maaliskuu 29, 2024, 07:23:05 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - arse

1
Erikoisuudet / Vs: gluteeniton piirakkapohja
tammikuu 04, 2011, 07:23:33 ap
No toki on, sinulta saatu :)

3dl gluteeniton jauhoseos (ite käyttänyt myllyn paras tumma+vaalea)
suola
75g voita
1dl maitorahka
1 rkl vettä

Sekoita jauho, suola ja rasva, lisää rahka, kaaviloi taikina.

Esikypsennä 225 ~10min.

Pohjasta saa maukkaamman lisäämällä siihen mausteita ja/tai juustoraastetta.
2
Aina myöhässä olevat ihmiset.
3
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Tampereen raflat
marraskuu 01, 2010, 22:07:38 ip
Ja eikun lisää hemmottelua chilipäille:
Lainaus
Marraskuun puolessa välissä Tampereen ravintolaelämä saa jälleen uuden mausteen, kun Tammelan puistokadulle avataan rouhea ruoka- ja seurusteluravintola Roast. Ravintolan ruoissa ei haeta tiettyä yksittäistä tyyliä, vaan järjestetään vaihtuvilla teemoilla kulkevia viikkoja tai kuukausia."Ruokalistalla näkyy esimerkiksi riista-, sieni- tai kala-aika. Pyrimme hyödyntämään lähiruokatarjonnan ja tekemään itse mahdollisimman paljon, kastikkeista lähtien", kertoo ravintolan ohjaksiin tarttuva Marko Suksi. Viihtyisäksi seurusteluravintolaksi Roastin tekee massiivipuuta ja kiveä yhdistävä, kotoisa sisustustyyli."Takan loisteessa voi nauttia rommi- ja viskivalikoiman helmistä sekä pikkusuolaisista, kuten juustolautasesta", vinkkaa Suksi.
Roast, Tammelan Puistokatu. Roastin herkkuja suunnittelee Poppamiehestäkin tuttu chilikeisari Suksi.


http://www.city.fi/artikkeli/Ravintolauutiset+Tampere/3648/
http://www.facebook.com/ROASTrouhearavintola
4
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Tampereen raflat
lokakuu 24, 2010, 14:22:44 ip
Tampereen ravinteli-elämässä tapahtuu:
Restamax avaa yhteistyössä Stefan "Top Chef" Richerin kanssa Fall'sin paikalle uuden pihviraflan.
Katupojan tilalle Colorado tekee comebackin.
Huippuun gastropub-ketjuun (soho, praha, tuulensuu, nordic, piemonte) aukeaa uusi tapasravintola Inez.

Näistä Inezin kohdalla on odotukset korkeimmalla.
5
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Mitä pelailette
syyskuu 07, 2010, 22:31:35 ip
Pelasin tänään useamman tunnin HAWX 2:sta, todella raivostuttava peli, pysykää kaukana!  >:(
6
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Keittiövälineet
syyskuu 06, 2010, 18:44:13 ip
Tuli ostettua kuriositeettina kahvinkeittoon perkolaattori, tulee kyllä mahtavat sumpit, pieksää edellisen halpiskeittimen ja ekspressomasiinan helposti.

Edit: Typo
7
Ja kaikille rintapieleen sitten nickit että osaa yhdistää rumat naamat rumiin nimiin, aikaisemmin tätä on aina suunniteltu eikä koskaan toteutettu!
8
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Siivet
kesäkuu 19, 2010, 10:29:20 ap
Siipiä olen nähnyt naturellina Stokkalla ja Lidlin pakastealtaassa.
9
Muut harrastukset ja elämä / Vs: MM2010
kesäkuu 15, 2010, 19:21:13 ip
Olipas surkea ottelu (Portugal - Norsunluurannikko), mutta hyvilä eväillä huonokin ottelu maistuu...

Grillatut bataatit, Ranskalainen tomaattioliivikakku, lohicarpaccio tomaattichilisalsalla, chilipekonihalloumi, guacamole ja chipotlemajoneesi.





10
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Mitä pelailette
kesäkuu 14, 2010, 22:46:20 ip
Tulipa pelattua tänään tuo Red Dead Redemption läpi asti ja oli todella hieno pelikokemus, alusta loppuun saakka. Itse nautin rauhallisesta ratsastelusta pitkin autiomaita, metsikköjä ja vuoristoja. Upeat maisemat, elävä luonto ja komeat hahmomallit ja kaupungit. Juoni todella piti otteessaan loppuvaiheissa. Ehkä juonellisesti paras pelikokemukseni ikinä. Mass effect 2 joutuu silmissäni luovuttamaan parhaan pelin paikkansa.

Traileri josta mielestäni välittyy pelin tunnelma kohtalaisesti:
http://www.youtube.com/watch?v=TSkexsxH9Qw
11
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Mitä pelailette
kesäkuu 01, 2010, 06:25:25 ap
Viikonloppuna tuli koitettua kovasti hypetettyä Alpha Protocolia, melkoinen kasa paskaa, pysykää kaukana.

Nyt on Red Dead Redemption kehissä. En ole gta-sarjan peleistä pitänyt Vice Cityn jälkeen (enkä varsinkaan bullystä), mutta kyllä tässä sitä jotain tuntuisi olevan. Pari tuntia peliaikaa vasta takana.
12
Paikalle tullaan, tottakai, edes vettä ei tuu just ny!
13
Olen käynyt. Oli sekä risuja että ruusuja.
14
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - toukokuu 07, 2010, 10:51:15 ap
Ja minä olen toistuvasti haukkunut jenkkejä tyhmiksi. Sangen tiedostavaa kansaahan nuo ovat!


Tässä on salaliitto taustalla!

15
Äänestykset / Vs: Nagatulivuorikokemukset
huhtikuu 24, 2010, 16:18:57 ip
Lainaus käyttäjältä: Minbaari - huhtikuu 24, 2010, 14:53:07 ip
Veikkaus: Hiroshima kerrottuna kymmenellätuhannella! Your ass RIP...  :'(


Nyt tiedän miksi Gringos Locosin tulisimmat siivet on nimetty RIP wingsseiksi: RIP ei tulekkaan siitä hautakivikirjoituksesta vaan siitä kun kotiin päästyä arse repeää.
16
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Mistä masa harinaa?
huhtikuu 19, 2010, 07:16:17 ap
Itsekin kiinnostaisi tietää, olen koittanut nämä perus stokka,sokos,k-kauppa jne lisäksi Punnitse ja säästän, ruohonjuuren ja runsaudensarven. Kysellessä normivastaus on ollut että "Mitä ne on?".
17
Kodin mausteinen kokkaus / Arsen kylkiluut
huhtikuu 18, 2010, 19:40:56 ip
Ribsit on mitä mainioin slow food. Valmistuspäivänä asunnossa leijailee mitä ihanimmat tuoksut. Ribsejä on melko säännöllisen satunnaisesti tullut laitettua kotiuunissa ja tässä nyt esittelen koko homman tämän hetkisen kulminaation: Arsen kylkiluut  :P

Päivä 1:
Hanki lihakauppiaaltasi savustettuja ribsejä, Tampereella ainakin kauppahallin Wigreniltä saa. 500g/ruokailija on passeli määrä.


Kansas city rib rub
0,6dl ruokosokeria
0,6dl paprikajauhetta
1 rkl mustapippuria
1 rkl suolaa
1 rkl chilijauhetta (saa olla potkua!)
1 tl valkosipulijauhe
1 tl sipulijauhe
1 tl cayenne

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja hiero ribsien pintaan.

Peitä ribsit ja anna maustua vähintään yön yli jääkaapissa.

Päivä 2:
Ennen aamiaisen syöntiä on hyvä laittaa ribsit jo uuniin, itse olen kypsentänyt niitä reilut 5 tuntia.
Ribsit kaipaavat sekaansa nestettä, jotteivat pääse kuivahtamaan uunissa, vaan kypsentyvät mahdollisimman mehukkaiksi.
Itse olen sekoittanut lorauksen omenaviinietikkaa ja soijaa lasilliseen vettä. Myös siideri käy. Kaada nesteet ribsien päälle ja peitä vuoka paksulla foliolla. Paista 125C uunissa 4-6h. Paistoaika riippuu uunista. Edellisellä riitti neljä tuntia, jolloin ribsit olivat hieman pureskeltavia, nykyisellä tarvitsee yli viisi. Tarkista välillä etteivät nesteet ole päässeet loppumaan.

BBQ-soossi
öljyä
1 iso sipuli
1 dl ketsuppia
1 dl vettä
0,5 dl sitruunamehua
2 rkl liquid smokea
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl dijonsinappia
2 rkl soijaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
2 tl mustapippuria
sopivasti chilijauhetta, jotta potkua

Kuullota sipuli kattilassa öljyssä pehmeäksi, lisää loput aineet. Liquid smoken kanssa täytyy merkistä riippuen tehdä hienosäätöä, 2 rkl on poppamiehen smoken kanssa ok määrä, stokkan hyllytavaran kanssa liikaa. Sauvasekoita soossi tasaiseksi. Keitä 40min-1h kunnes kastike on tymäkkää.



Lisukkeeksi olen tehnyt yleensä perunamuussia seuraavalla perusreseptillä:

Sopivasti perunaa
Nyrkki voita
kananmuna
loraus maitoa
suolaa
ruohosipulia

Keitä perunat, survo voin, munan ja maidon kanssa, lisää mausteet.

Töki ribsejä haarukalla kypsyysasteen selvittämiseksi, ota sopivassa kohtaa uunista.


Kasaa annos ja nauti!


EDIT: eihän tuo rubi ollutkaan käännetty suoraan about.comista vaan volitanssin versio jota itse hieman jatkojalostanut.
18
Mausteet / Vs: Paras pöytämauste.
huhtikuu 10, 2010, 17:23:25 ip
Itellä suosikki on Cholula, sitten tiukkana kakkosena tulee Yucateco XXX ja kolmas suosikki on Iguana XXX. Ketsuppina toimii Pepperkingin naga tai hot haba, kumpaa nyt sattuu olemaan kaupassa.
19
Tämmöistä aloin kehittelemään kun man vs. foodissa syötiin philly cheese steakkeja. "Oikealla" reseptillä leivistä tuli turhan pliisuja ja ihraisen oloisia. Tässä esittelen nyt tuotekehitykseni huipentuman:

Raaka-aineet:
1/2 chiabatta
250g naudanlihaa (sisäpaistia, filettä tms)
1,5 isoa sipulia
1 habanero
Kirpeän ja voimakkaan makuista juustoa, esim sveitsiläinen pastoroimattomasta maidosta valmistettu Appenzeller
bbq-soossia (HP Hot BBQ Spicy woodsmoke -soossi on melkoisen hyvää paremman puutteessa.)

Aluksi pakastetaan lihaa pari tuntia. Tämän jälkeen vuollaan siitä terävällä veitsellä mahdollisimman ohuita suikaleita.


Esivalmistelut on hyvä tehdä ennen lihan paistoa, koska siihen tarvittava aika on mitätön. Silppua siis sipulit ja habanero, puolita chiabatta ja viipaloi juusto. Ruskista sipuli.


Ruskista lihoja, mausta suolalla ja pippurilla, heitä habanero sekaan ja sekoita, kasaa lihoista ~leivän kokoinen keko ja sulata juusto päälle:


Kasaa leivälle ensin lihat, sitten sipuli, päälle bbq-soossia turaus ja lopuksi kansi kiinni. Nauti!




20
Muut harrastukset ja elämä / Vs: IRC
maaliskuu 13, 2010, 09:50:39 ap
Ja sitten se kolmas jota en nimeltä uskalla mainita, ainiin ja onhan infernollakin kanava edelleen? :)