maaliskuu 29, 2024, 08:46:07 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Mascarene Chile Cuisine

Aloittaja Chilicutter, kesäkuu 03, 2009, 22:23:06 ip

« edellinen - seuraava »

Chilicutter

Nyt kun satoa rupeaa tulemaan tässä kiva sitruunainen soosi :D

Mascarene Chile Cuisine
Piment Limon


Ingredients
6 cups water
10 lemons, thickly sliced, seeds removed (or substitute limes for a different color)
8 to 10 red jalapeños, seeds and stems removed, halved
1/4 cup vegetable oil

Methods/steps
Place the water in a large pot and bring to a boil. Add the lemon slices and boil for 20 minutes. Strain, reserving the water.

Place the jalapeños in a blender and add the oil. Puree to make a thick paste. Add the lemon slices, a few at a time, along with 3 cups of the reserved water, a half cup at a time. You may have to do this in batches in you don't have a large blender. Puree to a thick sauce. Pour into bottles and label.
Additional Tips

Here is my version of the classic hot sauce of Rodrigues Island. It is very thick, so feel free to thin with more water if you want. You'd think that this sauce might be sour, but it's not-the sugar in the red chiles seems to temper it. Any fresh red chiles can be used, and you can adjust the heat level to your liking. The yield is high here, but the color is so beautiful that you should put the excess in decorative bottles as gifts for your friends. It will keep for several weeks in the refrigerator. Serve it over fish or other seafood.
Don't play with fire, but play with Wild Chilli's
HTTP://WWW.WILDCHILLI.EU

Jonezky

Hyvältä reseptiltä vaikuttaa. Pitää ehkä kokeilla kunhan sato kypsyy. Saisikohan tuohon lisää säilyvyyttä jollakin uhraamatta liikaa makua...

Chilicutter

Voisi ehkä kokeilla pistää vähän etikkaa sekaan.
Täytyy kokeilla kun tekee setin tuota.
Don't play with fire, but play with Wild Chilli's
HTTP://WWW.WILDCHILLI.EU

Doc Evil

Mä kokeilin tuota reseptiä. Chileinä käytin kahdeksan punaista jalapenoa ja yhden nagan. Puolet sitruunoista korvasin limeteillä. Ohjeessa ei oltu käytetty sokeria yhtään, mutta mä laitoin sitä muutaman kourallisen, kun tuntui, että kastike olisi muuten vetänyt naaman hieman liian vinoon. Ohjeen alkuperäseudulla on sitruunat varmasti paljon makeampia verratuna niihin, mitä poimin S-Marketin hedelmäosastolta. Niistä tulee happamuutta kyllä niin paljon, ettei etikkaa tarvitse lisätä. En mitannut valmiin kastikkeen määrää, mutta sitä tuli reilusti yli litra. En saa kulumaan sitä siinä muutamassa viikossa, mitä luvattiin alkuperäisohjeelle, joten lisäsin sekaan hieman Atamonia ja laitoin valmiin kastikkeen steriloituihin lasipurkkeihin.

Maku on pirteänkirpeä sitruunainen ja tulisuuden voi tosiaan säätää mieleisekseen chilimäärällä ja -lajikevalinnoilla. Uskon, että tämä voisi toimia hyvin kalan kanssa, kuten ohjeessa mainittiin, mutta se on minulta vielä testaamatta. Tänään kokeilin käyttää tätä wokkauksessa ja siihen se sopi hyvin. Paistoin wokissa lihaa ja kasviksia ja lopuksi kaadoin niiden päälle kastikkeen, jossa oli 1/2 dl soijakastiketta, 1/2 dl Piment Lemonia, 1 dl vettä ja pari teelusikallista maissijauhoja. Sitten lämmitystä vain sen verran, että kastike alkoi kuplia. Se oli kertakaikkisen hyvä sitruunainen wokki. Suosittelen!

Tällä kastikkeella voisi olla enemmänkin arvoa ruuanvalmistuksessa, joten täytyy jatkaa reseptien kehittelyä.