Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Chilijamppa

Sivuja: [1] 2 3 ... 41
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Chilijamppa 2018
« : Kesäkuu 15, 2018, 17:38:16 ip »
Hesi coco chileistä hot paper lantern alkoi viimein tekemään podeja ja muutenkin eka c.chinense joka ylipäätään alkoi nyt pukkaamaan podia tässä vaiheessa:


Perusvarma Lemon drop on podittanut jo vähän pitemmän aikaa mutta nyt on vasta alkaneet pienet alut kasvamaan kokoa lämpimämpien ilmojen ansiosta:


Aji cristal vielä miettii ekaa kukkimistaan, mutta paljon tuolla näyttäisi olevan nuppuja tulossa:


Kyllähän tuolla Hesi coco ravinteella täysin kasvattelee chilejä, ei aina tarvitse olla sitä kalleista ravinnetta antamassa aikalailla samanlaisen tuloksen aikaan saamiseksi.

2
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Kesäkuu 14, 2018, 12:39:57 ip »
Se Ionic -lannoite on surkean huonoa! Mä olen vuosien mittaan kokeillut melkein kaikki kookoslannoitteet ja se Growth Technology oli ainoa oikeesti huono! Sitten kun siirtyy bloom-lannoitukseen, loppuu se vöhäkin kasvu ja alkaa tulla hiirenkorvan kokoisia lehtiä....

Ei ole sinänsä kyllä saanut Ionic tavara mitenkään ihmeellisiä kehuja edes noiden miehisien kasvien kasvattajilta, mutta pitäisi käyttää samaan aikaan grow ja bloom tavaraa, että kasvit kasvaa kunnolla. Eiköhän tuokin tavara ole tehty suoraan noille miehisille kasveille, joten annostuksia joutuu vähän muokkaamaan chilin kasvatusta ajatellen.

Ionic grow ja bloom npk yhdessä:

3.6-2.1-5.7

Sopivasti yhdistelemällä molempia aineita syntyy varmasti toimiva combo myös tuolle tavaralle.

3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Chilijamppa 2018
« : Kesäkuu 08, 2018, 20:27:00 ip »
Tuoreet kuvat:


Hesi coco ravinteella lannoitetuilla kasveilla menee olosuhteisiin nähden myös hyvin suhteessa Ghe floramicro/floramato comboon.

4
Lannoitteet chilinkasvatukseen / Vs: Markettien lannoitteet
« : Kesäkuu 04, 2018, 22:48:42 ip »
En löytän nopeel silmäilyn et ois kukaa kokeillu sellast ku Biolan tomaatti ja vihanneslannoite. NPK: 6-2-9 ja muut speksi:  Ravinnepitoisuudet (% ka):

Kokonaistyppi (N)       6 %

josta vesiliukoista  0,08 %
Kokonaisfosfori (P)     2 %
josta vesiliukoista  0,05 %
Kokonaiskalium (K)     9 %
Rikki (S)                        5 %
Kalsium (Ca)                4 %
Magnesium (Mg)        1 %
Rauta (Fe)                 0,1 %


Kosteus:                   9 %
Orgaanisen aineksen määrä (% ka):  60 %

Orgaaninen eläinperäinen kivennäislannoite

Olisko toimivaa chileille ?

Ei kokemusta ko. lannoitteesta, mutta kyllä NPK arvojen perusteella luulisi toimivan ja onhan tuossa ihan omat annostelut chilille mainittu erikseen eli anna mennä vaan.

5
Kyllähän ne varmasti toimii ok yhdessä, mutta ainakaan Ghe ei kannatta kovin vahvoilla liemillä pistellä menemään tuon orgaanisen lannoitteen kanssa ettei sitten tapeta samalla niitä pieneliöitä kookoskuidussa jotka sen orgaanisen lannoitteen sitten lopulta muokkaavat kasville hyödylliseen muotoon.

Ihan vapaasti vaan pistä kokeilut kehiin ja kerro sitten miten kasvit suhtautuvat tuohon yhdistelmään. Onhan tuo Hesi coco lannoitteessa osa typestä orgaanista/muita orgaaniselta kuulostavia ainesosia pistetty siihen, varmaan siksikin npk arvot tuossa suhteellisen laimeita, että ei tapeta sitten niitä hyödyllisiä pieneliöitä liialla typellä tms.

6
Ei kuulosta hirmuisen toimivalta kemiallisten ja orgaanisten lannoitteiden yhteiskäyttö, mieluummin joko tai kookoskuidun kanssa ei yhtä aikaa mielellään. Ghe lannoitetta kannattaa ainakin pistää varovaisesti laimeampien liemien avustuksella, ettei sitten käy kasveille hassusti.

7
Tässä tälläinen iltakuva väliraportti Hesi coco lannoitteen tuloksista:

Aji cristal tekemässä paljon nuppuja:


Lemon drop jo muutama chilin alku:

Hot paper lantern myös nähtävästi muutama chilin alku:


Monta viikkoa siis joutunut sekoittelemaan ravinnetta ihan normaalin hanaveden sekaan. Veden olen antanut seisoa vuorokauden ennen käyttöä ja jättänyt vähän seisonutta vettä pohjalle, jonka sitten kaatanut pois ja uutta vettä sitten seisomaan kannuun, että osa veden kalkista painuu kannun pohjalle.

Minkään sortin ph mittauksia en ole suorittanut edelleenkään ja hyvin noilla näyttää silti menevän nyt. Satoa kasveista tulee varmasti tässä vaiheessa, mutta sitten kauden loputtua selviää että miten paljon sitä tulee.

Nämä chilit siis kasvavat nyt Hesi coco 50ml/10 litraan vettä annostuksella.

8
Terve,


Ajattelin nytten  täällä kysäistä kun en nyt ihan oikeaa kategoriaa löytänyt. Kasvatan siis kookoskuidussa ja perliitissä tänään huomisin muutamassa yksilössä olevan kookoskuidun päällä jtn valkoista seittimäistä varmaankin hometta luulisin ei näyttänyt olevan ainakaan syvemmällä kun vähän kaivoin oli siis ilmestynyt siihen chili varren ympärille märkiin kohtiin mistä olen kastellut ei sitä ainakaan vielä kovin paljon ollut mitä nyt ikinä lie onkaan :O Tuossa linkki kuvasta jonka otin en saanut kuvaa lisättyä suoraan foorumille.
 [/url]PFMX4638[/img]
Taitaa olla vaan hyvää sientä. Hyvä kosteus niin alkaa tulla tommosta. Parantaa kasvualustaa.

Juuri näin, kookoskuidussa elelee luontaisesti kasville hyvää tekevää sientä.

9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Chilijamppa 2018
« : Toukokuu 31, 2018, 18:53:10 ip »
Hieman yleisnäkymää, että miten chilit oikein pärjäilee:
10
Niin no totta. Voisi toimia  :D

Tämä tavara haisee jo tuon paketin läpi niin synkeälle, että hajuhaitat varmasti samaa tasoa kuin sisätiloissa pistäisi kananpaskaa kukille.. :o
Juu, koirakin oli ihmeissään tuosta tavarasta. Jokseenkin navettainen tuoksahdus.

Onko sinulla kuvia tällä lannoitteella kasvavista chileistä?

11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Chilijamppa 2018
« : Toukokuu 23, 2018, 16:59:04 ip »
Aji golden aloitti ekana kukinnan:Olen joutunut jo monta päivää kastelemaan chilejä ihan hanaveden sekaan sekoitetuilla ravinteilla, kun taivaalta ei vettä kuuluu kastelun turvaamiseksi ja ei noilla tunnu olevan mitenkään erityisen hätä kasvun terveen kasvun suhteen.

Kasvu ei ole varmasti ole järin optimaallista verrattuna sadeveteen, mutta ei nuo ainakaan kärsivältä nyt näytä ja hanavedellä mennään niin kauan kuin saan taivaalta lisää kasteluvettä.

12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Chilijamppa 2018
« : Toukokuu 21, 2018, 17:21:59 ip »
Chilit kiehuu tuskissaan kasvihuoneessa kaikki räppänät selällään:Kokeilen tänä vuonna tomaattitukiklipsejä chilien kätevämpään tukemiseen:


Ei jatkossa enää mitään turhaa narun varren ympärille kierritystä.

13
Lannoitteet chilinkasvatukseen / Ghe maxigro/maxibloom kuivalannoitteet
« : Toukokuu 19, 2018, 20:58:13 ip »
Törmäsin jälleen kerran kokeilemisen arvoisiin kuivalannoitteisiin nimeltään Ghe maxigro/maxibloom, tuotteet kuulemma toimii hyvin chilin kasvatukseen ja tavara pitäis olla varsin riittoisaa. Ko. lannoitteet käyvät kaikkiin kasvatusmuotoihin, eli vesiviljely, multa ja kookoskuitu.

Maxigro NPK suhde:

10-5-14


Maxibloom NPK suhde:

5-15-14

Kummatkin tavarat siis yhden komponentin lannoitteita, eli toimivat yksinään alusta loppuun kasvatuksessa.

14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan vuosi 2018
« : Toukokuu 17, 2018, 16:58:14 ip »
Ainahan ne vanhat isommat sisällä kasvaneet lehdet tuppaa tippumaan pois uusien auringon alla kasvaneiden lehtien tieltä.

15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Chilijamppa 2018
« : Toukokuu 16, 2018, 21:28:58 ip »
Ei vielä ihan optimaalinen vihreys vielä lehdissä ja muutenkin iso osa kasveista kuin raiskaamisen jäljiltä parin pikku kasvatuskämmin johdosta, mutta kyllä siitä hyvä tulee ajan kanssa:

Kiinnostaisi kyllä mitä tapahtui. Vähän vinksallaan oli kasvu joo.

Piti oikein tarkistaa että 9-10 litran astioita nuo ovat. Mielenkiintoista seurata millaisia niistä kehittyy ja millainen on lopulta sato. Onko pitkänkin paisteen paikalla vai  meneekö varjoon missä vaiheissa?

Varmaan siksi oli kasvu vähän vinksallaan sisätiloissa kun kastelin kasveja kierrätetyllä ravinnevedellä. Varmasti olisi ainakin ollut syytä tarkistaa ph arvo kierrätetystä liemestä ja tietty en omista minkään sortin ph mittaria laisinkaan. Jatkossa en kyllä kierrätä lientä laisinkaan vesijohtoveden kanssa, niin todennäköisesti kasvit kasvaa paremmin enkä tarvitse ehkä investoida siihen ph mittariin jatkossakaan.

En ole toisaalta vetänyt koko esikasvatusta pelkällä B'cuzz A+B tavaralla alusta loppuun, niin meni opetellessa senkin kanssa tovi jos toinenkin. Jatkossa voisi esikasvatuksen vetää vaikka tuolla Hesi tavaralla ensi kaudella, niin näkee miten se toimii vähän pitemmällä ajanjaksolla.

Kyllä tuossa kasvihuoneen kohdalla aurinkoa ei hirveästi puut varjosta edes kesälläkään, joten kyllä ne aurinkoa saa kesälläkin niin paljon kuin sitä on vaan saatavilla. Jos kesä nyt jatkuu aika lailla lämpimänä ja sadevettä riittää kasteluun jatkossakin, niin tulee varmasti komeita puskia kauden loppuun mennessä.

Aina joka vuosi oppii jotain uutta/ihmeellistä varsinkin niistä kasvatusvirheistä, niin sitten ehkä seuralla kerralla laitetaan taas paremmaksi. 8)

16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Chilijamppa 2018
« : Toukokuu 16, 2018, 17:30:53 ip »
Hot paper lantern näyttää taas entistä vihreämmältä:

17
Laittelin nyt muutaman yrtin penkkiin ja pistin jokaisen kuopan pohjalle vähän tätä Neudorff kuivalannoitetta, ei tuo ainakaan kuivana haissut mitenkään ihmeemmin. 8)

18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Chilijamppa 2018
« : Toukokuu 14, 2018, 18:12:20 ip »
Aamusta asti ollut ikkunat ja ovet selällään kasvihuoneessa, niin silti lämpömittari sanoo että 31,2 astetta:


Tulee komeita puskia tällä menolla, jos siis kausi on suurinpiirtein tasaisen lämmin.

19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Chilijamppa 2018
« : Toukokuu 12, 2018, 20:19:32 ip »
Pikkasen on taas Hot paper lantern saanut vihreyttä lehtiinsä, joten kyllä se ilmeisesti siitä lähtee tulille pikku hiljaa:

Sadevesi alkaa ilmeisesti tehdä tehtäväänsä ja menee kaikki ravinteet oikeaan osoitteeseen tasaisen varmasti.

20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Chilijamppa 2018
« : Toukokuu 11, 2018, 10:36:02 ap »
Ei vielä ihan optimaalinen vihreys vielä lehdissä ja muutenkin iso osa kasveista kuin raiskaamisen jäljiltä parin pikku kasvatuskämmin johdosta, mutta kyllä siitä hyvä tulee ajan kanssa:
Hieman pitäisi nuo yölämpötilat kohota entisestään, kun tuppaa alle 10 asteen pudota vielä tässä vaiheessa lämmityksestä huolimatta mutta pääasia nyt on että lämpötila pysyttelee kokoajan plussa puolella kuitenkin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 41