Kirjoittaja Aihe: Antwonin Hassut Hydrot 2018  (Luettu 1688 kertaa)

Poissa antwon

  • Zibula
  • Viestejä: 2
    • Profiili
Antwonin Hassut Hydrot 2018
« : Toukokuu 21, 2018, 17:20:40 ip »
Chiliä buranapurkissa? Tomaattia kivennäisvesipullossa? Kyllä.

Tässä kasvatuspäiväkirja jossa tehdään kaikki päin helvettiä, mutta silti onnistutaan jossain määrin.

Kaikki lähti liikkeelle siitä, että kaipailin ikkunalaudalle lisää huonekasveja. Viimeksi kun tein ruukunvaihtoa jättipeikonlehdelle, sain tarpeekseni mullalla läträilystä pienessä kerrostaloasunnossa. Multaa kaikkialla. Vesiviljely ei ollut vaihtoehto, sillä elin uskossa että tarvitaan kaiken maailman pumppuja, valoja sekä isoja astioita. Löysin kuitenkin internetin syövereistä Kratky-menetelmän, joka lupasi perinteisen hydron edut ilman pumppuja sun muita hifistelyjä. Täydellistä ikkunalaudalle, mietin. Samana päivänä kokkailin rawiteilla ja mietin että olisi hauskaa kokeilla kasvattaa vaikka chiliä tällä äsken löytämälläni menetelmällä. Minulla oli viimeksi chili kasvamassa vuonna 2012. Otin niistä siemenet talteen ja aloin etsimään tyhjiä purkkeja. Löytyi mm. lääkepurkki, maapähkinävoipurkki sekä pari tyhjää tahinipurkkia. Loput on historiaa.


Lähtöruutu:


Kylmänviileästi taimet lopullisiin astioihin heti sirkkalehtien avauduttua. Alustana coco+leca, lannoitteena puolivahvuista Bio Novan Hydro Supermixiä.


Kasvua ja terälehtiä pukkaa, tässä vaiheessa siirryin täysivahvuiseen lannoitteeseen.


Jostain syystä ensimmäinen lääkepurkkitaimi kuoli, korvasin sen siis uudella. ja tällä kertaa ilman cocoa, pelkkää lecaa.


Aikahyppy maaliskuulta toukokuuhun, kasvu on huimaa ja satoakin näkyvissä!


Jopa lääkepurkkirawitissa yksi podi puskenut ulos.


Stidiaski for scale.


Tässä myös punaiset habanerot tahinipurkeissa. Sama alusta, sama lannoite. Kylvätty n. 1kk rawittien jälkeen.

Ilmeisesti tämä kokeilu sai chilikärpäsen puremaan oikein kunnolla, koska niin kun varmaan teille kaikille muillekin on käynyt, tuli into investoida isompaan projektiin mutta silti erittäin DIY-henkisesti ja tottakai samalla satunnaispurkkimenetelmällä. Kävin hakemassa ilmaisen vaatekaapin tori.fi:stä. Maalasin, sisustin ja hankin siihen ESL-valon sekä ilmapumpun.
Tähän projektiin hankin myös 'oikeita' siemeniä, lajikkeeksi valikoitui Peach Bhutlah.


Kaappi maalattuna.


Kaappiin muutti Peach Bhutlojen kaveriksi myös Pink Icicle-tomaatti sekä muutama habanerontaimi.


Peach Bhutlat tykkäsivät latvoituksesta ja näyttää nyt jo puskilta.


Astioina toimivat vanhat proteiinipurkit, arvioltaan 3 ja 5 litraisia.


Onko näiden tarkoitus olla näin isoja??


Koska kaappi oli hitusen pieni, eksyi parvekkeelle pari 10-litran Kratkyämpäriä habaneroineen. Autopotissa pari tomaattia sekä inkivääriä. Myös kaapissa kasvanut Pink Icicle-tomaatti sai muuttaa ulos asumaan. Kyseinen tomaatti asustaa 1,5-litran Lidl-kivennäisvesipullossa. Päällä musta sukka jotta ei synny leväkasvua lannoiteseoksessa.

Pidin tähän asti päiväkirjaa lähinnä itselleni, mutta tästä on hyvää jatkaa ketjun muodossa. Itseäni ainakin kiinnostaa muiden hassuhkot projektit ja toivon myös että joku muukin saa hymyn huulille Burana-Rawitista :)

To be continued...


« Viimeksi muokattu: Toukokuu 30, 2018, 10:27:48 ap kirjoittanut antwon »

Poissa antwon

  • Zibula
  • Viestejä: 2
    • Profiili
Vs: Antwonin Hassut Hydrot 2018
« Vastaus #1 : Toukokuu 30, 2018, 10:28:45 ap »

Bhutlat valtasivat kaapin. Miksiköhän ei ole pituuskasvua melkein lainkaan, lieköhän liian lähellä valoa tai liian lämmintä?