No niin, maailman helpoimmat ja nopeimmat hampparit valmistuvat näin.
Tarvikkeet yhteen hamppariin:
1/3 paketillinen naudan jauhelihaa
Sämpylä
Muutama salaatinlehti
(Juustoa)
Ketsuppia tai tomaattiviipaleita
Haluamasi mausteet
Majoneesi (itse tekemällä saa parhaan), omani oli mallia chili-valkosipuli
Hommahan lähtee liikkeelle heittämällä pannu levylle sekä levy täysille, pannulle nokare voita ja loraus öljyä.
Pannun kuumenemista odotellessa ehtii hyvin tehdä tarvittavat valmistelut. Eli ensin otetaan 1/3 paketillinen, eli noin 130g naudan jauhelihaa. Maustetaan suolalla ja pippurilla ja puristellaan/vaivataan käsissä sen aikaa että siitä tulee "mössöä" ts. jauhelihan rakenne ei enää erotu ja muovataan se suurinpiirtein palloksi.
Sen jälkeen painellaan siitä pihvi. Pihvistä kannattaa tehdä melko paljonkin isompi kuin sämpylä, koska se kutistuu paistettaessa! Kuvan pihvi on aikalailla sopivan kokoinen kuvan sämpylää varten.
Kun pannu on kuuma, eli voi/öljy-seos lähes savuaa nakataan pihvi pannulle. Paistetaan n. 2min/puoli, kääntämisen jälkeen maustan itse grillimausteella. Viimeisen 30s ajaksi nakataan pihvin päälle juusto jos sellaista hampurilaiseensa haluaa.
Kun pihvi on valmis, nostetaan se lautaselle tms. Ja laitetaan sämpylän puolikkaat ottamaan väriä ja lämpöä, noin 15s puoli. Levyn voi tässä vaiheessa jo ihan hyvin sammuttaa.
Kun sämpylät ovat lämmenneet, aloitetaan kasaaminen. Pohjimmaisen sämpylän päälle majoneesi, ketsuppi/tomaattisiivut ja salaatinlehdet.
Sitten pihvi sekä kansi päälle ja syömään.
Tätähän voi variaatioida loputtomiin, itse olisin nakannut sekaan vielä jokusen siivun pekonia jos olisi löytynyt. Myös kananmunat ja ananasrenkaat on todistettu toimiviksi hampparissa.
Tarvikkeet yhteen hamppariin:
1/3 paketillinen naudan jauhelihaa
Sämpylä
Muutama salaatinlehti
(Juustoa)
Ketsuppia tai tomaattiviipaleita
Haluamasi mausteet
Majoneesi (itse tekemällä saa parhaan), omani oli mallia chili-valkosipuli
Hommahan lähtee liikkeelle heittämällä pannu levylle sekä levy täysille, pannulle nokare voita ja loraus öljyä.
Pannun kuumenemista odotellessa ehtii hyvin tehdä tarvittavat valmistelut. Eli ensin otetaan 1/3 paketillinen, eli noin 130g naudan jauhelihaa. Maustetaan suolalla ja pippurilla ja puristellaan/vaivataan käsissä sen aikaa että siitä tulee "mössöä" ts. jauhelihan rakenne ei enää erotu ja muovataan se suurinpiirtein palloksi.
Sen jälkeen painellaan siitä pihvi. Pihvistä kannattaa tehdä melko paljonkin isompi kuin sämpylä, koska se kutistuu paistettaessa! Kuvan pihvi on aikalailla sopivan kokoinen kuvan sämpylää varten.
Kun pannu on kuuma, eli voi/öljy-seos lähes savuaa nakataan pihvi pannulle. Paistetaan n. 2min/puoli, kääntämisen jälkeen maustan itse grillimausteella. Viimeisen 30s ajaksi nakataan pihvin päälle juusto jos sellaista hampurilaiseensa haluaa.
Kun pihvi on valmis, nostetaan se lautaselle tms. Ja laitetaan sämpylän puolikkaat ottamaan väriä ja lämpöä, noin 15s puoli. Levyn voi tässä vaiheessa jo ihan hyvin sammuttaa.
Kun sämpylät ovat lämmenneet, aloitetaan kasaaminen. Pohjimmaisen sämpylän päälle majoneesi, ketsuppi/tomaattisiivut ja salaatinlehdet.
Sitten pihvi sekä kansi päälle ja syömään.
Tätähän voi variaatioida loputtomiin, itse olisin nakannut sekaan vielä jokusen siivun pekonia jos olisi löytynyt. Myös kananmunat ja ananasrenkaat on todistettu toimiviksi hampparissa.