Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Funden juhlakausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut MRgreen tänään kello 19:49:26 »
Voi raukkaa
3
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« Uusin viesti kirjoittanut Vuorikaskas tänään kello 19:19:14 »
Harrastjalla HYL ja muut chinenset  kasvavat noin metri leveäksi ja 1,5 metriseksi lämmittämättömässä kasvihuoneessa. Pienemmäksi se jää tietenkin kotona sisätiloissa. Ja järjettömän kokoiseksi ammattikasvihuoneissa kuten fassen kuvissa olemme nähneet. Eli mitä enemmän valoa, sopivaa lämpöä ja sopivaa kosteutta chili saa, sen isommaksi se kasvaa. Ja tietenkin se aika minkä chili saa oleilla em. mieluisessa ilmanalassa. Unohtamatta tietenkin sopivaa lannoitusta.  ;D

Mulla on ollut lämmittämättömässä kasvarissa just näitä havannapaprikoita  (hyvä nimi vai mitä) lähinnä turvepohjaisessa multapedissä pari kesää ja Harold's Bart on aina kasvanut "numeroa suuremmaksi"  kuin vaikkapa Naga Morich ja jokin Lantern on edelleen jäänyt pienemmäksi.   Taimikasvatus on ollut hyvässä monimetalli- tai natikkavalossa noin kolmelitraisissa turpeissa kevättalven ja kasvariin on päässyt muuttamaan nooin toukokuun alkupuolella.  Harord's Barts saavuttanut siinä noin 80 cm monilatvaisen korkeuden ja tilla sillä on ollut noin 60cm kun seuraava kasvi jo ahistaa jonnin verran ja satoa se on antanut ihan kypsäksi asti ehkä pari litraa.

Jos oltaisiin vielä lämpimämmässä kesässä ja varsinkin pitemmässä aurinkoisemmassa kesäkaudessa, voihan se olla että Naga Morish tai Habanero Red Mayan kasvaisi yhtä isoksi sitten mutta toistaiseksi ei ole siltä vaikuttanut.   Meinaan yrittää vesiviljelyä, joka muuttanee kaiken taas toisennäköiseksi.  Enköhän nyt ainakin laita HYLin ja Harolds Bart Greenin rinnan samoihin oloihin mullattomaan, niin sittenpä taas on vähän lisää empiiristä havaintoa.   Ja tulee niitä tuttuun turpeeseenkin tuetenkin.  ;)

Voihan toisella lajikkeella (tai yksilölläkin) olla kuitenkin vähän ilmavampi kasvutapa eli enemmän vartta suhteessa lehtiin ja haarautumiin vaikka lannoitus ja valo ja muut olosuhteet olisi lajikkeelle sopivaakin.  Tämä olisi peruste luokitella lajikkeet kokoluokkiin.  Mutta vaikeaa se ilman muuta on kerätä niin kattavasti kaikki mahdolliset kasvutekijöiden olosuhdemuuttujat tietonsa pohjalle, että ihan varma voisi olla.  Kuitenkin jokainen rinnankasvatus tuo oman lisänsä tiedon pohjaksi mutta vain omilla olosuhteillaan, vallinneilla olosuhteilla.
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Skempin parvekekasvatukset 2018
« Uusin viesti kirjoittanut skemppi tänään kello 18:29:37 »
Lautalle meni pari annuumia, Rawit ja lyhyt balilainen chili. Mahdollisesti Tabia. Sain sen paikallisesta ravintolasta ja sielläkään ei ole niin tarkkaa minkä nimisiä ne chilit on.

Bhut Jolokia Caramel             3/3
Dátil Pepper                           3/3
Fatalii                                     1/3
Habanero Long Chocolate     0/5
Hot Paper Lantern                 3/3
Peach Trinidad Scorpion         3/3
Smooth White                        3/3

Rawit                                      0/3
Bali chili                                  0/3

Habanero ei vieläkään tee mitään.
5
Tori / Vs: M: 2kpl Hallivalaisimia Turku
« Uusin viesti kirjoittanut Vuorikaskas tänään kello 17:53:42 »
No pitihän tämä tarkistaa, mistä 250W hyötysuhteen hyvyys mieleeni oli tarttunut.  Hankin viimeksi  Sunmaster Cool Deluxe polttimon.  Siinä 250W on varsinkin PAR  hyötysuhteeltaan selvästi parempi kuin 400W versio. Lumeneissa hyötysuhde on sama.

250W
19000 INITIAL LUMENS
77 PAR WATTS

400W
30000 INITIAL LUMENS
110 PAR WATTS

400W tiedot otin tuolta ja 250W polttimopakkauksesta.

ed.  Vielä yksi lisäys.  Minulla on  myös 400W versio, jonka pakkauksesta nyt luen että

400W
32000 INITIAL LUMENS
130 PAR WATTS

Joten vertailu on taas toisenlainen!   ^-^   Meni käytännöllisesti tasoihin.   


Tästä löytyy samat arvot kuin pakkauksesta katsoin, 77 PAR W ja 19000 lumen:
http://hydrorobic.it/lampade-mh/338-sunmaster-cool-deluxe-250w.html
6
Jäkätijäkäti / Vs: Kamalimmat mainokset
« Uusin viesti kirjoittanut ViljoH tänään kello 17:31:29 »
Discoveryn kasino mainokset on ihan saakelin ärsyttäviä
7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut jeQQ tänään kello 16:53:21 »
Jos se joskus vaikka maassa kestäisi talvel yli, olisi aika muikeeta!

Viime kesänä toi taisi tuottaa kaksi chiliä? :) Ei siis paljoa ole tarjoillut, mutta mukava katsella että edelleen pärjäilee, vaikka onkin huonolla huolenpidolla..
8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jussan kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut jussa tänään kello 16:52:29 »
Ruukutuksen jälkeen manzanot pudottivat kukkanuppunsa, mutta ainoa jäljellä oleva montufar on kukkinut melko runsaasti:
9
Tori / Vs: M: 2kpl Hallivalaisimia Turku
« Uusin viesti kirjoittanut Vuorikaskas tänään kello 16:27:53 »

Koska suoraan tuo monimetalli muuntaja etc. aina niin ja näin koska 250W on hieman niin ja näin monimetalleissa sekä SPNA polttimoissa kun 400W-600W on teho/ kulutukseltaan paraimmillaan...

Natikka onkin parhaimmillaan 250W isompana mutta monimetalli on erilainen.  Näin ainakin minä olen aiemmin vertaillut hyötysyhteita.   Siis ihan tutkitun takia kirjoitin edelle 250W monimetallia kehuen.   (Keraamisista monimetalleista en tiedä, mutta tähän ne eivät kuulukaan.) 


edit.  Taisin tässä laittaa höpöhöpöä.  Tarkistin nyt asiaa Finparttian peruspolttimojen osalta.  On siinä monimetallin 250W hyötysuhteessa aika selkeä pudotus kun vertaa 400W.  Natikalla taas ei niinkään mutta 400W -> 600W siinä taas paranee selkeästi.   On siitä aikaa kun edellisen kerran vertailuja laskeskelin ja silloin tulin osittain toiseen johtopäätökseen.  Eri monimetallipolttimoita varmaan. 
10
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kahvittelut
« Uusin viesti kirjoittanut MorugaReaper tänään kello 16:23:02 »
Itsekin kuolaan espressokoneen perään, mutta pakkolomalla ollaan. :-\ :-\
Sivuja: [1] 2 3 ... 10