maaliskuu 29, 2024, 08:30:00 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tytin Tuntemattomat

Aloittaja Tyttii, tammikuu 08, 2012, 23:09:11 ip

« edellinen - seuraava »

PP

Täältä tulleet rehut näyttää päässen hyvää kotiin. Naga on isompi ja pidemmällä kuin omani, jossa ensimmäiset podit on vasta sentin-kahden mittaisia. Bonda taas näyttää kasvavan sulla ihan eri tavalla korkeutta, kun täällä se on (mullassa) korkeudeltaan puolet tuosta mutta leveä. En sanoisi hitaaksikaan, kun se on tehnyt jo hyvän määrän raakileita.

Tyttii

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - kesäkuu 21, 2012, 18:13:13 ip
Lainaus käyttäjältä: Tyttii - toukokuu 27, 2012, 11:53:26 ap
Tämä on kyllä erikoinen tapaus. Ensimmäinen podi oli pyöreämpi ja nämä nyt eri muotoisia, pituutta noin 4cm. Mahtaako ikinä lajia selvitä:



Kovin ovat Jalapeñon näköisiä...


Juu on Jalapenon näköinen, mutta ei lainkaan makuinen. Jalapenon kanssa kun on hedelmät vierekkäin, ei näytä lainkaan samalta. Ja siinä on pahanmakuinen, kova polte. Täytyy johonkin miittiin tuoda maistiainen. Erittäin nopea lajike, siemeniä otin talteen, nopeus on valttia Suomen lyhyessä kesässä. Ainakin anopille lahjaksi joutaisi kasvi hyvinkin.

Lainaus käyttäjältä: PP - kesäkuu 21, 2012, 18:37:36 ip
Täältä tulleet rehut näyttää päässen hyvää kotiin. Naga on isompi ja pidemmällä kuin omani, jossa ensimmäiset podit on vasta sentin-kahden mittaisia. Bonda taas näyttää kasvavan sulla ihan eri tavalla korkeutta, kun täällä se on (mullassa) korkeudeltaan puolet tuosta mutta leveä. En sanoisi hitaaksikaan, kun se on tehnyt jo hyvän määrän raakileita.


Kiitos vain PP elivoimaisista taimista. Bondalla on jotain ongelmia, kun on yrittänyt kukkia, mutta kukat ovat kuihtuneet. Toki varmasti on ulkoruokinnasta kärsinyt. Ja ravinnevähyydestä. Tullessa olivat lyhyitä ja tuuhealehtisiä. Ei ole enää. Taidan tuoda tuon Bondan yöksi sisälle, kun ikkunalla on tilaa muiden kasvien ollessa ulkona. Tai vaihtaa paikkaa valvovien silmien alta etelä/lounais-seinältä kaakkois/etelä-seinälle. Sisälle noita jaksa kukaan raahata, paitsi yksi kerrallaan, jos on todella hyvä syy.

Niin, miksi en ole sille seinälle kasveja siirtänyt aiemmin?! Jättäisi vain pari silmänruokaa etupihalle. Ja syksyllä korjaisi upean sadon.
Päiväkirja: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10978.0
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Tyttii

Ensimmäinen naga on kypsynyt. Ja pitihän sitä maistaa. Huh, älä syö keltaista lunta!
Päiväkirja: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10978.0
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Tyttii

Congo kypsytteli ensimmäisen etelän hetelmänsä. On päässyt sisätiloihin yöksi, kun ei tällaisesta Suomen kesästä tykkää yhtään. Kuten ei emäntänsäkään. Mitenköhän valmistettuna ja nautittuna tuo mahtaa olla parhaimmillaan?

Päiväkirja: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10978.0
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Aji Inferno

Nätti Congo! :)

On vanhimpia kasvattamiani chilejä, jo vuodelta 1997. Jos oikein muistelen, se ei ole ollenkaan hullumman makuinen tuoreenakaan. Yhtä vahva kuin Habanero, suurin piirtein. Sikäli aika monikäyttöinen. Ei raaka eikä kitkerä mallia Fatalii tai Datil. Pilkkoisin sitä ehkä hienona vähän kaikenlaiseen sapuskaan. On kyllä erinomaista kuivattuna ja jauhettunakin! :)

omarosa

Lainaus käyttäjältä: Tyttii - kesäkuu 29, 2012, 19:54:05 ip
Congo kypsytteli ensimmäisen etelän hetelmänsä. On päässyt sisätiloihin yöksi, kun ei tällaisesta Suomen kesästä tykkää yhtään. Kuten ei emäntänsäkään. Mitenköhän valmistettuna ja nautittuna tuo mahtaa olla parhaimmillaan?



Parhaimmillaan? hmm, laita vaikka Creme Bonjour valkosipuli tuorejuustoa sisälle ja pyöräytä pekonisiivu päälle, sitten vain uuni kuumaksi. Tolla reseptillä Jalapenon tulisuus hävisi täysin, mitenköhän Congon kanssa kävisi.
chilinkasvatuksen A:spna B:hydrosora C:provado

Tyttii

Eka starfish alkaa punastumaan. Tosin on herneen kokoinen. Vähän ollut holotna kesä.
Päiväkirja: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10978.0
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Jani M

Oulun korkeudella ekat starfishin podit on just ylittäneet herneen kokoluokan, mutta punastumista ei odotettavissa vielä ainakaan kuukauteen. Saa nähdä ehtiikö tehdä ulkona yhden yhtään podia valmiiksi nuo mun starfishit. :D

Tyttii

Voisi laittaa "Mikä naurattaa tänään"-osioonkin. Miten voi olla habanerot ja tuo starfish noin pieniä!? Starfishin herneen kokoinen podi oli täynnä siemeniä, eli sisällä oli yksi siemen, eihän sinne enempää olisi mahtunutkaan. Tuo punainen on se joku himmeä chili.

Nyt yksikätinen chilisti alkaa tuijottamaan ukkoaan *tsirp tsirp* joskos alkaisi halkomaan podeja kuivatusta varten. Ja laittaisi pyykit, tiskit ja yhden chili con carnen *lurps*!
Päiväkirja: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10978.0
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

bluesman

 Yleisin syy nappuloihin on pölytyksen sijoittuminen kylmille keleille. Viime kaudella keräsin Nagasta 200+ podia puolukankokoisina enkä saanut kahta desiä täyteen. Myöhemmin pölyttyneet kasvoivatkin sitten paljon isommiksi.
Lemon droppihan sulla tekee ihan ok podeja.

Tyttii

syyskuu 19, 2012, 17:53:28 ip #90 Viimeisin muokkaus: syyskuu 19, 2012, 23:41:15 ip käyttäjältä Tyttii
Suuri osa sadosta kerätty ja säilötty. 3 purkkia etikkaan: lemondrop+starfish, jalapeno ja mysteerin pahanmakuiset omiin purkkeihinsa.



Nagat ja osa lemondopeista on kuivatettu ukon mäkin päällä. Lisää on puskissa kypsymässä. Joskos huomenna loputkin keräisi pois. Bonda ei tehnyt yhtään hedelmää, kärsi luteista, kirvoista yms. Naga ei ollut moksiskaan, kuten ei Starfishkään. Kooltaan jäi sekin silti pienemmäksi, mitä oli tarkoitus pienen ruukun takia. Habanerot jäivät tosiaan peukalonpään paksuiseksi. Säälittävän näköisiä muutenkin ovat puskat.

ZenGrowssa (ukon) pepperonchini kukoistaa, kokoa melkein metri kertaa metri. Lannoitteena Puutarhan kesä ja nyt lorautin jotain substralia. Kuva on niin helvatan huono, että viittiikö laittaakaan. No laitan silti- Kumma kun nakkasi kuvan noin päin.


Ensi kautta ajatellen kasvatan suosikkichilejäni kaksin-kolmin kappalein. Toiset menevät ulkoruokintaan, toiset saavat nauttia sisällä lämmöstä ja auringosta. Ja osa menee lahjaksi ystäville. Olen palannut takaisin työelämään, osittaisella sairaspäivärahalla mennään. Joten ehkä tässä alkaa asiat olla pikkuhiljaa mallillaan.
Päiväkirja: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10978.0
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

sorrii

Keväällä oli puhetta niistä pepperoni-paprikoista: tuliko satoa??
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Tyttii

Lainaus käyttäjältä: sorrii - syyskuu 20, 2012, 10:29:41 ap
Keväällä oli puhetta niistä pepperoni-paprikoista: tuliko satoa??


Tuossahan siitä on kuva kallellaan. Täytyy yksi podi kypsyttää punaiseksi, saa siemenet talteen. Laitan privaa kun, kun ajankohtaista. N. 20 podia on kasvissa tällä hetkellä ja lisää pukkaa. Vielä ei ollut tulta, kun maisteltiin.
Päiväkirja: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10978.0
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Tyttii

lokakuu 11, 2012, 15:01:46 ip #93 Viimeisin muokkaus: lokakuu 11, 2012, 15:26:28 ip käyttäjältä Tyttii
Tällaista lajiketta mulla ei ilmeisesti pitäisikään olla. Tunnistusta? Makua en ole vielä testannut.


Kasvilla korkeutta vaan noin 40 senttiä. Toki ollut pienessä 13' ruukussa.


Nämä säilötty etikkaan ja osa kuivattu. Kitunen kausi paketissa. Kotka kiittää ja kuittaa.


EDIT: Zenissä hyvin kasvanut pepperoncini otti ja kuoli juurimätään. Kiltti Bonda kypsytti ainoa hedelmänsä, josta sain siemenet talteen. ChiliConCarnessa oli kielen sivuja poltteleva (karvas) maku. Ominaista Bondalle? Jos maku on tuo, jää pois kasvatettavien listalta. Muutenkin kärsi eniten ulkoruokinnassa ötököistä Starfishin, Nagan, Lemondropin ja S.D.Haban porskuttaessa.
Päiväkirja: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10978.0
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Jani M

Lainaus käyttäjältä: Tyttii - lokakuu 11, 2012, 15:01:46 ip
Tällaista lajiketta mulla ei ilmeisesti pitäisikään olla. Tunnistusta? Makua en ole vielä testannut.


Kasvilla korkeutta vaan noin 40 senttiä. Toki ollut pienessä 13' ruukussa.


Nämä säilötty etikkaan ja osa kuivattu. Kitunen kausi paketissa. Kotka kiittää ja kuittaa.


EDIT: Zenissä hyvin kasvanut pepperoncini otti ja kuoli juurimätään. Kiltti Bonda kypsytti ainoa hedelmänsä, josta sain siemenet talteen. ChiliConCarnessa oli kielen sivuja poltteleva (karvas) maku. Ominaista Bondalle? Jos maku on tuo, jää pois kasvatettavien listalta. Muutenkin kärsi eniten ulkoruokinnassa ötököistä Starfishin, Nagan, Lemondropin ja S.D.Haban porskuttaessa.


Yks vaihtoehto vois olla Limo, joskin yleensä Limossa on pikkusen pidemmät nuo hedelmät.
http://chiliwiki.fi/index.php?title=Limo

Tyttii

Lainaus käyttäjältä: Jarok - lokakuu 11, 2012, 15:32:04 ip
Yks vaihtoehto vois olla Limo, joskin yleensä Limossa on pikkusen pidemmät nuo hedelmät.
http://chiliwiki.fi/index.php?title=Limo


Kasvi idätetty Etelä-Amerikkalaisesta chilirouheesta. Uskaltauduin maistamaan, mielestäni hieman miedompi kuin LemonDrop tahi sma. Mukavan makuinen, ei ollenkaan karvas, mielenkiintoinen. Siemenet talteen. Tosin on ollut melko hidas.
Päiväkirja: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10978.0
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Chilivaari


Eipä tuolla ole mitään tekemistä Limon kanssa, sitä ole kasvatellut.
Onko tuo chinense? Kukkia ei näkynyt kuvissa, mutta muuten vaikuttaa siltä. Maailman yli sadasta "habanerosta" voisi aloittaa etsinnän.

Lainaus käyttäjältä: Tyttii - lokakuu 11, 2012, 16:02:59 ipSiemenet talteen.

Ehdottomasti.