toukokuu 12, 2024, 15:39:47 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


DIY Habakastike (volitanin tapaan)

Aloittaja Herra 47, kesäkuu 06, 2007, 10:12:36 ap

« edellinen - seuraava »

Herra 47

Tässä olis erään kaverini kehittelemä habakastike kannattaa kokeilla ja voipi sitä kehitellä edelleen

Habanero kastike

Freesataan:

            1 rkl rypsiöljyä
            7 habaneroa viipaleina - enimmät siemenet pois
            1 keskikokoinen sipuli pilkottuna
            1 pieni peruna pilkottuna (saostuksen vuoksi)

Lisätään ja jatketaan freesausta hetken:

            4 vs kynttä
            1 tl savupaprikajauhetta

Lisätään

            2½ dl omenaviinietikkaa
            ½ appelsiinin mehu
            1 prk del monte "Sun Fresh" hedelmäsäilykettä liemineen.

Keitetän hiljalleen noin 15 min ja soseutetaan sauvasekottimella.

Lisätään suola:

            4 reilua tl merisuolaa

Saa olla aavistuksen ylisuolainen - auttaa säilömisessä.


Ensivaikutelma: Hedelmäinen, raikas, yllättävän nopea (habaksi) ja aika
kova polte - liekö paprika tai etikka vaikuttanut jotenkin - täytyy tarkkailla. Tulisuus on ehkä Enconan luokkaa - vähän vaikea sanoa nyt, kun on tuota tullut jatkuvasti maisteltua ;)

Tein tietoisen riskivalinnan ja lisäsin:

½ dl tummaa balsamicoa.

Maku parani, mutta väristä tuli ruskeanoranssi  sopii hyvin kuitenkin
lihalle, tosin alkuperäinen oranssi olisi parempi

Hyvää tuli, mutta tässä on vielä paranneltavaa, kun vähän aikaa miettii.

Ajattelin ensin laittaa hedelmiksi säilykemangoa, mutta se oli loppu molemmissa kaupoissa, joissa kävin. Korvasin sen tuolla Del Monten sekoituksella.

Seuraavaksi täytyy
etsiä tuota mangoa - sen kanssa sopisi erinomaisen hyvin passio-hedelmä.

Tuli juuri vertailtua tuota Enconaan. Encona on etikkaisempi. Tulisuus samaa luokkaa.


Tuossa reseptissä tuo "siemenien poisto" tarkoittaa sitten sitä myös kirjaimellisesti - eli tulisinta osaa ei poisteta, ainoastaan siemenet.
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Herra 47

Jos ja kun joku on testannut tän kertokoot mielellään kokemukset ja arviot  :wink:
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Khan

Tuli tuossa juuri äsken tehtyä kastiketta ja voin vaan vakuuttaa että on hyvää!!!  :twisted:
Jouduin kyllä muokkaamaan ohjetta kun ei löytynyt seitsemää habaa puskista.
Löytyi vaan neljä (red savinaa) joten sitä piti jatkaa parilla random-annuumilla.

Täytynee keksiä joku hyvä käyttö/testaus kohde vielä... Vaniljajäätelö vois toimia aikas hyvin.  :D

Mutta suosittelen kokeilemaan!  :twisted:
#115

Volitans

Joo, oli oma reseptini - en vaan päässyt itse kirjoittamaan sitä. Kiva että maistui ;)
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Doe_J

Tuli testattua samainen kastike, ja oikein hyvältä maistui. Suosittelen kokeilemaan. Väristäkin tuli jopa "kaupallisen nätti", kun kirkkaankeltaisessa mangososeessa ui punaisten chilejen silppua.

Omaan versioon tuli 6 pikkuista Red Ugandaa, 1 iso Red Fatalii ja pari Aji Benitoa. Tölkkimangojen tilalle laitoin 2x125g purkillista vauvojen mangososetta, ja etikan tipautin 2.5 -> 1.5 desiin. Savupaprikaa ei ollut joten laitoin ripauksen Fataliin savurocotojauhetta. Muuten noudatin ohjetta.

Chinensen aromi olis saanut maistua enemmän läpi, nyt appelsiini ja mango peittävät sen aika hyvin. Polte on aluksi vähän raaka, olisiko Benito joka maistuu ensimmäisenä läpi. Tulisuus oli enemmän kuin kohdallaan varmaankin johtuen Red Fataliista - soosi on varmaankin aika riittoisaa mutta ei mitään tappavaa. Suunnilleen samalla ohjeella voisi tehdä tomaattipohjaisen niin että korvaisi vain mangon tomaatilla ja jättäisi pois appelsiinin, ja ehkä lisäisi jotain perusmausteita kuten worchestershirekastiketta ja pippuria.

BuRaX

Testasin kaupan habaneroilla.
kastiketta keitettäessä tuoksut oli aika ihanat ja muu perhekin sen huomasi. Harvinaisen hyvää kastiketta, lisäsin hieman sitruunamehua ja se tasoittaa poltetta. Kiitokset hyvästä ohjeesta.
#400.

GynZi

Hei, piti oikein tätä varten rekisteröidä tänne. Kiitos reseptistä, kokeilin hieman muunnella tuota, ja onnistuin aika hyvin. Muutokset ovat suht radikaaleja, mutta kannattaa kokeilla.

Freesataan:

3rkl öljyä (itse käytin oliiviöljyä)
2 omenaa
1 iso sipuli
3-5 isohkoa habaneroa pilkottuna pieneksi
2-3 valkosipulin kynttä

freesauksen jälkeen lisätään kattilaan:

1dl omenaviinietikkaa
2-3dl sekahedelmämehua
1rkl paprikajauhetta
2rkl perunajauhoa

Keitetään ja sekoitellaan kunnes neste on melkein kokonaan haihtunut, sen jälkeen survotaan sauvasekoittimella ja annetaan hautua kannen alla hetken.
Tässä just patongin välissä syön pelkkää tota, ja ai että on hyvää.

Maku on todella hedelmäinen, mutta vie kirjaimellisesti kielen mennessään. Jos tämänhetkistä olotilaa pitäisi kuvailla, käskisin katsomaan sen turkinpippuripussissa olevan ukkelin ilmettä  8)
Artesaanirakastelija

Tyttii

heinäkuu 17, 2011, 22:50:08 ip #7 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 17, 2011, 22:53:03 ip käyttäjältä Tyttii
Nostetaanpa tämä mainio ohje. Kasvamassa on ollut _karmeita_ kaupan hapoja. Maistetuani niitä en keksinyt mitään hyvää käyttötarkoitusta. Sovelsin tätä ohjetta ja laitoin 5 habaa, omena-, appelsiini- ja sitruunamehua. Säilykemangoa, sipulia ja perunan. Suolaa ja sokeria lisäsin myös. Keitin kasaan ja porasin sileäksi. Syötiin jauhelihatortillojen ja -tacojen kanssa. Kiesus miten ihana tulisuus ja hedelmäinen maku! Kastike on pippurisessa salaattikastikepullossa. Voi sitä onnetonta joka luulee sen olevan sitä. Suosittelen! Pelkästään oranssista väristä tulee hyvälle tuulelle. Loistava loman aloitus! Ja ohje!

Edit: + savukastike n. 1 tl, enemmänkin vois olla.
Päiväkirja: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10978.0
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.