Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - miiksuli

Sivuja: [1] 2 3 ... 19
1
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: JHOTEC 1000w
« : Lokakuu 11, 2018, 21:52:48 ip »
Kiitos vastauksesta!
Joo, ei varmasti pidä watit paikkaansa, mutta jos olisi edes tuo reilu 100w niin olisihan sekin jo jotain "ensi valoksi". Mikäli mitään ymmärrän niin onhan tämä parempi vaihtoehto kuin 1-2 Ikean kasvivaloa?
Varmasti. Jos viittaat noihin 10W lamppuihin. Kulutusmittareita saa halvalla niin sekin on hyvä tarkistaa paljonko oikeasti kuluttaa. Voi vaikka yllättää :) Jos tykkää viritellä niin noita E27 kantaisia LEDei löytyy 80W=20W asti ebaysta. Tosiaan maksaa nekin sitten 20-25€/kpl. Katselin ebayn tarjontaa niin 900W LED yhdistlemälle luvattiin jopa 300W. Jota kyllä vähän epäilen. Jakaa neljällä niin ei tule niin isoja yllätyksiä.

2
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: JHOTEC 1000w
« : Lokakuu 10, 2018, 20:24:25 ip »
Hattiwatteja. Oikea kulutus mitä luultavammin on 100-110W.  Tuommonen voisi nippa nappa riittää yhdelle erittäin tuliselle vähän isommalle C. chinenselle. Kohtuu edullinen kuitenkin.

3
Hyvä huomioida että Provado Care sisältää lannoitetta: se pilleri/1/2l tekee EC ~2 liemen. Ei siis muuta lannoitetta seuraavallakaan kastelulla!

Mä myrkytin joskus kaikki kasvini antamalla 2-5dl lientä per kasvi: 2dl 2l ruukkuun; 5dl/5l ruukku; eli en mitenkään likomäräksi. Ja toimii se myrkky laimeammallaki esim pilleri/1l. Tuo annos 2/1l. on laskettu Confidorin annostelua vastaavaksi. Minä sekoittelin tylysti ne pillerit vanhalla sauvasekoittimella 1/2 litraan ensin ... Ei ole kovin liukenevaa se aine.
Lähti kokeiluun. Noin puolikkaan annoksen laitoin suoraan multaan En jaksanut murentaa/hajottaa veteen. Tässä 2018 kausi on jo ohi niin aivan hiton hyvä jos lähtis samalla harsosääsken toukat, mutta sanon että nuo kirvat on ne kaikista pahimmat perrkeleet mitä itellä nyt ollut. Mutta tuo mäntysaippua ja öljy seos kanssa toimii ihan jees mutta vaivalloista sumuttaa jokainen lehti alhaalta ja ylhäältä. Enkä saanut sillä kaikkia noita kirvoja hoideltua. Toivotaan että tää torjuntapuikko toimii.

Edit. Korjattu asiavirhe. Asetamipridi pitäs toimia myös harsosääsken toukkiin.
Lainaus
Refer to label for application instructions. Only effective against larvae.
https://www.ngia.com.au/Folder?Action=View+File&Folder_id=135&File=Fungus+gnat+pest+management+plan++FINAL+June+2013.pdf


4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bläkkärin kausi 2018
« : Lokakuu 07, 2018, 10:24:33 ap »
Tota Peruvian Giallo Arancio suosittelen kasvattamaan jatkossakin. Erittäin maukas chili. Ainakin omiin nystyröihin toimi :) Kala- ja äyriäisruoakiin. Mites toi turbo pube? Onko niin tulinen kun väittävät?

5
Tori / Vs: Vaihdetaan / Annetaan Siemeniä
« : Lokakuu 03, 2018, 18:23:21 ip »
Hyvää iltaa arvon chilipäät!

Kuudetta kautta pitäisi piakkoin aloitella ja olisi yksi alkutaipaleen lajike hakusessa, eli

Trinidad Scorpion Moruga Yellow    (tästä sai aivan taivaallisen hyvää jauhetta)


Samalla voisin tiedustella lajiketta, jota tässä vaiheessa olisi jo täytynyt kokeilla ehdottomasti, eli

Carolina Reaper

Vaihdossa tarjottavia liiaksi tähän lueteltavaksi, edellisistä kausista saa osviittaa. Tai sitten vaihto valuuttaan.

Kiitos ja hei.
Mullei ole noit kumpaakaan mutta jotain bhut jolokia yellowta olis. Herkullinen ja helvetellisen tulinen sekin. Isoimillaan tekee 9 gramman marjoja. Itteä kiinnostais Bhutlah Gold. Pitää varmaan ehkä ostaa semillasta jos ei keltään löydy. Ei hakukaan täältä tuottanut oikein tulosta....


6
Kuoli kaikki nuo C. eximiumit. Jotain vikaa siemenissä? Mutta noi Italiasta tulleista osa jo itää. Sain tässä hyviä ideoita että heti idätyksessä ripottelin hyvin vähän rakkoleväjauhetta päälle. Lähti itämään eka kuudessa vuorokaudessa viidestä siemenestä. Levässähän on suolaa, jodia ja lukuisia muita kivennäis- ja hivennäisaineita. Toivottavsti tuottaisi tulosta tällä kertaa. Alkaa tuntua jotenkin oudolta näiden villi chilien idätys.

Edit. 2/5 itänyt kahdekssa vuorokaudessa. Paremmalta näyttää kuin viimeksi. Sen verran hyvältä jo tässä vaiheessa että uskaltaa tökätä nuo kaikki kookokseen. Joko parempia siemeniä tai sitten tuo merileväjauhe autto, se pieni suolapitoisuus ainakaan tappanut noita. Eka siemen tekee jo pöyheetä juurta joka ei viittaa mihinkään suola vaurioon.

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miikan uusi kausi, köh
« : Syyskuu 28, 2018, 23:21:48 ip »
Jumaleissan. Tässä odoteltu kuin kuuta nousevaa. Kaipa se siitä kypsyy vaikka paisuu kuin pullataikina. Yllättävän hyvin jaksaa näinkin vähällä valolla.


8
Näyttää vähän kuumalta paikalta ..  :o
Luulisi että ne lehdet kääntyy taas valoon kun sitä on. Ehkä sille on tullut yöllä näläkä ja jano, ja on eksynyt pimeässä ...

Tähän asiaan mitenkään liittymättä mulla on mutu, ettei tollainen ritilähylly välttämättä ole paras paikka kasville, kun siinä käy lämmin puhallus joka suuntaan. Mitä enemmän ilma vaihtuu, sitä enemmän kasvi haihduttaa vettä, mikä ei ehkä ole hyvä lämmityskaudella kun ilma on muutenkin kuivaa. Taimien kasvatuksessa asia on toinen: Mitä enemmän nestettä kiertää, sitä enempi kasvi pystyy vetämään ravinteita ...
Lämmöt ollut 24-26 astetta. Vettä saanut hyvin nyt viime aikoina. Huoneen kosteusprosentti on kyllä alhainen, noin 10%. Ei oikeastaan ollu ongelmia bhut jolokian kanssa kun oli samassa kohtaa ympäri vuoden. Ei nää lämpöpatterit käy niin kuumana täällä nikkarinkruunun huoneistoissa. Ainut että kesällä pitää joka päivä kastella kun toimii kasvihuoneena johon porottaa etelä aurinko ja toi foliopeite.

Edit. Nyt näyttää paremmalta tuo peach bleeder. Käänsin sen aamulla vastakkaiseen suuntaan mihin oli kääntynyt.

9
Eilen illalla oli normaalisti lehdet ja nyt hetki sitten otettu kuva. Toinen peach bleederin lehdet flipanneet yön/aamun aikana. Noi on jo isoja lehtiä niin kasvi on itse kääntänyt ne noin. Suuntavaisto menny sekaisin?


10
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Kookoskuitu kasvualustana
« : Syyskuu 26, 2018, 18:25:01 ip »
Täytyykö kookoksen kanssa aina käyttää coco-ravinteita? Onko kukaan kokeillut Advanced Nutrientsin peruslannoitteita?

Itse vedän kookoksella ja Yaran bulkkilannoitteilla eikä ole puutetta sadosta. :D

Kyllähän muutkin lannat tosiaan toimii kunhan on Calcium ja magnesium arvot kohdillaan, noita kumpaakin kookoskuitu varastoi itseensä ja varsinkin calciumia.
Mjoo. Kalsiumia voi joutua lisäämään. Riippuu myös millaista tahtia kasvi kasvaa. Osa mun chileistä voinu ilman mitään puutosta kalsiumista ja osalla lievää kalsium puutosta, kun käyttänyt neudorffia. Kalsiumia saa kananmunista, basilikasta, merilevästä, nokkosesta, kotilon kuorista tai ostamalla viiniliitua (halpaa kuin saippuapala) panimokaupoista. Magnesiumiakin saa basilikasta, nokkosesta, merilevästä, kaakaojauheesta. Hyvin löytyy luontaisia tuotteitakin jos puutosta. Tai jos käyttää noita yhdistelmä lannotteita niin muuttamalla annostelusuhteita saa enempi haluttua tulosta.

11
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Talvivalaistus - Talvivalaistus
« : Syyskuu 25, 2018, 21:13:13 ip »
Lukematta koko ketjua läpi kysyn että mikä valaistus muilla on naga moricheille? Chiliwikin mukaan ne on vaativia valaistuksen suhteen. Tarkoitus olisi laittaa siemenet itämään tässä lähipäivinä.
Kasvia kohden jotain 7-10W LED lamppu (oikeita watteja) riittäneen noin ekalle kuukaudella. Siitä sitten tuplaamaan joka kuukausi valoa. 7-30W kolmelle ekalle kuukaudelle, 50-100 cm etäisyydeltä. Tollein karkeasti. Kun vielä ihan mini taimi ekoilla sirkkallehdillä LED lamppu voi olla sen 10-15 cm päässä. Jos joku eteläikkuna niin sitten pienempi valaistus riittäneen myöhemmin kun valoa alkaa tulla tammikuussa enemmän. Ainakin mulla toiminu ihan hyvin. Aina parempi jos saa siihen yhdistettyä luonnonvaloa. Mulla kasvaa nyt erittäin tulinen C. chinense peach bleeder (BB9) pelkillä LEDeillä eikä ollenkaan luonnonvaloa. Tällä hetkellä kolmen kuukauden ikäisiä ja watteja LEDeissä vähän päälle 30W 100 cm etäisyydeltä. Muutama alin lehti nahistu pois mutta muuten ihan hyvin voi vielä. Muista vielä käyttää foliopeitettä niin kasvit saa valoa enemmän, varsinkin silloin kun kasvien etäisyys kasvaa lamppuihin.

12
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Kookoskuitu kasvualustana
« : Syyskuu 21, 2018, 18:20:55 ip »
Täytyykö kookoksen kanssa aina käyttää coco-ravinteita? Onko kukaan kokeillut Advanced Nutrientsin peruslannoitteita?
Eiköhän melkee mikä vaan toimi kunhan on muuten hyvä lannoite ja saa sen sinne kasvualustaan. Oon nyt käyttäny ghe flora nestemäistä ja neudorffi rouhetta hyvillä tuloksilla. Muistaa että monessa kookoskuitu tuotteessa ei ole lisätty mitään. Suosittelen niitä mihin on lisätty sieniuutetta (mykorritsaa) tai voit vaihtoehtoisesti käyttää lannotteita missä on sitä.

13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miikan uusi kausi, köh
« : Syyskuu 20, 2018, 18:35:23 ip »
Mjahs. Taitaa tulla ihan hyvän kokoinen marja... Ei tee kun yhtä. Jos maku on kohdillaan niin tätä vois jatkossakin kasvattaa. Tepin x lemondrop ihan hyvä mutta pitää vielä miettiä. Välttämättä ei omaan makuun ollut vaikka maukas onkin. Teki kans ihan hyvän kokoisia chilejä vaikka kasvi jäikin hyvin pieneksi johtuen vaikeasta alusta. Näyttää siltä että hyvin toimii neudorff veggie dungel kookoksessa plus muutamalla lisällä. Ei kovin vaikea lannoite käyttää. Hintakin ihan OK näin pieneen harrastukseen.


14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miikan uusi kausi, köh
« : Syyskuu 16, 2018, 19:40:51 ip »
Yay, paraatipaikalle laitettu peach bleederit. Bhuteista päästävä eroon. Parivuotisessa bhutis sen verran paha kirva ongelma että parempi varmaan nirhaa tai vois kokeilla tuhoo kaikki lehdet josko se vielä elpyis.

Onkohan jotain lievää kalsium puutosta. Täytyy kattoa pitäskö lisätä hieman basilikaa. Lehtiväri on tumma ja siinä ei mittää vikaa. Kasvu ollu kuitenkin runsasta. Olen hieman alikastellu.

15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miikan uusi kausi, köh
« : Syyskuu 14, 2018, 15:46:59 ip »
Tepin x lemondroppia päässy maistelee. Tekee tumman oranssisia marjoja. Maku mieto, baccatumainen, herneenversoa, makeutta hieman ja mehukas. Kevyt polte. 


Ramiro keltasella yks iso mötkö. Yllättävän suuri vaikka kasvi on pieni.


Pi 260 567 x duke kanssa satoaa. Pääsee tätäkin kohta maistelemaan.


Kaikki yllä olevat on nytten orgaanisella lannoituksella. Aluks oli ghe floraa ja nyt usamman kuukauden aikana ollut vaan tuota neudorffia.16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Eteläpiha Pohjois-Helsingissä
« : Syyskuu 13, 2018, 21:55:27 ip »
Tommosta ideaa pyöritelly mielessä että kasvarissa LEDit. Tonkun sais vielä niin että aktivoitua valoisuuden mukaan niin säästäis sähköäkin. Mimmosia lamppuja sulla on siellä isketty kattoon?

17
@kasvattaja Kuulostaa aika perus hommelilta. Neudorff suosittelee kanssa 3-4 viikon välein kevyesti lannoitusta, vaikka onkin orgaaninen.

18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bläkkärin kausi 2018
« : Syyskuu 10, 2018, 19:56:17 ip »
Hyvä satomäärä :) Mites ootko päässy herkuttelee beaver damia vielä? Melkonen mötkö chili.

19
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Talvivalaistus - Talvivalaistus
« : Syyskuu 10, 2018, 09:23:38 ap »
Jännä että tiedoissa on 65W joka on ihan perhanasti noinkin pienelle alueelle. Tietokoneiden passiiviet CPU jäähdyttimet on ihan jäätävän kokoisia jotka sitten oikeasti toimii käytännössä ja eikä osat sitten ylikuumene.  Tiedoissa lukee myös 240V. Kannattaa tosin myyjältä varmistaa ennen ostoa. Palautus tulee olee kallis jos tuleekin väärän tyyppinen.

20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miikan uusi kausi, köh
« : Syyskuu 09, 2018, 17:08:23 ip »
Isompi saattaa alkaa kohta kukkimaan. Ei ole edes kolmee kuukautta vanhoja. Innostunut kasvamaan. Hyvin neudorff veggie dungel + merilevä kombo toimii. Plus nyt annoin extrana kahvinpuruilla ja kuivatulla tuorehiivalla höystettyä kookosta kun vaihdoin ruukut isompiin. Annoin useamman viikon tekeytä ennen käyttöä. Näistä sais varmaan ihan mukavat isot jos vaan antais tilaa. Saatan tökätä nää nyt vaan 7 litran ruukkuihin ettei ylisuuriksi kasva.

Peach Bleederit.

Sivuja: [1] 2 3 ... 19