maaliskuu 29, 2024, 07:50:42 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Venäläinen chilikastike

Aloittaja Kaltsu, heinäkuu 21, 2010, 21:31:42 ip

« edellinen - seuraava »

Kaltsu

heinäkuu 21, 2010, 21:31:42 ip Viimeisin muokkaus: heinäkuu 21, 2010, 21:38:50 ip käyttäjältä Kaltsu
Katselin tuossa lihansyöjät ohjelmaa ja siinä tekivät jotain tsatsikikastiketta johon laittoivat makua antamaan venäläistä chilikastiketta. Chilipurkin etiketissä oli kaksi chilin podia ja helvatasti venäläistä kyriilistä kirjoitusta. Kokki mainitsi kastikkeen nimeksi "adhika". Onko jollain tietoa kastikkeesta. Minkä makuista ja mistä voisi saada? Harvemmin kuitenkin venäläisiin kastikkeisiin törmää ja olisi mukava maistaa heidän tuotoksia.


Edit. Oli hyvä kun Garami mainitsi kastikkeesta ettei siihen ole varmaankaan laitettu chiliä vaan jotain tulista paprikaa, joka lienee chilin tyyppistä.  ;D
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Tepi

http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/a.html#adji

Muutama vuosi sitten ostin markkinoilta Adjika nimistä kuivamaustetta. Mauste oli vahvasti paprikan ja tomaatin makuinen, ripauksella sipulia ja chiliä...samaa mausteeseen en ole toistamiseen enää törmännyt.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

tonttu

Katsoin saman ja nälkä tuli. Ajattelin ite kokeilla samaa reseptiä korvaamalla adhikan chili-valkosipuli-tomaattipyre mixillä.

Vähän töxähti korvaan tuo ei chili, mutta tulinen paprika heitto, se toinen jannu tais tajuta, kun puri huulta samalla. Eniten kuitenkin kävi raivostuttamaan se sisäfilekäärö minkä ne teki. Paljosta vetoa, et meni pilalle, kun eivät näyttäneet semmoista leikkauskuvaa siitä herkusta ottivat grillistä ja sit lihanuija katos loppuohjelmaks, ottaa päähän. Meinasin jo tehdä ohjeen mukaan, mut kokeile nyt 40egen reseptiä ilman varmuutta onnistumisesta. Syöjiäkin tarttis semmoseen jo paikalle.

Mut joo takaisin kastikkeeseen, en tiennytkään, että venäläisessä keittiössä käytetään noinkin tujua chiliä?!?

Kaltsu

Ilmeiseti kyseessä on jokin perinteinen kastike eikä mikään isomman firman keksimä tuote. Epäilyttää vaan tuo tillin käyttö kastikkeessa. Inhoan yli kaiken tilliä. :( Löytyisköhän kastiketta jostain etnisestä kaupasta?
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Macc

Olikos se tämänmoista?



http://www.euro-east.fi/tuote/32/

Maahantuoja näyttää olevan Euro-East Oy, ja ainakin Lahdessa on ko. tahnaa saanut nykyään "Puuilo" -nimellä tunnetusta entisestä "Lahden Pörssi" -sekatavaraliikkeestä.

Sisältönä on 65% chili, valkosipuli, suola, vesi, hapetusaine E330, säilöntäaine E210, mausteet...

En ole omaa purkkiani avannut, vaikka se tuolla kaapissa on melko pitkään seissyt - joten mausta en osaa sanoa vielä mitään.

Kaltsu

Juurikin tuota. Avaappa joku päivä purkki ja laita kommenttia onko ostamisen arvoista.  ;)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Tepi

Lainaus käyttäjältä: tonttu - heinäkuu 21, 2010, 21:54:30 ip
Katsoin saman ja nälkä tuli. Ajattelin ite kokeilla samaa reseptiä korvaamalla adhikan chili-valkozibula-tomaattipyre mixillä.

Vähän töxähti korvaan tuo ei chili, mutta tulinen paprika heitto, se toinen jannu tais tajuta, kun puri huulta samalla. Eniten kuitenkin kävi raivostuttamaan se sisäfilekäärö minkä ne teki. Paljosta vetoa, et meni pilalle, kun eivät näyttäneet semmoista leikkauskuvaa siitä herkusta ottivat grillistä ja sit lihanuija katos loppuohjelmaks, ottaa päähän. Meinasin jo tehdä ohjeen mukaan, mut kokeile nyt 40egen reseptiä ilman varmuutta onnistumisesta. Syöjiäkin tarttis semmoseen jo paikalle.

Mut joo takaisin kastikkeeseen, en tiennytkään, että venäläisessä keittiössä käytetään noinkin tujua chiliä?!?

Eihän se varsinaisesti Venäläinen olekaan, jos en ole väärin ymmärtänyt niin kyse on alkuperältään Georgialaisesta mausteesta...ja jos en ole jälleen väärin ymmärtänyt niin Georgialaisen kutsuminen Venäläiseksi voisi olla niitä kuulusia viimeisiä sanoja 8).
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Macc

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - heinäkuu 23, 2010, 08:13:17 ap
Juurikin tuota. Avaappa joku päivä purkki ja laita kommenttia onko ostamisen arvoista.  ;)


Vois tehdä lämpimiä leipiä tässä jonain päivänä, ja testata sitä niissä... Kunhan muistais.  :)

Tuon soosin valmistaja on muuten saksalainen Völker GmbH (www.monolith-gruppe.eu).

Macc

Tulipa korkattua tuo puteli, kun lämpösiä leipiä tein. Valitettavasti omaan makuuni soosi on aivan liian suolaista. Kyllä siinä valkosipulia on reilusti, ja perus-punaista annuumia(?) - joten maku ei mielestäni ole muutenkaan kovin erikoinen. Ihan riittävä polte tuossa on perus-ruuanlaittoon, mutta suolaisuuden vuoksi sitä ei voi käyttää paljoa kerralla. Täytyy seuraavaksi kokeilla pienemmällä annostuksella esim. johonkin pataruokaan, ja jättää siitä normaali suola pois.

En suosittele ostamaan aluksi yhtä testipurkkia enempää.

Kaltsu

Ei tuo nyt kovin hyvältä kuulosta. Varsinkin kun käytän hyvin vähän suolaa. Jääkööt kaupan hyllylle.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

-mtk-

Lahden pörssistä tuli itsekin aikanaan ostettua, nykyään näyttää saavan myöskin muista puuiloista, esim. vantaalta.
Tuohan on sambal oelekin tapaista töhnää, oelekiin verrattuna hieman (mutta vain hieman) vähemmän suolaa ja reilusti kynsilaukkaa. Ei siis mikään ihmeellinen tuote. Tosin säilyy jääkaapissa avattuna ilmeisesti maailman tappiin asti, luulisin että oma purkkini on täyttänyt avattuna vuosia jo kahdesti.

daniel

Ostinpa tätä eilen, ja äsken maistoin. Valkosipulia on aika reippaasti, samoin myös suolaa.
Ruoanlaitossa ihan jees, sanoisin.

Suntio

Itse käytän tuota melkein kaikkeen. Maku tuossa on, voisiko sanoa, yksinkertainen. Valkosipulia, chiliä ja suolaa, paljon suolaa. Ainoa vika tuossa on se, että se on liian mietoa chiliin tottuneelle, tulisuus ruokaan/leivälle/voileipäkeksiin/ pitää hankkia jostain muusta.