Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Vuorikaskas

Sivuja: [1] 2 3 ... 63
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MorugaReaper 2019
« : Joulukuu 26, 2018, 12:03:31 ip »
Nyt en tajua.   Ihan normaalia minusta oli keskustella sellaisesta että 150W vastaisi 1000W kuten kerroit. Sehän oli täyttä hölyynpölyä, mutta ei minua nypi vähimmässäkään määrin. Kiinnosti jos kertoisit ledeistä lisää koska en tiedä niitten teoriasta (siis miten kootaan ja virta säädetään.  Vain kuullut siitä että 'täysillä' ei kannattaisi ajaa tai on lyhytikäinen). 

Tietenkin valaisimet valitaan tarpeen mukaan.  Jos lisälämpö ei ole toivottavaa, on parhaat ledit varsinkin erinomainen valinta.   Voisi sanoa nykyään jo noita speksejä katsellen: itsestäänselvä.   (ed. Ja jonkinlaista osto-opasta tuolata kaupasta olisin toivonut, että millainen se kokoonpano on.  Mutta tästähän voipi aina avata oman ketjunsa muualle jos ei hudaa.)


P.S. hymiöllinen lisäys.  Cooltube ei tietenkään vähennä lämmöntuottoa lainkaan!  :D   (Ja niin, en luullut että olisit luullut. )

2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MorugaReaper 2019
« : Joulukuu 26, 2018, 10:28:50 ap »
Tänään tuotiin minulle Led-Tech.de:n Horticular settejä 4 kappaletta. Valaisimena on Samsung Zeus XT, 5000K. Virtalähde, johdot, liittimet ja ripustimet kuuluivat mukaan. Kokosin juuri yhden valmiiksi. Valoteho on järkyttävä. 42 V 3,75 A virtalähteestä tekee 150 W.

2-3 A olisi kai tyypillisempi virta millä tuota ajetaan.  Liekö siis kovin pitkäikäinenkään tuolla tavalla?  Ilmoittamasi menee oli taulukostakin.   Lumen/watti on luettavissa siitä myös. Parhailla monimetalleilla ylittyy 100lumen/w.  Oma asiansa sitten myös PPF.   Silmällä et pysty vertailemaan edes sinne päin ellei spektrit ole riittävän samankaltaisia.     https://www.led-tech.de/en/ZEUS-308-XT-Performance-KIT-5000k  ( näkyy että 3,5A -> 189 lm/W) 

(Mä en muuten tajua tosta kaupasta mitä tulee mihinkin hintaan mukaan.  Kitiksi nimetty 99€ mutta virtalähdekin taitaa puuttua?)

( Tuossa on muuten keraaminen MH mikä on suunniteltu perinteiselle 400W kuristajalle.  Tai  tarkemmat Philipsin ilmoittamat yhteensopivuudet on kyllä josaain PDF:ssä löydettävissä, en muista ulkoa.  Löytää Ebaysta noin 60€ hintaan.  Yksikuorisena polttimona kuulunee suojattuun heijastimeen.)  ed.  Eiku Lamppuexpressillä vain 43,40 € Sis. ALV )

3
Just edellä pari sivua sitten käsiteltiin lämmönmittausta tasan siitä missä siemen itää (esim mullasta tai kivivillasta) ja mikä siihen vaikuttaa.     Ei ole mitään periaatteessa lämpöjä vaan ihan oikeita lämpötiloja.

Ainakin #1288 ja sitä ennen.  Ja tuskin on pahaksi lukea keskustelu ajatuksella #1256 alkaen.

Mutta sitten on aina näitä vaikeammin itäviä.  Syystä tai toisesta.  C. frutescens on villichili lähinnä. Ainakin PI 322717 hyvinkin.

4
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kysy mitä vaan !
« : Joulukuu 13, 2018, 13:11:46 ip »
Tää on helppo, Topcoat on se aine.  Saat sitä värikartasta valitsemallasi värilläkin edullisesti.  Voin kertoa sulle oikeat työtavat jotta se tulee kunnolla.  Ja hankintapaikat. Just nyt en ehdi.

Topcoat on polyesteria. Kalliimpi vaihtoehto on epoxi.


Tasoitettu paikattu pinta vedetään suoraan tolla.  Ei siinä todellakaan muuta tarvita.   Topcoat on samaa kuin gelcoat.  Tai no, on siinä yksi oleellinen ero. Palataan.  s.posti?


P.S. Mitään hiton spraymaaleja ei alla voi olla.  Täysin v'ä'ärä aine. Mutta saathan ne pois, ei hättää.   Nää on tuttuja 80-luvulta asti ja kerran myöhemmin olen jopa veneenrakennus ammattikoulun penkillä aiheita opiskellut ja tenttinyt.  (vaikkei siellä hirveesti uutta tullut, mutta tarkentui muutama periaate ja sai uusia niksejä)

5
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: LED-loisteputket
« : Joulukuu 11, 2018, 00:19:43 ap »
Maitolasilla noita useimmin näkee.   https://www.google.com/search?q=150cm+58+led&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjw6pXqpJbfAhUC2SwKHQm9AvcQ_AUIDigB&biw=2560&bih=1304#imgrc=Arveh3N-awnFSM

Ledeissä alkaa olla jopa 200lumen/w tuottoja mutta ne loisteputkikorvikkeet mitä olen nähnyt eivät ylitä juurikaan perinteistä loisteputkea siinä.   Silloin voi hyvin kyseenalaistaa vaihdon 58 watista 24 wattiin.

Mutta jos semmoista tarvitsee ja se riittää niin mikäpä siinä.

6
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: LED-loisteputket
« : Joulukuu 10, 2018, 16:21:09 ip »
Ei siinä oikein muutu edes hyötysuhde lumen/watti.   :-\

Jos tuplaa putkitiheyden niin saa jo melkein saman valon.  ???

7
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
« : Joulukuu 10, 2018, 13:59:51 ip »
Tämmöstä on syönyt..No niin, nähtiinpä tämäkin. Kiitos jakamisesta.  Ei tuo niin pahalta näytäkään mitä kuvitteli että jos tonne sormet työntää niin tulisiko välttämättä ees pientä tärskyä. 

Mitäs tuumaat, annatko luvan käyttää tuota kuvaasi harrastusmeiningeissä? Siis ihan jos tallennan sen ja esitän jossain  joskus?  (Tietenkin tähän voi linkatakin mutta kokemus on osoittanut että yleensä ennen pitkää kuvaa ei enää löydy syystä tai toisesta.)


Tuommoinen on wikipediassa ollut:  https://commons.wikimedia.org/wiki/File:3w-led-e27.jpg

8
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: LED-loisteputket
« : Joulukuu 10, 2018, 13:53:02 ip »
Valoteho laskee verraten parhaisiin perinteisiin, koska lediputkissa on menty sähkönsäästö edellä eikä kirkkaus.

ed.  Tarkemmin katsottuna ihan sama mihin perinteiseen putkeen vertaa niin luokattoman himmeitä ovat nää korvaavat ledit.  Vain 2000lumen 150cm putkesta..

9
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
« : Joulukuu 08, 2018, 16:00:46 ip »
Huomasin tossa, että airamin 20w ledin https://www.airam.fi/fi/tuote/v7643-2263/4711547/led-op-a67-20w-840-e27-super-bx/294/1 kuvun PYSTYY leikkaamaan irti. On siitä täällä puhetta ollut, mutta ei ole selvinnyt onko kukaan niin tehnyt. Siitä vaan reilusti 5mm kuvun reunasta mattopuukkoo tai rautasahaa kehiin, niin hienosti lähtee. Ledit on just rungon reunan tasolla. Kännykän lux mittarilla mitattuna teho nousee paljon, lukemia en heitä kun ei ole oikea mittari, kolmasosa ainakin tulee enemmän valoa. Mulla on toinen airamin arcton rungossa ja toinen foliolla vuoratussa taikinakulhossa ;D Varsinkin arctossa muutos oli suorastaan huima ihan ilman mittariakin. Muilla kokemusta asiasta? :D Lähinnä ajattelin jos jollain olisi kunnon oikea lux mittari ja näkisi mikä muutos on oikeasti.

Ei  tarvita mittauksia todentamaan ilmiselvää asiaa.  ;)  Opaalikuvusta valo sirottuu lähes joka suuntaan kun ledit ovat kuitenkin kiinni levyssä, joka rajaa 180 asteeseen.  Ilman maitokupua suuntaavuus on siis parempi. Lisäksi kupu absorboi osan valosta (joka lämmittää kupua).

10
Jäkätijäkäti / Vs: Normaalia vitutusta ilmassa..
« : Lokakuu 20, 2018, 20:23:10 ip »
Mitä täällä sekoillaan. Ilmakitara on tietysti ihan eri asia kuin kitara! Samoin jousituksen kanssa.  Ja eiku hankeen mummot.  :arrows_right:

11
Tee-se-itse / Vs: Kasvilampun ripustus / kiinnitys?
« : Syyskuu 17, 2018, 19:43:39 ip »
Minä suosin 3-4mm paksua hyvää punottua narua, kuten esim. linja- tai lippunarua.  Jos katto on korkealla niin sieltä sopivan tukevasta teräslangalla tuodaan alemmas kiinnityskohtaa johon sitten ylettää kurkottelematta solmia.  Säädöt on helppoja ja pääsee solmimaan (en ole partiolainen mutta tykkään köysistä ja solmuista). Kevyt ja äänetön systeemi eikä johda ees sähköä.


12
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Syyskuu 14, 2018, 21:51:18 ip »
Yhdistykselle terkkuja että kannattaa olla tarkempi oikeinkirjoitusten kanssa.  Capsicum chinense eikä  Capsicum Chinensehttp://www.chiliyhdistys.fi/fi/hainan-yellow-lantern-suomeen/

Tämäkin projekti on tuonut ja tuo paljon näkyvyyttä yhdistykselle.  Nytkin taas oli FB:ssä linkattu tuo sivu.

13
Yllätyin kun kanelipussissa olikin Cinnamomum burmannii.  Enkunkielisessa Wikipediassa onkin sitten laitettu näin: The most common and cheapest type of cinnamon in the US is made from powdered C. burmannii..  Santa Maria, kaneli, jauhettu, 55g. Takana lukee: "Kanelimme (Cinnamomum Burmanii) tulee Indonesiasta ja siinä on makea aromaattinen maku."  (Huomaa kaksi virhettä nimessä.)

https://en.wikipedia.org/wiki/Cinnamomum_burmannii   Sanotaan että tässä on kiinankaneliakin enemmän kumariinia.


Vertaa  https://fi.wikipedia.org/wiki/Kaneli   "Suurin osa myytävästä kanelista on kuitenkin kassia- eli äpärän- tai kiinankanelia.[3] Se on halvempaa ja sisältää runsaasti makua voimistavaa ja maksalle myrkyllistä kumariinia"

-----------------------

Tälläiseen vielä törmäsin.  Siinä tulee muutama mielenkiintoinen asia esiin.  http://www.tiedetuubi.fi/tiede/kemiallinen-joulukalenteri-1224-kaneli-vie-kielen-mennessaan

14
Myyntiin myös viisitasoinen kuivausverkko, jota ajattelin käyttää chileille, sienille ja yrteille, mutta onkin minulle turhan suuri.   Se on kokoontaitettava ja ponnahtaa myös automaattisesti auki. Pohjimmaisena on läpivarisematon kangas eli varsinaisia verkkoja on neljä.  Tämä on täysin käyttämätön. Läpimitta 90cm,  säilytyspussissaan 34cm. Sopii s-kokoiseen postipakettiin (6€)  ja paljon muutakin sopii samaan.

30 euroa.
https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=121624859715&_sacat=0
5 levels of 20cm each
Ø80 cm
Height 160 cm
2.5m2 of dry area
Washable


DryIt instructions
https://www.youtube.com/watch?v=HS-Zn97iCm8&feature=youtu.be

15
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Talvivalaistus - Talvivalaistus
« : Syyskuu 10, 2018, 19:46:48 ip »
Kannattaa hakea ebay.de ja ebay.uk osoitteista.  Sieltä myös huomata kokeilla europe ja worldwide osumat.

Äkkiseltään katsottuna imaisee 65W seinästä ja valo olisi valkoista jolloin lumenit on myös aika hyvin verrattavissa muihin valkoisiin. 13000lumenia lupaa mikä ei ole uskottavaa. Kun  on  yli 100lumen/w kannattaa olla jo epäileväinen.  Uusimmat keraamiset monimetallit (315W) yltävät sen yli ja vanhoilla muuntajilla toimivat 360W keraamiset sen pintaan (ja polttimot maksavat vain vähän perinteisiä enemmän). 

T'ämä on tietysti vain epäilykseni tuosta tuotteesta.  Ledejä paremmin tuntevat ehkä kertovat miksi noin ihmeelliset speksit. Onko noi COBit jo tuollaisia?

16
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Moi! :)
« : Syyskuu 04, 2018, 20:13:39 ip »
Morjensta vaan. Ehkä siellä Kymijokijaaksossa on muitakin. Missäpä ei olisi!

17
Tuo FB savustaja kirppari on suljettu ryhmä, joten ei ihme jos ei ulkopuoliselle näy. Tuohon valmiiksi väkertämääni s-koon pakettiin sopii vaihtoehtoisesti valikoima tuoreita chilejä pullon sijaan (tai ehkä jopa molemmat.)  Niissä tulee tietenkin siemenet samalla.  Lajeja ja lajikkeita on aika paljon... 

18
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kysy mitä vaan !
« : Elokuu 30, 2018, 22:45:28 ip »
No onhan outoa että siis mulla kuitenkin sitten on tuo savustuspuruilmoitus nähtävillä.   Eka linkkihän on avaamaani keskusteluun siitä ilmoituksen poistosta, jossa kävi ilmi että puruilmoituskin estettiin joltakulta. Mulle FB ilmoitti että chilikastikeilmoitus on estetty.

Miksei kauppa käy?  Kukaan ei halua chilikastiketta viskipullossa eikä sillipurkissa? Vai ettei ilmoitus vaan näy kenellekään?  https://www.facebook.com/groups/217179722625/permalink/10156326825337626/

(No kyllä kauppa on käynyt tämän foorumin kautta kuitenkin.  ;) )

Näkyykö muuten toi sitten, kun joku sanoi ettei näkyisi:  https://www.facebook.com/groups/178860506063261/permalink/266389510643693/?sale_post_id=266389510643693&hc_location=ufi

19
Uudet siemenet tuotti yhden 'hedelmän'. Viidestä yksi lähti tekemään sirkkalehtiä. Loput vaan kulahti. Tämäkin teki valkoisen idun, tuli seuraavaksi vihreyttä, muuttu mustaksi, kaikki vihreys katosi ja pelkäsin että siihen se kuoli. Laitoin kookokseen niin alkokin näyttää paremmalta. Kaikki lähti itämään 2-3 viikossa ja viikko itämisen jälkeen alko tulla sirkkalehtiä jos pääsi sinne asti.  Nämä uudet idätin hieman alemmassa lämpötilassa.No niin, onni oli myötä kun oikein pinnisti!  Joskus se on sellaista. Se yksi kuitenkin on usein juuri mitä tarvitaan.

Taikka sitten ne on mitä sattuu kuten mulla kävi yhden siementoimittajan kanssa tänä vuonna.  Fatalii Brown näyttää punaiselta habanerolta ja Purple Peach kypsyy kirkkaan keltaiseksi...  :P  No joo, molemmista sain kaksi kasvia aikaan ja toistaiseksi toiset molemmista saattaa ollakin mitä piti. 

Mutta tää nyt meni villeistä aiheen ohi.


20
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kysy mitä vaan !
« : Elokuu 30, 2018, 12:13:36 ip »
Miksei kauppa käy?  Kukaan ei halua chilikastiketta viskipullossa eikä sillipurkissa? Vai ettei ilmoitus vaan näy kenellekään?  https://www.facebook.com/groups/217179722625/permalink/10156326825337626/

(No kyllä kauppa on käynyt tämän foorumin kautta kuitenkin.  ;) )

Näkyykö muuten toi sitten, kun joku sanoi ettei näkyisi:  https://www.facebook.com/groups/178860506063261/permalink/266389510643693/?sale_post_id=266389510643693&hc_location=ufi

Sivuja: [1] 2 3 ... 63