maaliskuu 28, 2024, 10:21:13 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilien täyttäminen

Aloittaja Larski, maaliskuu 12, 2010, 12:09:13 ip

« edellinen - seuraava »

Tomppa

Ihania reseptejä  :P    täytyy kokeilla kunhan pääsee mökille grillaamaan ja saunomaan..

Paprikoita olen täyttänyt muutamia riisi,jauhelliha,pesto täytteellä sekä goudaa sekaan.

En ole "chilejä" täyttänyt vielä kertaakaan,(noh paprikakin on chili) enkä käärinyt pekoniin yms...  mutta kokeilla pitää ehdottomasti.


Mistä kaikesta olenkaan jäänyt paitsi  :-\ 


Tomppa

toukokuu 12, 2010, 22:47:23 ip #21 Viimeisin muokkaus: toukokuu 12, 2010, 22:50:33 ip käyttäjältä Tomppa
Ostin tänään Pirkan makeita erittäin isoja suippopaprikoita kun muistelin että täällä on monia hyviä reseptejä täytteeksi. kokeilin hieman soveltaa.. ja tuli todella maukasta, olisi saanut olla enemmän "jotain"  minun makuuni mutta ei voi valittaa

Halkaisin paprikat(en kokonaan)   sekä sekoitin:

sipulia  ( todella pientä hakkelusta ja sitten pannulle pekonin kanssa)
tuorejuustoa italian yrteillä
pekonia (todella pienenä silppuna)
naga-jolokia chilimuskaa kaksi ruokalusikallista
valkosipulia jauheena teelusikallinen

pestoa 2 ruokalusikallista

sekoita kaikki ainekset kulhossa huolella

Uunissa koko hoito oli 20 minuuttia ja 200 astetta


Kuviakin on tuosta projektista kunhan saisin jotenkin tänne,  jelppivä siis :D
Mutta vain mielikuvitus on rajana kokkailussa!

-mtk-

Pakastimen pohjia kolutessa tarttui vielä kouraan pussillinen championeja ja jääkaapissa oli vielä vuohenjuustoa, joten kokeiluun meni seuraava:
Täytetään championit vuohenjuustolla, sekaan kuivattuja yrttejä (taisi olla jotain kreikkalaista sekoitusta), päälle vielä hunajaa ja kansi kiinni. Uuniin 200 astetta 12 min ja tuote oli takuuhyvä. Poltetta voi lisätä kukin parhaaksi katsomallaan tavalla, mikäli kokee aiheelliseksi.

Herra 47

toukokuu 20, 2010, 10:17:53 ap #23 Viimeisin muokkaus: toukokuu 20, 2010, 10:20:52 ap käyttäjältä herra 47
Lainaus käyttäjältä: Tomppa - toukokuu 12, 2010, 22:47:23 ip
Ostin tänään Pirkan makeita erittäin isoja suippopaprikoita kun muistelin että täällä on monia hyviä reseptejä täytteeksi. kokeilin hieman soveltaa.. ja tuli todella maukasta, olisi saanut olla enemmän "jotain"  minun makuuni mutta ei voi valittaa

Halkaisin paprikat(en kokonaan)   sekä sekoitin:

sipulia  ( todella pientä hakkelusta ja sitten pannulle pekonin kanssa)
tuorejuustoa italian yrteillä
pekonia (todella pienenä silppuna)
naga-jolokia chilimuskaa kaksi ruokalusikallista
valkosipulia jauheena teelusikallinen

pestoa 2 ruokalusikallista

sekoita kaikki ainekset kulhossa huolella

Uunissa koko hoito oli 20 minuuttia ja 200 astetta


Kuviakin on tuosta projektista kunhan saisin jotenkin tänne,  jelppivä siis :D
Mutta vain mielikuvitus on rajana kokkailussa!



ai ai ;) tuosta selvästi puuttuu pekoni joka kääritään paprikan/chilin ympärille
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Tomppa

Joo,ajattelin laittaa pekonin tuolla tavalla, toki pitää koittaa joskuk tollanen rulla tehdä..

TunturiTiger

ÄLKÄÄ KÄÄRIKÖ NOITA TÄYTETTYJA JALAPENOJA PEKONIIN!!!
Ei! Älkää! Pelkkä jalapeno ja tuorejuusto ja nopee grillaus ehjältä puolelta. Kaikista paras kokeilemistani. Keräsin nimittäin tänään 14 herculesta puskasta ja pakkohan se oli kokeilla monellakin eri tavalla. Pekoni tappo kaiken maun. Samalla kokeilin caribean red haballa niin, että puoliks ja molempiin "kuppeihin" tuorejuusto töhnää ja vartaassa grilliin. Vaimo söi toisen puolikkaan ja mä toisen.  :o
...ei oo koskaan menny litraa jugurttia noin nopeesti. ;D

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - toukokuu 21, 2010, 21:12:29 ip
ÄLKÄÄ KÄÄRIKÖ NOITA TÄYTETTYJA JALAPENOJA PEKONIIN!!!
Ei! Älkää! Pelkkä jalapeno ja tuorejuusto ja nopee grillaus ehjältä puolelta. Kaikista paras kokeilemistani. Keräsin nimittäin tänään 14 herculesta puskasta ja pakkohan se oli kokeilla monellakin eri tavalla. Pekoni tappo kaiken maun. Samalla kokeilin caribean red haballa niin, että puoliks ja molempiin "kuppeihin" tuorejuusto töhnää ja vartaassa grilliin. Vaimo söi toisen puolikkaan ja mä toisen.  :o
...ei oo koskaan menny litraa jugurttia noin nopeesti. ;D


Samaa mieltä. Ei sitä pekonia tarvitse joka paikkaan mättää vaikka hyvää onkin.  ;)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

mmj

Tässä ketjussahan on paljon kokeilemisen arvosilta kuulostavia reseptejä! Aurajuusto/koskenlaskija/pekoni-linjalla on itse tullu aiemmin pitäydyttyä.

Rundari

Ite tein eilen kokeeksi pari täytettyä jalapenoa kun sattus olee ylimääräsenä. Toiseen tuli täytteeksi mustaa koskenlaskijaa ja toiseen jauheliha täyte. Jauheliha ois pitäny kyl maustaa vahvemmin kun nuo jallut oli turhan mietoja. Sit sen jälkeen pekonia päälle ja grillasin uunissa grillivastuksilla. Oli sen verta hyvää et nyt varmaan pitää jo viimeistään tilata satsi jalapenoja :P


Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Aji Inferno

Ottaa hän tuttavallisesti isoja Rocotoja. Pistää hän ne halki. Täyttää hän ne nagalla ja risiiniöljyllä. Syö hän ne. Naattii!  ;D

Ryhis

Voiko paprikan täyttää paprikalla? Ettei tule "tårta på tårta..."
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa


Lassi-s

ite oon noita mme jeanetteja pistany uunissa ilman sen kummempaa keittelya. kanta pois, valkosipulituorejuusto sisaan. pekoni ymparille ja eikun uuniin. potkua kyl riittaa sen verran reilusti etta tulee oikeastaan lisukkeena noita syotya. 7 tollasta kun vetasee kitusiin muuten jo tulisen ruoan lisukkeena niin kyl seuraavan paivan wc istunnot on suhtkoht tuskallisia operaatioita. mut maku on loistava, aivan kasittamattoman hyva
S.Y.L.B

Jame

Täytettävän kokoisia chilejä on poimittu vasta tasan yksi kappale Hungarian Hot Waxia tälle kaudelle joten piti soveltaa. Kaupasta löytyi sellainen minipaprikarasia ja niiden sisään laitettiin Goat Pepperiä ja tuorejuustoa. Pekonia peitteeksi ja grilliin. Nautittiin lampaan ulkofileen ja possupihvien kanssa. Toimi hyvin  :thumbup:
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Jahvetti

Sen verran satoa jo saatu, että viisi kertaa on kymmenkunta täytettyä chiliä saanut syödä. Lähinnä Aji Cristallia, Lemon Droppia, Leekkiä ja Fresnoo. Ja Fresno menee hyvin mukana näin alkukaudesta kun on nopea kypsymään, pubeja odotellessa. Perinteinen pekonipalttoo ylle ja musta Koskenlaskija sisään, näihin ei kyllästy. Isommat miedot lajikkeet (Leek,Cherqui,Poblano) halkaistuna uuniin, sisään tulisempaa chiliä silppuna, valkosipulia, tuorejuustoa ja j-lihaa, päälle kuorrutus mustaleimaa 😋
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

sorrii

lokakuu 05, 2016, 11:56:31 ap #36 Viimeisin muokkaus: lokakuu 05, 2016, 12:05:23 ip käyttäjältä sorrii
Vastaus kyselyyn: Muu: Chiliä tietysti!

Nyt olis pari kiloa Ancho Grandea kerättynä. Ostin taimen puutarhamessuilta: Kumma juttu, että ostopuskat tekee aina satoa jotenkin paremmin: Johtuiskohan samasta ilmiöstä, jonka takia kissanpentuja ei pitäisi jaella ilmaiseksi ... ((tulee hoidettua siis paremmin, kun on vähän maksanut))

Nuo Anchot taitaa olla ihan kuranttia tavaraa, vaikkakin olisin vähän odottanut poltetta ja ehkä makeutta. Poltetta on ihan inansa vähän noissa ...

Ajattelin noista puolet pakastaa kokonaisina ja puolet kuivata. Pakastaminen ei ihan kaikille paprikoille sovi: On muistissa, kun pari kesää sitten sain hirmusadon Ramiroja vihreinä [pisin mitaltaan 38cm!] enkä yhtään kypsää. Pakastin niitä sitten kokonaisina, kun ajattelin juuri täytettyjä paprikoita myöhemmin. Sulatettuna ne menivät ihan totaalilöllöksi ja maistuivat pahalle: menivät kaikki biojätteeseen ...

Viime vuotisia Peruvian Red Rocotoja on jokunen pakkasessa, ja uusia kypsymässä keittiössä parikymmentä ja yli. Ja vielä kun tuli ostettua Cittarista jokunen puolalainen pullea paprika 1€/kg, niin taidanpa kokeilla tänään täytettyjä kolmea lajia. Jääkaapissa on turhaksi osoittautunut ostos LiDListä: Koskenlaskijan näköinen palikka Meksikon sulatejuustoa, jossa sa maku mausteineen on ok, mutta niin vähärasvaista että muistuttaa kuumennettunakin lähinnä saniteettisilikonia. Ehkäpä se sekoitettuna sikanautaan [tai sika-hirveen!] voisi toimia täytteenä. Ja sipulia ....

Oon pari kertaa tehnyt täytettyjä rocotoja noista punaisista sekä keltaisista Peru Cusco'ista. Ryöppäsin ne kerran pelkässä vedessä ja poltetta jäi edelleen senverran, että oli ihan miehen työ saada syödyksi kaksi puolikasta punaisia ja pieni pala keltaista ...  ??? ??? ???

Chilin täytteenä musta parhaiten toimii pelkkä rasvainen juusto: Maistuu silloin se chili. Muista makuja on sitten muissa ruoissa. Harvoin täytettyjä chilejä pelkästään syödään ...  ::) ... Rocotojen kanssa käytin viimeksi loppuun Oltermanni Cheddarin, kun sitä sai halavalla liikaa ...

Tuo vinkki laittaa ryöppäysveteen etikkaa ja sokeriakin -sekä tietysti suolaa- on varmaan hyvä kikka. Itse taidan ryöpsäyttää samassa liemessä rocotot, paprikat ja anchot. Silloin saattaisi rocotojen poltetta tarttua vähän noihin mietoihinkin. Pehmitetyistähän ne täytetyt paprikat yleensä neuvotaan tekemään.

Muoks: Perinteiden lihamurekkeen resepti, muuten toimii aika kivasti paprikoiden ja isojen chilien täytteenä myös. Siis se kermaviili-sipulikeitto-resepti. Ainahan sitäkin voi sitten lisää tuunata tulisemmaksi esim. ja texmexata oreganolla ja jeeralla ym.
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`