huhtikuu 19, 2024, 06:06:12 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Aessu

1
No niin, maailman helpoimmat ja nopeimmat hampparit valmistuvat näin.
Tarvikkeet yhteen hamppariin:
1/3 paketillinen naudan jauhelihaa
Sämpylä
Muutama salaatinlehti
(Juustoa)
Ketsuppia tai tomaattiviipaleita
Haluamasi mausteet
Majoneesi (itse tekemällä saa parhaan), omani oli mallia chili-valkosipuli

Hommahan lähtee liikkeelle heittämällä pannu levylle sekä levy täysille, pannulle nokare voita ja loraus öljyä.
Pannun kuumenemista odotellessa ehtii hyvin tehdä tarvittavat valmistelut. Eli ensin otetaan 1/3 paketillinen, eli noin 130g naudan jauhelihaa. Maustetaan suolalla ja pippurilla ja puristellaan/vaivataan käsissä sen aikaa että siitä tulee "mössöä" ts. jauhelihan rakenne ei enää erotu ja muovataan se suurinpiirtein palloksi.

Sen jälkeen painellaan siitä pihvi. Pihvistä kannattaa tehdä melko paljonkin isompi kuin sämpylä, koska se kutistuu paistettaessa! Kuvan pihvi on aikalailla sopivan kokoinen kuvan sämpylää varten.

Kun pannu on kuuma, eli voi/öljy-seos lähes savuaa nakataan pihvi pannulle. Paistetaan n. 2min/puoli, kääntämisen jälkeen maustan itse grillimausteella. Viimeisen 30s ajaksi nakataan pihvin päälle juusto jos sellaista hampurilaiseensa haluaa.

Kun pihvi on valmis, nostetaan se lautaselle tms. Ja laitetaan sämpylän puolikkaat ottamaan väriä ja lämpöä, noin 15s puoli. Levyn voi tässä vaiheessa jo ihan hyvin sammuttaa.

Kun sämpylät ovat lämmenneet, aloitetaan kasaaminen. Pohjimmaisen sämpylän päälle majoneesi, ketsuppi/tomaattisiivut ja salaatinlehdet.

Sitten pihvi sekä kansi päälle ja syömään.



Tätähän voi variaatioida loputtomiin, itse olisin nakannut sekaan vielä jokusen siivun pekonia jos olisi löytynyt. Myös kananmunat ja ananasrenkaat on todistettu toimiviksi hampparissa.
2
Annos on kohtuullisen iso, ruokkii päivittäisestä krapulanälästä kärsivää teekkaria 3-4pv tai normaalia ihmistä viikon. Ja jos tarkoitettu krapulamätöksi niin kannattaa tehdä etukäteen...
Illan esiintyjät:
1.2kg jauhelihaa. Halvin sika-nauta käy oikein hyvin.
3 purkkia chilimaustettuja paseerattuja tomaatteja
3 purkkia kidneypapuja chilikastikkeessa
5 sipulia
1 valkosipuli
jotain kohtuullisen mietoa chiliä REILUSTI joko tuoreena tai säilyykkenä, esim. 2 isoa purkkia jalapeñoviipaleita
pari-kolme habaneroa
1 lihaliemikuutio

Kippaa pavut ja paseeratut tomaatit kattilaan. Mielellään vähintään 5L, ja senkin kanssa tekee jo vähän tiukkaa...
Silppua chilit. Jos käytät säilöttyjä niin huuhtele ne silppuamisen jälkeen. Tulee muuten aika ikävän etikkaista ruokaa... Ja eikun sekaan vaan
Silppua sipulit, ei tarvitse kovin pieneksi, nakkaa kattilaan. Murskaa valkosipulin kynnet veitsen lappeella ja nakkele kattilaan - ei tarvitse pieniä, maku kyllä leviää tasaisesti
Heitä sekaan 3dl vettä sekä lihaliemikuutio ja pistä hellalle, hella esim. vaikka neloselle.
Samaan aikaan kaiken tämän muun härdellin kanssahan olet luonnollisesti käristellyt jauhelihaa vaikkapa noin 400g erissä. Voi tehdä isommissakin jos pannuun mahtuu. Mausta jauheliha kuten tykkäät ja kippaa sekaan kattilaan. Siinä vaiheessa kun epämääräisen näköinen punainen mössö edessäsi alkaa kuplia väännä hellaa pienemmälle, vaikkapa kakkoselle. Sekoittele silloin tällöin (aina kun käyt jääkapilta hakemassa colaa rommisi sekaan tai olutta) ja anna hautua noin 3-4h. Odotellessa on hyvä vaikkapa nauttia rommikolaa ja puhua paskaa ircissä. Kun olet sitä mieltä että mössö näyttää tarpeeksi paksulta, kauho sitä kulhoon ja syö lusikalla.

Edit: typoja ja lisätty yksi ainesosa...
3
Kodin mausteinen kokkaus / Heart stopper pro
helmikuu 24, 2010, 20:11:09 ip
Nopeaa, täyttävää, rasvaista ja taatusti epäterveellistä.
Tykötarpeet:
-2 sipulia
-340g pekonia, eikä sitten mitään kevytversioita
-niin paljon valkosibalia kuin pokka antaa periksi
-niin paljon chiliä jossain muodossa kuin pokka antaa periksi
-8 kananmunaa
-Voita

Kuori ja kuutioi sipuli ja nakkaa pekonien kanssa pannulle paistumaan voissa. Ja sitä voita sitten saa olla ihan reilusti. Kun pekoni alkaa olla valmista lisää valkosipuli ja chili ja pyörittele hetken pannulla. Lisää 8 kananmunaa, pyörittele sekaisin, sammuta levy ja anna olla kunnes munat ovat kokonaan hyytyneet.

Syö rasvan valuessa leukapielistä.
4
Ainekset:
-paketillinen pekonia
-sipuli
-tomaattimurskapurkki (sellanen 500g versio), voi halutessaan jatkaa ketsupilla
-spice-up valkosipuli-"chili"kastiketta
-haluttua chiliä/kastiketta tulisuutta antamaan (itsellä meni 1tl Z.. Nothing Beyondia ja 3tl blair's after deathia)

-paistele pannulla palotellut pekonit ja sipulit (jos käytät tuoretta chiliä niin heitä se pieneksi pilkottuna sekaan viimetingassa)
-heitä päälle tomaattimurska, (ketsuppi), ja puoli pulloa spice-up kastiketta sekä soossit jos haluat niillä tulisuuden
-anna kiehua kokoon aikaa X, ehkäpä noin 15min

Allekirjoittaneelle kävi ehkä pieni vahinko tuon chilin määrän kanssa, kun maistelin aina vähän kerrallaan ja lisäsin sitten... ekstraktin polte kun tulee kivasti myöhässä ja tavallaan myös ainakin itselle "kertyy" suuhun. Ensimmäinen lautasellinen meni vielä ilman maitoa, mutta toisen kanssa piti kädet täristen alistua jääkaapille.
Mutta maku on ainakin omasta mielestäni niin hyvä että tällainen tulisuus pikemminkin estää ahmimasta liikaa!

Seuraava erä pitää kokeilla nagalla maustettuna...
5
Kodin mausteinen kokkaus / Nuudelit aessun tapaan.
huhtikuu 18, 2009, 03:38:57 ap
Tykötarpeet:
-Pikanuudeleita
-sipulia
-(valkkosipalia)
-oreganoa tms. yrttejä/mausteita. Itse käytin pitsamausteseosta
-chipotle-jauhetta (varmaan jokin muukin toimisi)
-oliiviöljyä
-puolikas lihaliemikuutio/kanaliemikuutio
-(valkkosipalia)majoneesia

Kaada pienimmän mahdollisen kattilan, johon nuudelilevy vielä mahtuu, pohjalle noin 1.5cm vettä ja heitä lihaliemikuution puolikas perään. Kattila hellalle ja hella täysille.
Veden kiehumista odotellessa on hyvä pilkkoa sipuli ja kynsilaukka. Heittele sipulit ja valkkosipalia kattilaan heti kun saat ne mielestäsi riittävän pieniksi. Kun vesi kiehuu, heitä nuudelilevy ja mukana olleen maustepussukan sisältö kattilaan. Keitä ja kääntele sen aikaa että nuudelit hieman pehmenevät ja irtoavat toisistaan. Lisää yrtit ja chipotle ja keitä vielä 15-30s. Kaada vesi pois ja lisää x-määrä oliiviöljyä kattilan pohjalle ja paista nuudeleita noin minuutin ajan. Syödään majoneesin kera.

Ainakin omasta mielestäni varsin maittava, ja ennen kaikkea nopea eväs, tämän tekaisee reiluun viiteen minuuttiin.
Edit: valko_sipuli oli näköjään päätyny hietavuon listalle...
6
Elih, taas olisi lähdössä tilaus pepper-kingiin, ja nyt kun paketin paino todennäköisesti jo oman porukan tilauksilla lipsahtaa tuon 10kg:n yli niin pistetäänpä tänne infoa. Eli kaikki jotka haluavat tilata vain jotain ihan pientä tuolta, niin nyt saatte ne pelkästään Suomen sisäisillä postikuluilla, Oulun lähellä asuville saattaa olla nouto/toimituskin ehkä mahdollista.

Edit: Eli tuo "ihan vaan jotain pientä" tarkoittaa luokkaa alle 5ploa/alle... Heitetäänpä vielä se linkkikin //www.pepper-king.com
7
Onkos kukaan menossa oulun seudulta chiliyhdistyksen kokoukseen vaasaan? Jos olet menossa ja autoon mahtuu niin ilmoitusta mulle kiitos! Osallistun toki bensakuluihin.
8
Kodin mausteinen kokkaus / Z... Nothing Beyond Hot Sauce
maaliskuu 28, 2007, 23:45:24 ip
Eli tällainen tuttavuus saapui Pepper-Kingista. Maku on supertulisen luokan kastikkeeksi erittäin hyvä (Verrokkina sekä tulisuuteen että makuun toimii Possible Side Effects), vaikka tuota possible side effectsiä onkin mainostettu erittäin pahaksi niin tämä ei mitään maultaan syömäkelvotonta ole. Ravistettava erittäin hyvin ennen käyttöä, koska muuten tulisuus vaihtelee paljon, välillä Sweet Death - "tippa tappaa".

Hyvin ravistettuna tulisuudeltaan suurinpiirtein samaa luokkaa Possible Side Effectsin kanssa. 2 tippaa lautaselliseen keittoa oli sopiva annostus, 5 jo selkeästi liikaa minulle. Suosittelen erityisesti Pertsalle!

Maku: 7/10
Polte 10+/10

Edit:korjailtu typoja.
9
Eli itse olisin tilaamassa vain muutamaa putelia tuolta Pepper-Kingiltä, joten postikulut muodostuisivat hieman liian suuriksi. Nyt olisinkin siis järjestämässä kimppatilausta. Systeemi olisi että ilmoitat tänne foorumille mitä olisit tilaamassa, ennen tilauksen lähtöä maksat oman tilauksesi + osuutesi postikuluista minulle tilille josta sitten siirrän ne edelleen Pepper-Kingille.

Tästä eteenpäin joko noudolla tai Suomen Postin suosiollisella avustuksella.

Mikäli löytyy kiinnostusta tilata kunnon kastikkeita niin tännepäin vain ilmoitusta tulemaan! Joskus tuossa maaliskuun alkupuolella lähtee tilaus.

edit: ja se pepper kingin osoite on siis www.pepper-king.com
10
Eli nyt on jo toista vuotta menossa vaihe jossa olisi kiinnostusta alkaa kasvattamaan chilejä, mutta minusta riippumattomista syistä ei vaan pysty. viime vuonna pitkät lomareissut yms. ja tänä vuonna heinäkuussa inttiin meno siirtävät kasvattamisen aloittamista aina vaan eteenpäin. Lievästi sanottuna vituttaa. Noh onneksi paikallisesta supermarketista ees saa tuota pirkan chipotlea, kai se ja jalopeno-jauhe (on muuten hyvää, vaikkei hirveesti poltetta olekaan) saa nyt ainakin jonkin aikaa ajaa asiansa.