikaa. :D Kokeilemalla nuo selviää ja auttaisi kun itsekin edes joskus kirjottelisi muistiin mitä ruoan sekaan on mennyt enkä aina touhuaisi lonkalta.  ::)
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Caide - tammikuu 13, 2014, 16:21:59 ip
Lainaus käyttäjältä: Miquel - tammikuu 13, 2014, 15:06:59 ip
Makaronin ja pastojen kanssa se on aina noidankehä tuon suolan kanssa. Mielipiteeni on, että jos sitä ei tekovaiheessa ole riittävästi niin lautasella lisätessä se ei enää pelasta tilannetta. Ja liika on taas liikaa. :D Kokeilemalla nuo selviää ja auttaisi kun itsekin edes joskus kirjottelisi muistiin mitä ruoan sekaan on mennyt enkä aina touhuaisi lonkalta.  ::)

Mä harvoin laitan suolaa mihinkään ruokaan, kun sitä on niin monessa muussa. Mutta jos laitankin suolaa, niin laitan sitä aika vähän. Kun tottuu vähäsuolaisiin ruokiin, niin ei sitä niin paljon kaipaa. En ole ikinä laittanut kyllä liikaa suolaa ruokaan, vaikka aina lonkalta heitän mausteet.
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Miquel - tammikuu 13, 2014, 16:31:15 ip
Minua hirvittää jo valmiiksi että mitähän siitäkin tulee jos opetan joskus lapsia ruoan makuun jotka sitten menevät syömään suurtalouskeittiöiden tuotoksia esim. kouluun.  ???
Syytän tupakointia.  <--- Mosaiikkivirus!!1½!
Otsikko: Vs: Opiskelijain keittössä - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: akselsson1 - tammikuu 13, 2014, 19:28:12 ip
Tulipa huomiota taas  :)
Jep, olen itsekkin maitovammainen, joten käytin laktoositonta maitoa tuohon munamaitoon, mutta miksipäs ei lihalientäkin, sillä saa kyllä sitä hintaa alas ;) muistaen myös niitä jotka eivät voi ehkä käyttää maitoa ollenkaan  :o
Tuo taulukkojuttu olisikin läppä  ;D siitä vaan tekemään  ;)
Olen kuitenkin siinä määrin onnekas, ettei tarvii pelkin opintotuen varalla elää, kun saa vähän käydä töissäkin  8)
Oikeastaan, jos halutaan olla superhalpoja pöljiä, miksei laiteta pelkkää makaroonia ja se uuniin?  ;)
Seuraavassa episodissa kanasalaatti, stay tuned  ;) ;)
Otsikko: Vs: Insinöörein keittiössä (Os. Opiskelijain keittössä) - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: akselsson1 - helmikuu 23, 2017, 20:37:43 ip
Heipä hei ruuasta pitävät ystäväiseni! Pitkään aikaan ei ole tänne kirjoiteltu, mutta nyt on taas aikaa ja (pöljiä?) ideoita!

Tämän päivän pöperöt kahdelle, noin 50-60minuuttia:

Nälän deletointi
Paistettuja silakoita
Bataattiranet
Tuliset kasvikset


(Mikäli kotoa löytyy muita perusjuttuja) Kaupasta tarviit:
~400g silakkafilettä, joka ei muuten oo kovin pahan hintasta tiskiltä. Muikku kävis varmaan yhtälailla, mut enempi räpellystä.
0,5kg bataatteja
pussillinen pakastekasviksia(nopee) tai valikoima tuoreita (hidas, koska pilkkominen).

1. Shoppaa
2. Uuni päälle 200°C
3. Pese tai kuori bataatit ja palottele tikuiksi oman näkemyksesi mukaan
4. Kaada kippoon Jamie Oliverin "hieman oliiviöljyä", ja mausta mm. pippuri, suola, chili. (EDIT) lisään aina kans korppujauhoja, tulee rapsakkaa  :)
5. Hyörittele bataatteja öljyssä, ja kaada pellille ja sitten uuniin, mikä on parahiksi lämmin, mikäli et unohtanut kohtaa 2  ;) Joutavat olla puoli tuntia tai enemmänkin.
6. Kaada lautaselle töräys ruisjauhoja, ja rouhaiuse merisuolaa sekaan, ja sotke vähän. Tähänkin voi lisätä chilijauhetta jos haluaa.
7. Pistä pannu kuumenemaan, ja ota voita paistamiseen.
8. Fileet hyöritellään jauhoissa, ja sitten paistetaan kuumalla pannulla, aika pieni aika riittää kun ovat ohuita, sitten sivuun ja vaikka folio päälle niin ei jäähdy. Kaikki ei sit mahu kerralla pannulle, jollet kokkaa suurkeittiössä.
9. Jos multitaskaat, paista kasvikset eri pannulla samaan aikaan. Lisää loraus makeaa chilikastiketta, ja mausteita. Pippuri ja Rocotojauhe tuntui toimivan hyvin. Tuoreitakin chilejä voi toki käyttää!
10. Jos olet pro keittiössä, kaikki on valmista samaan aikaan.
11. Kata pöytä.
12. Nauttikaa.  :chili:
(13.) Siivoa jälkesi  ::)

(paha kännykkä kuva)
(https://c1.staticflickr.com/1/730/32918938022_47931b70c7_b.jpg) (https://flic.kr/p/S9WaoW)photo_2017-02-23_20-36-05 (https://flic.kr/p/S9WaoW) by Akseli Marttila (https://www.flickr.com/photos/147618474@N07/), on Flickr
Otsikko: Vs: Insinöörein keittiössä (Os. Opiskelijain keittössä) - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Chiliharri - maaliskuu 03, 2017, 15:23:48 ip
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - helmikuu 23, 2017, 20:37:43 ip
...Muikku kävis varmaan yhtälailla, mut enempi räpellystä.

Tässähän on hyvä ohje - ns. vähän parempaa perusruokaa  ;) Ja kiitos muikkuvinkistä, eipä ole tullut aikaisemmin mieleen. Nimittäin emäntä tykkää silloin tällöin paistella muikkuja, jotka onkin se herkku sitten. Voisinkin joskus kokeilla laittaa puhkottuihin sisälle vaikka jotain suikaloitua baccatumia  :chili: :fire:, tai muuta chiliteosta!
Otsikko: Vs: Insinöörein keittiössä (Os. Opiskelijain keittössä) - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: akselsson1 - maaliskuu 03, 2017, 18:49:38 ip
Lainaus käyttäjältä: Chiliharri - maaliskuu 03, 2017, 15:23:48 ip
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - helmikuu 23, 2017, 20:37:43 ip
...Muikku kävis varmaan yhtälailla, mut enempi räpellystä.

Tässähän on hyvä ohje - ns. vähän parempaa perusruokaa  ;) Ja kiitos muikkuvinkistä, eipä ole tullut aikaisemmin mieleen. Nimittäin emäntä tykkää silloin tällöin paistella muikkuja, jotka onkin se herkku sitten. Voisinkin joskus kokeilla laittaa puhkottuihin sisälle vaikka jotain suikaloitua baccatumia  :chili: :fire:, tai muuta chiliteosta!

Mukava jos saat idiksiä tästä  :) Onhan sitä kiva vähän vaihtelua tuoda keittiöön :)
Otsikko: Vs: Insinöörein keittiössä (Os. Opiskelijain keittössä) - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Helzy - maaliskuu 04, 2017, 08:34:32 ap
Täytyypä pistää testiin tuo silakkavinkki! Ja onnea valmistumisen johdosta! Aina yhtä hienoa saada lisää insinöörejä maailmalle (tämä ei ole sarkasmia sitten, koska itsekin sellainen olen).  8)
Otsikko: Vs: Insinöörein keittiössä (Os. Opiskelijain keittössä) - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Whili - maaliskuu 04, 2017, 08:58:18 ap
Louisiana style -muikut ovat myös kokeilemisen arvoisia  ^-^

http://www.poppamies.fi/resepti-grillista-ja-nuotiolta/syvan-etelan-muikut/
Otsikko: Vs: Insinöörein keittiössä (Os. Opiskelijain keittössä) - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: Chilivaari - maaliskuu 04, 2017, 11:31:28 ap
Lainaus käyttäjältä: Helzy - maaliskuu 04, 2017, 08:34:32 ap
Täytyypä pistää testiin tuo silakkavinkki!

Eipä ole kokin taitoja täälläkään, mutta sellaisen vinkin sain vaimolta joku päivä sitten, että silakat voi paistaa myös uunissa leivinpaperin päällä pellillä. Niitä mahtuu kerralla enemmän, 500-600g. Fileet laitetaan kaksi vastakkain, nahkapuolet ulospäin. Mausteet sopivat väliin ja chilin lisäksi piparjuuri tahnana tai raasteena on hyvä. Filepaketit kieritellään jauhoissa aivan kuten tuossa ohjeessa ja kypsyvät uunissa esimerkiksi noiden bataattien jälkilämmössä 200° 10-15 minuutissa.


Tuo muikkuresepti sai kyllä kuolan valumaan.
Otsikko: Vs: Insinöörein keittiössä (Os. Opiskelijain keittössä) - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: akselsson1 - maaliskuu 04, 2017, 16:03:50 ip
Lainaus käyttäjältä: Helzy - maaliskuu 04, 2017, 08:34:32 ap
Täytyypä pistää testiin tuo silakkavinkki! Ja onnea valmistumisen johdosta! Aina yhtä hienoa saada lisää insinöörejä maailmalle (tämä ei ole sarkasmia sitten, koska itsekin sellainen olen).  8)


Kiitos! Kyllä tässä ihan kelpaa olla :D

Huh, luin myös tuon muikkureseptin. Tuli välittömästi kauhee nälkä  ;D
Uunissa paisto olisi kyllä varmasti helpompaa, pitääkin muistaa! Pääsis vähemmällä vaivalla  ::)
Otsikko: Vs: Insinöörein keittiössä (Os. Opiskelijain keittössä) - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: NPhoBiaz - maaliskuu 15, 2017, 00:04:24 ap
Tämän insinöörin keittiössä on myös nähty kaikenlaista enemmän tai vähemmän toimivaa yhdistelmää opiskeluvuosien aikana... ::) Valitettavasti opiskelijabudjetilla täytyy toisinaan (tai liki usein) turvautumaan nopeisiin ja halpoihin einesannoksiin, kuten esimerkiksi näihin kuiviin hodareihin. Mutta miten tämän sitten tunnistaa insinöörin hodariksi? No siten että tästä hodarista voi mitata ja laskea valonnopeuden. ;D

(https://c1.staticflickr.com/4/3848/33444393245_cf7ce19fd6_c.jpg)

Tänään meni siis mikro rikki ja lautanen lakkasi pyörimästä. Nakkiin jäi selkeät kuumien pisteiden jäljet, jotka ilmaisevat seisovan mikroaallon kupukohtaa. Niiden etäisyys on aallonpituuden puolikas. Kun mikroaaltouunin arvokilvestä saadaan mikroaaltojen taajuus, voidaan näillä arvoilla laskea valonnopeus. :D Tietysti virhemarginaali on kotvan verran suuri Atrian nakista mitattuna...

Lienee taas nukkumaanmenoaika...
Otsikko: Vs: Insinöörein keittiössä (Os. Opiskelijain keittössä) - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: akselsson1 - maaliskuu 15, 2017, 19:19:04 ip
Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - maaliskuu 15, 2017, 00:04:24 ap
... mikroaaltojen taajuus, voidaan näillä arvoilla laskea valonnopeus. :D Tietysti virhemarginaali on kotvan verran suuri Atrian nakista mitattuna...

Lienee taas nukkumaanmenoaika...


Nyt sinne nukkumaan  ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Insinöörein keittiössä (Os. Opiskelijain keittössä) - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: tp.teppet - maaliskuu 16, 2017, 04:03:31 ap
Eihän vaa ole oparin aihe valonnopeuden mittaus nakista? :)
Otsikko: Vs: Insinöörein keittiössä (Os. Opiskelijain keittössä) - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: NPhoBiaz - maaliskuu 16, 2017, 09:36:18 ap
Lainaus käyttäjältä: tp.teppet - maaliskuu 16, 2017, 04:03:31 ap
Eihän vaa ole oparin aihe valonnopeuden mittaus nakista? :)


Ei sentään... :D Kunhan sain ahaa-elämyksen... ::)
Otsikko: Vs: Insinöörein keittiössä (Os. Opiskelijain keittössä) - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: MiM - maaliskuu 16, 2017, 19:54:49 ip
Lonkalta heitettynä: 6cm * 2,45GHz * 2 = 294 000 000 m/s. Ei paha 

Mitäköhän valonnopeus makkarassa oikeasti on?

;D
Otsikko: Vs: Insinöörein keittiössä (Os. Opiskelijain keittössä) - rakkaudesta chiliin
Kirjoitti: akselsson1 - syyskuu 24, 2023, 16:26:10 ip
Pitkästä aikaa uutta reseptiä:

BlackNaga-Valkosipulimajoneesi

1.Sheikkeriin tai vastaavaan 3dl rypsiöljyä
2. Lisätään 5 viiriäisenmunaa (tai 1 kananmuna)
3. Lisätään n. 0,5tl suolaa, n. 1tl sitruunamehua (purkista)
4. Sauvasekoitinta käytetään turboasetuksella pohjalta alkaen ja nostetaan hitaasti ylös. Tsädääm majoneesia.
4,5. Majoneesi kaavitaan lusikalla pakasterasiaan
5. Maustetaan n. 3/4tl valkosipulijauhetta, sekä 2-3 riisinjyvän verran BlackNagajauhetta. Nämä sekoitetaan lusikalla majoneesiin. Kovasuiset voi koittaa puoltakin teelusikallista Nagaa.
6. Parasta esim ranskisten dippinä tai muun mättö- tai grilliruuan kera. Kaikkein parhainta seuraavana päivänä mutta voi nauttia heti. Ei säily montaa päivää mutta ei tarvikaan, niin hyvää tämä on.
Nams!