Äänestys
Kysymys:
onko sinulla hyvä toleranssi?
Vaihtoehto 1: Erittäin hyvä.
ääntä: 18
Vaihtoehto 2: Hyvä.
ääntä: 40
Vaihtoehto 3: Kohtuullinen
ääntä: 161
Vaihtoehto 4: Ei kovin hyvä.
ääntä: 139
Vaihtoehto 5: Huono mikä huono...
ääntä: 36
Noniin valitkaa osuvin noista.
Itse näen että on ihan hyvä.Pystyn syömään kaupan haboja 1-2 niin omasta mielestä se on ihan hyvä.
Toivottavasti tästä nousee hyvä keskustelu.
Oma toleranssini on melko hyvä, pystyn myös surutta syömään haban tai pari, sekä maistelemaan todella vahvoja kastikkeita sellaisenaan, mutta en tee sitä mielelläni, sillä oma suhteeni chiliin ei ole pelkästään sitä, että "kuinkahan monta scovillea perse ja suu kestää" ;D
P.s.
Topicin voisi kyllä siirtää, ei taida ihan kasvatuksen alle sopia..
Ei kai kovin hyvä talven jäljiltä. Vaikea sanoa..viime viikolla sain hien päälle noin desistä säilykejalapenoja, mutta tänään sellaisenaan syöty kaupan haba ei tuottanut pahemmin tuskia.
Lainaus käyttäjältä: von Riena - toukokuu 26, 2009, 15:16:26 ip
P.s.
Topicin voisi kyllä siirtää, ei taida ihan kasvatuksen alle sopia..
Noh, onpa ainakin chiliaiheinen. :) Ehkei näitä chiligallupeja viitsi ripotella sinne tänne.
Kai miulla on ihan hyvä toleranssi, kun vertaa keskivertotallaajaan, joka pelkää pepperoniakin.
On vielä vähän harjottelemista, kun viime vuonna sato jäi suht laihaksi niin sillä ei paljoa toleranssia kehitelty :P. Nyt jos saisi vähän enemmän satoa niin vois alkaa vähän harjaannuttamaan makuhermoja. Laitoinpa siis ei kovin hyvä. Kyl se unkarilainen cayennetyyppinen tuntui ainakin raakana viime syksynä aika julmalta, tänä vuonna en vielä ole muutamaa ruokaan mennyttä podintynkää lukuunottamatta paljoa kokeillut.
laitoin hyvä... ;)
koska jos vaikka siihen intialaiseen vertaa niin aika paljon pienempi mun toleranssi on :)
tietysti taas moneen muuhun verrattuna mulla aika korkealla on toleranssi
Toleranssi on lähes olematon (vastasin siis "ei ole"), mutta siitä huolimatta on mahdoton hinku "tulisevaan" :D Etenkin nyt, kun on sattunut kauempana kaupassa käydessä kohdalle tuoreita chilipaprikoita ja olen päässyt niillä herkuttelemaan.
Eiväthän ne mitään supertulisia ole, mutta yllätyksiä noiden kaupan paprikoidenkin kanssa on kyllä tullut. Pahiten nyt keväällä, kun ihastuin siivuttamaan tuoretta jalapenoa ruisleivälle. Tulisuusvaihtelut nimittäin tuntuvat olevan melkoisia. Miedomman palon saattoi silputa leivälle huoletta vaikka kokonaan, mutta toisesta paprikasta pienikin sipru sai haeskelemaan maitopurkkia (molemmat siis olevinaan jalapenoja). Aika karvaasti siinä samalla huomasi, kuinka karski chilinsyöjä olen ;D
Sori en huomannu et on kasvatuksen alla.
Lisää perusteluja.
Juuri äskön naga Jolokiaa (kuivattua) leivän päällä syöneenä,eikä edes tarvinnut maitoa juoda ;)
Totean että hyvä :D
Suomalaisen tyhjä vastaus, eli "ihan hyvä". Kaupan punaiset chilit menee mainiosti leivän päällä ja Spanish Redin miedot raakileet sellaisenaan.
Toleranssi tulee tai menee, toisinaan pysyy samana. Joskus lemon drop tekee tiukkaa, toisinaan habanero ei. Siinä mielessä ok, kun ei tarvitse ravintoloissa pelätä niitä tulisempiakaan vaihtotehtoja. Tosin esimerkiksi tiukempi habanero tai naga saa silmäni vesihana tilaan, tiedä sitten onko normaalia :p Vatsakin joskus laulelee hoosiannaa, jos on syöty vähän enempi jotain selkeän chilipitoista.
Juu, sellainen poukkoileva "käyrä" tuo toleranssi, eipä sillä niinkään ole väliä, kunhan vaan chilien maistelu sujuisi jatkossakin. Olisihan se ilkeä jonain päivänä huomata, ettei edes jalapenorinkulaa saa suuhun ilman, että seuraksi pistää litran pari jugurttia ( tästäkö painajainen :p ).
Perinteiseen perunanpurijaan verrattuna oma toleranssini on hyvä. Sitten jos vertaa näihin täällä foorumilla esiintyviin kavereihin - jotka popsii Nagoja leffa-snacksina - vastaisin, että toleranssini on melko huono. Riippuu siis siitä, miltä kantilta omaa toleranssiaan tarkastelee. ;)
Vastasin, ihan hyvä.
Sitä luulee että toleranssi hyväkin, kunnes Amarillon Habanero Hot Sauce palauttaa takaisin maan pinnalle... Viimeksi ei mennyt kuin neljännes siitä pikku kupista, vaikka kovasti yritin :(
Saisikohan loput doggy bagiin, että voisi harjoitella kotona...
Lainaus käyttäjältä: Rince - toukokuu 27, 2009, 15:44:04 ip
Sitä luulee että toleranssi hyväkin, kunnes Amarillon Habanero Hot Sauce palauttaa takaisin maan pinnalle... Viimeksi ei mennyt kuin neljännes siitä pikku kupista, vaikka kovasti yritin :(
Saisikohan loput doggy bagiin, että voisi harjoitella kotona...
Meinaatko nyt siis ketjuravintola Amarilloa?
no tulipa taas kunnolla testattua tolet.... Ja kyllä aika törkeän korkealla on... Kunnon infermaalista suupoltetta ei tullut missään vaiheessa mutta vatsa lopetti minun kisan sit... Sekin vasta aikamoisen määrän jälkeen ja reilun tunnin session jälkeen :)
Lainaus käyttäjältä: von Riena - toukokuu 27, 2009, 15:56:00 ip
Lainaus käyttäjältä: Rince - toukokuu 27, 2009, 15:44:04 ip
Sitä luulee että toleranssi hyväkin, kunnes Amarillon Habanero Hot Sauce palauttaa takaisin maan pinnalle... Viimeksi ei mennyt kuin neljännes siitä pikku kupista, vaikka kovasti yritin :(
Saisikohan loput doggy bagiin, että voisi harjoitella kotona...
Meinaatko nyt siis ketjuravintola Amarilloa?
Juuri sitä. Olisikin joku vain-ulkomailta-saatava kastikepullo, mutta tuota myydään ravintolassa ihan tavallisille suomalaisille!
Lainaus käyttäjältä: herra 47 - toukokuu 29, 2009, 09:11:41 ap
no tulipa taas kunnolla testattua tolet.... Ja kyllä aika törkeän korkealla on... Kunnon infermaalista suupoltetta ei tullut missään vaiheessa mutta vatsa lopetti minun kisan sit... Sekin vasta aikamoisen määrän jälkeen ja reilun tunnin session jälkeen :)
Eli sulla on meneillään tai edessä "fun in toilet" -painajainen... ;D
no kun ei... Aamulla kyllä huomasi että oli syöty taas kunnolla chiliä... Mutta mitään roffia ei ole ollut 8)
Eikä mahakaan kauheasti oireillut...
jos kyseessä on tuoreiden chilien napostelu,
niin todella huono !
Ei ole minun lajini, enpäs ole edes kovasti kokeillut,
mutta chiliä käytän päivittäin, ja jos ei ole päivän mittaan ruuassa ollut,
niin illalla on pakko jostain purkista lusikalla kauhoa ennen nukkumaan menoa :)
Palstan urheilijoihin verrattuna varmasti huono, mutta keskiverto läskisoossinsyöjään verrattuna ihan hyvä. Säännöllisesti tulee syötyä, ja jokaiseen liharuokaan laitettua. Saatavuus vaan on päivittäistavarakaupoissa onnetonta. Nyt on omat pensaat tuloillaan, satoa ei tosin vielä hetkeen pääse kerämään.
Elämäni tiukin chilikokemus oli, kun kerran pyysin pienessä thaimaalaisessa paikallisravintolassa tulisinta, mitä heiltä löytyy. Annoksessa oli tuoreita isoja simpukoita salaatinlehtipedillä, simpukoiden päällä oli tonnikalasta tms. ja pienistä punaisista chileistä tehtyä tahnaa, joka oli hyvin tulista. Tuntui korvissakin aterian jälkeen, saati sitten wc:ssä seuraavana päivänä...
Ei kummoinen. Kaupan jalapenoa voin syödä hieman sellaisenaan ja samoin Aji Cristallia voin syödä, mutta vaimolla tuntuu olevan silti paljon parempi toleranssi vaikka minä ole olevinani meistä se aktiivisempi chilin käyttäjä. Kaipa tämä on tottumiskysymys ja täytyy vain aktiivisemmin jaksaa laittaa chiliä ruuan sekaan. Toistaiseksi vaatii hieman lisähommaa, koska yksi vuotias tyttö syö pääosin samaa ruokaa kuin mekin ja hänelle ei voi oikein isin toleranssin parannusruokia syöttää :)
tuossa enskari pileissä tuli grillailtua kansalaisten kauhistukseksi ja suureksi hauskuutukseksi kaupan punaisia habsuja, kyllä niitä ite veteli aika helposti, mutta aamusella oli sit pientä massun nipistelyä. suu kestää, mut pötsi ei vielä oikein.
Äänestykseen en vastannut mitään, se kun riippuu ihan verrokista. ;)
Jos itseään vastaan mittelee, tulee mahan kestävyys hyvin nopeasti vastaan näin refluksivikaisena.
Suu kyllä kestää yllättävän hyvin.
Lainaus käyttäjältä: BuRaX - kesäkuu 29, 2009, 14:50:37 ip
Äänestykseen en vastannut mitään, se kun riippuu ihan verrokista. ;)
Jos itseään vastaan mittelee, tulee pötsin kestävyys hyvin nopeasti vastaan näin refluksivikaisena.
Suu kyllä kestää yllättävän hyvin.
;) nähty on... Kaikki puolet... ;)
En tiedä toleransseista, mutta tavantallaajan mielestä voin syödä varmaan kovinkin tulista ruokaa, mutta paatuneen chilistin mielestä en.
Minulla on homma niin päin, että suu huutaa armoa ennenkuin maha tykkää kyttyrää.
omasta mielestä ihan hyvä kun vertailuun ottaa appiukon jolle tein pitsaa johon laitoin kaupan mietoa pepperonia, ja kun se kysyi et onkos toi väkevää niin sanoin että ei todellakaan ole.ne hyviä syödä..no ei koskenut sen jälkeen pitsaan kun oli yhden palan syönyt..naama punaisena istui vaan ja joi maitoa. :o no makunsa kullakin. ;D
Vastasin että ei kovin hyvä, koska chilihulluus iski minuun vasta noin puoli vuotta sitten. Sitäkin ennen tykkäsin joskus kokeilla rajoja erinäisillä chilihärpäkkeillä, mutta muutaman rajun viikon kestäneen mahakipusessioiden jälkeen pidin taukoa. Ärtyvä suoli kun on niin tuntuu että onko tässä nyt mitään järkeä kiduttaa itseään, mutta kun se ah ihana POLTE! Ensimmäisen tilaukseni chilikaupasta tehtyäni ei ole voinut olla päivääkään erossa chilituotteista, ja ensimmäiset chilikasvattelut ovat alkaneet. Ainiin ja sitä Amarillon habanero kastiketta tuleekin sitten litkittyä töissä oikeastaan joka ruoan kanssa ja välillä tulee popsittua niitä hapsuja raakanakin.. Ja työkaverit pitää hulluna. :P
Eipä oo kovin häävi. Aji Cristal meni kyllä, mutta mä oon silti miedompien ystävä. Ajattelinkin kokeilla tota Championia, joka tuli aloituspaketin mukana. Se vois olla mulle ihan hyvä :) Mies tykkää tulisemmasta ja mä taas tykkään ihan vaan kasvatella noita. Luultavasti suurin osa menee pikkuveljelle, se syö mitä vaan ja mä lupasin sille jo yhen Nagan ;)
Ei vielä ole kauheasti kehittynyt. Habanero meinaa vielä poltella tosi pahastikin.. Ootan innolla, että Fatalii saa nagat kauppaan..
Voi olla muuten Annuumillakin aika paha polte.
Se on vähän yksilöllistäkin.
Jollain ei tunnu chinense pahalta, mutta tulinen annuum tuntuukin yllättävän pahalta!
Joo, tuli tossa eilen poimittua kypsää goats weediä ja 7podia puskasta. Oli kyllä erilaiset poltteet mutta tulisuus oli molemmissa suoraan helvetistä :)
minä vastasin että ei kovin hyvä. kaupan habanero teki häijyä kurkussa vetäsin ½ litraa jugurttia perään ;D
mutta vähän miedompia pystyn syömään jotenkin. Blair´s mega deathia on jääkaapissa ja sen kanssa olen koittanu kokkailla, välillä aika kauhein seurauksin.
Pelottaa ajatellakkin että miten käy kokkaaminen noilla mun Naga moricheilla kun ne vähän kasvaa ja kypsyy :o
Nyt olen alkanut säännöllisesti syömään chiliä, varsinkin iltapalaksi on kiva pistää leivän päälle. Purkki Piri piriä tuli kaupasta mukaan, noissa on sentäs jotain poltetta vrt noihin puikulachileihin, joita kaupasta saa. Habanero meinaa olla vielä aika tykkiä..
Lainaus käyttäjältä: Rince - toukokuu 29, 2009, 12:00:53 ip
Lainaus käyttäjältä: von Riena - toukokuu 27, 2009, 15:56:00 ip
Lainaus käyttäjältä: Rince - toukokuu 27, 2009, 15:44:04 ip
Sitä luulee että toleranssi hyväkin, kunnes Amarillon Habanero Hot Sauce palauttaa takaisin maan pinnalle... Viimeksi ei mennyt kuin neljännes siitä pikku kupista, vaikka kovasti yritin :(
Saisikohan loput doggy bagiin, että voisi harjoitella kotona...
Meinaatko nyt siis ketjuravintola Amarilloa?
Juuri sitä. Olisikin joku vain-ulkomailta-saatava kastikepullo, mutta tuota myydään ravintolassa ihan tavallisille suomalaisille!
Tuo Amarillon kastike on varmaan about samalla viivalla Pain100%n kanssa. Tilaan sitä yleensä X 2. ;) Joten vastasin että keskitasoa toleranssi. (Ihan hyvä)
Erittäin hyvä 8) Naga Morichilla treenattu sietokyky ei petä.
Sanoisinko, että keskitasoa. Bih jolokia jauhe on pöytämausteena. Voin todella suositella. Sopivan tiukkaa ja hyvän makuista. Blair`sin mega death on jo hiukka liian tiukkaa tavaraa omaan makuun. Tai vähän päässyt testaamaan ruoanvalmistuksessa kun pitää laittaa koko perheelle, mut lisukkeena ei oikein pysty :D
Ei ole kovin hyvä, varmaan puolikkaan habaneron pystyisin syömään. ::)
Ei per...&%¤#... Ei oo kehumist ei, tuos justiinsa rouskuttelin yhen oman Nagan, tuskaaa.... onko järkee vai ei :p Ja kyä muuten jugurtti kelpas, puol litraa meni. Ensimmäinen kerta, kun poltteli jo korvakäytäviäkin. Noh, huamen sit lissää tai ei...
Eilen maistoin tuoretta Fataliin Aji Cristalia, punaista mallia. Oli muuten hyvää, ja kun n. kolmanneksen pureskeli niin mulla ainakin tuntu korvissa asti. Poltetta oli tarpeeksi, mutta en sentään maitotuotteisiin yms koskenut. Kokonaisen Cristalin jälkeen voisi olla ollut tarpeellista... Tänään päivällä nappasin puolikkaan punaisen haban eikä polte ollut ollenkaan mitä odotin. Selvästi tuota Cristalin kolmannesta heikompi. Tosin kyseessä oli puolikas nimenomaan podin kärjestä, millä saattaisi olla osuutta asiaan. Tätä ennen olen maistellut vihreiden kaupan jallujen ja kepupaikkojen etikkaliemen lisäksi vain Prisman Rawitteja, jotka toimivat mukavana ensikosketuksena "kunnon" chileihin.
Eli ei, ei ole vielä kovin hyvä, luulisin. Katsotaan sitten kun saan omiakin ja alan käyttää noita vielä ahkerammin omassa ruoanlaitossa... Harmi vaan kun puoliso ei noista välitä sitten yhtään-
Ei kovinkaan hyvä, Cristalleissa tarpeeksi poltetta ruuanlaittoon tahi leivänpäälle mutta paljaaltaan vähän liian tiukkaa kamaa...
Sinänsä eipä tuo toleranssin puute juuri harmita, tässähän sitä on hyvä pikkuhiljaa kehitellä ruokaa laittaessa ja uutta kokeillessa 8)
Cristalleja voi hyvin napostella oluen kyytiläisenä leffan kera, mutta vain jos viitsii kaapia siemenet ja ne valkoiset rämmäleet veks.
Jos kokonaista hedelmää alkaa rouskuttamaan niin vesi tulee silmistä ja vaahto suusta.
Rastitin kohdan "ei kovin hyvä" ???
noh... Tein 5l minestronekeittoa, johon laitoin puoli pussia devils dustia, ehkä 5tl... Nyt lämmittäessä laitoin lautaselliseen puolikkaan punaisen aji cristalin... Seuraus: peukalossa taitaa olla haava koska sitä kirveltää, alahuulen alapuolelta kirveltää. Suu on ok, silmät ei vuoda, hikeä ei pukkaa. Nenä aavistuksen kostea :D enemmänkin ois voinut laittaa. Seuraavaan lautaselliseen kokeilen nagaa.
Laitoin "ei kovin hyvä" koska olen aloittamassa vasta harrastusta. Vaikka olen aina pitänyt tulisesta mausta.
No ehkä tulisuuden kesto on hieman parempi kuin aivan nollatoleranssi.
No tuli sitä maistettua heti aluksi Sourcea(oli muuten ärtsyä) ja monenlaista chililajiketta, kun tämä chilin maailmanennätysmies sai mut innostumaan tästä harrastuksesta. (kiitos vain)
Sattui nimittäin työkaverikseni kyseinen herra ;)
Pitää sanoa että onpahan tämä chilien maailma mielenkiintoinen kun hieman perehtyy.
Piukassa on ihmisten luulot chilistä, esim. juuri mausta, ellei ole maistanut muuta kuin lähikaupan pahville maistuvaa "chiliä"
No meni vähän offtopic. Mútta jatketaan taas asiassa...
Ai perkeles kun eilen innostuin siivuttelemaan leivän päälle vähän paloautonpunaiseksi kypsynyttä Aji Cristalia, meni ihan mukavasti oluen kanssa kun Lintuja katselin.
Paketista jäi yksi palko jäljelle, joten rouskutin sen menemään kokonaisena parilla suupalalla.
Voi veljet, onnistuin vartissa hävittämään tämän talouden aamiaisjugurtit sekä kaiken vaalean leivän.
Huh huh.
Täytyy reenata
Tänään Lahdessa meininkiä katseltuani vastaan: ei ole. :D
Komppaan edellistä täysin...
Vastasin "ei ole". :D Kaupan pitkulaiset "punaiset chilitkin" ovat sellaisenaan syötävinä turhan tujuja... :)
Lainaus käyttäjältä: Kimppu - elokuu 16, 2009, 11:59:28 ap
Vastasin "ei ole". :D Kaupan pitkulaiset "punaiset chilitkin" ovat sellaisenaan syötävinä turhan tujuja... :)
Ja ne ei oo ees kovin maukkaita ne "punainen pippuripakrika made in holland." Normaaliin suomalaiseen ruokakulttuuriin tottuneeseen henkilöön verrattuna oma toleranssi on erittäin korkea mutta en lähtisi kilpailemaan monien tällä foorumilla pyörivien 'ammattilaisten' kanssa, Herra47:n nagansyönti kun on tv:stä tuttu 8)
Kaipa toleranssi paranemassa koska Amazonin very hot-soosia menee enemmän per ateria ja sama reaktio itse tehtyy haba-nagarouheeseen. Tuli tänään maistettua ekan kerran nagaa ja veikeä kokemus. Pieni pala herätti kunnioitettavan poltteen ja hetken perästä tuntui pala menevän alaskin. Ei kuitenkaan ylipääsemätön polte ja varmasti jatkossa aion maistaa udestaankin.
Ehkä kehittymään päin. Ehkä ei. Vielä kun saisi tuon kovimman poltteen jotenkin kontrolliin, niin voisi "vakavammin" haastaa noi pidemmän linjan chilinpurijat. Meni Herpiilille liian 'helpoksi' kun oli tiedossa, paljonko täytyy syödä... Aina oppii jotain uutta, kenties sit joskus pystyy, kenties ei. Ei sillä niin väliä ole, kunhan vaan makoisista chili aterioista pystyy nauttimaan ja välillä ottamaan vähän endorfiini tärskyjä tujummista jutuista.
Lainaus käyttäjältä: Xbow - elokuu 21, 2009, 08:58:54 ap
Ehkä kehittymään päin. Ehkä ei.
No hyvänen aika, 8 nagaa...
Ei kovin hyvä. Tässä porukassa.
Ei vielä kovin hyvä, vasta homman aloittanut. Tuntuu kuitenkin aika nopeasti kehittyvän, ainakin näin alkuun.
Mielenkiintoista, mitä olen katsellut videopätkiä, tupesta mm. joitain TV-ohjelmiakin.
Oma suu kyllä tottunut jollainlailla, mut tuo naga vaan on niin tulista, etten ihan vastaaviin suorituksiin pysty -enkä tiedä haluankokaan, sillä jo näillä "eväillä" saa monesti ihmetellä tuota aamupskaa -itse suoritusta.
Suu kestää mut poistopuoli ei.
Ja yltiöpäisyyden vuoksi, niin monesti tuon hirveyden kokenut ... kamuporukassa -saunailtojen jälkeen on hiki vielä aamullakin.
Juu ei mullakaan tässä porukassa. ;D Muutenkin vaihtelee aikalailla. Joku kaunis päivä voi vetää podi tolkulla chilejä napostelumielessä, ja ei tunnu missään, ja sitten seuraavana päivänä voi jo eka podi samaa chiliä tuottaa tuskaa/vaikeuksia. Mystistä ???
Reilun parin vuoden harrastelun jälkeen olen saavuttanut puolikas habanero kuiviltaan-tilanteen. Ei mikään erikoisen hyvä, tosin ekat nagat on vasta kasvamassa.
Vastasin: ei kovin hyvä, mutta kuten monet muutkin ovat todenneet on sietokyky jokseenkin suhteellista. Just järsin Habaneroa, puolet olen saanut syötyä ja puolet ois viel jäljellä. Hiki valuu nenänvartta pitkin ja silmät ovat punaiset, mutta silti pitää saada lisää? Alan vissiin päästä piireihin ;D En tiä mikä järki tässä on ja mikä tässä viehättää? Endorfiinit? Ei täällä ole edes mitään yleisöä, jolle esittää "kovaa jätkää". Joku tässä vaan kiehtoo.
Jos taas vertaa ihmiseen joka pitää pizzassa olevia jalapenoja tiukkana, taidan sietää melko paljon.
Nagan maku on taivaallinen, samoin polte. Joskus tulee laitettua itämaisiin ruokaan kuivattua Nagaa pikkusormen kynnen verran ja gutaa tekee. Ei vielä lähe järki, mutta hiki virtaa ja tulee äitiä ikävä..
Sanoisin että ihan hyvä tole ''normaaliin'' kansalaiseen verrattuna. Oikeesti tulisia chilejä en oo syöny muita ku Kauppahaboja sekä Caribbean Red Habaneroa ja Fataliilta tullutta Nagaa, missä oli varmasti jotain vikaa, koska siivuttelin pikkuhiljaa podia ylöspäin poltetta odottaen ja lopulta söin koko roskan leivän päällä. Maku oli hyvä mut poltetta ei yhtään.
Kyllähän niitä tulettomia sattuu useastikin joukkoon. :) Varsinkin kun kasvatusmäärät ovat Fataliin kaltaisia, niin entistä todennäköisempää, että muutama tuleton sattuu silloin tällöin.
^^ Juu näin kanssa järkeilin. Eihän sen niitä kapsaisiiniarvoja tarvii alkaa mittailemaan :D
Raja tuli taas vastaan kun hörähti Da Bombia (purnukkaan merkattu muistaakseni joku 250.000 scovillea) kanan ja riisin sekaan reilummalti normaalin parin tipan sijaan ja oli pakko lopettaa syönti muutaman haarukallisen jälkeen. Oli snadisti noloa kun ruokailijoita oli kymmenen meikän lisäksi ja kaverit oli hehkuttanu et meikältä sitä toleranssia löytyy:( Noh kaverit kyllä laitto sen pari tippaa omiin mättöihinsä ja joutui jättämään myös ne kesken:)
täytyy varmaan vaihtaa vastausta :D sattu nimittäin tulemaan pain 100%sta postissa... Ei siinä syömisessä sinänsä mitään mut kun maha on ollu viikon mullin mallin :D ja kirvelee niin maan saatanasti :D ois viel stronger than deathiä (berserker) ja after deathiä (+20%) tuol odottamassa 8) gosh!
Mun toleranssi ei kyllä kauhean hyvä ole, mutta näyttää kehittyvän koko ajan. Oikeastaan sillä ei ole mielestäni edes suurta merkitystä, onko kova toleranssi vai ei, koska ruokansa tulisuuden voi kukin säätää itselleen sopivaksi ja lähes kaikille naganpurijoillekin löytyy tuotteita, joilla saa kipuhermojaan heräteltyä. Välillä haluaa kolkutella chilikestävyytensä rajoja ja välillä syö mieluummin sellaista kivasti lämmittävää ruokaa. Mun toleranssin heikoin lenkki on vatsa. Suu kestää poltetta vielä siinä vaiheessa, kun jo mahaa alkaa korventaa. Maitotuotteet onneksi auttavat tähänkin ja tämä ongelma tulee lähinnä chinensepitoisesti syötäessä. Teelusikallinen Da Bombia (sitä vahvempaa) teki jo kipeää. Kai siihenkin tottuu.
Vaikea sanoa mikä on hyvä toleranssi, kun ei varsinaisesti ole mihin verrata. Mutta tuttuihin ja sukulaisiin verrattuna loistava. Habaneroja pystyy syömään ainakin kolme ja onhan noita kuivatettuja kokonaisia nagojakin tullut hotkittua, tosin siinä hieman hiki ja kyyneleet valuvat, mutta nautinto on mitä suurempi :D Masokistin sanoin :P Bih Jolokia jauhetta tulee törkittyä joka ruokaan (pizzapohjassa kyseinen jauhe ja joukkoon aimo määrä habanero jauhetta antaa mukavaa pikanttia makua pizzaan, pitää toki lisätä valmiin pizzan pinnallekin). Lisäksi Manala nimistä kastiketta tulee törkittyä sinne sun tänne, sopii hyvin kastikkeisiin ja jauhelihan sekaan (Myyjän mukaan 666k).
Kyllähän se toleranssi toki kasvaa jatkuvasti, että saa nähdä minkälainen punainen palko sitä nenästä kasvaa tulevaisuudessa :D
Oma toleranssi vaihtelee kyllä hyvinkin paljon lajikkeesta riippuen, Naga on osoittautunut helpoksi lajikkeeksi lempeän poltteensa puolesta verrattuna Fataliin kasvattelemaan Morougaan - siinä on poltetyyppi pirullinen ja suu huutaa paljon enemmän armoa kuin nagaa syödessä.
Rocotot aiheuttavat sitten taas rof-ilmiötä jostain syystä toisinaan hyvinkin voimallisesti.
Suu kestä kyllä paljon, mutta seuraavana päivänä Naga voi vähän tehä helläksi pyrstösulat :o
Siispä toleranssi on hyvä ja parempi, kuin sokeammassa päässä ;)
Kaupan habanerosta voi jopa nauttia. Naga meni alas mutta niin meni piimää, jukurttia ja maitoakin (jota en ole 30vuoteen juonut). Ihan hyvä kai?
Tuossa toleranssissa on tosiaan tämä "siltänään"-sarja ihan erikseen. Kyllä itsekin aika mielellään imee piimää, maitoa, jäätelöä yms. huimia määriä annoksen jälkeen... Kisoissa sitten varsinaiset mestarit erottuvat kun näitä väliloivennuksia ei pahemmin jaella!
Suu kestäis enemmänkin, mutta pakki pistää pelin poikki aika nopeasti. Kun alkaa hiki virtaamaan ja naama punottaan niin tietää, että ollaan vaaravyöhykkeellä ja on parempi lopettaa. ROFfia pukkaa jostain syystä turhan helposti, eikä sitä montaa kertaa tarvitse aikuisen miehen pöntöllä itkeä kun alkaa itsekseen hiljaa miettimään että onko mitään järkeä. :-[
Lainaus käyttäjältä: Pasi - maaliskuu 09, 2010, 11:01:10 ap
Tuossa toleranssissa on tosiaan tämä "siltänään"-sarja ihan erikseen. Kyllä itsekin aika mielellään imee piimää, maitoa, jäätelöä yms. huimia määriä annoksen jälkeen... Kisoissa sitten varsinaiset mestarit erottuvat kun näitä väliloivennuksia ei pahemmin jaella!
Kiva kasvonaamio tuolla Gene"Einstein"Simmonsilla. Itsekin mielellään heidän tuotantoaan kuuntelen ja keikoilla käyn. Ihan vain näin aiheesta poiketen. ;D
kyllä kai se ihan hyvä on habanero menee jos pakko on ei se hirveän hääppönen ole tulisin tähän mennessä mitä maistanut oon on mad dog 357 collectors edition jos oikein muistan siinä on semmoset 600,000 scovillea ..
Lainaus käyttäjältä: dupsus - maaliskuu 15, 2010, 14:33:22 ip
kyllä kai se ihan hyvä on habanero menee jos pakko on ei se hirveän hääppönen ole tulisin tähän mennessä mitä maistanut oon on mad dog 357 collectors edition jos oikein muistan siinä on semmoset 600,000 scovillea ..
Nagaa sitten hetikun tulee kauppoihin. :) Hyvä kokemus.
Söin Räyhäkkäästitm viisi habaneroa tänään ja kuudes hierottiin selkään.
Chilifani ;D
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - maaliskuu 15, 2010, 22:33:20 ip
Söin Räyhäkkäästitm viisi habaneroa tänään ja kuudes hierottiin selkään.
Chilifani ;D
Melkoinen chilifani olet kyllä, itse syön habaneron, kaksi päivässä, että pysyy mieli virkeän, ei missään nimessä enempää kehtaa :o
No jos totta puhutaan niin minä koin 5 haban päiväannoksen melko *köh* avartavana kokemuksena ja jatkossa aion pitäytyä kohtuudessa.
Lainaus käyttäjältä: Pasi - maaliskuu 09, 2010, 11:01:10 ap
Kisoissa sitten varsinaiset mestarit erottuvat kun näitä väliloivennuksia ei pahemmin jaella!
Tässä kohtaa on tullut kyllä suuri muutos aiempiin vuosiin. 2006 ja 2007 näkyi maitopurkkeja ja muita lievennyksiä miiteissä paljonkin, parin viime vuoden aikana on kehittynyt syömiset ja kisailut miittien yhteydessä hyvinkin paljolti siihen että minkäänlaisia loivennuksia ei enää käytetä poltteen lievennykseen vaan on huomattu että pahemmaltahan se polte tuntuu kun välillä hörppii maitoa tai muuta viilennystä ;)
Ja parhaiten se sietokyky kasvaa kunhan vain kärsii ne pahimmatkin poltteet ;)
Lainaus käyttäjältä: Herpiili - maaliskuu 20, 2010, 13:28:59 ip
Lainaus käyttäjältä: Pasi - maaliskuu 09, 2010, 11:01:10 ap
Kisoissa sitten varsinaiset mestarit erottuvat kun näitä väliloivennuksia ei pahemmin jaella!
Tässä kohtaa on tullut kyllä suuri muutos aiempiin vuosiin. 2006 ja 2007 näkyi maitopurkkeja ja muita lievennyksiä miiteissä paljonkin, parin viime vuoden aikana on kehittynyt syömiset ja kisailut miittien yhteydessä hyvinkin paljolti siihen että minkäänlaisia loivennuksia ei enää käytetä poltteen lievennykseen vaan on huomattu että pahemmaltahan se polte tuntuu kun välillä hörppii maitoa tai muuta viilennystä ;)
Ja parhaiten se sietokyky kasvaa kunhan vain kärsii ne pahimmatkin poltteet ;)
Ja herra Herpiili tuleekin sitten osallistumaan tähän keskusteluun:
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7258.0
Lainaus käyttäjältä: Herpiili - maaliskuu 20, 2010, 13:28:59 ip
Lainaus käyttäjältä: Pasi - maaliskuu 09, 2010, 11:01:10 ap
Kisoissa sitten varsinaiset mestarit erottuvat kun näitä väliloivennuksia ei pahemmin jaella!
Tässä kohtaa on tullut kyllä suuri muutos aiempiin vuosiin. 2006 ja 2007 näkyi maitopurkkeja ja muita lievennyksiä miiteissä paljonkin, parin viime vuoden aikana on kehittynyt syömiset ja kisailut miittien yhteydessä hyvinkin paljolti siihen että minkäänlaisia loivennuksia ei enää käytetä poltteen lievennykseen vaan on huomattu että pahemmaltahan se polte tuntuu kun välillä hörppii maitoa tai muuta viilennystä ;)
Ja parhaiten se sietokyky kasvaa kunhan vain kärsii ne pahimmatkin poltteet ;)
Kyllähän se homma menee juuri näin! ;D
Toleranssia minulle ei ole oikeastaan ollenkaan. Habanerotkin saavat silmät kostumaan. Silti kaikkea tulista tulee mätettyä siinä määrin, että vatsa on melkein aina hieman arkana. Siksi oma chilin kiskominen menee enemmän masokismin kuin kulinarismin puolelle.
Suositus: vetäkää pakillinen halpaa punaviiniä (sietokyvyn = alkoholismitason mukaan, mutta tarpeeksi jotta on liikaa), iso pussi Blair'sin habasipsejä, neljä mahd. rasvaista makkaraa (tai muuta vastaavaa lihajalostetta) ja aivan tolkuton määrä mieluiten Tepin-chiliä tai muuta ärjyä annuumia, mutta chinensetkin, erit. Naga käyvät mainiosti. Siinä voi maun mukaan vielä pahentaa asioita esim. nagapizzalla ja muulla jauhoisella rasvaisella.
Jos kaikki käy hyvin, ydinreaktio alkaa mahassa jo illan aikana. Aamulla wc:ssä tapahtuu tulivuoren räjähdys, joka värjää seinätkin pikimustiksi, jättää peräaukostasi jäljelle vain kraaterin, ja aiheuttaa koko asunnossa kaasunaamaripakon viikon ajaksi. Jälkipurkaukset toistuvat - mahd. molemmista päistä - lähituntien aikana.
Chiliyhdistys voisi tuon todistetusti suorittaneelle antaa diplomin: "Nagatulivuori I lk". Ketkä tunnustavat jo ansainneensa tuon arvomerkin? ;)
Toleranssista: Näjemmä parantunu jonkin verran. Koulussa yksi mamuryhmäläinen oli tuonu jotainkuhanvaanvihreitätsilejä pakastepussillisen. Olen nyt vissiin muutaman thaitytön silmissä jotain apinan ja jumalan välimaastosta, kun vetelin niitä kourallisen ilman hikoilua tai kiroilua.
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - huhtikuu 22, 2010, 22:51:48 ip
Toleranssista: Näjemmä parantunu jonkin verran. Koulussa yksi mamuryhmäläinen oli tuonu jotainkuhanvaanvihreitätsilejä pakastepussillisen. Olen nyt vissiin muutaman thaitytön silmissä jotain apinan ja jumalan välimaastosta, kun vetelin niitä kourallisen ilman hikoilua tai kiroilua.
Jumaluus muutaman thaitytön silmissä on ilman muuta pienen tuskan arvoinen teko! ;D
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - huhtikuu 22, 2010, 23:11:52 ip
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - huhtikuu 22, 2010, 22:51:48 ip
Toleranssista: Näjemmä parantunu jonkin verran. Koulussa yksi mamuryhmäläinen oli tuonu jotainkuhanvaanvihreitätsilejä pakastepussillisen. Olen nyt vissiin muutaman thaitytön silmissä jotain apinan ja jumalan välimaastosta, kun vetelin niitä kourallisen ilman hikoilua tai kiroilua.
Jumaluus muutaman thaitytön silmissä on ilman muuta pienen tuskan arvoinen teko! ;D
Eihän siihen tarvita kuin valkoinen iho ja pari euroa rahaa!
On se toleranssi noussut, perhana, kuin varkain.
Eilen pussittelin siemeniä (ja osan pistin itämäänkin). Ja popsin siinä samalla nuo kuivuneet kodat suuhuni. Huomaamatta meni mm. Bolivian Rainbow, Omnicolor, 22871. Pussituksen jälkeen olisi maistunut vielä jokin tulinen, joten paahdoin pari leipää joihin laitoin meetwurstia, brietä ja tuoreen habaneron pilkottuna.
Kun tämäkään ei varsinaisesti poltellut, napostelin vielä toisen omnicolorin, pussillisen Kärsältä saatua kuivattua chiliä jonka perään vielä tuoreen haban.
Sitten vasta poltteli niin, että päätin lopettaa. Tosin tuossa oli kaikki chilit mitä nyt äkkiä sain käsiini. Heräsin keskellä yötä ja luulin, että joku oli ampunut mua vatsaan.
Kohtalainen sietokyky.
Kaupan habaneron voi vetää raakana ja kerralla. Toinen tai kolmas rupeaa ahdistamaan.
Kuivattua bhut jolokiaa laittelen välillä eväsleivän päälle, joskus napostelen paljaaltaan kotona pienissä paloissa.
Toisinaan maistan raakana 6,4 milj. scovillen uutetta ja muistan aina silloin, etten siedä oikeasti tulista ruokaa vaan tosi ahdistavat viisi minuuttia seuraa.
Kaikki on suhteellista ja odotan kauhulla omien Nagojen kypsymistä, kun kaikkea itse kasvatettua pitää maistaa tuoreeltaan ja kokonaisena.
Kai se on myönnettävä, että ei sitä nyt niin kova äijä ollutkaan, kun jop atuo city-marketin da bomb -kastike - omasta mielestä - pienissä määrissä on kauheaa tavaraa. .D
Oma chili-kasvatukseni lähti liikkeelle satunnaisesta kaupan Habanerosta, jonka jälkeläiset olivat aivan järkyttävän tulisia omaan makuuni. Käytännössä käyttökelvotonta tavaraa tällä aloittelijan toleranssillani.
Jännä juttu sinäänsä, että alkup. kaupan Habat käytin ruoanlaitossa ilman suuria ongelmia, mutta niiden siemenistä itse kasvattamani ruttupallerot olivatkin aivan toista luokkaa tulisuudessa. Mistähän moinen johtuu, kituuttavasta kasvuympäristöstä vai? :-\
Lainausjälkeläiset olivat aivan järkyttävän tulisia omaan makuuni
Sama juttu havaittu "pirkkachilin" kohdalla. Kaupan tuotetta pystyi pilkkomaan salaattiin, mutta jälkikasvu on aivan liian tulista sellaisenaan haukattavaksi.
Ihan hyvä. Tosin moniin täällä foorumilla oleviin verrattuna aika huono. :D
ei kovin hyvä kävin kaupan punaista habaneroa ostamassa ja kyllä suuta polttelee jo pienikin palanen :)
jaa.. mikäpäs olisi hyvä vertailukohta toleranssille..
tulisia kastikkeita käytän paljon ruuan laitossa.. mutta paljaaltaan maisteltuna oma toleranssi rajoittuu:
2 kpl red savinaa on liikaa..
ruokalusikallinen naga jolokia pyrettä polttaa perkeleesti..maitoa tarvitaan 5 minuutin päästä
tällä hetkellä on toleranssi hieman laskenut mutta edelleenkin sanon että ei nyt huonoimmasta päästä ole..
Purkillinen punaisia jalopenoja(niitä etikkasäilöttyjä) valutettuna/nopea huuhdonta.. menee alas joskin vaatii työtä..
ja niinkuin olen aina sanonut.. kun scovillet ylittää 200000 niin se on sama että onko siinä sitten miljoona vai kaksi..
polte on perkeleellinen...
Talven aikana toleranssi selvästi parantunut, joskin suun selvitessä tulisemmista seteistä sisuskalut ja hanuri protestoivat. Kaipa nekin tottuvat aikanaan?
Vaimo vähän kommentoi kun viime viikolla tein aamiasmunakkaan, mitä höystin Fatalin gourmet nagalla ja kommentoin, että tuli kivaa pientä lämpöä. "Ai nagalla, pientä lämpöä?" Tuntuu gourmet nagan kanssa käyvän samat kun kaikkien soosien yms. ensin tosi tulista ja sitten annoskoot kasvavat portaittain. Da'Bombin Beyong Insanityn kohdalla vielä menee tottutellessa ja liika-annostus menee muttei ole kivaa.
Ei kovin hyvä: yli kolme nagaa yhdeltä istumalta alkaa jo olla liikaa.
Lainaus käyttäjältä: Soppamies - kesäkuu 10, 2010, 15:56:32 ip
Ei kovin hyvä: yli kolme nagaa yhdeltä istumalta alkaa jo olla liikaa.
Ja minä luulin, että kettuilu on kielletty foorumin järjestyssäännöissä ;D ;D ;D
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - kesäkuu 10, 2010, 20:37:08 ip
Lainaus käyttäjältä: Soppamies - kesäkuu 10, 2010, 15:56:32 ip
Ei kovin hyvä: yli kolme nagaa yhdeltä istumalta alkaa jo olla liikaa.
Ja minä luulin, että kettuilu on kielletty foorumin järjestyssäännöissä ;D ;D ;D
No eihän se nyt mitään kettuilua ollut. Niin kauan kun Herpiili pystyy vetämään jonkun 7-8, olen itse aika surkea harrastelija. :-p
Nyt oli pakko nostaa tämä ketju ylös. On nimittäin niin mielenkiintoinen aihe.
No siis minullahan on aivan paska toleranssi. Pikku pala jotain tulista chiliä ja meikäläinen itkee. Mutta siis, toleranssia voi ilmeisesti parantaa vain jyystämällä enemmän tsilejä(kö)?
Eikös sitten pitäisi olla periaatteesa mahdollista kehittää toleranssia niin pitkälle, että Nagaakin pystyy vetämään noin vain, vaikka miten monta, ilman merkittäviä haittavaikutuksia?
Äärimmäisen huono toleranssi täältä.
Hyvä toleranssi saavutettu ja ylläpidetty useita vuosia. Kaikki tulisimmat chilit kiinnostavat ja niitä tietysti kasvatan joka vuosi paljon. Sooseista olen mieltynyt Blair's Ultra Deathiin, 13 pulloa on kotona kaapissa ja yksi jääkaapissa avattuna. Yksi Blair's Ultra Death-pullo kestää noin viikon tai kaksi.
Lainaus käyttäjältä: ChiliChillailija - syyskuu 03, 2012, 21:46:28 ipMutta siis, toleranssia voi ilmeisesti parantaa vain jyystämällä enemmän tsilejä(kö)?
Tirsk!
Lainaus käyttäjältä: ChiliChillailija - syyskuu 03, 2012, 21:46:28 ip
No siis minullahan on aivan paska toleranssi. Pikku pala jotain tulista chiliä ja meikäläinen itkee. Mutta siis, toleranssia voi ilmeisesti parantaa vain jyystämällä enemmän tsilejä(kö)?
Eikös sitten pitäisi olla periaatteesa mahdollista kehittää toleranssia niin pitkälle, että Nagaakin pystyy vetämään noin vain, vaikka miten monta, ilman merkittäviä haittavaikutuksia?
Sanoisinko, ettei ihan Nagalla kannata lähteä nostamaan toleranssia kerralla, vaan aloitat jostain toisesta chinensestä. Perus Haba on hyvä tai joku tulinen bacca, kuten Lemon Drop. Vähitellen nostat annostusta ja tulisuutta. Sen jälkeen löydät miedommista mautkin, eikä tartte irvistellä tulisuuden takia. Nagassa tulee olemaan vastusta sopivasti aina, vaikka toleranssi olisikin kohdallaan! ;)
Erittäin huono.
Kokonaisia Aji Cristaleita kyllä pilkon niin raakana kuin kypsänäkin leivän päälle, mutta siihen se jääkin.
Viikonloppuna söin elämäni ensimmäisen Habaneron (gramman painoisen/pikkusormen pään kokoinen). Enkä edes syönyt vaan automaattinen oksennus-refleksi heitti sen suusta ulos kuten myös muunkin vatsan sisällön samalla kun luulin, että pää räjähtää.
Että tuo Aji Cristalien ahmiminen ei ole nostanut toleranssia mihinkään tai sitten oli erityisen tulinen yksilö tuo Habanero. Nagan uskallan syödä ehkä viiden vuoden päästä tätä menoa.
Melko huono, ensi kaudellakin koitan isoimman sadon saada vähän miedommista, jotta pääsee totuttelemaan. Pikku hiljaa sitten kehittää makuhermoja :)
Tässä vaiheessa kautta aivan hyvä. Habaneroja voi napostella kivasti suoraan puskista. Naga kyllä yskittää vielä, mutta niin sen pitääkin. Raja menee siinä sudden death habaneron tienoilla, niitä voi syödä sen kummemmin kärsimättä juuri seurauksista. Tietysti jos nyt tyhjään mahaan vetelee useamman ku pari kolme sudden deathia, niin melko myllerryksen pistää päälle. :D
Kasvanuthan tuo toleranssi on tässä puolen vuoden koeaikana, mutta ei se kovin kummoinen vieläkään ole.
Markettihaba on edelleen liian tulista sellaisenaan pureskeltavaksi, siis kokonainen.
Blairin Purea ja Savunagaa voi lotrata enemmänkin ruokaan. Tuhti Nagapyre antaa kivaa poltetta tipalla tai parilla, mutta yliannostus tulee hyvin pian vastaan ja saa aikaan pirunmoisen hikan :o.
Kiva normitoleranssi kai nyt on saavutettu. Nagaa pelkkänä ei upo eikä tuo minkälaista nautintoa ilman särvintä.
Riippuu kehen vertaa :)
Useimpiin tuttaviini verrattuna oma toleranssini on melko hyvä.
_________________________________________________________________________________________________________
vesikaton korjaus (http://www.kattotutka.fi/fi/vesikaton_peruskorjaus/) vesikatto (http://www.kattotutka.fi/fi/vesikaton_peruskorjaus/) peltikaton piinnike (http://goo.gl/Qgnsj) peltikaton korjaus (http://goo.gl/xhgcH) peltikaton maalaus (http://goo.gl/EIQoM)
Piti vähän ruveta rauhottelemaan, kun maha rupes protestoimaan.
Turpa kyllä kestää, mut pakki menee sekaisin :(
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - tammikuu 24, 2013, 22:50:02 ip
Piti vähän ruveta rauhottelemaan, kun maha rupes protestoimaan.
Turpa kyllä kestää, mut pakki menee sekaisin :(
Itellä sama. Siksi vastasin jotain äänestyksen huonoimmasta päästä.
Suu vetäisi habaneroa nykyistä enemmänkin mutta sitten vatta heittäytyy poikkiteloin.
Vähintäänkin hyvä. ;D
Ei.
Ei kovin hyvä. Mutta normi-ihmisiin, eli maallikoihin verrattuna tietty ihan eri maata, kun oikeastaan päivittäin noita kapsaisiineja tulee napsittua. Voisin kuvitella, että kukaan kavereistani tuskin saisi meiän talouden jauhelihakastiketta vedettyä naamariinsa ilman pientä itkua.
Onkohan toleranssi heikentynyt pitkällä aikavälillä, vai olenko nykyään vain nössö, vätys ja surkimus? Viimeisimmän vuoden aikana ei ole tullut käytettyä chiliä aivan samoja määriä kuin ennen, ja nyt tuntuu että hapaneeroja ei lähestulkoon uskalla syödä. Voiko toleranssi edes heikentyä vai olenko vain sekaisin?
Nimim. "Oivoivoikunonniintulistajatämäruokaonnytihanpilallajaminunverorahoillataastehdäänkaikkeapahaaoivoivoi"
Hyvä toleranssini on hävinnyt jonnekin! Reinbou-hot-salsakin polttaa suussa ja saa pakin sekaisin.
Lisää rommia!
No hemmetti, noinhan sen olisi saanut ytimekkäästi sanottua.
Nagan bodeja on tullut "järsittyä"Eilen olin vielä naama punasena maistelemassa,mutta tänään kestin paremmin maitoa meni silti paljon :)
Riippuu mihin vertaa, useimpien ravintoloiden erittäin tulinen = hieman tulinen. Kapsaisiinikurkkuihin verrattuna varmaan huono
Erittäin hyvä. :) Syön joka päivä kolme tulista ateriaa. ;) Moruga scorpion on eittäin hyvän makuinen ja erittäin tulinen, paras tämän vuoden chili. 8) 8)
Ei kovin hyvä, en pysty syömään kauhean tulista, kun tulee hikka, törkeä polte suussa ja yht äkkiä pamahtaa perkeleellinen hikka.
Mistä tämä johtuu ?
Hikka ainakin taitaa johtua jostain nopeasta lämpötilanvaihtelusta ja oisko pallealla ollut myös jotain tekemistä. Aiheuttaisko kapsaisiinin "kuumuus"
Lainaus käyttäjältä: Homejuustosipuli - lokakuu 03, 2013, 07:56:19 ap
Hikka ainakin taitaa johtua jostain nopeasta lämpötilanvaihtelusta ja oisko pallealla ollut myös jotain tekemistä. Aiheuttaisko kapsaisiinin "kuumuus"
Tämä kuumuushan ei ole oikeaa kuumuutta, vaan ennemminkin reaktio kapsaisiiniin aistitaan kuumuutena, jos lyöt vasaralla peukaloon, niin tuntuuhan sekin kuumalta :) Tokihan keho voi paikallisesti ehkä hieman lämmetäkin, esim vilkastuneen verenkierron myötä, mutta eihän kapsaisiini oikeasti kuumaa ole. Ärsyke ruokatorvessa ja mahalaukussa aiheuttaa hikkaa, ja saattaahan kapsaisiini hivenen ruokatorvea ärsyttää :) Itse en kyllä muista, että koskaan olisin saanut hikkaa chilistä :)
Vanha topikki mutta nostan silti.
Toleranssista en tiedä, mutta nyt se testataan. Kaupasta löytyi Ugandalaisia punaisia haboja, vieköhän miehen kenttään ;D
Here we go.. >:(
Ohhoh, huhhuijaa, kuumaa on ::) Sietämättömän rajoilla mutta ilman lieventävää kuitenkin menee.
Ei tulisempaa, ei vielä. Vastasin kyselyyn että Ei kovin hyvä.
Edit. Vatsan toleranssi vieläkin heikompi, vetää miestä kaksinkerroin.. Sattuu :)
On.
Mukana kulkee jauhettua Carolina Reaper: ä, jota tulee lisättyä päivän kaikkiin muihin ruokiin, paitsi aamupuuroon.
Kesällä tuli huomaamatta taukoa ruuan maustamisesta chilillä. Nopeasti ohi menevä mahakipu ja poltteen lieventämiseksi tekemä ns. "läähätys". (Kuulostaan poltteesta tietämättömän korvaan ei niin täysjärkisen ruokailulta) loppui nopeasti.
Eipä oikeastaan ole ollenkaan toleranssia. Jalapeno pizzaa en pysty syömään kun on liian tulista. Varmaan "tulisin" ruoka jota voin tällä hetkellä syödä on Atrian Hornet broilerin siipipalat. ::) Mutta nyt on chilin siemeniä itämässä ja tulevaisuudessa toivon mukaan tulee omaa satoakin niin kyllä se siitä lähtee. ;D :thumbup: