huhtikuu 18, 2024, 09:29:20 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Aprikoosi possurullat

Aloittaja Tepi, maaliskuu 22, 2009, 23:33:58 ip

« edellinen - seuraava »

Tepi

Tänään kokkasin sunnuntain ratoksi aprikoosilla ja juustolla täytettyjä possurullia...safka uppos 2-3 jopa muksuillekin joten harvinaista herkkua oli kaiken kaikkiaan. Kyytipoikana tarjoilin Polentaa ja kermaista Paprika-aprikoosikastiketta. Hyvää oli kaikenkaikkiaan *röyh*. Ainoa miinus oli et ruuan kyytipojaksi olisi sopinut jokin hyvä punkku mutta en viitsinyt sunnuntaina puoliltapäivin alkaan uhraan talon toiseksi viimeistä punaista pulloa.

Aprikoosi possurullat
- 1.5 kg possun ulkofilettä
- 2 pkt mustapekka tuorejuustoa
- 1 ps (miinus 2 rkl) kuivattuja aprikoosia
- 2 pkt pekonia
- 1 rkl kuivattua thai chiliä
- 0.5 dl soijaa
- 0.5 dl inkiväärikastiketta

Paloittele liha n. 2 cm pihveiksi jonka jälkeen nuiji ne mahdollisimman ohuiksi. Lihan pinta sivellään soijan ja inkiväärikastikkeen sekoituksella. Aprikoosit jyrätään yleiskoneessa silpuksi ja sekoiteaan juuston ja chilin kanssa kohtuu tasaiseksi massaksi.

"Pihville" annostellaan n. 1rkl täytettä jonka jälkeen se taitetaan "taskuksi"- tuotos näyttää "U":lta jonka sisällä on täytettä. Tämän tasku ympärille laitetaan pari siivua pekonia jonka jälkeen se taitetaan uudestaan taskuksi (kuulostaa omituiselta mutta toimii joka tapauksessa). Rullan koossa pysyminen kannattaa varmistaa vaikka hammastikuilla.

Possurullat kypsennetään 200C/30 minuuttia...en katrsonut tarkkaa aikaa kellosta mutta nyyttien pinnan pitäisi olla normaali paistetun pekonin värinen.

Polenta
- 1.5 dl maissiryynejä
- 7.5 dl vettä tai lihalientä (itse käytin 3 dl kanalientä ja loput vettä)
- ripaus mustapippuria

Ryynit vispataan kiehuvaan liemeen ja keitetään puuroksi n. 6 minuuttia. Puuro kaadetaan n. 25 cm leveään astiaan jäähtymään. Kun puuro on leikattavassa muodossa- se leikataan paloiksi ja paistetaan vapaa valintaisessa rasvassa (itse käytin rypsiöljyä kun muuta ei ollut) n. 3 minuuttia per puoli eli kun pinta on ruskitetun kalapuikon väristä.

Aprikoosi paprika kastike
- 2 rkl kuivattuja aprikooseja pikottuna
- 2 kynttä valkosipulia
- 1/2 punainen paprika
- 1/2 keltainen paprika
- ripaus mustapippuria
- 2.5 dl kerman korviketta
- 1 dl maitoa
- 1 rkl sulatejuustoa

Paprika, aprikoosit, valkosipuli ja mustapippuri kuullotetaan muttei ruskisteta- sekaan kerman korvike-, sulatejuusto ja maito. Annetaan hautua 10 minuuttia. Tämän jälkeen sydeemi vedetään sileksi sauvasekoittimella.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.