voimakas "chilikastike" niille joille nagakaan ei tuota tyydytystä

Aloittaja Scotch Bonnet, kesäkuu 24, 2010, 16:04:24 ip

« edellinen - seuraava »

Scotch Bonnet

kesäkuu 24, 2010, 16:04:24 ip Viimeisin muokkaus: heinäkuu 02, 2010, 15:24:29 ip käyttäjältä Scotch Bonnet
tässä olisi vinkki niille joille nagakaan ei enää tuota tyydytystä

Hanki jonkun verran kuivattua chiliä (mitä voimakkaampaa sen parempi) mitä enemmällä teet sitä enemmän saat lopuksi.
Hakkaa ne pölyksi tai murskaksi. Kaada murska isoon purkkiin. Lisää
96 %alkoholia mukiin sen verran että se peittää murskan 2-5 sentillä. Laita purkki
kattilaan ja kaada kattilaan vettä, ei kuitenkaan niin paljoa että muki peittyy. Keitä vettä
(ja chili/alkoholi mukia) sähköisellä keittimellä niin, että alkoholi alkaa miltei kiehua.
Ole varovainen, koska kiehuva alkoholi voi syttyä. Älä käytä liekkiä/tulta lämmityksessä.
Anna alkoholin jäähtyä hiukan ja sen jälkeen filtteröi se (esim.suodatinpussilla). Lopuksi heitä nagat menemään ja laita kaikki alkoholi pulloon.
Ota vesikattila ja sähköinen lämmitin ulos. Kuumenna alkoholi ja anna sen haihtua. Kyllä sen huomaa kun haihdustus kannattaa lopettaa. Mitä enemmän haihdutat, sitä vahvempaa, mutta vähemmän ainetta saat. Nyt filtteröi alkoholi viimeisen kerran. Ja anna sen
haihtua siihen asti kunnes jäljellä on enää punertavaa tiheää öljyä. tätä voit sitten syödä sellaisenaan tai lisätä ruokiin ja juomiin ja muuten varmasti on tulista. itse en suosittele käytettävän kovin runsaasti ei ole kovin terveellistä (varmaan) ja kannattaa tehdä kokonaan ulkonna niin ei tule ongelmia alkoholin keiton suhteen.

toivottavasti tämä tuo helpotusta niille kapsaiisini riippuville joiden pitää kokoajan jauhaa suussa nagaa tyydyttääkseen chilinhimon ;)



maxdrehzahl

Tarjoillaan ruosteisella puukolla 300-asteiseksi kuumennettuna suoraan silmään.

Ryhis

Miksei vain joisi sitä viunaa ja käyttäisi nagajauhetta sellaisenaan? Mitä oleellista ihmeellistä tulee, jos nagajauhe sekoitetaan alkoholiin-neste-seokseen ja sitten alkoholi ja neste keitellään pois?

Tulee vähän mieleen Pahkasika-lehden näpsäniksinurkka jossa neuvottiin miten Marimekon tasaraitapaidat voi ratkoa ja ommella yhteen raidalliseksi kankaaksi. Siitä kankaasta voi sitten ommella vaikka paitoja...

Entäs tarina ruotsalaisveljeksistä jotka ryöstivät Systembolagetin viinarekan, kun lopulta jäivät kiinni, tuomari kovisteli heitä;

"Missä viinat?"
"Me myytiin ne!"
"Missä rahat?"
"Me dokattiin ne!"


....................................
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Scotch Bonnet

kesäkuu 27, 2010, 19:47:47 ip #3 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 27, 2010, 20:06:29 ip käyttäjältä Scotch Bonnet
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - kesäkuu 25, 2010, 18:59:39 ip
Miksei vain joisi sitä viunaa ja käyttäisi nagajauhetta sellaisenaan? Mitä oleellista ihmeellistä tulee, jos nagajauhe sekoitetaan alkoholiin-neste-seokseen ja sitten alkoholi ja neste keitellään pois?

Tulee vähän mieleen Pahkasika-lehden näpsäniksinurkka jossa neuvottiin miten Marimekon tasaraitapaidat voi ratkoa ja ommella yhteen raidalliseksi kankaaksi. Siitä kankaasta voi sitten ommella vaikka paitoja...

Entäs tarina ruotsalaisveljeksistä jotka ryöstivät Systembolagetin tenurekan, kun lopulta jäivät kiinni, tuomari kovisteli heitä;

"Missä tenut?"
"Me myytiin ne!"
"Missä rahat?"
"Me dokattiin ne!"


....................................

tenu keitetään kokonaan pois se toimii tuossa vain liuottimena joka irroittaa kapsaisiinin, sitten tenu keitetään pois ja jäljelle jää vain tilkka oljyä jossa on kapsaisiinia.
tämän homman vaiheet ovat:

1. murskattu naga sekoitetaan viinaan ja keitetään = liuotus

2.Keitetty naga/viina mössö suodatetaan ja jäljelle jää alkoholi/kapsaisiini/kasviöjyt = suodatus

3.alkoholi/kapsaisiini/kasviöljy litkua keitetään voimakkaammaksi alkoholi haihtuu ja jäljelle jää kapaisiiniöljylitkua(tulista) = tiivistys

ähäkutti :P huomauttaa saa mutta ei olisi kannattanut noin paljon pilkata tätä kun ne nyt oli väärin mutta ihan hauskoja nuo marimekko ja ruotsalais tarinat.
miksi tämä kääntää sanan v i  i  n a tenu :ks  ??? ??? ???

Tomppa

Miksi ei tilaisi sitten jotain 5-7 miljoonan scovillen tavaraa jos ei naga riitä...

Enpä ole kuullut yhdestäkään tyypistä joka sanoo nagaa miedoksi mausteeksi....

Toki kapsiinin erottelu olisi kiva osata  ::)

Mutta kannattaako tuohon ruveta onkin toinen juttu...    koitappas keittää 5 kpl  nagaa ja haistele sitä höyryä vähän aikaa  ;D

avaa tukkoisen nenän ja tervaiset keuhkot..   astmaatikoille omalla vastuulla  8)

Toki puhdasta kapsiinia jos meinasit tuolla tavalla tehdä niin tarvitset muutaman tonnin chiliä..

Jos meinaat tuohon projektiin ryhtyä niin voisin oluen tarjota..

Scotch Bonnet

kesäkuu 27, 2010, 20:57:57 ip #5 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 27, 2010, 21:05:51 ip käyttäjältä Scotch Bonnet
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - kesäkuu 27, 2010, 20:18:34 ip
Ei kyllä jos sä liotat nagan spriihin ja keität spriin pois niin jäljelle jää se naga.

Kokeilepa, liota desi sokeria viiteen desiin vettä. Keitä vesi pois kunnes sokeri kiteytyy kattilaan. Tee empiirinen koe ja kokeile onko sokeri makeampaa kuin pussissa oleva sokeri.

Voin kertoa, ettei ole. Se on samaa sokeria kuin pussisa oleva, mutta se on välillä liuotettu nesteeseen ja kuivattu.

Sitäpaitsi 400g kuivattua nagaa on aika utopistinen määrä. Mitä se tekisi raakana? Kilo? Puolitoista kiloa? Aika ***sti chiliä. Miksei raakaa chiliä voisi vain tunkea tenupulloon ja suodattaa?

Kuinka suuren tilavuuden 400 grammaa pölyksi jauhettua nagaa vaatii? Mahtuisiko se edes kaffekuppiin? Saati sitten spriin kanssa. Syön hatullisen paskaa jos olet oikeasti TEHNYT kuten reseptissäsi ehdotat.

Edit, 400g pölyksi jauhettua nagaa olisi n. 4kg tuoretta Nagaa....


enkö juuri kirjoittanut että kyseessä on tiivistys miksi tiivistää sokerista sokeria. sama kun tiivistäisin kapsaisiinistä kapsaisiiniä mutta nagassa on muutakin joten tuolla saa erotettua kapsaisiiniä nagasta ähäkutti :P tai taisit käsittää väärin

ja tomppa miksi sitä puhdasta kapsaisiinia ei voisi tehdä vähän pienenpää määrää (vaikka itse en aiokkaan tehdä sitä)

Chili-Hixu

Koska pienemmästä määrästä et saa mitään, sitä on sen verran vähän siellä.

Scotch Bonnet

kesäkuu 28, 2010, 09:13:27 ap #7 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 28, 2010, 09:18:33 ap käyttäjältä Scotch Bonnet
Lainaus käyttäjältä: Chili-Hixu - kesäkuu 27, 2010, 21:34:24 ip
Koska pienemmästä määrästä et saa mitään, sitä on sen verran vähän siellä.


kyllä sitä vähän on siellä ja jos sen pienemmästä määrästä tekee ja saa kapsaisiinit pois niin siin on sama määrä tulisuutta vaikka ainetta ei paljoa olekkaaan.

naga on tulinen kuvittele vaikka 500g nagan kapasiini on jo jotain reilu 12.5g niin saa siitä jo melkein kolme teelusikallista(5ml)

13 grammaa kiteistä kapsaisiiniä aiheuttaa kuoleman totumattomalle ihmiselle johtuu hengityksen lamaantumisesta

Neutroni

Se aineiden erottuminen tapahtuu tuossa filtteröintivaiheessa. Siinä etanoliin liuenneet yhdisteet, kuten kapsaisiini, menevät filtteristä läpi, mutta liukenemattomat (kuten kasvikuidut) jäävät filtteriin. Alkoholilla läträämällä päästään kai megascovilleen tai muutamaan. Muistaakseni edelleen puhdistaminen vaatisi uuttoa asetonilla, mutta en ole vakuuttunut rautakauppa-asetonin elintarvikelaatuisuudesta. Eikä jauhemainen puhdas kapsaisiini muutenkaan ole erityisen mukava kemikaali noin työturvallisuusmielessä, ainakaan jos ei ole kunnon vetokaappia. Sen kun puhaltaa pölynä huoneen ilmaan, niin siitäkös riemu repeää.

Ei siihen tonnikaupalla chilejä tarvita, että saadaan kapsaisiinia. Puhtaan kapsaisiinin SHU-arvo on noin 16 miljoonaa ja asteikko on lineaarinen. Jos vaikka Nagassa on 0,5 miljoonaa SHU, 1/32 sen massasta on kapsaisiinia (tai kapsaisiinejä, niitäkin on joukko samantapaisia mutta hieman erilaisia, kuten eloperäisiä molekyylejä yleensäkin).

Jos joku kokeilee, huomioikoon, että etanolihöyry on erittäin räjähdysherkkää. Ainoa oikea tapa huomioida tuo on olla keittämättä etanolia kotioloissa, tai ainakin ensin hommataan vetokaappi, jonka poistoimuvermeet on tarkoitettu liuotinhöyryjen käsittelyyn. Ehkä tislauslaitteessakin voisi keittää, ja sitten tiivistää höyryn. Boonuksena pääsisi sitten tissuttelemaan tisleellä.

Scotch Bonnet

kesäkuu 28, 2010, 17:40:57 ip #9 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 28, 2010, 17:44:42 ip käyttäjältä Scotch Bonnet
Tämä on räyhäkkäältä lainattua

Kun chili kuivataan, siitä ei ainioastaan poistu vesi vaan myös kaikki öljyt, hartsit yms. Ne "öljyt" eivät ilmesty takaisin kun pulverin sekoittaa spriihin. Asiaa voisi verrata vaikka laadukkaaseen sikariin, jonka öljy-kosteustasapaino on tarkkaan harkittu käyttämällä eri tavoin fermentoituneita lehtiä. Jos sikarin päästä kuivahtamaan täysin rapsakaksi, ei sitä pysty palauttamaan laittamalla siggen kosteaan tilaan.

Tiputapa ruokaöljyä lautaselle ja anna kuivahtaa, siihen menee puolisen vuotta kun öljy hapettuu kovaksi. Yritäpä nyt liottaa öljy uudelleen notkeaksi öljyksi veden/spriin kanssa

tähän loppui räyhäkkäältä lainattu osa

>:(kuivatuissa on vielä jäljellä öljyä(tosin ei hirmuvanhoissa se pitää varmaan lisätä ohjeeseen) koska öljy kuivahtaa paljon hitaammin kuin vesi itse hän sen sanoit tuossa ylemmässä tekstissä ja esimerkiksi pähkinällä menee aika kauan kuivahtaa vaikka vettä siinä ei ole

seuraavan kerran kun aiot huomauttaa virheestä varmista se virheeksi ;)

tonttu

Hmmm, osoitteesta http://en.wikipedia.org/wiki/Capsaicin löytyvän tiedon mukaan kapsaisiinin kiehumispiste on vasta 210 astetta. Tämä sinänsä tukisi kyllä reseptin toimivuutta. Elikkäs, jos oletetaan, että alkoholiin saadaan riittäviä pitoisuuksia kapsaisiinia liukenemaan, niin keittämällä tätä liuosta saataisiin myös väkevöitettyä. Näin ainakin minun järkeni leikkaa.

Tomppa

Mielen kiintoisen jutun kyllä pystytit..

Toki kapsiinin eroitteluun tarvittavaa ohjetta odotan innolla ja kaikki leikit mitkä liittyy chiliin luen innolla..


jatka toki harrastusta ja kerro vinkkejä  8)

Hyvin menee 8)    mitään turhaa tarinaa tuo ei ole koska KAIKKI chiliin liittyvät asiat kiinostaa..

Koitiko chiliöljyä?   tujua tavaraa kun tekee itse...


jla1710

Mulla on tuollainen pienehkö mehulinko, jolla voi tehdä mehua hedelmistä ja vihanneksista. Jos olisi oikein paljon jotain chiliä niin sillä voisi lingota chileístä mehut irti ja alkaa sitten keittämään sitä kasaan...
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.

Tomppa

et saa tuolla kovin paljoa....

pitäisi olla saatanan tehokas linko että saat kuivaksi nuo chilit....

hmm...jokin muu tapa??

menee mielenkiintoiseksi..

Muistakaa että kapsaisiini liukenee öljyyn....ruokaöljyyn....   hmm...

Neutroni

Lainaus käyttäjältä: Tomppa - kesäkuu 28, 2010, 22:35:03 ip
Mielen kiintoisen jutun kyllä pystytit..

Toki kapsiinin eroitteluun tarvittavaa ohjetta odotan innolla ja kaikki leikit mitkä liittyy chiliin luen innolla..


Se on ollut täällä jo aiemmin:
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=2827.0

sammal

Asetonilla voisi erottaa noi kapsiinit  :o
Mutta alkoholilla tuosta tuloee nimen omaan extraktia eli tiivistettyä--> 10 nagan voima muutamassa tipassa  :)

hessi

 :D heh on teillä täällä taas hauska ketju....   ;D

ja on niitä joille Naga on mieto mauste !
siihenkin kun tottuu... ja käypi niin että sitä vaan on lisättävä ja lisättävä enemmän et maistuu...
eräs tämänkin foorumin aktiivi "kala" on jo immuuni Nagalle!

Naga on ehdottomasti ykkönen chileistä puhuttaessa, oikein käytettynä !
Ja kyllä Naga v i i n a a on nähty vähän tuhdinpanakin, viisi Nagaa on pieni pieraisu eräille ;)
mutta jatkakaa... näitä on mukava lueskella...  :D

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

kalat69

Puhut Hessi varmaan siitä noin 15 nagan vodkapullosta ;D se ei sitte vajene millään  ;);D


2010- 2013 hallituksen jäsen

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: kalat69 - helmikuu 06, 2011, 18:17:36 ip
Puhut Hessi varmaan siitä noin 15 nagan vodkapullosta ;D se ei sitte vajene millään  ;);D
Tuollaiseen pitää olla jo aika pimeä, taikka silkka masokisti.  ;D Tai mene ja tiedä, voisihan sitä tilkan maistaa, ennenkuin täydellisen tuomion jakaa.  :D

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

hessi


2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry