Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Chilin poltteessa - Jäsenlehti
« Uusin viesti kirjoittanut PP tänään kello 01:35:06 »
Kitistään nyt sen verran, että jos Facebook ym eivät ole yhdistyksen virallisia tiedotuskanavia, niin olisi olettanut ensimmäisen maininnan uuden lehden ilmestymisestä lähiaikoina olevan tässä ketjussa. Eipä ollut, vaan ilmeisesti Youtubessa???

Tulossa kuitenkin, ja hyvää mainosta yhdistykselle esiintyminen tuubissakin!

Saa kitistä. Tuo ao. fb-sivu on virallinen yhdistyksen sivu, samoj instagram-tili. Lehti tuli noihin ensin, sitten tubeen, sikäli kun järjestyksellä on väliä. Tube on tietysti Ilkan henk. koht. kanava, mutta saahan sielläkin puhua yhdistyksestä. Mitään virallisuus/tärkeysjärjestystä meillä ei ole. Täällä foorumilla pyörii nykyään murto-osa siitä väkimäärästä, mikä fb:ssä näkee meidän jutut.

https://www.facebook.com/chiliyhdistys/
https://www.instagram.com/suomenchiliyhdistys/
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jättilampaan kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Jättilammas tänään kello 00:16:13 »
Kovin myöhään sain istutettua taimet lopullisiin ruukkuihin, mutta tulipahan tehtyä. Lahjoitin komerosta yhden täysikasvuisen kasvin kaverille ja päädyin heittämään Lemondropin ja viime vuoden talvehtijat pois kun ne kasvoivat niin heikkoina.

Lopullinen valikoima ikkunalle ja komeroon on tässä:

Ikkunalla:
Bhut Jolokia Yellow
Hainan Yellow Lantern
Farmer's Jalapeno
Habanero Hot Lemon

Komerossa:
Orange Blob
El Jefe
(California Wonder)

Kasvit näyttää terveiltä ja aurinkoakin on vihdoin tarpeeksi. Kuvat ovat viime viikolta ja kasvit kasvavat kovaa tahtia päivittäin.3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Chilijamppa 2018
« Uusin viesti kirjoittanut miiksuli tänään kello 00:00:18 »
Hmm. Ainakin tuo fosforin ja kaliumin lisääminen lisäsi omilla chileillä lehtiin hikisyyttä/öljyisyyttä. Tai niin sanotusti vahamaisempia. Myös hieman lähti vihreyttä, näkyy sitten aavistuksen keltasävyisempänä. Bhutit näyttää jokseenkin paremmilta, no ainakin kukinta+hedelmöittyminen lisääntynyt. Kaipa se missä moodissa kasvi on. Vaikka monissa lannoitteissa ja ohjeistuksissa on jäänyt fosfori vähemmälle niin omien tuoreiden kokemusten perusteella liian nopea kasvu on pahasta ja chilit tarvii mahdollisimman hyvän juuriston. Mitään isoja ongelmia ole ollut mutta pientä kujeilua.
4
Tee-se-itse / Vs: Kasvihuone "halvalla"
« Uusin viesti kirjoittanut Vuorikaskas Huhtikuu 25, 2018, 23:00:33 ip »
1,2x2,4m taitaa olla tämän lämmitetyn taimiosaston koko ja siihen kului ekassa kymmenessä vuorokaudessa 77kWh joka tekee alle 10 euroa mun kalliihkolla Fortumin tuulisähköllä ja Carunan ryöstösiirrolla. Tuulisähkön hinta vaihtelee mutta viime laskussa oli näin: energia 5,87c/kWh   siirto 3,98c/kWh  sähkövero 2,7937c/kWh = 12,6437 c/kWh.

Eihän toi termari isolla ole, jossain 12 asteessa pöydän alla, mutta se on vain numero tuollaisessa laitteessa.   Pöydän päällä on ollut siinä 3-8 astetta yön alin riippuen tietty yöstä.  Patterissa lukee 650W, mutta ottaa 700W.


Voi olla että tää on purettu jo viikon päästä. Tässä koko huoneen rakentaminen: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10701.msg345619#msg345619

Ekana keväänä jo oli tää sama kevätsysteemi.  https://drive.google.com/file/d/0BwBmyrWh7DcYa3lKUml1bjB4YlE/view?usp=sharing
5
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Chilin poltteessa - Jäsenlehti
« Uusin viesti kirjoittanut ottulo Huhtikuu 25, 2018, 21:44:52 ip »
Kitistään nyt sen verran, että jos Facebook ym eivät ole yhdistyksen virallisia tiedotuskanavia, niin olisi olettanut ensimmäisen maininnan uuden lehden ilmestymisestä lähiaikoina olevan tässä ketjussa. Eipä ollut, vaan ilmeisesti Youtubessa???

Tulossa kuitenkin, ja hyvää mainosta yhdistykselle esiintyminen tuubissakin!
6
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Lajikkeen tunnistaminen
« Uusin viesti kirjoittanut miiksuli Huhtikuu 25, 2018, 20:57:24 ip »

Suora lainaus  "mieto, mehukas, ruohoinen ja ehkä hieman paprikamainen. Joku annuumi kenties? Polte tulee hieman lagilla, lämpöinen."

Pelkkä hedelmän kuva on melko hankala. Tuonnäköisiä on muutama eri lajeissa. Mitä muuta tästä tiedät, mistä peräisin?   Jos se on vihannestiskiltä, ei sille välttämättä mitään hyvin tunnettua nimeä olekaan... tai että muunnoksissa ja tai nimissä löytyy.

C. chinense -  polte viiveellä... https://www.google.com/search?q=Aji+Dulce&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b 
https://www.etsy.com/uk/listing/124612280/aji-dulce-2-sweet-habanero-a-true
Tiedän että Ruotsista tullu ja myyty meille habanero nimellä. Sen enempää en tiedä. Tukkuun tuli noita ei siis mistään tiskiltä ostettu tai kaupasta lojumasta.

"Pimento Habanero King George Tobago 445273" - Kaupassa "punainen tsili" ...  :) .. Minulle: "Joku Habaneero"
Ööh? :) Nyt uudelleen maisteltuna varmaan jonkin sortin "habanero". Joku chinense varmaan on. Scovilleista vaikea sanoa mutta ehkä jotain 100k+. Maistuu etäisesti habanerolta mutta polte tulee viiveellä ja lämpöisesti kielen eteen. Mieto ku mikä. Ei kauheasti makua mutta varmaan ihan hyvää hapansoosia tulee  8)
7
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Chilikastike
« Uusin viesti kirjoittanut Vuorikaskas Huhtikuu 25, 2018, 20:53:48 ip »
Tabasco kastike mm. tehdään näillä samoilla mausteilla, siis suolalla ja etikalla.

Hapatettua Tabasco ainakin ensiksi on tai on ollut alunperin.   ed.  joo viinietikka näkyy aineksena. http://www.tabasco.fi/tabasco-kastike/

Kyllä se hapatetaan: https://fi.wikipedia.org/wiki/Tabasco_(mauste)  Ja vielä lopuksi on laitettu: "Tabasco valmistetaan yhä samalla menetelmällä."
8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: waabin kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut waab Huhtikuu 25, 2018, 20:31:08 ip »
Ei muuta kun kireitä siimoja ja verkkoja.
9
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: Ötökkejä
« Uusin viesti kirjoittanut Huru-ukko Huhtikuu 25, 2018, 20:14:06 ip »
Herjaa "Tarvitset käyttöoikeuden".
10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: waabin kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Huru-ukko Huhtikuu 25, 2018, 20:12:48 ip »
Kyllähän sitä edellisviikonloppuna nousi 5 kappaletta kun autolla mentiin nauvossa käymään. Viikonloppuna olisi tarkoitus vene laittaa vesille ja tehdä pistoja paraisten suunnalta.
Hienoa. Ajattelin huomenna käydä itse ensi kertaa koettamassa Rauman merellä siika, ja pistän 4 silakkaverkkoa muutamaksi tunniksi päiväpyyntiin.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10