toukokuu 05, 2024, 08:53:53 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bluesmanin kausi 2010

Aloittaja bluesman, marraskuu 28, 2009, 00:00:59 ap

« edellinen - seuraava »

ilmari

Paitsi jos kamerassa on "ammattimainen" valkotasapainon säätö. Eli asetetaan valkoinen paperi natikan valoon, niin että se täyttää koko kuva-alan. Tämän jälkeen painetaan valkobalanssinappulaa joka hakee automaattisesti valkoisen tuolle värilämpötilalle.  Jos tämmöinen säätö kamerassasi on, niin näin pitäisi onnistua lähemmäs ainakin.
#40

bluesman

 Oivalsin tässä oman versioni C.lanceolatumin joutumiseen sukupuuton partaalle. Jos kypärä pysyy kiinni noin tiukasti yli kaksi viikkoa 4/5 siementä niin sirkkataimien menestymisen mahdollisuudet Guatemalan metsän tai heinikon tai missä joku kuitenkin itävää siementä varjostaa, ovat todella heikot. Useimmitenhan sukupuuton aiheuttaa lisääntymiskykyyn vaikuttavat tekijät.
Tämä vain omaa ajatteluani, se siitä. Voipi olla muitakin tekijöitä lisänä. Ei aina pelkästään ympäristömuutokset, elinympäristön tuhoutuminen ym.
Joku varmaan tietää asiasta paremmin. Kiinnostaisi tietää.
Kiitoksia kuvausvinkeistä. Täytyy vissiin harjoitella. Vanhoissa filmikivikauden linsseissä oli mahdollisuus erivärisillä filttereillä muutella sävyjä hetimiten sopivaksi. Nykyobjektiiveihin ei enää saa kuin pelkkiä suojalaseja. Onhan digijärkkärissäni Nikon D100 säätöjä vaikka miten paljon. Käyttöohjetta en oo vielä lukenut vaikka kamera on ollut käytössä jo monta vuotta. Pitänee alentua lukemaan.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: ilmari - joulukuu 14, 2009, 09:12:12 ap
Paitsi jos kamerassa on "ammattimainen" valkotasapainon säätö. Eli asetetaan valkoinen paperi natikan valoon, niin että se täyttää koko kuva-alan. Tämän jälkeen painetaan valkobalanssinappulaa joka hakee automaattisesti valkoisen tuolle värilämpötilalle.  Jos tämmöinen säätö kamerassasi on, niin näin pitäisi onnistua lähemmäs ainakin.

Erittäin hyvä neuvo. Kokeilen heti illalla kun käyn moikkaamassa talvehtijoita.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: ilmari - joulukuu 14, 2009, 09:12:12 ap
Paitsi jos kamerassa on "ammattimainen" valkotasapainon säätö. Eli asetetaan valkoinen paperi natikan valoon, niin että se täyttää koko kuva-alan. Tämän jälkeen painetaan valkobalanssinappulaa joka hakee automaattisesti valkoisen tuolle värilämpötilalle.  Jos tämmöinen säätö kamerassasi on, niin näin pitäisi onnistua lähemmäs ainakin.

Nyt alennuin lukemaan kameran käyttöohjeen. Kas kummaa, olihan siellä valkotaspainon säätöohjeet monellakin tyylillä. Juuri näin kuten kerroit, valkea(tai harmaa) paperi tai pahvi jolla homma säädetään. Voidaan tallentaa asetuksiin jolloin ei tarvitse joka kerran tehdä kun hilejä kuvailee.
Oli se vaan ennen niin helppoa. Joskus vaan unohtui filmi kameraan puoleksi vuodeksi, siinä ei auttanut enää säädöt. Nyt jälkikäteen digitoimalla saa pieleen menneistäkin dioista jotenkuten siedettäviä.

bluesman

joulukuu 18, 2009, 18:34:53 ip #64 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 19, 2010, 22:22:10 ip käyttäjältä bluesman
Säätelin valkotasapainoa; tuli pari väreiltään onnistunutta kuvaa mutta sitten ihankuin kamera olis unohtanut mitä puhuttiin, keltaisuus palasi takaisin. Siinä 600W natikan paahteessa on hankala pieneltä kameran screeniltä todeta onko hyvä vai ei.
Tässä jokatapauksessa ebbi jossa congo ja pari taimilaatikkoa joissa Keravalta mökille roudattuja koulittuja taimia. Mukavaa 20 asteen pakkasessa kuskata arkoja poikasia. Kylmälaukku on ok tähän tarkoitukseen.


Kolme viimeistä kuvaa minusta kamera taas halusi white balancen ikäänkuin nollata, ovat ohjelmalla korjailtu, vaan ei hyviksi.
Camerun kukkii edelleen, katkottu lokakuun alussa. Yksilö tuotti 74 podia. Ei näytä riittävän.

MasaT

Lainaus käyttäjältä: bluesman - joulukuu 18, 2009, 18:34:53 ip
Säätelin valkotasapainoa; tuli pari väreiltään onnistunutta kuvaa mutta sitten ihankuin kamera olis unohtanut mitä puhuttiin, keltaisuus palasi takaisin. Siinä 600W natikan paahteessa on hankala pieneltä kameran screeniltä todeta onko hyvä vai ei.

Käytän yleensä itse sisäkuvauksiin 4000K päivänvalo-esliä. 2700K esl tekee jo liian keltaiset kuvat. Vähän voi joutua myös säätämään valkotasapainoa mutta pääsee kyllä vähemmällä. Viime vuonna englannista tilaamani valokuvaukseen tarkoitettu esl oli 5000K.

jewe

Hyvällä mallilla nuo uudet taimet.

Täällä tullaan vielä kaukana perässä ja vähän myöhemmin taisin kylvääkin.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: jewe - joulukuu 18, 2009, 20:48:43 ip
Hyvällä mallilla nuo uudet taimet.

Täällä tullaan vielä kaukana perässä ja vähän myöhemmin taisin kylvääkin.

Hommaa jostain pari halpaa natikkaa niin johan lähtee kasvuun.

jewe

Lainaus käyttäjältä: bluesman - joulukuu 19, 2009, 00:02:18 ap
Lainaus käyttäjältä: jewe - joulukuu 18, 2009, 20:48:43 ip
Hyvällä mallilla nuo uudet taimet.

Täällä tullaan vielä kaukana perässä ja vähän myöhemmin taisin kylvääkin.

Hommaa jostain pari halpaa natikkaa niin johan lähtee kasvuun.


Hyvä idea, pistetään vaikka jouluksi hankintalistalle. :D

jeQQ

Juu, turha se on kyllä hifistellä loisteputkilla, jos on tila, jonne natikan saa. Kyllä mullakin kasvit ottaneet hirmuspurttia, kun saivat natikan päällensä. Kohta latvon vielä kaikki kasvit ja lasken vähän natikkaa, myös uusi tuuletin pitää ostaa.. :)

bluesman

 Laskutoimituksien jälkeen totesin että tähän mennessä kylvetyistä lajeista/lajikkeesta (87 kpl) on itänyt 47kpl. Talvehtijoita on 31 joten katsellaan kasvua ja valikoin keväällä parhaat yksilöt lopulliseen istutukseen. Toistakymmentä on ns.koristechilejä, ne saavat koristaa ulkona kesällä ruukuissaan. Kaikki lajikkeet eivät millään mahdu kasvariin. Kylvämättä muutamaa lukuunottamatta talvehtijat, luotan siihen ettei niitä enempää kuole.
Lukumääräisesti itäneitä on yli 200, karsin jo koulimisvaiheessa huonosti kasvavat pois.

bluesman

joulukuu 22, 2009, 20:55:17 ip #71 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 19, 2010, 22:28:06 ip käyttäjältä bluesman
 Joulupäivitystä ensin mökiltä;


Takana olevassa piharakennuksessa on salaisuuksia joita pol.. anteeksi tontut kurkkii ikkunoista vaan eivät näe koska on pahvit ryökäle chilinkasvattaja pannut ilkeästi ikkunoiden suojaksi.



Talvehtijoiden rivistö. Toivottavasti pysyvät hengissä.


Taas keltainen kuva. No, taimistoa mukana. Laskin että oon kiikuttanut Keravan akvaariosta jo 97 yksilöä.


Annuum Malagueta joka on olluut kohta vuoden ruukussaan ja podit ainakin heinäkuulta. Eipä tartte paljoa kuivatella. Mutta uutta kukkaa pukkaa; syynä ilmeisesti Ufo ledi.


Sitten vielä Keravalla ufon alla itseään kukilla myös koristellut habanero sudden death joka selvästi kärsii lannoituksen puutteesta. On aivan liian vaaleanvihreä. Laitan jouluksi namia, kananp:tä.


jewe

Mahtavan näköistä.

Kerroppa millainen valopatteristo tuolla huoneessa nyt on ?
Ilmeisesti niitä natikoita, Ufo näkyy kuvissa ja joku loistari.

bluesman

 Pääasiallinen valonlähde on 600W cooltube natikka. Mulla oli pari ufoa aluksi ja tuplaloistepuket ja pari esliä jotka ovat yhtä ufoa lukuunottamatta pois käytöstä. Ufonkin vois siirtää Keravalle mutta kun tuli jo hommattua jouluvalot niin olkoon lisänä kun ei oo kun tuo 90W.
Meni vastaamisessa hiukan aikaa kun piti joulukaloja ottaa savustimesta. En enää jaksa kehua tuotetta jota myy mm.chilikauppa. Uutena savuaineksena on pecan (pekaanipähkinöitä tekevä puu), mielenkiintoinen aromi silakalle. Mulla on savustin ollut nyt 4 vrk lähes tauotta käytössä, mitä nyt tiskaan ritilät välillä. Ja sitten vakuumiin kun kerralla savustaa hyllyt notkuen. Ja vaikka pakkaseen. Olispa nyt tuoreita chilejä!

jewe

OK, kysyin tuota valoasiaa lähinnä siksi kun itse ajattelin pistää noi 2x400w natikat noin 10 neliön varastoon porottamaan ja vielä mahdollisesti UFO ja epäilys heräsi että onkohan jo liiottelua.

bluesman

On liioittelua. natikat lämmittääkin noin pienen tilan helposti liian kuumaksi. Voithan sä kokeilla miten käy.

jeQQ

Ei kyllä pitäis lämmetä. Mulla yks pillipsi kylppärissä(ehkä just 10 neliötä) ja ei lämmitä kuin ehkä yhden asteen. Toisaalta mulla menee kylppäristä poistoilma..

Janne

Oletko muuten huomannut mitään makuhaittoja kun olet savustanut samassa kaapissa sekä kalaa että lihaa? Eli tuleeko fisun aromia paisteihin ja pitääkö kaapin puhdistuksessa käyttää normaaleja keinoja järeämpiä konsteja? Normaalistihan ei kaapin seiniin suositella käytettävän mitään puhdistusaineita.

Mä tein tuossa viime viikolla naudan rintaa bradleyssä, n. 9 tuntia +120 astetta ja tuli erinomaisen hyvää. Maustoin pintamausteella + truuttasin jonkun verran suolattua oliiviöljy-viinietikka-vesi -seosta sisään (suhde 1+1+1). En ollutkaan tuollaista palaa lehmästä koskaan ennen valmistanut ruuaksi...

Ja tosiaan, käytettäessä 120kpl brikettipaketteja tunnin savustus maksaa 1.25 euroa + sähkö.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Janne - joulukuu 23, 2009, 10:13:53 ap
Oletko muuten huomannut mitään makuhaittoja kun olet savustanut samassa kaapissa sekä kalaa että lihaa? Eli tuleeko fisun aromia paisteihin ja pitääkö kaapin puhdistuksessa käyttää normaaleja keinoja järeämpiä konsteja? Normaalistihan ei kaapin seiniin suositella käytettävän mitään puhdistusaineita.

Mä tein tuossa viime viikolla naudan rintaa bradleyssä, n. 9 tuntia +120 astetta ja tuli erinomaisen hyvää. Maustoin pintamausteella + truuttasin jonkun verran suolattua oliiviöljy-viinietikka-vesi -seosta sisään (suhde 1+1+1). En ollutkaan tuollaista palaa lehmästä koskaan ennen valmistanut ruuaksi...

Ja tosiaan, käytettäessä 120kpl brikettipaketteja tunnin savustus maksaa 1.25 euroa + sähkö.

Juu en oo havainnut makuhaittoja. Olen sekä kylmä- että lämminsavustanut sekä kalaa että lihaa vuoronperään mutta astianpesukoneessa pessyt irrotettavat osat;ritilät ja rasvankerääjän. Kaapin oon vaan heti savun jälkeen kun kaappi on vielä lämmin (äskeisillä pakkasilla ei kovin kauaa) pyyhkinyt talouspaperilla ilman pesuaineita.
Kylmäsavulaatikko ei jotenkin toimi kovalla pakkasella, en 16 tunnin savustuksen jälkeen havainnut minkäänlaista muutosta kaloissa (silakka ja lohi). Laitoin sitten lämmöt päälle ja vot; parin tunnin jälkeen kelpo kamaa. Täytyy kokeilla kun ollaan plussan puolella.
Lihat kannattaa just ruiskusuolata 10% suolaliuoksella ja vielä vaikka yli yön antaa liota suolavedessä. Luulis tulevan suolalihaa mutta näin ei ole asia. Lämminsavustus kuivattaa lihaa ja nestettä täytyy olla. Suolaus tulee just sopivaa. Ohje on eräältä hirvikokilta.
Juuri menossa eräiden kaupparyhmien tarjousnorjanlohifileiden savustus. Osa chilimarinoituja. 5-6€/kg ja 8 filettä muuttuu äkkiä 15-20€/kg savuloheksi. Sitten tietenkin hommasin vakuumilaitteen jotta ei tarvitse file kerrallaan savustaa vaan voi laittaa pakkaseen.
Onko kokemusta tuorechilin vakumoinnista ennen pakastamista? Auttaako koostumuksen säilymiseen?

bluesman

 Tällainen tonttumuori (vai olisko sittenkin peikko?) tuli vastaan.

                                                         
                                           
                                              Rauhallista Joulua chilifoorumin porukalle!