Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hannele

Sivuja: [1] 2
1
Allt om chili / Hur ska man kalla svenska forumet?
« : Marraskuu 12, 2007, 13:27:23 ip »
Lainaus käyttäjältä: "Jore"

Du har väl ljuset släckt på nätterna?


Ja visst, jag har ljuset mellan 9 och 18, men i alla fall, det räckar inte. Jag bryr mig inte om det för det är mer som en experiment. Jag ska så nya frön för nästa säsong. Kan inte vänta att se hur Cascabel kommer ut.  :D

2
Allt om chili / Hur ska man kalla svenska forumet?
« : Marraskuu 11, 2007, 18:07:31 ip »
Lainaus käyttäjältä: "Jomppe"
Jag tror att hon menade att det ska bli jobbigt med ljuset. :)Ja jamensann. Dom är ganska tystlåtna i alla fall  :D

3
Allt om chili / Hur ska man kalla svenska forumet?
« : Marraskuu 07, 2007, 11:35:41 ap »
Lainaus käyttäjältä: "Jomppe"
Ska försöka övervintra så många som möjligt.. Får se hur det går, men hoppas iaf att det går bra! :)


Jag ska försöka att övervintra 2 -3 men tror at det ska bli jobbigt med ljudet. Förra vintern hade jag Apache och det tappade bort alla sina blad.

4
Samoja veijareita juosta kipittelee omien kasvieni lehdillä. Siihen auttaa reipas suihkutus lämpimällä vedellä ja yksittäisille tapauksille peukalo etusormi ote ja hellä rutistus   :D  

Toin yhden leppäkertun sisälle kun lapsellisuuksissani halusin nähdä alkaako se syödä niitä...vai onko se se toukka kun niitä syö?? Mutta leppis häipyi kämpän sokkeloihin - kai länsisiipeen  :D

5
Sadon säilöntä ja käsittely / Chilien savustaminen
« : Lokakuu 02, 2007, 15:10:45 ip »
Tämä nyt ei ole savustamista vaan paahtamista. Pankaas joku laittain tämmöinen härveli kasaan:

www.youtube.com/watch?v=gspuAaLsgh0

6
Sadon säilöntä ja käsittely / Chilien savustaminen
« : Syyskuu 29, 2007, 19:18:32 ip »
Vielen Danke!

7
Ja varsinkaan kun en lannoita yhtään. Ehkä puhun p:tä niille liikaa  :D

Ja sitäpaitsi se on ollut tähän asti ulkona, vain satunnaisia öitä sisällä kun näytti pakkanen uhkaavan. Terhakka on ja pirteä.

8
Mulla se äityi Habanero vauva kukkimaan ensi kukintojaan nyt syksyllä. Nipistelin nuppuja pois paitsi kahta ja ihan uteliaisuuttani katson tuleeko mitään. Ei silti taida ilman keinovaloa olla toiveita näin syksyllä enää.

9
Sadon säilöntä ja käsittely / Chilien savustaminen
« : Syyskuu 29, 2007, 11:42:26 ap »
Onko kukaan kokeillut chilien savustamista? Tuli tässä imuroidessa mieleen, kun tuota sadon käsittelyä mietin, että voisiko tavallisesta grillistä pykätä chili-savustimen. Mitähän puuta kannattaisi laittaa? Leppää? Katajaa makua antamaan?

nimim. Heureka  :D

10
Kodin mausteinen kokkaus / Eri maiden keittiöt
« : Syyskuu 12, 2007, 16:07:43 ip »
No en minä sitä tarkoita, etten tiedä mitä keitän milloinkin. Mutta että en nyt rupea välttämättä kaikkea intialaista tai arabimaiden ruokaa erittelemään. Eli "intialaista" voi olla arkikokkailussa vaikka punjabin ja thai- keittiön ruoka. Ja  egyptiläinen ja marokkolainen voi olla ihan saman nimikkeen alla.

Eli en kutsu muruani syömään että: "Tulepas, elämäni valo, tarjoilen sinulle itä-Marokon maukasta lihapataa." Vaan kaikki sellainen meneen otsikon Tagine alle, joka onkin erittäin muuntelukykyinen ruokalaji.

Ymmärsikö kaikki nyt?  :D

11
Kodin mausteinen kokkaus / Eri maiden keittiöt
« : Syyskuu 12, 2007, 15:32:40 ip »
Lainaus käyttäjältä: "Janne"
Tän voi tulkita saivarteluksi mutta kumpikaan ei tarjoile meksikolaista ruokaa vaan ovat tyylipuhtaita texmex -paikkoja. Kuten myös Pancho Villa, Cantina West jne. Mikä ei tarkoita etteikö noista paikoista saisi hyvää ruokaa, päin vastoin. Mutta meksikolaisia ne eivät ole.


No niin, eipähän. Itku silmässä muistan Santa Fe'n (sen oikean) ravintoloita ja yritän ainakin kotikeittiössä päästä mahd. lähelle niitä makuja. Mutta sekin on tietty New Mexican Kitchen  :D  Noistapa käynneistä siellä johtunee viehätykseni juuri tuon alueen chileihin.  :chili:

Itse kuitenkin arkikielessä niputan surutta kaikki tuon kategorian ruuat samaan ristraan. Samoin kun en normaalioloissa erittele myöskään itämaisittain kokkailtua. Eläköön rento suurpiirteisyys!

 :D

12
Ravintolat ja ruokapaikat / Porin Amarillo
« : Syyskuu 12, 2007, 13:03:48 ip »
Olen käynyt Amarillossa useitakin kertoja, koska se nyt vaan sattuu olemaan paras mexikolaista ruokaa tarjoava ravintola täällä Suistomaalla. Vaikka silti vain kalpea aavistus esim. Santa Fe ketjun vastaavista.

Viime perjantaina vahvistui taas kerettiläinen ajatus. Aika kallista verrattuna määrään ja laatuun. Otin Fajitas annoksen ja ihan turhan paljon oli sitä sipuli ja paprika paistosta  verrattuna muuhun. Salsa, guacamole ja creme fraiche oli niin pienissä kupeissa, ettei riitä koko annoksen ajaksi...lisäkuppi 0,80 senttiä ja siinä on noin ruokalusikallinen.

Ruoka on kyllä laitettu näyttävästi tarjottimelle, siitä pisteitä.

13
Sadon säilöntä ja käsittely / Miten itse kuivaat chilisi??
« : Syyskuu 12, 2007, 12:56:29 ip »
Kuivasin satoni viime vuonna luonnon menetelmällä ja kyllähän se toimi. Maku vaan häipyi kevääseen mennessä. Missähän lie ollut vika?

14
Ravintolat ja ruokapaikat / Porin texmex tarjonta
« : Toukokuu 14, 2007, 21:03:33 ip »
Mistähän mä ton sain, että oot Helsingistä? Se Santa Fe on Aleksanterinkadulla, että varmaan sitä tarkoitat. Eli, kun sinne päin satut ni mene ihmeessä Cantina Westiin. Niin ja toi Maya www.maya.fi

15
Ravintolat ja ruokapaikat / Porin texmex tarjonta
« : Toukokuu 14, 2007, 13:17:23 ip »
Sokos ketjuun kuuluu. Hesassa asuvana olet varmaan jo kolunnut moneen kertaa Cantina Westin ja Santa Fe'n. Oletko kokeillut Mayaa siinä teatterin luona aseman vieressä? Kannattaa käydä kauempaakin!  :D

16
Ravintolat ja ruokapaikat / Porin texmex tarjonta
« : Toukokuu 13, 2007, 18:18:49 ip »
Taco place myy Porin museon kahvilassa.

Linja-autoasemalla on Hullu Kojootti ja porilainen suosikkini:
http://www.amarillo.fi/sivu.php?kaupunki=pori

Jos katsot tuota ketjun ekaa postitusta, niin mielipide ei ole muuttunut. Kävin kokeilemassa Taco placea ja kyllä aika oli kullannut muistot. Tai ehkä ne silloin oli parempia. Hinta/laatu suhde ei ole kohdallaan - mutta totea itse.

Motto: Huonokin meksikolainen on yleensä hyvää  :D

17
Edistyneempi chilinkasvatus / Viileää sietävä Chili
« : Marraskuu 08, 2005, 17:11:32 ip »
Ei kun rinkka selkään ja Siperiaa haravoimaan...

18
Ravintolat ja ruokapaikat / Porin texmex tarjonta
« : Lokakuu 31, 2005, 18:35:31 ip »
Siis missä näistä paikoista?

19
Ravintolat ja ruokapaikat / Porin texmex tarjonta
« : Lokakuu 31, 2005, 15:01:05 ip »
Niin löytyi, en kertaakaan kävele sen talon ohi muistamatta! Ei tainnut aika olla oikea ja porilaiset on vähän hitaita avautumaan...muuten kun nakkijonossa aamuyöllä  :lol:

20
Ravintolat ja ruokapaikat / Porin texmex tarjonta
« : Lokakuu 31, 2005, 13:59:05 ip »
Viime kesänä avattiin El Coyote Loco ravintola, josta luvattiin jenkkityylin purilaisia ja texmex ruokaa... Ehkä hampparit ja muu ruoka on tutustumisen arvoista, mutta älkää hyvät ihmiset menkö sinne suurin odotuksin tm:ä syömään. Ottakaa jotain muuta, niin jää hyvä mieli.

Sen sijaan, myöskin viime kesänä, avattiin myös Amarillo ja sieltä kyllä lähtee hyvillä mielin. Ja vaikka safka on vähän kalliimpaa, niin sen maksaa mielellään. Annokset ovat riittävän suuria ja palvelu ainakin sillä kerralla hyvää ja nopeaa kun itse siellä olin.

Sivuja: [1] 2