maaliskuu 29, 2024, 08:27:58 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chili-artikkeli bongattu

Aloittaja snu, joulukuu 15, 2007, 12:37:49 ip

« edellinen - seuraava »

Vuorikaskas

Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 16, 2017, 21:27:19 ip
Yle Puheella Petri Veteli eli Vetsku jonkun sortin haastattelussa klo 11 alkavassa ohjelmassa.


No kuunnellaan. Uutisten jälkeen näyttää alkavan Nosto: Nosto selvittää tämän päivän ja huomisen ilmiöt ma-pe klo 11-12. Popparit, papit, gaalat, reivit ja ravit tutkitaan innostuneesti ja ihmetellen. Toimittajina Alina Kulo ja Suvi Puukangas.

https://yle.fi/radio/ylepuhe/suora/

Vuorikaskas

elokuu 17, 2017, 11:11:26 ap #1041 Viimeisin muokkaus: elokuu 17, 2017, 11:52:33 ap käyttäjältä Vuorikaskas
Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - elokuu 17, 2017, 10:50:01 ap
Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 16, 2017, 21:27:19 ip
Yle Puheella Petri Veteli eli Vetsku jonkun sortin haastattelussa klo 11 alkavassa ohjelmassa.


No kuunnellaan. Uutisten jälkeen näyttää alkavan Nosto: Nosto selvittää tämän päivän ja huomisen ilmiöt ma-pe klo 11-12. Popparit, papit, gaalat, reivit ja ravit tutkitaan innostuneesti ja ihmetellen. Toimittajina Alina Kulo ja Suvi Puukangas.

https://yle.fi/radio/ylepuhe/suora/


"Tämän päivän vieras" Marko Suksi astui juuri studioon.

edit.  Hyvät jutut heittää, pakko kuunnella kokonaan.   Ja nyt 11.32. tulee jo se Vetelin haastattelu.


edit2.  Nyt kun ohjelma on jo lopuillaan, vasta päivittyi tuonne Puheen liveradiosivulle tarkempi aihe lähetykselle. Voisivat vähän ennakkoon hoitaa tuommoiset..

"Tänään paneudumme chiliin. Chili-ilmiö on jo niin suuri, että tulinen pikku paprika on saanut jo oman festarinkin. Studiossa chiliasiantuntija Marko Suksi. Lisäksi selvitämme kotikasvattaja Petri Vetelin kanssa miten chili viihtyy ruukussa ikkunalaudalla. Studiossa Suvi Puukangas ja Alina Kulo."


Whili


sorrii

Mistä ne näitä juttuja keksii ...

5000 kertaa tulisempi kuin Tabasco-kastike = 12 500 000 - 25 000 000 SHU [=Scoville unit] ...  ??? ??? ???
Aika rankkaa jäätölöö ...

[Tabascolla siis scovillet 2500-5000, Wikipedian mukaan]

Mä maistoin tulisinta tähän asti toissakesän Chilifestillä, joka oli sen verran tulista, että kesti ison töttörön syöminen tunnin verran: Söin välillä muutaman Meksikolaisen kanansiiven, että polte vähän hellittäsi ..  ;D ;D ;D ... Oliskohan scovillet sillä jäätelöllä olleet edes 10 000 000 SHU ... ?!  ;D ;D ;D ...
((oli se vahvempaa kuin Isoviha maggara Scorpion sinapin kera ... ))
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

unenkuva

Lainaus käyttäjältä: sorrii - helmikuu 05, 2018, 18:42:22 ip
Mistä ne näitä juttuja keksii ...
5000 kertaa tulisempi kuin Tabasco-kastike = 12 500 000 - 25 000 000 SHU [=Scoville unit] ...  ??? ??? ???
Aika rankkaa jäätölöö ...


Kyllä siellä 500 lukee. Siitä huolimatta aika ärhäkäksi jäätelöksi väittävät

Ezmo

Uutisesta saa sen käsityksen helposti, että on todella vaarallista syödä tulista chiliä. Hyvä verrata tabasco kastikkeeseen, kun sitäkin on niin monta versiota. 1,5 miljoonaa SHU tossa jäätelössä vissiin on.

Memsie

Iltalehti on vaan kääntänyt/kirjoittanut huolimattomasti, englanninkielisessä alkuperäisartikkelissa kerrotaan, että chilit, joita käytetään jäätelön tekemiseen, ovat "500 kertaa tulisempia kuin Tabasco". Eli ei suinkaan jäätelö itse.

PP

Lainaus käyttäjältä: Memsie - helmikuu 05, 2018, 21:08:20 ip
Iltalehti on vaan kääntänyt/kirjoittanut huolimattomasti, englanninkielisessä alkuperäisartikkelissa kerrotaan, että chilit, joita käytetään jäätelön tekemiseen, ovat "500 kertaa tulisempia kuin Tabasco". Eli ei suinkaan jäätelö itse.


Näin se journalismi nykyään toimii. Ollaan laiskoja ja saadaan samalla paremmin myyviä otsikoita.

Whili

 ;D ;D  Uusia lajikkeita löytyy tuolta jutun kommenteista  ;D ;D

...."Morgula Tribad Scropionia"...

unenkuva

Lainaus käyttäjältä: Whili - helmikuu 06, 2018, 12:05:16 ip
...."Morgula Tribad Scropionia"...


Se on niitä chilejä, mitä kranaatinheitinkompanjassa syödään :D :D

Wolfman

Lainaus käyttäjältä: PP - helmikuu 05, 2018, 21:24:53 ip
Lainaus käyttäjältä: Memsie - helmikuu 05, 2018, 21:08:20 ip
Iltalehti on vaan kääntänyt/kirjoittanut huolimattomasti, englanninkielisessä alkuperäisartikkelissa kerrotaan, että chilit, joita käytetään jäätelön tekemiseen, ovat "500 kertaa tulisempia kuin Tabasco". Eli ei suinkaan jäätelö itse.


Näin se journalismi nykyään toimii. Ollaan laiskoja ja saadaan samalla paremmin myyviä otsikoita.


Saiskohan tuon Iltalehden toimittajan syksyllä Chilifesteille hankkimaan omakohtaista kokemusta tulisesta jäätelöstä, siinä olisi "tutkivaa journalismia" parhaimmillaan  ::) Kuvien kera tietty  :P

unenkuva

Lainaus käyttäjältä: Wolfman - maaliskuu 09, 2018, 14:51:12 ip
Saiskohan tuon Iltalehden toimittajan syksyllä Chilifesteille hankkimaan omakohtaista kokemusta tulisesta jäätelöstä, siinä olisi "tutkivaa journalismia" parhaimmillaan  ::) Kuvien kera tietty  :P


Harmi vaan ettei chilifestareita järkätä tänä vuonna  :-\

MRgreen


PP

Lainaus käyttäjältä: MRgreen - maaliskuu 11, 2018, 17:56:29 ip
Mitä eikö


No ei. Hyvin lyhyesti: homman kannattavuuden varmuuteen (Suomen kesä ja epävarmat säät) on löydettävä jotain uutta ja muutenkin konseptiin virkistystä. Se ei onnistu tänä vuonna, joten festit jää väliin. Yhdistys koittaa kaikin keinoin järjestää jotain tavallisia miittejä parempaa/isompaa kesän aikana.

MRgreen

Ehdotuksia varmaan otetaan vastaan? Jotain safkapuolta olisi varmaan hyvä kehitellä.


MRgreen

No eihän noissa ollut mitään uutta  ;D

Wolfman

Lainaus käyttäjältä: MRgreen - maaliskuu 18, 2018, 22:13:52 ip
No eihän noissa ollut mitään uutta  ;D


Noooh... Suurelle yleisölle tuossa oli aikapaljonkin uutta tietoa, tuollaisia artikkeleita saisi olla enemmänkin. Kommenteissa oli heti alkuun taas tyypillistä tietämättömien suunsoittoa "Chili ei itseasiassa maistu miltään, se ei ole mauste. ".... No sikäli pitää pieneltäosin paikkansa että ei siinä keskivertomarketin bulkkichilissä juuri makua ole ja useimmat taitavat sen mukaan muodostaa mielikuvansa chilistä. Onneksi joistain marketeista saa jo parempia chilejä.

MRgreen

Joo ei ne espanjanhabat tai perusannuumit hääppösiä olekaan. Irvailin vaan että foorumilla on jo kauan tiedetty chilistä asioita joita lekurit vasta nyt ihmettelee. Hyvä että tieto leviää ja messuilla koitetaan sitten valaista vielä lisää  :thumbup: